Son Dakika | İmralı : Tüm gruplar silahlarını bırakmalı

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Takdir bende. Ölçü benim. Neyin hakaret olup olmadığında takdir hakkımı, bilgimi, görgümü bilhassa hukuki bilgimi kullanıyorum. Aksini düşünebilirsiniz ama takdir edersiniz ki birisi takdir edecek bu konuda.

Aksini tabii ki düşünebilirim.
Takdir hakkının varlığı ile alakali bir yorumda bulunmadım; kullanıcı olarak beklentimi ifade ettim.
Hani verimli tartışılacak falan ya.
Dunyanin en donanımlı hukukçusu da olsan insansın,anlatabildim sanırım.
Teşekkürler.

Katkılarından dolayı teşekkürler @Karga

Gerçekten merak ettiklerim var. Düşüncen benim için önemli.

1- Öcalan mevzusu Esad'ın devrilmesinden hemen önce. Suriye'deki yeni yapilanma ile bu olay ne kadar ilişkili. Rastlantı mı sadece?

2- Öcalan'ın sözü PKK da hala geçiyor mu.

3- örgütlerin bir derdi vardır. Ne oldu da bu dert bitti. Yani silah bırakma karşılığı hangi şartlar kabul edildi. Bir anayasa değişikliği mi var önümüzde.

4- PYD ve PKK ne kadar geçişken. Ortak hareket ediyorlar mı, öyle ise motivasyonlari ne. PYD Suriye kuzeyinde özerklik alır dedik ama sanki mevcut rejim ile oldukça barışık gibi. Günün sonunda federasyon isteği var mı hem Türkiye hem Suriye ayağında. (Belki de konfedere olurlar sonradan)

5- daha dün Kılıçdaroğlu ile hareket etme isteğinde olan HDP ve seçmeni, tırmandırılan kutuplasmalari, mitinglerde patlayan bombalari, zillet ittifakı laflarını, Demirtaşın tutsakligini, Uludere mevzusu ve sonrasında yaşananları, hdpli belediyelere kayyum atamalarını... tüm olanları bir yana bırakıp cumhur ittifakı yanında mi yer alacak. Önüne sandık koyarlarsa ve kendi adaylari elenmisse kime basacak reyini?

Ee ne oldu şimdi ......bu güne kadar ağzımızı her açtığımızda bölücülükle yaftaladınız

Şimdi ise ortada bir sulh çağrısı var ve sizin komplo teorilerinizden çok uzak tamamen barışçıl ve demokrasi zemininde gerçekleşebilecek toplumsal refahı huzuru sağlayacak bir adım atılıyor neden bu kadar rahatsızlık verdi ?

Geçmiş yıllarda yaşanan hiç bir acı ve göz yaşı tek taflı degildi elbette acılarımızı yarıştırmayı bırakıp gelecek nesiller için kan kin acı ve gözyaşının olmadığın bir yurt bırakmalıyız .....

Şöyle bir ata sözü var
"Ben ya bu deveyi guderim ya da bu diyardan giderim" diye ...ha işte hiç birimizin bu diyardan gitmeye niyeti olmadığını göre bu deveyi bir sekilde beraber gudmenin bir yolunu bulacağız başka çıkışı yok istediğiniz kadar yırtının yani

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki geçmişte yaşanmış o acılar trafik kazası veya iş kazası sebebiyle yaşanmış acılar gibi.

Bu başlığı nasıl engelleyebilrim? Banlanmak bir yana, çok büyük suç işleyecem bu gidişle.

Bu tür konulara yazmıyorum kesinlikle çok uzun zamandır, bir katkı vereyim @climax doktorum.
Suriye'nin başına El Kaideci Colani geldi, bu adam tescilli terörist..
Bu demek oluyor ki, bir oluşum var ve bazı roller dağıtılmış..
Konuyu takip ediyorum bakalım.

ekmeği pişsin diye fırına atmışsın daha çıkarıp görmeden yandı bu ekmek diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun velveleye veriyorsun. bi dur ekmek pişsin hele yanmış mı yanmamış mı anlarız.

