regl izni

Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
haftaiçi adliyede baro başkanını görürsem diyeyim bari, ya başkan nereden çıktı bu izin, ircforumlari ailesi olarak biz hiç memnun kalmadık. acil kaldırın..

Bu duruma yasal bir dayanak oluşturmak eşitliğe aykırı kaçacak. Kadın erkek eşittir.
Eğer işin fıtratına girilirse fıtratçı erkekler daha ağır basar.

Bir diğer durum, amir olsam ispat isterim. Raporu olacak mı bu işin?
Hiçbir amir böyle bir işin peşinde de koşmak istemez ama bir suistimal olursa çok kötü olur. Kötülüğünüzü istemeyin hanımlar :)

Ayrıca ben ufak bir ayrıcalığa bile karşıyım. Bir kişi yazmış, evlilerin eşlerine göre veya çocuklarına göre bitmeyen mazeretleri diye...
Bir de bu "özel" meseleyi iş yaşamına sokmamalı, kavga sebebi, kan çıkar.

Son düzenleme:
Eee bana da regl dukkan kapama izini var mi ,?

Üzgünum ama daha once de bu konu yuzunden lanetlenmistim tüm forum tarafindan yine ayni fikirdeyim gereksiz ve suistimal edilecek bir durum.
Taşlayabilirsiniz en ön saflardan ✌️

Türkiye de suistimal bir meslek gibi herşeyi suistimal etme olayı var bunuda kullanırlar gerçek mağdurlara olan oluyor.

Türkiye de suistimal bir meslek gibi herşeyi suistimal etme olayı var bunuda kullanırlar gerçek mağdurlara olan oluyor.

daha mantıkçı çözümler olması gerektiğini savunan bana itiraz eden publisher hanıma hayır olmamalı diyen kadınlar şoku

• Kahkaha
Tepkiler: 0
daha mantıkçı çözümler olması gerektiğini savunan bana itiraz eden publisher hanıma hayır olmamalı diyen kadınlar şoku
diyebilirler çünkü buna mecbur bırakan zihniyetiniz sağ olsun, ben yine aynı fikirdeyim.
ağrım sancım varken -pehlivan görüneceğim ben ya, hap atarım idare ederim demeceğim- güçlü olmak zorunda değilim.
iş hayatında barınmak için aşırı çabaya girmek zorunda değilim.
ben kadınım bununla birlikte sağlıkla ilgili durumlarım var.
geri kalan diğer günlerde de o erkekleri 2'ye katlayarak çalışma hayatıma devam ediyorum.
herkesin saygısı kendine rasko beycim.

• Beğenmedim
Juju senin birde ped konun vardi. Devlet bedavaya dagitsin diye. Oo konu ne oldu? Insallah once pedleri belese getirdinki regl iznimiz olsun. Evet nerde bedava pedim

• Kahkaha
diyebilirler çünkü buna mecbur bırakan zihniyetiniz sağ olsun, ben yine aynı fikirdeyim.
ağrım sancım varken -pehlivan görüneceğim ben ya, hap atarım idare ederim demeceğim- güçlü olmak zorunda değilim.
iş hayatında barınmak için aşırı çabaya girmek zorunda değilim.
ben kadınım bununla birlikte sağlıkla ilgili durumlarım var.
geri kalan diğer günlerde de o erkekleri 2'ye katlayarak çalışma hayatıma devam ediyorum.
herkesin saygısı kendine rasko beycim.
publisher hanım düşüncelerinize saygı duyuyorum duymasına da çok ayakları yere basan fikirler olmadığı kanaatindeyim. iş hayatında barınmak için kadın erkek ayırmaksızın herkes aşırı çabaya giriyor, hele ki bir yerlere gelebilmek için. kadın olmanız ve sağlıkla ilgili durumlarınızın olması dezavantaj olmamalı evet ama suistimale çok açık ve eşitsizliğe kapı aralayan bi hale de sokulmamalı. diğer günler iş olarak erkekleri ikiye katladığınız beyanını doğru kabul etsem bile yine istisna oluyorsunuz, geneli ilgilendiren bu meseleye katkı sağlamıyor. ne diyelim, umarım güzel bir çözüm bulunur, yaşayıp göreceğiz.

Bizim iş için konuşursam izin almalarında bir mahsur yok almalılar çünkü tam performans gösteremiyorlar hatta ayağa bile kalkmakta çoğu zaman zorlanıyorlar en azından ilk günlerinde izin kullansınlar evlerinde yatsınlar nedir yani..

Kadın erkek eşitliğini mi savunuyosunuz şuan cidden?? Ay valla aşırı komik ve samimiyetsiz
Erkekler de ağlamaya ne müsaitmiş. Regl olmadan yaşattık bence bu konuyla.. neyse.. ben 1 günün az olduğunu düşünüyorum 3 gün iyi bence.. ciddiyim bu arada

Önceden olsa yazmazdık bi köşede falan utanırdıkta artık ayıp mı kaldı.. maşallah erkekler bizle ilgili her şeye bayaa hakim.. her yere bizden önce yazıyorlar.. ne diyim

O kadar cok sorunlu yorum var ki, hangi birine cevap yazacagimi sasirdim. Birincisi, regl meselesi neden ayip olsun? Biyolojik bir olgu, bilinmesinin de bir sakincasi yok. Ikincisi ise, sanirim boyle bir izin, eger isi bir takim bitirmeye calisiyorsa, o durumlarda cok daha buyuk sorun olusturma potansiyeline sahip. Cunku, sorumlulugun yerine getirilmedigi dusunuluyor.

Ben cozumun, regl izni adi altinda olmasindansa, genel olarak saglik izni olarak tanimlanmasi gerektigini dusunuyorum. Bunu sirket, kendi bunyesinde karar verebilir. 5 ya da 10 gun, toplam ne kadar izin verebiliyorsa, her kisiye bunu kullanma hakki verir. Ister erkek ister kadin olsun, regl veya baska bir nedenden dolayi, saglik sorunlariyla alakali konuyu, tatil gunlerinden yemek yerine, saglik izninden kullanir. Ki, gelismis ulkelerde mental izin de alabiliyorsunuz, yilda 1 gun bizim sirkette. Cok minimal bir sey ama kimseye bir sey aciklama zorunda degilsiniz, o gunu almak istiyorum diyip aliyorsunuz.

Diger konu ise evli ve cocuklu kadinlar mevzusu. Eger sen ulke olarak, kadina yeterince destek olusturamiyorsan, her okul kapandiginda veya cocuk her hasta oldugunda, kadin otomatik olarak etkilenip, onun izin almasi bekleniyorsa, uzgunum ama kadini elestirmek de hic adil degil bu durumda. Bu, devletin sorunu. Turk milleti malesef bu tarz durumlari suistimal de edebilir illa ki. Yalniz, boyle bir sorun varsa, buna da cozum bulunmak zorunda. Sirket, diyelim ki 20 gun bakici bulmasina yardim edecek bir sistem kurabilir, sirketler fiyat konusunda aileye destek olur. Cocuk izni mevzusunda, babalara da hemen hemen ayni izin gunleri ayarlamaya calisirsin ki durumu esitlemeye calisirsin. Gece 2 saat uyumus olan bir insan evladindan, ertesi gun full performans beklemek de adil degil. Veya ne bileyim yari zamanli is imkanini mumkun kilarsin. Sorunun kaynagini iyi anlayip, analiz etmek gerek. Ona gore de cozum imkani sunmak elbette. Birbirinden farkli durumlarin, dusunme tarzinizi/yargilarinizi etkilemesine izin vermemek gerek.

Geri