Son Dakika | İmralı : Tüm gruplar silahlarını bırakmalı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ben cahilim anlamam politika molitika terör, örgüt neyin. Bildiğim bi ASALA vardı bi zamanlar. Faaliyetteylen PKK türedi sonra ASALA dağıldı mı silah mı bıraktı bi şeyler yaptı. Şimdi PKK faaliyetteyken PYD MYD bi şeyler çıkageldi e PKK da silah bırakıyor. Terörün adı değişiyor sadece ama hepsine yaşasın bıraktıranlar diye sarılıyoruz bi şeyler bi şeyler.

Belli ki erken seçim is coming. Yüce başkumandan başöğretmen Gazi Mareşal Erdoğan (!) ve kurmayları bu kahramanlık destanı ile bir dönem daha içimizden geçip bi takım parseli peşkeşlemeye devam edebilir.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye. :)

Buyurun buradan yakın neden "komplo teorisi" üretiliyor, insanlar şüpheyle bakıyor, bu açıklamaların kendiliğinden olmadığına, iktidar ile PKK arasında karşılıklı çıkar ilişkilerine dayalı olduğuna inananıyor, ........ aşağıdaki haber daha iyi açıklıyor.

Bu siyasal islamcılar ve "kan emici" yağveri koltuk için ülkeyi dahi satarlar. En büyük Türkiye düşmanı bunlar ama tabiiki görmek isteyenlere.

""DAKİKA DAKİKA HABERİNİZ VARDI"​

Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları neyin ne olduğunu bilen gören insanlardır. 2025 yılında bir iktidar partisinin milletin aklıyla alay etmesini doğru bulmuyorum. Bir yandan 1 yılı aşkın süredir bir müzakereyi yürüteceksin, yapılan görüşmelere birisi tam yetiki 4 kişilik bir heyet eşlik edecek, bu konudan dakika dakika haberiniz olacak, AYM'nin bir üyesi, Yargıtay'dan üyeler, yüksek hakimlerin bulunduğu 20'nin üzerinde hukukçudan oluşan bir masa bir yerde çalışma yapıyor olacak. Sonra millete 'Bir şeyler kendiliğinden oluyor. Sayın Bahçeli de güzel konuştu. Ben bir şey demiyorum. Benle ilgisi yok. Olursa sahiplenirim. İyi sonuçları olursa bana yarasın. Kötü sonuçlar olursa uzak duruyorum. Bu millet böyle kandırılabilecek, zekası hafife alınabilecek bir millet değil'... Bir işi yapacaksan onun sorumluluğunu alacaksın. Bu millet sana bu görevi verdi.

Bana da bu milletin barış umudunu boşa çıkarmama, akan kanın durdurulmasının önüne set çekmeme ama bir yandan da kimsenin kimseyi kandırmayacağı bir sürece ana muhalefet partisi olarak denetim, geleceğin iktidar partisi olarak destek görevi verdi.

"SON DERECE SAMİMİYETSİZ"​

Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın gizli ajanda pazarlıklarının kenarda hiçbir şey yokmuş gibi meseleyi edilgen bile değil, korkak bir şekilde bir yerden izleyip bütün siyasi riski ortağının sırtına yükleyip 'buradan bir avantaj çıkarsa gidip nemalanırım' demesini son derece samimiyetsiz buluyoruz.""

Saçma sapan kişilerin Kürt kelimesini kullanması sinir bozuyor bende.
Mesih gibi...

Öcalan ile Bahçeli kanki oluyor siz hala kavga ediyorsunuz. Birisi diğerine sayın diyor diğeri öbürünün sağlık durumunu soruyor,....
Belki ileride Apo'da Çakıcı gibi Özel'e tehdit mektubu yazar Bahçeli'de biz 1000 yıldır kardeşiz deyip özel af çıkartır,.......

İzlemeye devam ediyorum bayağı zevkli oluyor kgkglvv

.

Öncelikle 70'lerden fırlamış bir hippinin elinden çıkmış gibi duran barış, sevgi ve kardeşlik masallarını bir kenara bırakalım. Akabinde meseleyi değerlendirmeye bir ön kabulle başlayalım, Kürt siyasi hareketi de silahlı hareketi de Abd'nin taşeronudur. Bu iki hareketin de müstakil olarak karar alabilecek ne bağımsızlığı ne de cesareti vardır. Abd dikte eder, bunlar da tatbik. O sebeple meseleyi Pkk'nın silah bırakması olarak değil, Abd'nin, Türkiye sınırları içindeki taşeronlarından birini farklı şekilde konumlandırması olarak yorumlamak gerek. Kaldı ki Akp iktidarı boyunca gerek Kürt siyasi hareketi gerekse silahlı örgütleri Akp her dara düştüğünde Akp'yi o tökezleme halinden kurtarmış, Akp iktirarının sürekliliğini sağlamıştır. Esasında birbirine pek de yabancı olmayan, hatta kimi zaman aynı ajandayı takip eden bu iki oluşumun birlikteliklerini yeni bir aşamaya taşıması benim için hiç şaşırtıcı değil. Öte yandan ittifakın unsurları Akp, Dem ve Pkk düşünüldüğünde bu ittifak ve ittifakın neticesinde atılacak adımların Türkiye Cumhuriyetinin hayrına olmayacağını net olarak ifade etmek gerek. Bu noktada haybeye demokrasi, barış rererö hikayeleri anlatmanın manası yok. Demokrasi, her dara düştüğünde Akp'yi kurtararak gelmez. Bu yolla hiçbir zaman gelmedi, hiçbir zaman da gelmeyecek. Hoş ben Kürt siyasi kanadının demokrasiyi zerre umursadığını da sanmıyorum. Bir grup Kürt toprak ağasının Abd'nin Türkiye ajandasını gütmekten başka gayesi yok. Derdi samimi bir şekilde demokrasi, eşit yurttaşlık ve anayasal haklar olan bir oluşum, mevcut iktidarın gemisinin su üstünde kalmasını sağlamamalı ama Kürt siyaseti bunu ilk defa yapmıyor ve şu an yaptıkları da son olmayacak.

