regl izni

Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
ben bu konuda kadınların pek hoşuna gitmeyecek şeyler yazabilirim. bekar ve çocuksuz bir kadın olarak kadınların sürekli çocuklarını bahane ederek izin almalarından bıktım usandım artık. süt izni ve doğum izni gibi yasal haklarından bahsetmiyorum, yok çocuğumun mezuniyeti, yok ilk sergisi, yok karne günü cart curt. ben mobilyamı montaja gelecekleri gün bile 2 saat izin alacağım diye sıkılırken bazılarındaki bu genişlik ve umursamazlık beni inanılmaz sinir ediyor. bu bir örnekti. ben de regl oluyorum, ben de inanılmaz duygusal oluyorum, sürekli ağlama isteği ile dolaşıyorum ama ağrı kesici alıp devam ediyorum. inanılmaz ağır geçirenler mevcut farkındayım ama her türlü pozitif ayrımcılık iş yerindeki diğer çalışanları olumsuz etkiler.
regl izni olması bir kadın olarak işime gelir elbette ancak bunu iyi organize etmek lazım, her çalışanın motivasyonu önemli.
bana çikolata sepeti verseler, bir kutu mendil ve romantik komedi film önerileri, izinden daha makbule geçer. teşekkürler.

@malumatfuruş 'un da bu konuda görüşlerini biliyoruz. malumat safımıza katılarak destek vermeni bekliyoruz.

Düzenli olarak uygulanması kolay görünmüyor bu iznin. Bence birçok sorunu da beraberinde getirir. Zaten bu izni organize sanayi bölgelerinde, diğer kurumsal şirketlerde falan vermezler. Ankara Barosu show yapmış. İnsanlar kötü niyetli olduğu için, bu işinde boku çıkar.
Anlayışlı iş yerlerinde ki müdürler ya da patronlar gereken kolaylığı zaten sağlıyor. Çok regl olan yerine çalışan, çok oruç tutan yerine çalışan gördük. Ofsayt yok, oyna devam.

Bazı kadınlar gerçekten çok sancılı geçiriyor bu süreci... Olursa güzel olur.

ben bu konuda kadınların pek hoşuna gitmeyecek şeyler yazabilirim. bekar ve çocuksuz bir kadın olarak kadınların sürekli çocuklarını bahane ederek izin almalarından bıktım usandım artık. süt izni ve doğum izni gibi yasal haklarından bahsetmiyorum, yok çocuğumun mezuniyeti, yok ilk sergisi, yok karne günü cart curt. ben mobilyamı montaja gelecekleri gün bile 2 saat izin alacağım diye sıkılırken bazılarındaki bu genişlik ve umursamazlık beni inanılmaz sinir ediyor. bu bir örnekti. ben de regl oluyorum, ben de inanılmaz duygusal oluyorum, sürekli ağlama isteği ile dolaşıyorum ama ağrı kesici alıp devam ediyorum. inanılmaz ağır geçirenler mevcut farkındayım ama her türlü pozitif ayrımcılık iş yerindeki diğer çalışanları olumsuz etkiler.
regl izni olması bir kadın olarak işime gelir elbette ancak bunu iyi organize etmek lazım, her çalışanın motivasyonu önemli.
bana çikolata sepeti verseler, bir kutu mendil ve romantik komedi film önerileri, izinden daha makbule geçer. teşekkürler.
Dediklerine katılıyorum ama ayakta durmak zorunda olanlar için çok zor o 2 gün
Bence izin kullanmak isteyen kadınların maaşlarından kesinti olması en iyisi

Bence kadınlar regl olmasın ya yazıktır ne güzel varlıklar hiç yakışıyor mu regl falan. üzülüyorum ben şahsen.

değişen dünya düzeninde regl izni ya da bazı şirketler tarafından ''empati izni'' olarak adlandırılan bu hakkı savunacağız. iş hayatındaki haklarını suistimal eden kendini bilmezler yüzünden sürünmeyeceğiz! birçok şirket yavaş yavaş böyle bir düzene geçiyor, gittikçe sayıları artıyor. sadece bununla kalmayıp, isyan edilen çocuk bakımı, özel gün, bugün kötüyüm vs vs günler için bile izin veren şirketler var. daha önce tartışıldığında bahsetmiştim. böyle şirketlerde suistimal edilmez bu çünkü çalışan zaten yeteri kadar değer görüyordur. bizim ülkemizin asıl problemi çalışma şartları, verilen emek ve karşılığını alamamak, değer görmemek olduğu için böyle regl izni gibi konuları aşamıyoruz. sabaha kadar tartışılsa orta yol bulunamaz çünkü bizim ülkenin regl iznine gelene kadar aşamadığı birçok şey var. o yüzden boş verin, periyodunuza şükredin ve iyi ki kadınım diye dans edin sjhjs. ben mi? mango ananaslı çayımı yudumluyor, indirimdeki pedlere bakıyorum. hepsi çok bozdu.

