Son Dakika | İmralı : Tüm gruplar silahlarını bırakmalı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
...terör konusunda hdp'nin keskin bir sınır belirlemesi gerektiğini, terörle bağlantısız olarak kürt halkının haklarını sadece hak, hukuk çerçevesinde araması halinde destek vereceğimizi, oy bile vereceğimizi söyledik. kalkıp her olayı terörden, teröristen kürt halkına çekiyorlar ya, bu bile neyin ne olduğunu gösteriyor aslında.
Abicim terör yokmus işte neyi anlamıyorsun. Öcalana fırsat vermemisiz. Meğer mikrofon uzatsak "bırakın lan silahları" diycekmis örgüte. Onlar da tamam abi diycekmis. Bu kadar basitmiş. Biz salakmışız

valla şark görevini bölgede yapan polis asker doktor hemşire ögretmen varsa çıkıp aydınlatsın bizi. toplumun bir kesiminin hakikatlerinden uzak yaşamanın emareleri bunlar. hakkaride şırnakta mardinde her iki evden birine "biz açız aş var mı" diye sorana kadar aileden örgüte katılan var mı diye sorgulasaymışlar bari. sorunun adını kürt meselesi koyup, örgütü muhatap almak bence de çelişkili oluyor bu durumda.

Hayalperest olmayın. Kürtlerde birçok aile örgütçülere kahraman gözüyle bakarlar. Apoya lider gözüyle bakarlar. Bunu umuma açık mecralarda dile getirmeseler de kendi aralarında böyle konuşurlar. Mhp için ülkücüler neyse, çoğu Kürt için örgüt elemanları öyledir. Asker terörist öldürünce, devlet Kürtleri öldürüyor derler. Onlar için fark yoktur. Apo'nun kendini tanrı ilan ettiği bir kitabı vardır. Tıpkı bu seviyede saygı duyarlar. Hatta Aponun Erdoğan'ı, İsrail'i, Amerika'yı, Avrupa'yı falan komple kullandığını, çok zeki olduğunu falan konuşurlar. Apo'nun kız kardeşi mesela. Kayda kapalı olan her yerde gece gündüz bu devlete, askere, millete küfreder.

Bu kadar zıtlığın içerisinde bunlar silah bırakırlarsa şaşılacak iştir.

Birilerinin ilerde yine kandırıldık edebiyatı yapacağı kesin.Sadece boşuna ölenlere acıyorum.Umarım hendeklerle sonuçlanmaz.Birilerine kabul edilmeyecek vaatler verilmiş olmalı.

IMG-20200608-WA0019~2.jpg

Türk askerini polisi zorba gösteren zevata karşı bir iki kelâm edelim.

Kısa süreliğine de olsa dağlarında ve sokaklarında ayak izlerimin olduğu, fotoğrafta adını gördüğünüz memleketimizde, masum erlerin kalacağı terk edilmiş yurt önünde toplanan sempatizanlar da zaten çok acı yaşamış, dağa falan kaldırılmış kimselerdi.

La o kadar boş konuşuyorsunuz ki, çıldırıcam şu konuyu okurken. Engellememe rağmen lanet olsun, size verilen cevaplardan yola çıkıp tahmin edebiliyorum salladıklarınızı.

Kürt sorunu = bölücü örgüt sorunu demek değildir. Bölücü örgüte karşı yapılan her türlü operasyona " ama iki taraf da acı çekti " cümlesiyle karşılık vermek, en kibar tarifle aptallıktır.

Özellikle bu bölgelerde görev yapıp "şehit" olan insanımıza karşı " ölenlerimizi yarıştıralım " demek, leş ile şehidi karşı karşıya getirmeye çalışmak şerefsizliktir.

Burda bir propaganda yapılmıyor ki yapılsa bile orijinal değil.
Orijinalini oy verdiğiniz partiler birebir görüşerek yapıyor.

Evvel zaman icinde kaf dağının ardında Sardalya diye bir krallık varmış.

Sardalya'da sardallar ve sordallar yaşarmış. Sordallar azınlıkmış. Sordalya diye ayrı bir ülkeleri olsun isterlermis ama bir türlü kuramamislar. Sardalya'yayı vatanları bellemekte zorlanmislar. Ama zamanla uyum içinde yaşamayı başarmış çoğu.

