Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 795 gün önce görüldü
İstenirse maddi anlamda zorlanmadan karşılanır.

hem pratikte çok zor bunun için aşırı bir çaba olması lazım. bi de bunun maddi yönü var. sizce bunlar böyle bi ödenek ayırırlar mı? bence mümkün değil.
yapılmaz, yapılamaz da. belediyeler aracılığıyla sağlıklı olanların bir kısmı kısırlaştırılıp kurum kuruluşlara verilebilir belki, vatandaşlara sahiplendirme konusunda ciddi adımlar atılır, hasta olanlar uyutulur ancak böyle bu sayı eritilir.

Türkiye'de başıboş köpek sorunu var ama sorumlusu köpekler değil onları uyutarak çözüme varamazsınız.
Çözümler için öncelikle ne ile mücadele ettiğinizi rakamsal verilerle belirlemeniz gerekir. Türkiye'de ne kadar sokak hayvanı var, kaç tanesi aşılı, kaç tanesi kısırlaştırıldı, çipleme yöntemi kaçında var gibi soruların net cevapları olmalı çözüm için. Konu Tarım Bakanlığına bağlı ancak belirttiğim soruların kontrol/denetim mekanizmasını sağlayacak bakanlık içinde bir yönetim birimi yok. Veteriner hekimlerden oluşan bir yönetim birimi şart daha sonrasında her il de bunun bir il müdürlüğü olacak şekilde yapılanma gerekir. Çünkü bunu bir sisteme oturtmadığınız sürece çözüme ulaştıramazsınız. Şuan gündem de bu kadar olaylar varken ciddi bir kısırlaştırma çalışması yok ülkemizde. Öncelik kısırlaştırma, barınak sayılarını ve kapasitelerini artırmak, barınak şartlarını iyileştirmek, veteriner hekim sayısını barınaklarda artırmak gibi realist çözümler ivedi şekilde işleme alınmalı yoksa bu problem hep devam edecektir.

8-10 milyon sokak hayvanının barınağa alınma durumu, bunların bakımı, beslenmesi ne kadar gerçekçi? buradan da bakmak lazım olaya. olabilir gelmiyor bana bu durum.
bu yüzden derneklerin önü açılmalı. birçoğu bağışlar ile ayakta durmaya çalışıyorken bir sürü müdahale ve para cezası ile karşılaşıyorlar. devlet, yeter ki imkan versin, yasasını vs çıkartsın, bakımsız kalan barınaklarda ölen hayvanları görmezden gelmesin. kolay iş değil ama çözümsüz de değil.

böyle bir gündemde ne böyle bi ödenek verimesi ne de böyle bi sistem hazırlığı yapılması imkansız olduğundan ıssız yerlerden geçmeyeceğiz geçeceksek yanımızda sopa çakı vs taşıyacağız. ne yapalım. vallahi ilkel kabilelere döndük.

böyle bir gündemde ne böyle bi ödenek verimesi ne de böyle bi sistem hazırlığı yapılması imkansız olduğundan ıssız yerlerden geçmeyeceğiz geçeceksek yanımızda sopa çakı vs taşıyacağız. ne yapalım. vallahi ilkel kabilelere döndük.

iş en büyük problem bu aslında, herkes bir şeylerden şikayet ediyor fakat anca şikayet etme aşamasında kalıyor, örgütlenip çözüm üreteceklere baskı yapmıyor, ya da çözülemez bu ya diyerek söylenip duruyor, bu konu özelinde çözülmeyecek bir şey asla yok, çözen nasıl çözmüş ? avrupada şöyle böyle tamam bir heyet gitsin sorsun nasıl başarıyorsunuz arkadaş siz bunu desin mesela, yapılacak o kadar çok şey var ki, imkansız değil sadece istenmesi gerekiyor özetle.