Bundan öte silah bırakma gibi hususların pratikleşmesini ancak Önder Apo’nun pratik öncülüğü gerçekleştirebilir.

Diğer yandan, Önder Apo’nun istediği şekilde parti kongresini toplamak için hazırız. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için uygun güvenlikli ortamın oluşması ve kongrenin başarısı için de Önder Apo’nun bizzat yönlendirmesi ve yürütmesi gerekir.
Bunu nasıl gerçekleştirecekler merak ediyorum PKK işi yokuşa sürmek, Öcalan'ın açıklamasına görüntüde uyuyor gibi gözüküp alttan alta içini boşaltmak için mi böylesi bir söylemde bulunuyor yoksa Öcalan'ın üzerindeki tecridin bu vesile ile kaldırılabileceği düşüncesindeler mi kestirmek güç.

Video konferans desen, olmaz. Muhtemelen bir iki aracı ile görüş ve mektup iletimi ile sağlanacak bu husus gibi de.

Sürece ilişkin en can sıkan nokta da bu zaten ; Kimse hiçbir şeyden haberdar değil. Yol haritası ne kimse bilmiyor. Sadece komplo teorileri var. Bu işin "Erdoğan tekrar CB olsun diye tezgahlandı" denecek kadar basit çıkarlar üzerine kurulu bir iş olmadığı kesin.

Bunu nasıl gerçekleştirecekler merak ediyorum PKK işi yokuşa sürmek, Öcalan'ın açıklamasına görüntüde uyuyor gibi gözüküp alttan alta içini boşaltmak için mi böylesi bir söylemde bulunuyor yoksa Öcalan'ın üzerindeki tecridin bu vesile ile kaldırılabileceği düşüncesindeler mi kestirmek güç.

Video konferans desen, olmaz. Muhtemelen bir iki aracı ile görüş ve mektup iletimi ile sağlanacak bu husus gibi de.

Sürece ilişkin en can sıkan nokta da bu zaten ; Kimse hiçbir şeyden haberdar değil. Yol haritası ne kimse bilmiyor. Sadece komplo teorileri var. Bu işin "Erdoğan tekrar CB olsun diye tezgahlandı" denecek kadar basit çıkarlar üzerine kurulu bir iş olmadığı kesin.
fermuar sistemi işler muhtemelen, adıma karşılık adım atılır.
dediğin gibi yol haritasını şeffaf bir şekilde izah edip toplumun kahır ekseriyetini bu yola kanî edebilmek önemli olan. kapılar arkasında bir pazarlık görüntüsü sürecin inandırıcılıgını da, samimiyetini de, işlevselliğini de çöpe atar ki bu ikinci şansta herkes için heba edilmiş olur ve yazık olur.

fermuar sistemi işler muhtemelen, adıma karşılık adım atılır.
dediğin gibi yol haritasını şeffaf bir şekilde izah edip toplumun kahır ekseriyetini bu yola kanî edebilmek önemli olan. kapılar arkasında bir pazarlık görüntüsü sürecin inandırıcılıgını da, samimiyetini de, işlevselliğini de çöpe atar ki bu ikinci şansta herkes için heba edilmiş olur ve yazık olur.
Benim kaygım ; PKK içerisinde de Devlet içerisinde de bu süreci istemeyen, bozucu rol oynamak arzusu güden çok fazla kişinin olması. Ve bunlar kendi yapıları içerisindeki kendilerine göre mühim kişiler.

Şeffaf bir yol haritası olmadığında işte bu bozucu rol oynamak isteyenlerin eli daha da rahatlıyor, daha kolay bir şekilde bozgunculuk yapabiliyorlar. 2013 te gördük yaşadık bu acı tecrübeyi. Bedelini halk olarak her gün ödüyoruz. Umarım tekrarı olmaz.

Benim kaygım ; PKK içerisinde de Devlet içerisinde de bu süreci istemeyen, bozucu rol oynamak arzusu güden çok fazla kişinin olması. Ve bunlar kendi yapıları içerisindeki kendilerine göre mühim kişiler.

Şeffaf bir yol haritası olmadığında işte bu bozucu rol oynamak isteyenlerin eli daha da rahatlıyor, daha kolay bir şekilde bozgunculuk yapabiliyorlar. 2013 te gördük yaşadık bu acı tecrübeyi. Bedelini halk olarak her gün ödüyoruz. Umarım tekrarı olmaz.
Özel ve Davutoğlu sürecin 1 yıldır var olduğunu söyledi(bu kişilerin ne kadar mühim olduğu tartışılır). Yani bu defa kamuoyunu sürece dahil etmeyecekleri, herkesin ve her şeyin tepeden inme yapılacağını söylemek mümkün. Açıkçası bu tutum bir yerde bana anlaşılır geliyor. Ama tabi bizim gibi hiçbir şeyden haberi olmayanlar da sürece karşı ya kaygı taşıyor yada umutsuz . Bugünü dışarıda tutarsak eğer kayyumlar, çatışma haberleri varken olumlu anlamlar yüklemek zorlaşıyor.

Geri