Olayin sosyolojik boyutunu geçtim, fizyolojik bir mantığı yok ki. Illa bi mantık kulpu bulunacaksa ayda üç hafta çalışsınlar. Regl etkileri tahmin edilebilir olsa da garanti değil. Bir gün cıktı izne ok. Ertesi gün ağrı devam ediyor, hatta başı da dönmeye başladı n'apcaz? Komple bi haftayı iptal edelim en iyisi. Lüks ve kadınları daha çok ötekileyen bi yaklaşım bence. Regl bi zayıflık değil. Bende uterus olmaması regli diş ya da baş ağrımdan daha özel daha empati duyulasi bir şey yapmamalı. Ha mesele 'bakin biz kadınları onemsiyoruz' mentalitesi ve bunun üzerinden sağlanacak siyasi bi rantsa ayrı.
Cok ağır geçirenler mazaret bildirebilir. Kimse fenalık geçirirken çalışmanızı beklemez.

yettim @Plesk :p yok valla gerek yok. regl izni ciddi şekilde gerekli olan bir şey değil. at bi ağrı kesici devam et, zor evet ama süründürmüyor.
ben sadece ölüm gibi travmatik durumlarda anlayış gösterebiliyorum insanlara, kayıp yaşayan birinin toparlanması için gerekli olan zaman neyse sabırla beklerim, onun yapması gereken işi de seve seve yaparım.
fakat bitmek bilmeyen pozitif ayrımcılık beklentisinden ben bekar ve çocuksuz bir kadın olarak ciddi anlamda bıktım ya. bugüne denk çalıştığım evli olan arkadaşlar hep bir pozitif ayrımcılık beklentisindeydiler. bu yüzden inanılmaz tartışmalar yaşadık biz geçmişte. sabır taşı çatladı hakikaten tahammül edemiyorum ya, çocuklarını inanılmaz derecede kullanıyorlar bu konuda. net şekilde görevi suistimal etmektir.
evet çocuğun bakımı büyük oranda annede oluyor ama hayatınızı idame ettirmek için gerekli olan işinizi yapmanıza engel olacaksa o zaman çocuk planlamanızı tüm diğer durumları hesaba katarak yaparsınız. sadece regl izni ya da hastalık durumlarında değil birçok konuda bazı arkadaşlar böyle, asla söz hakkı vermiyorlar, aksi fikir beyan edemezsin onların beklentileri her şeyin üzerindedir.
iş yerinde aynı statüde olan herkes aynı işi yapacak, kimse bitmek bilmeyen bahaneleri nedeniyle bir başkasının iş yükünü çekmek zorunda değil. o kadar. :emoji_right_facing_fist:

Olayin sosyolojik boyutunu geçtim, fizyolojik bir mantığı yok ki. Illa bi mantık kulpu bulunacaksa ayda üç hafta çalışsınlar. Regl etkileri tahmin edilebilir olsa da garanti değil. Bir gün cıktı izne ok. Ertesi gün ağrı devam ediyor, hatta başı da dönmeye başladı n'apcaz? Komple bi haftayı iptal edelim en iyisi. Lüks ve kadınları daha çok ötekileyen bi yaklaşım bence. Regl bi zayıflık değil. Bende uterus olmaması regli diş ya da baş ağrımdan daha özel daha empati duyulasi bir şey yapmamalı. Ha mesele 'bakin biz kadınları onemsiyoruz' mentalitesi ve bunun üzerinden sağlanacak siyasi bi rantsa ayrı.
Cok ağır geçirenler mazaret bildirebilir. Kimse fenalık geçirirken çalışmanızı beklemez.
Benim anladığım her kadın ağır geçirmiyor. Ağır geçirmeyenler de çalışmaya engel bir durum teşkil etmiyorsa madem izne gerek yok gibi. Ağır geçen arkadaşlar da zaten herhangi bir tıbbi kuruluşa gittiğinde ilgili hekimler durumu anlayışlar karşılayıp 3-4 gün rapor şey edebilir sonuçta. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Kötü olan çalışmasın zaten, iş eziyet değil.

aslına baktığımızda sorun regl izni değil türk insanı. :D yani herkes suistimal edilmeden kullanacağına emin olsa böyle bir izinden rahatsız olmayacak.

Kendinize gelin hem cinslerim.. cocuk dogurmuyorsunuz. Alti ustu kanamaniz oluyor..( oda oluk oluk degil) ilk bir kac gunu biraz sancili diger 3/5 gunu lay lom loy... ben regl olmadan 2 hafta once muthis bel sancilariyla geberiyorum. Birak 1 gun bu yuzden evde kalmayi "agri kesici" bile kullanmiyorum...

Cocuk doguran bir varligiz; regl da neymis. Evet bir bayan olarak dusuncelerim bu

Geri