Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 794 gün önce görüldü
Barınaklara koyulmalı napsınlar sakinleştirici mi yapsınlar uysallaşması için saçmalıyorsunuz ya

Kopekperest arkadaşlarım şunu anlamıyor. Köpeksiz sokak isteyen adamlar zaten çok anlayışlı ve hayvan hayatına saygılı. Sadece pazar sabahi fırına giderken götünden ısirilmaktan hoşlanmıyorlar. Sizler yıllardır buna çözüm bulmuyorsunuz. Sadece yanımda kuru mama taşımam gerektiğini söylediniz. O zaman sorunu biz kendimizce çözelim diyince de kıçına neft sürülmüş gibi bağırıyorsun.
Ne yapalım yani isirilmayi mi normalleştirelim sizin güzel hatriniz için.

Agızlık yok bişey yok ama işte bu KÖPEĞİN suçu değil onu besleyen hayvanın sorunu

Kopekperest arkadaşlarım şunu anlamıyor. Köpeksiz sokak isteyen adamlar zaten çok anlayışlı ve hayvan hayatına saygılı. Sadece pazar sabahi fırına giderken götünden ısirilmaktan hoşlanmıyorlar. Sizler yıllardır buna çözüm bulmuyorsunuz. Sadece yanımda kuru mama taşımam gerektiğini söylediniz. O zaman sorunu biz kendimizce çözelim diyince de kıçına neft sürülmüş gibi bağırıyorsun.
Ne yapalım yani isirilmayi mi normalleştirelim sizin güzel hatriniz için.
@Moses şimdi kızıl denizimizi yaracak ne demek kopekperest!

kuduzun çıktığı yerde bile hiçbir şey yapmıyorlar. o bölgedeki tüm hayvanların itlaf edilmesi lazım.

Öncelikle şunu kabul etmek gerek, Türkiye'de büyük bir sokak köpeği sorunu var. Bunu kabul edince hayvan düşmanı olmuyorsunuz. Şehrin sokakları köpeklerin çeteleşmesi için uygun yerler değil zira şehir, insanın yaşamı ve konforu için dizayn edilmiş bir yapı. Bunu deyince kimi insanlar, "İnsanlar o hayvanların yaşam alanını elinden aldı" diyor. Doğru. Tıpkı doğadaki diğer canlıların yaptığı gibi. Sevgili dostlar, doğadaki canlıların kayda değer kısmı kendi alanına karşı muhafazakar ve tutucu bir tavır sergilerken diğerlerinin yaşadığı alanları da yapabiliyorsa işgal etmeye çalışır. Tıpkı kurtlar, sırtlanlar, aslanlar ve vahşi köpekler gibi. Özetle insan kendi yaşam alanında doğadaki diğer canlılardan farklı bir tutum sergilemiyor. Kaldı ki insanın yaşam alanı için diğer canlılarla mücadele etmesi insanın varlığı kadar eski bir olgu. İlk insanların kayda değer kısmı yaşam alanlarını mücadele edip kaybettiği diğer canlılara bırakmış ve zamanla o canlılarla mücadele etmenin yolunu bulup yaşam alanını korumayı başarmıştır. Şimdi biz bu ilkel mücadeleyi 2022 Türkiye'sinde yeniden vermeye çalışıyoruz. Sayıları kesin olmamakla birlikte milyonlarca köpeğin insanların yaşam alanını tehdit etmesine şahitlik ediyoruz. Bu mesele göz ardı edilecek bir mesele değil. Başta hayvanlar için değil. Sokaktaki köpeklerin çoğu şiddete ve istismara maruz kalıyor. Hayvanseverlik, sözde hayvanları beslemek için sokağın bir köşesine dünden kalan pilavı, makarnayı serpiştirip gitmek değil, hayvanların sokaktaki akıbetlerini merak edip ne yapılabilir diye düşünmek de aynı zamanda. O sebeple sokaklarda başıboş şekilde dolaşan köpekleri savunmak hayvanseverlik falan değil. Köpeklerin yeri sokaklar değil ve olmamalı da. Devletin bu meseleye ivedi şekilde bir çözüm üretmesi gerek. Buna da sokakların köşelerine artık yemeklerini döken insanlardan başlaması lazım.

Not: Bunu demekten nefret ediyorum ama bütün bunları hayvansever bir insan olarak yazıyorum.

Konuyu kilitliyorum arkadaşlar amacını aştı Ssjsjsj

Az çok okudum da yorumları.
Olaylar bir yerlere çekilmiş, yok katliam vs.
Galiba algılamada sorun var.
Burada yazan hiçbir arkadaş, bulduğunuz köpeği öldürün. Köpek cinsi yok edilsin demiyor. Bunu diyecek bir cani de olacağını sanmıyorum.

Bu öncelikle devlet politikası ile ilgili bir durum. Mesela Almanya hayvan konusunda inanılmaz hassas ama sokaklarda başı boş gezen köpek göremezsiniz. Bu tamamen yaptırımlarla ilgili bir şey aynı zamanda. Bizim insanımız yıllarca korku psikolojisi ile beslendiği için buna yönelik kararların alınması gerek.

Gelelim şimdiki durumuna.

Madem bir kuduz hastalığı peydah olmuş, elbette buna yönelik önlem ve yaptırım olması gerekir. İnsanlar hayvan hakları konusunda elbette daha da bilinçlenmeli ancak altını da çizerek şunu diyorum "durduk yere kimse öldürülmesini istemiyor, bir problem durumu oluştuğu için buna çözüm yolu bulunmaya çalışılıyor ve olması gereken de budur".

Juju dur ortalık karışık zaten itlaf falan diyorsun. Hücum edecekler yine can havliyle.
valla hocam bu insan sağlığı ile ilgili. hücum edebilirler. ben onların sağlığı için de diyorum. bir ineğin kuduz olmasından bir farkı yok. bunun mutlaka bir yönetmeliği bir şeyi vardır. kuduz hayvan aşı yapıldıktan sonra iyileşiyorsa aşı yaparlar yok olmuyorsa zaten geriye itlaf etmek kalıyor.

Valla Ankara da barınaklar oluşturuluyor Mansur başkan el attı sanıyorum umarım her il içinde geçerli olur.

valla serçiko mansur beye de baya yakın oturuyorum. ben tam tersi köpeklerde artış görüyorum. belki yeni yapmaya başlamıştır henüz sonuçlarını görememiş olabiliriz.

Geri