Sevgilinizin / Eşinizin Telefonuna bakar mısınız ?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü

Sevgilinizin / Eşinizin Telefonuna bakarmısınız ?

• Kullanılan toplam oy
    21
Kuruntulu istikrarlı kontrolculukle tanıma-güvenme evresi karışıyor. (Ben kontrolcu olabiliyorum fakat konumuz bu degil)
Yeni ilişkiye başladığınız birini araştırmanız,telefonunu kurcalamaniz ile yillardır aynı yastığa baş koydugunuz insanın sınırlarını ihlal etmeniz aynı şey değil. İnanna hanım kafeste de olsa aldatan aldatır demiş,katılıyorum fakat tanıma-güvenme evresinde amaç zaten aldatmasını engellemek değil; aldatma potansiyeli var mı bunu öğrenmek ya da sınamak. Bazıları tanışma evresinde araştırınca kızıyor, bana güvenmiyorsan niye araştırıyorsun diye iyi de hayatım seni arastirmadan, gözlemlemeden nasıl güveneceğim? Konuşarak böyle şeyleri nasıl cözebileceğinize inanıyorsunuz? Ben profesyonel bi yalanciyi konuşarak çözemem.

Alnında güvenilir mi yazıyor da karıştırılmamalı yaa
Kendisine güvenen de zaten çat diye çıkarır verir.

Önlemler:
Telefonumu hiç bir zaman ortaya koymam. (Saat'imi çıkarıp koyardım ve kaybettim:()
Telefonum şifrelidir.
Korunması gereken dosyalarım güvenli klasör'de. (Orada zaten hatunun fotografları var)
Kimseye telefonumu kurcalatmam. Herkes kendi telefonu nu kurcalasın. Herkesin kendi telefonu var zaten.

Güven meselesi:
İyi tanımadan kimseye güvenemezsiniz.
Zor şartlarda kendinize de güvenemezsiniz.
Kendinizi ölçü alın. Siz Tanrı değilsiniz. Kimse kendisini size adamak zorunda değil.

Tanımak:
Bir insanı zaman içinde ve birlikte yaşadıklarınız vasıtasıyla tanırsınız.
Her İnsan zaman içinde yaşadıklarının etkisinde değişir. Buna kendiniz de dahilsiniz.
Sözler her kişi tarafından farklı algılanır ve değerlendirilir. İfade yeteneği önemli.

Uyum:
Beraber olmayı düşündüğünüz kişi ile karşılıklı uyum sağlamanız gerekir. Karşılıklı kendi benliğinizden ödün vermeniz gerekir.
Kendinize tanıdığınız her hakkı karşı tarafa da tanımalısınız. Veya kendinizi de kısıtlamalısınız.

Kişisel alan:
Eskiden herkes bir arada yaşardık ve her şey birlikte olurdu. Her şey ortak olurdu. Günümüzde artık imkânımız var ve çocukların kendi odası bile oluyor. Herkesin kendini geliştirebilmesi için bir nefes alanına ihtiyacı var. Eski alışkanlıkları mutlaka sürdürmek zorunda değiliz. Ve tanrı olmadığınızı unutmayın. Kimse sizin için yaşamıyor, sizin için yaratılmış değil. Her bedeb kendi canına sahip.

Sorumluluklar:
Büyüyene kadar bütün sorumluluklarımızı ailemiz üstlenir. Sorumluluğu hep başkalrından beklemiyi artık bırakalım. Sorumluluklar birlikte yaşamlarda paylaşılır.
Birlikte yaşanılacak sabirlikte karar verilir.

Hayat kuralsız yürümüyor. Bunu konuşarak anlaşırsınız yada yaşam şartları sizi düşüre kaldıra hayatınıza bazı kurallar koyar.