daha önce yanmıştı
yanmışsa yenisini yap mı diyeceksin

1740683547232.jpeg
1740683634160.jpeg

Açıkçası benim sürece dair olumlu bir beklentim yok. Sadece izlemekle yetiniyorum. Geçmişte silahların susması barış kaygısıyla yapılmamıştı tıpkı silahların tekrar çıkarılmasının örgütü bitirme kaygısıyla yapılmadığı gibi. Siyasi çıkarlar gereği devreye sokulan dönemsel ihtiyaçların ürünüydü. Bugün de aynısı olduğunu sanıyorum. Erdoğan elde etmek istediğini elde edince yada sürece ihtiyacı olmadığını düşünürse yine süreci bir anlığına rafa kaldırabilir. Ben kendim bu işlerin bu kadar uzağındayken işin içinde olanlar elbette daha fazlasını görüyordur. Haliyle burada esas soru kim ne alacak kim ne verecek meselesine dönüyor. Konunun yeni anayasaya dayanacağı aşikar. İzleyelim bakalım.

Yazdığı mesajın içerisinde kendisini zaten ele veriyor, bir diğeri zaten tescilli. Ama baştan despotluk konuluyor. Sen ne dersen de, konuyu oraya getirip seni banlayacaklar.

Siz istediklerinizi ifade özgürlüğü altında yazıp propagandanızı yapabilirsiniz. Hayırlı forumlar

Ee ne oldu şimdi ......bu güne kadar ağzımızı her açtığımızda bölücülükle yaftaladınız

Şimdi ise ortada bir sulh çağrısı var ve sizin komplo teorilerinizden çok uzak tamamen barışçıl ve demokrasi zemininde gerçekleşebilecek
Öyle bi anlatıyorsun ki sanki sana bölücü diyen benim. Sulh isteyen de bahçeli. İki dakkada ülkü ocağı kaydı yaptıracak kıvama nasıl geldin.

Ayy bırakın ya bu ayakları kendinizi tekrarlamaktan başka bı sey yaptığınız yok neyse sizi gördükçe mevcut ülke yönetimine şükrediyorum valla ahagafa ya siz yonetseydiniz Allah muhafaza sürülmüştük bu diyardan cooktan :D

Ayy bırakın ya bu ayakları kendinizi tekrarlamaktan başka bı sey yaptığınız yok neyse sizi gördükçe mevcut ülke yönetimine şükrediyorum valla ahagafa ya siz yonetseydiniz Allah muhafaza sürülmüştük bu diyardan cooktan :D
sen niye sürülüyon ki pkklı mısın

Öyle bi anlatıyorsun ki sanki sana bölücü diyen benim. Sulh isteyen de bahçeli. İki dakkada ülkü ocağı kaydı yaptıracak kıvama nasıl geldin.
Ya hocam niye şahsi algılıyorsunuz genel değil mi bu algı ben ülkeyi kasttediyorum Forum kim ki :) yani

Ayrıca ben apo nun çağrısına deyindim (özerklik, federasyon) teorileriniz çürüdü de azcik :(

sen niye sürülüyon ki pkklı mısın
Seni ciddiye almadığım için cvp vermiyorum :)

akp'ye nasıl yanladılar ama. konuda ne güzel belli ediyorlar kendilerini. neyse ki türk milleti var, bu al ver hesabı o partiliymiş, bu partiliymiş demeksizin millet gözünde bir hiç.

kızım konu kürtler değil ki nereye getiriyorsun konuyu
terör örgütü hakkında konuşmuyormu imdat diye bağırıcam şimdi

kızım konu kürtler değil ki nereye getiriyorsun konuyu
terör örgütü hakkında konuşmuyormu imdat diye bağırıcam şimdi
forumda kck sözcüsünün haber konusu vardı, sayfalarca tartışıldı. bilenler hatırlar. ben dahil onlarca üye terör konusunda hdp'nin keskin bir sınır belirlemesi gerektiğini, terörle bağlantısız olarak kürt halkının haklarını sadece hak, hukuk çerçevesinde araması halinde destek vereceğimizi, oy bile vereceğimizi söyledik. kalkıp her olayı terörden, teröristen kürt halkına çekiyorlar ya, bu bile neyin ne olduğunu gösteriyor aslında.

ünlü şair yıldız tilbenin şu dizelerine yer vermek istiyorum

olmaz deme
olmayan yok

IMG_3261.jpeg

Geri