Fakat bir grup Sordal her fırsatta ayaklanma için apartta beklermiş.

Kral aslında tüm Sordallari kılıçtan geçirebilirmiş ama bu hiç hoş gözükmez diye düşünürmüş. Birgün komşu ülke ziberya kralı buna demiş ki "olm ne düşünüyorsun boş yere. SKÖ diye bi örgüt kur. Ben de silah verir onları direnişe kışkırtırım. İdeolojik olan Sordallar örgüte katılır. Sen de tek tek avlarsın bunları. Gayet meşru görünür, sonuçta topraklarını korumak hakkın. Ordu da diri kalır. Devlete düşman gerek, olumsuz her durumu SKÖ üzerine atarsın demiş.

Sardalya kralı bu fikri beğenmiş. Aslında beğenmese de bu öneriyi kabul etmek zorunda olduğunu biliyormus. Sonuçta ziberya kralını karşısına alamazmis.

Peki demiş, ama bize bir örgüt lideri figür lazım. Direnişin sembolü olmalı. Ziberya kralı "bizim Vagalan uygun olur demiş. Sardalya kralı "iyi ama Vagalan Sordal bile değil" demiş. Ziberya kralı kahkaha atarak kadehini kaldırmış ve "ne önemi var dostum. Bize tasması bizde olan biri lazım sadece"

taraflı bir yönetimde
hiçbir şey tartışılamıyor...

gerçek dünya işte...

@VERA bunun aynını soruyorum etrafımda. Bana tek dedikleri ana dilde eğitim. Tüm drama bunun üzerine. Tüm ölümlerin sebebi buymuş. Ben bunu anladım.

taraflı bir yönetimde
hiçbir şey tartışılamıyor...

gerçek dünya işte...
Taraflı falan değilim. Taraf olan sizsiniz. Birbirinize karşı tarafsınız. Fikirlerinize de değil doğrudan birbirinize karşı tarafsınız.

Bir tarafta beklenti Kargayı banlamam. Diğer tarafta beklenti Leviathanı banlamam. Kaşıyıp kaşıyıp düşürmeye çalışıyorsunuz. İlk banı attığımda da kaos büyüyecek.

Öyle ki iki kişi senle beraber üç kişi imalı yollardan bana bile “terörist” dedi konu başlığında. Gerizekalı değilim, anlıyorum imaları da niyetleri de.

Ama yer miyim? Yemem. Sizle başa çıkamıyorum kendimle de mi başa çıkamıyorum?

Bu konuda ben daha fazla müdahalede bulunmayacağım. @Lawyer , @Swat , @GüLARZU , @Özlem , @Divine Heart , @yoSun @L_ , @UzmaN , @OmerAti

Sizden ricam konuyu siz takip edin, ban, mesaj silme, konuyu kilitleme, konuyu açma. Sizde artık.

Ben bu konuda yokum.

Ne de guzel izah etmiş,kisa ve öz ..

bu videoya ilk defa denk geldim ama videodaki bir benzerini burada da yazmıştım cevapları alamamıştım başka yerden vurmaya çalışmışlardı
yok yok gerçekten olmuyor
bilinçaltından gelen değersizlik sendromundan başka bir şey değil veya işlerine geliyor bilemiyorum

adamın cevabını dinleyeme gideyim bari...

İyi de burada bir gerginlik yok ki.
Silahlarin gömüldüğü bu kutlu günde taraflar birbirlerine sarılıyor yaralarını sarıyor. Vesvese yapıyorsun harunabi.

Tarihe tanıklık ediyoruz şurada. Bu kadar heyecan normal. Keşke bahçeli bu mutluluğa ortak olabilseydi. Davinci tablosu gibi fotoğraf kareleri gördük bugün. Az değil

senle beraber üç kişi imalı yollardan bana bile “terörist” dedi konu başlığında. Gerizekalı değilim, anlıyorum imaları da niyetleri de.
sana karşı böyle bir şey düşündüğümü düşündüysen de helal gerçekten
burada belki de beni en fazla tanıyan ne demek istediğimi en doğru anlayan biri olduğunu hep düşünmüştüm. bunu forum özelinde de demiyorum genel olarak forum içi/ forum dışı
neyse teşekkürler
ben de daha fazla yorum da yapmıyorum o zaman

Geri