regl izni

Konu sahibi son olarak 32 gün önce görüldü
Benim geçirmiş olduğum ameliyatlar sonrası yoğun gazım oluyor bazı günler ve o günler kesinlikle çalışmak istemiyorum. Yok şimdi pırt diye salacağım korkusuyla çalışmak ölüm gibi bir şey. derhal bu duruma bir çözüm şart, meclis göreve.

gereksiz buluyorum çünkü izin kullanımı konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor zaten. yani bir kadın yıllık izninden kullanmak istediğinde sorgu sualden daha muaf. ya da en azından "özel sebeplerle" dediğinde üstelenmiyor. erkeğe yaklaşım daha katı bu konuda. o yüzden özellikle "regl izni" diye isim verip uygulamak manasız. belki kadın erkek ayırmadan "mazeret izni" gibi bir isimle herkese hak tanınması daha mantıklı olur. bazı iş yerlerinde bu uygulanıyor mesela. örneğin personelin hastaneye ya da atıyorum sınava gitmesi gerektiğinde, resmi bi dairede hafta içi çözmesi gereken işleri olduğunda vs.

kaldı ki her ay 1 gün regl izni demek yılda neredeyse 2 hafta izne denk geliyor. zaten işçiye 6 yılını doldurana kadar verilen izin gün sayısı bu kadar. o yüzden bizim memlekette işvereni kadın istihdamından uzaklaştırır bu hadise. halihazırda şikayetçi olunan konulardan biri zaten bu. teoride iyi ama pratikte kötü cuk oturuyor bu meseleye.
ne alaka? ben devlet kurumunda bile çalışıyorken, amirim 1 gün bile gelmemem durumunda rapor almamı istiyordu. hem de her ay. kaldı ki 1 günle biten bir durum olmamasına rağmen. pozitif ayrımcılık diye adlandırmak komik oldu. tabi ki kadın- erkek diye ayırıp izin vermesi gerekiyor, bu keyfi olan bir izin değil ki erkekler de kullansın.
böyle bir şeyi destekleyeceğiniz yerde böyle yorumlarda bulunmanıza şaşırıyorum. gerçekten bir gün bile o sancıyı çekmiş olsaydınız bu şekilde konuşamazdınız.
her şeyi düşünüp kadın istihdamına kadar varıyorsunuz gerçekten inanılmaz.

Kadınların yoğun çalıştığ iş yerlerinde yük erkeğin üstüne bineceği için regl iznini kullanan kişi için iş yerlerinde onun mesaisini dolduracak birisi gerekiyor. iş yükü kimseye binmeden organize edilmeli bizde seslendirme biriminde 30 kadın arkadaş çalışıyor 30 tanesi teker teker gitse düşün artık : ) Yedek eleman lazım beklemede kalacak kimin reglisi var o gün onun işini dolduracak : ) Espri yapıyorum ama gerçeklik payı da var.

• Kahkaha
Tepkiler: 0
işte bakın konuya kadınlardan çok erkekler yorum yapıyor.
çünkü bu konuda kendilerinde söz hakkı görüyorlar.
işte ülkemizin portresi.
hem de ataerkillikten dem duranlar.
ben sinirli bir kadınım sşalkadskşladsşlk
gidip papatya çayı yapacağım, teşekkürler.

Eğer CHP çalışanlar için bir şey yapmak istiyorsa, resmî olarak günde 10 saat brüt saat çalışma düzenini değiştirsinler! Bunun için mücadele versinler! Günde 10 saat çalışmayı normalleştirmek, insanın hafta içi kendine yeterince zaman ayırmaması insanlık dışı! Zaten bu regl izni suistimale çok açık bir konu olduğu için de pek yoruma gerek duymuyorum.​

Eğer CHP çalışanlar için bir şey yapmak istiyorsa, resmî olarak günde 10 saat brüt saat çalışma düzenini değiştirsinler! Bunun için mücadele versinler! Günde 10 saat çalışmayı normalleştirmek, insanın hafta içi kendine yeterince zaman ayırmaması insanlık dışı! Zaten bu regl izni su istimale çok açık bir konu olduğu için de pek yoruma gerek duymuyorum.​

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
işin garip yanı birlikte vakit geçirilen kadınların regl dönemleri aynı günlere denk gelmeye başlıyor
Yani iş yerinde toplu izin gibi bir şey olma ihtimali yüksekmfkfk

ne alaka? ben devlet kurumunda bile çalışıyorken, amirim 1 gün bile gelmemem durumunda rapor almamı istiyordu. hem de her ay. kaldı ki 1 günle biten bir durum olmamasına rağmen. pozitif ayrımcılık diye adlandırmak komik oldu. tabi ki kadın- erkek diye ayırıp izin vermesi gerekiyor, bu keyfi olan bir izin değil ki erkekler de kullansın.
böyle bir şeyi destekleyeceğiniz yerde böyle yorumlarda bulunmanıza şaşırıyorum. gerçekten bir gün bile o sancıyı çekmiş olsaydınız bu şekilde konuşamazdınız.
her şeyi düşünüp kadın istihdamına kadar varıyorsunuz gerçekten inanılmaz.
sizin yaşadığınız durum muhtemelen mesleğinizle ilgilidir, yerinize birini koymak zordur, back up'ınız yoktur. yanlış bilmiyorsam öğretmensiniz, devlet memurluğunda bu rapor alma meseleleri daha sık görülür zaten. bazı mesleklerin izin kullanımı regl dışında da sıkıntılıdır. spesifik kalıyor o yüzden siz ve amiriniz örneği. benim bahsettiğim pozitif ayrımcılık regl izni üzerine değildi ki, neden "kadın-erkek" ayrımı yapılsın? ya da "erkek neden regl izni kullansın ki?" denilsin. genel bir mazeret izni fikri üzerine konuştum. herkesin çeşitli sebeplerle işe gitmemesi gereken günler oluyor. üstelik iş hayatında kadının izin alması daha az sorgulanır bir şeydir, komik mi bilemem de gerçek olan bu. herkes kendi yaşadığı üzerinden yorum yapacaksa sonu gelmez zaten. yoksa ben "olmasın" demiyorum, mevcut konuşulan haliyle işlevsel olmayacağını ve uzun vadede işvereni kadın istihdamından uzaklaştıracağını söylüyorum.

Ahbap bu size tanrının bir laneti

ben bu konuda kadınların pek hoşuna gitmeyecek şeyler yazabilirim. bekar ve çocuksuz bir kadın olarak kadınların sürekli çocuklarını bahane ederek izin almalarından bıktım usandım artık. süt izni ve doğum izni gibi yasal haklarından bahsetmiyorum, yok çocuğumun mezuniyeti, yok ilk sergisi, yok karne günü cart curt. ben mobilyamı montaja gelecekleri gün bile 2 saat izin alacağım diye sıkılırken bazılarındaki bu genişlik ve umursamazlık beni inanılmaz sinir ediyor. bu bir örnekti. ben de regl oluyorum, ben de inanılmaz duygusal oluyorum, sürekli ağlama isteği ile dolaşıyorum ama ağrı kesici alıp devam ediyorum. inanılmaz ağır geçirenler mevcut farkındayım ama her türlü pozitif ayrımcılık iş yerindeki diğer çalışanları olumsuz etkiler.
regl izni olması bir kadın olarak işime gelir elbette ancak bunu iyi organize etmek lazım, her çalışanın motivasyonu önemli.
bana çikolata sepeti verseler, bir kutu mendil ve romantik komedi film önerileri, izinden daha makbule geçer. teşekkürler.

Geri