Kuruntulu istikrarlı kontrolculukle tanıma-güvenme evresi karışıyor. (Ben kontrolcu olabiliyorum fakat konumuz bu degil)
Yeni ilişkiye başladığınız birini araştırmanız,telefonunu kurcalamaniz ile yillardır aynı yastığa baş koydugunuz insanın sınırlarını ihlal etmeniz aynı şey değil. İnanna hanım kafeste de olsa aldatan aldatır demiş,katılıyorum fakat tanıma-güvenme evresinde amaç zaten aldatmasını engellemek değil; aldatma potansiyeli var mı bunu öğrenmek ya da sınamak. Bazıları tanışma evresinde araştırınca kızıyor, bana güvenmiyorsan niye araştırıyorsun diye iyi de hayatım seni arastirmadan, gözlemlemeden nasıl güveneceğim? Konuşarak böyle şeyleri nasıl cözebileceğinize inanıyorsunuz? Ben profesyonel bi yalanciyi konuşarak çözemem.
Ah Nyc.Kimseye yüzde yüz güvenemezsin yani insanin fitratina ters.
Üstelik yeni tanisma asamasinda kim gösterir telefonunu?
Yani izin veriiyorsa bakilmasina, o insanda bir özgüvensizlik vardir.Özgüvensiz biri ile kim olmak ister?
Evli insanlar farkli galiba.
Onlar al lan bak bak da diyebilir,bilemiyorum.Yani öyle olmasi lazim diye düsünüyorum.Aslinda evli bir insanin telefon akisini gizlemesi düsündürücü bana göre(Bu arada telefon baska seyler icin de kullanilir..is hayati gibi güldüm su an)Öte yandan aldatiyor ve ya aldatiliyorsa bunu bilmeye hakki var.Dürüst olmak lazim.Kaldiramayacagin tasi atmaya kalkma.
Aldatma potansiyeli herkeste var.Bir firsata bakar ki firsatlar cok bu zamanda.Ama bunu kara kara düsünüp ani kacirmak da pek dogru mu bilmiyorum.
Ama burada sorun sanirim gizli is cevirme potansiyeli.
Kandirabilmesi,aptal yerine koymasi.Bunu hazm edemezsin gibime geliyor.

bakarım gocamm değil mi xd yani bu mesele olamaz o durumda bakıcam baktırmam gibisindennn

@Süreyya al bak demesi neden özgüvensizlik? Dürüst ve gizli kapaklı iş çevirmeyen insan al bak der, rahatsız da olmaz. İnsan doğası gereği meraklıdır, emin olmak ister. İnsanın doyumsuz varlık olduğunu düşünürsek bugün çok sadakatli olması 2 dk sonra başka bir kadına ilgisinin kaymayacağını göstermez ki…

@Süreyya al bak demesi neden özgüvensizlik? Dürüst ve gizli kapaklı iş çevirmeyen insan al bak der, rahatsız da olmaz. İnsan doğası gereği meraklıdır, emin olmak ister. İnsanın doyumsuz varlık olduğunu düşünürsek bugün çok sadakatli olması 2 dk sonra başka bir kadına ilgisinin kaymayacağını göstermez ki…
Iliski daha yeni yeniyse,kendini gösterme cabasi ve hicbir sey yokken bile,ispatlama geregi duymasi bana göre özgüvensizliktir.
Belki bu tutumla,telefonuna bakilan da,böyle siniyordur telefona bakmak isteyeni..insan kendine güvenirse,aldatmaz,sorun neyse masaya yatirir..aldatsa bile dürüst olur,aldattim der.
Diger cümlelerin hakkinda yaptim yukarda yorum.
Insan doyumsuz varliksa ve bunun bilincede isek,is her insanin aldatacagi durumuna geliyor.
Yani ister bak ister bakma telefona,eninde sonunda aldatir gibi..
Zaman kaybi benim icin.
Onu mu kontrol edeyim sürekli?
Isim mi yok ya?
Beni de kontrol montrol etmesin.Ben astim böyle seyleri..
Kafasinda aldatmis zaten teoride,bedeni ile aldatmasi benim icin pek bir sey ifade etmiyor.