iş en büyük problem bu aslında, herkes bir şeylerden şikayet ediyor fakat anca şikayet etme aşamasında kalıyor, örgütlenip çözüm üreteceklere baskı yapmıyor, ya da çözülemez bu ya diyerek söylenip duruyor, bu konu özelinde çözülmeyecek bir şey asla yok, çözen nasıl çözmüş ? avrupada şöyle böyle tamam bir heyet gitsin sorsun nasıl başarıyorsunuz arkadaş siz bunu desin mesela, yapılacak o kadar çok şey var ki, imkansız değil sadece istenmesi gerekiyor özetle.
olması gereken konusunda katılıyorum. ama ülke gerçeklerinden uzak hayal kurmak bana göre değil.

olması gereken konusunda katılıyorum. ama ülke gerçeklerinden uzak hayal kurmak bana göre değil.

bu biçimde kabul edebilirim cümleyi ve ülkeyi, fakat yapılmış bir şeye yapılamaz, imkansız diye kurulan cümlelere katılmam mümkün değil, ülke gerçekliklerinin değişmesini de istiyorsak örgütlenmek zorundayız.

bu biçimde kabul edebilirim cümleyi ve ülkeyi, fakat yapılmış bir şeye yapılamaz, imkansız diye kurulan cümlelere katılmam mümkün değil, ülke gerçekliklerinin değişmesini de istiyorsak örgütlenmek zorundayız.
bizim örgütlenebildiğimiz herhangi bir konu hatırlayamıyorum ben. zaten bu konu için hiçbir adım atılmaması da bunu gösteriyor. kadın cinayetlerinden sonra istanbul sözleşmesini kaldıranlardan bahsediyoruz arkadaşlar. çok iyimsersiniz.:D

bizim örgütlenebildiğimiz herhangi bir konu hatırlayamıyorum ben. zaten bu konu için hiçbir adım atılmaması da bunu gösteriyor. kadın cinayetlerinden sonra istanbul sözleşmesini kaldıranlardan bahsediyoruz arkadaşlar. çok iyimsersiniz.:D

onlarla örgütlenmeyeceğiz zaten biz normal insanlar, gerçekten sosyal devlet içinde yaşamak isteyenler örgütleneceğiz ve hiç azımsanacak bir sayıda da değiliz (=

Forumda elli tane yorum yazıp da dilekçe verme cesareti gösteren yok galiba ki bu durum da kimse kusura bakmasın ancak şovdur.

Dilekçenizi verin ve cevabı da burada paylaşın. Forumda yazdığınız tek bir hakareti komisyona söyleyecek cesaretiniz var mı? Yok tabii ki.
Burada atar turarsınız sadece...

Cimere çeşitli konularda istek şikayet yazdım . Sonuç 0 sıra .sizde sokak köpekleri için cimere yazın.

hadi eskiden insanın yoldaşı olmuş, sürüsünü korumuş, evini gözetmiş....... şimdiki köpeklerin hiçbir vasfı yok, aylak aylak gezip çeliğe çocuğa, çobanın sürüsüne saldırıyorlar...... olmasa da olurlar..... he buna çözüm mü...... çözüm bende...... barınağa alınması konusunda çığırtkanlık yapanlardan barınak harcamalarını aylık kesiceksin...... bak daha barınak barınak diye geziyorlar mı.......

İnsanlara haksızlık yapana hiçbir koşulda hoşgörü göstermem. Bu haksızlığa ortak olan kim varsa benim için hiçtir.

Hak yerini bulur, merak etme.
Kindarsin . Öğrendiklerini yüzde yüz doğru kabul ediyorsun . Öğrendiklerini yanlış diyenlere direk yaftaliyorsun . Yinede sana kızmıyorum.

Kindarsin . Öğrendiklerini yüzde yüz doğru kabul ediyorsun . Öğrendiklerini yanlış diyenlere direk yaftaliyorsun . Yinede sana kızmıyorum.
Cehaletle beslenen birisi bana kızamaz zaten.

Dilekçe ver ve forumda paylaş da ciddiyetini görelim ancak bana bir daha yazma lütfen.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Hayvan Hakları Komisyonu"na yazacaksın.

Geri