Sokak hayvanları ile nasıl mücadele edilsin ?

Konu sahibi son olarak 796 gün önce görüldü
12-(8) Belediyeler ve köy muhtarlıkları tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın kuduz şüpheli bölgedeki tüm sahipsiz ya da başıboş köpek ve kediler toplanır, bakımevlerine konulur. Bakımevlerine önceden getirilen köpekler ile şüphe durumundan sonra getirilen köpeklerin teması engellenir. İl veya ilçe müdürlüğü tarafından şüphe durumu kaldırılana kadar bakımevlerinden salınamazlar.

(9) Kuduz şüpheli bölgede bakımevi bulunmaması ya da şüphe durumunda toplanacak hayvanlar için yeterli yer kalmaması durumunda, sahipsiz ya da başı boş hayvanların kuduz şüpheli bölge dışındaki bakımevlerine taşınmasına izin verme konusunda gönderen ve kabul eden yerlerdeki il veya ilçe müdürlükleri yetkilidir.

13-(7) 12 ncimaddenin sekizinci ve dokuzuncu fıkrasında belirtilen hükümlerin yerine getirilmemesi durumunda, hastalık vakasının teyit edildiği yerdeki sahipsiz kedi ve köpekler öldürülerek imha edilir.

Mevzuat Bilgi Sistemi KUDUZ HASTALIĞINDAN KORUNMA VE KUDUZ HASTALIĞI İLE MÜCADELE YÖNETMELİĞİ'nden.

Aynen kanka barınaklar saray. Şu hayvanlara yaşattığınızın bin katını yaşamadan gebermeyin.

Sonra da niye barınaklara göndertmiyosun diye boş yaparlar. Napalım bu embesillere mi emanet edicez. Ulan hayvanlar için hayat ne zor be. Sokak ayrı bok barınaklar ayrı boktan. Valla yazık.

Birkac vicdansiz ve kotu insanin yaptigini suanda sadece guvenli sokak isteyenlerin uzerine atip iste siz boylesiniz demek de oek saglikli degil. Dun bi kadin sey yazmis, guvenli sokak isteyenler o sokaklar mezariniz olsun. Sirf guvenlik istedim diye kopege iskence yaparak oldurenlerle bir oldum ben simdi. Abla sakin ol bi yazamadim tabi. Biri de sey yazmis.. mutlu musunuz? Aynen kanka toplandik bunu partiliyoruz su an bu sampanya nereden cikti sandin. Gercekten sorunlari cozmek icin gercekten daha cok yol katetmemiz gerekiyor. Her iki tarafla da cozum yolu bulmak imkansiz gibi.

Hayvan barınakları da çok sevimliymiş, gördük. Kürekle köpeklerin başını okşuyorlar.

barınaklardaa sivil toplum örgütlerinden gönüllü denetçiler olsun. ordaki hayvanların iyi bakıldığından emin olsun.
ve tabii barınak çalışanları da testten geçsin, psikopat şerefsizler işe alınmasın.

Geri