Hangi çağda yaşıyoruz
Telefona bakmak fln
Aldatacak olan telefonsuz da aldatır.
(Kadınların daha çok aldattığını düşünüyorum, ayrı mesele.)
Erkeğin içindeki Einstein'ı çıkarttırmayın :D

Ah Nyc.Kimseye yüzde yüz güvenemezsin yani insanin fitratina ters.
Üstelik yeni tanisma asamasinda kim gösterir telefonunu?
Yani izin veriiyorsa bakilmasina, o insanda bir özgüvensizlik vardir.Özgüvensiz biri ile kim olmak ister?
Evli insanlar farkli galiba.
Onlar al lan bak bak da diyebilir,bilemiyorum.Yani öyle olmasi lazim diye düsünüyorum.Aslinda evli bir insanin telefon akisini gizlemesi düsündürücü bana göre(Bu arada telefon baska seyler icin de kullanilir..is hayati gibi güldüm su an)Öte yandan aldatiyor ve ya aldatiliyorsa bunu bilmeye hakki var.Dürüst olmak lazim.Kaldiramayacagin tasi atmaya kalkma.
Aldatma potansiyeli herkeste var.Bir firsata bakar ki firsatlar cok bu zamanda.Ama bunu kara kara düsünüp ani kacirmak da pek dogru mu bilmiyorum.
Ama burada sorun sanirim gizli is cevirme potansiyeli.
Kandirabilmesi,aptal yerine koymasi.Bunu hazm edemezsin gibime geliyor.

Kimseye yüzde yüz güvenemezsin ama bazı önemli tehlikeleri önceden fark edip elimine edebilirsin.
"Kusursuz kişi bulunmalı"yı savunmuyorum.
Kadın cinayetlerinin önemli bi kısmının da yanlış tanınan,yeterince tanınmayan partnerle ilgili olduğunu düşünüyorum mesela. Yeni tanıtılan birinden hödük gibi telefonu istenmez tabii fakat karşıdaki güvenilir ise ve seni seviyorsa zaten free olur bu konuda. Sen sormadan hayatindaki tum ilişkileri masaya yatırır, telefonunu masaya birakip wcye gider falan bunlar önemli detaylar.
İşte bu detaylarda gözüme bir şey batarsa zaten genelde direkt sormam.
Ne yapar eder ondan habersiz incelerim o telefonu. Gözüme batmasa da inceliyorum gerçi ama konu ben değilim.

Ben bakmam, yani baksam ne olacak zaten yapacak olan yine yapar yine yapar.
7/24 adamı mı takip edeyim.

Kimseye yüzde yüz güvenemezsin ama bazı önemli tehlikeleri önceden fark edip elimine edebilirsin.
"Kusursuz kişi bulunmalı"yı savunmuyorum.
Kadın cinayetlerinin önemli bi kısmının da yanlış tanınan,yeterince tanınmayan partnerle ilgili olduğunu düşünüyorum mesela. Yeni tanıtılan birinden hödük gibi telefonu istenmez tabii fakat karşıdaki güvenilir ise ve seni seviyorsa zaten free olur bu konuda. Sen sormadan hayatindaki tum ilişkileri masaya yatırır, telefonunu masaya birakip wcye gider falan bunlar önemli detaylar.
İşte bu detaylarda gözüme bir şey batarsa zaten genelde direkt sormam.
Ne yapar eder ondan habersiz incelerim o telefonu. Gözüme batmasa da inceliyorum gerçi ama konu ben değilim.
Kimsenin icine bakamazsin.
Bakma arzusu,insani yipratir.
Kadin cinayetleri genelde efekt halinde islenen canilikler.
Planlanmisligi cok nadir.
Yani tanisan bile,bir an icin gözün dönmesine bakiyor.
Neyse..insan birlikte bir takim vakit gecirecegi kisinin üzerine kurmamali hayatini.
Hicbir seyin garantisi yok.

Gizlisi olan bunu telefonunda saklamaz. Mesajlar istendiği an silinebilir, bunu biliyormuydunuz?

Geri