Referandumu kaybedecek olan tarafın "seçimde hile var" diyecek olması

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

Ortada eğer dışarıdan getirilen bir zarf var ise şaibeli olsun. Sandık başkanlarının aptallığının bedelini neden seçmenler ödesin? Hem evet hem hayır seçmeninin oyu, sandık başkanları zarfa mühür vurmadı diye neden geçersiz sayılsın?

Ortada bir art niyet var mı? Hayır. Tek sorun, yasal zarfların başkanlar tarafından mühürlenmemiş olması. Dediğim gibi, bu durumda seçmen ne yapsın?

En az 2.5 milyon oy ve bu bilinen kismi ayrica sandik gorevlileri tarafindan evet basilarak kullanilan oylarin kamera kayitlarini rahatlikla bulabilirsiniz.

Muhursuz ve gecersiz oylar secimi etkileyecek kadar coksa zaten secim saibelidir. Ayrica muhursuz oylarin kimin ricasi ile kabul edildigini de YSK baskan acikladi.

Muhursuz hic bir belgenin gecerliligi yoktur. Buna senet tapu hatta kimlik ve ehliyetleriniz dahildir.

Evet: AKP, MHP ve BBP
Hayır: CHP, HDP, Saadet ve diğerleri

Gelişmiş ülkeler kim ki tebrik edip yorum yapacak? Sen iç işlerine neden kendince gelişmiş gördüğün ülkeleri karıştırıyorsun? Seçimle ilgili şüphen var ise şayet, bunu ülke sınırları içerisinde ki muhalefet sorgular bi bok düşmeyen dış ülkeler değil. Şuraya gelip salak salak yorumlar yapmayın. Gelişmiş ülkeler tebrik edip yorum yapmamış. Mantığa bak.

AGIT nedir islevleri ve sinirlari hakkinda bilgi sahibi olup oyle yorumlayiniz.
Ben oy pusulasi uzerinde AKP veya CHP logosu gormedim, siz gordunuz mu?
Bu oylamanin partilerle alakasi yoktur.

Anayasa referandumu ayri Genel secimler ayridir.

Bu oylamada partiler taraf degildir. Oyle olsaydi pusulalarda parti logosu olurdu. Secimin mesrulugu tartisilirken kimse baskan secmez secilen kisiyi de dunya kabul etmez. Gelismis ulkelerin tebrik edip yorum yapmamasi ve AGIT raporunu bekleme istegi supheleri pekistiriyor.

Kabul edilen muhursuz oylar aleni sekilde kanuna aykiridir.
Hirsizlikla dolu bir secim ve ironiye bakin ki musluman bir topluma oy calmanin ve hirsizligin yanlis oldugunu anlatmaya calisiyoruz.

Ayrica Kemal Kilicdaroglu iyi bir insan ama siyaset adami degil bu yuzden Muharrem Ince hakkindaki dusuncelerinizi paylasiyorum.

Partiler taraf değildir ama partilerin tarafı vardır. Tarafları takip edecek olan yine partililer. Ne olsaydı Merkel mi gelseydi takibe?

AGIT raporu geldiğinde susup kabul edeceğini bilsem tartışmayalım diyeceğim de, nasıl olsa yine itiraz edeceksiniz. Bundan önce gördüklerimiz de bu.

Oy çalma veya hırsızlık kanıtlanmışsa, kanıtınla konuşabilirsin. Yoksa "Oy çalmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." sözünü söylemek sizin haddinize değil.

Hadi imkansız ama çalındı diyelim. Orada çalınan oyların kime ait olduğunu nereden biliyorsun? Müneccim oğlu musun sen?

Partiler taraf değildir ama partilerin tarafı vardır. Tarafları takip edecek olan yine partililer. Ne olsaydı Merkel mi gelseydi takibe?

AGIT raporu geldiğinde susup kabul edeceğini bilsem tartışmayalım diyeceğim de, nasıl olsa yine itiraz edeceksiniz. Bundan önce gördüklerimiz de bu.

Oy çalma veya hırsızlık kanıtlanmışsa, kanıtınla konuşabilirsin. Yoksa "Oy çalmanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." sözünü söylemek sizin haddinize değil.

Hadi imkansız ama çalındı diyelim. Orada çalınan oyların kime ait olduğunu nereden biliyorsun? Müneccim oğlu musun sen?

Birincisi;
Agit zaten su anda aciklama yapiyor. Basliklardan birisi de YSK nin muhursuz oylarinin kabul edilebilir olmadigidir. Konu linktedir.

Son dakika: Uluslararası referandum gözlemcileri AGİT'ten sonuçlarla ilk açıklama - CNN TÜRK

Ikincisi;

https://youtu.be/AFhQiQII2gE

Ucuncusu;

Kanuna gore 77. 98 ve 101. Maddeler muhursuz oylarin gecersiz oldugunu acikca belirtiyor.

Gordugunuz uzere secim saibelidir.

Olası hırsızlığa ve sahtekarlığa yönelik zemin oluşturmaya ve buna dair erken önlem almaya yönelik olan konu başlığı.
Referandumda 2,5 milyon mühürsüz oy kullanılacak, hukuksuzluk olağan bir şeymiş gibi sunulacak, ancak buna itiraz edenler manipülasyona uğrayacak. Ne güzel dünya.

Kendi kendisini yalanlayan bu kuruluşun almış olduğu kararın meşruluğu yoktur. Yüksek Seçim Kurumu'nun bizzat kendisinin yapmış olduğu açıklama :

[YOUTUBE]1OcP_EbnBME[/YOUTUBE]

Ne deniyor : "Mühürsüz oy geçersiz sayılır."
4 kelimeden oluşan bir cümleyi açıklamak için neye ihtiyaç var acaba? Hecelerine mi ayıralım?

Konu kendileri olunca pek bir 'adaletli' ve 'demokratlar'. Ellerinde baston, yakalarında fularları, adeta Fransız Jakobenleri gibi ders vermeye kalkıyorlar . Sadece bir sandıkta mühürsüz oy çıktı diye koca ilçede seçimi iptal edenler(bkz: 2014 yerel seçimleri/Bitlis-Güroymak), konu aleyhlerine olunca diyecek söz bıraktırmıyorlar.

Bildiğimiz gibi şaşırtmadılar yine dediler demeye devam edecekler.
Oylar çalındı, elektrikleri kestiler, plakasız aracı gören var mı, aziz nesin haklıymış, diktatörlüğe dur diyeceğiz, isveç'e gidiyorum

Yaşadığı ülkede demokrasinin olmadığını bilen aklı başında, düşünebilen, sorgulayabilen insandır. Referandumu kaybedecek olan tarafın denmiş; kazanan ya da kaybeden yok ülkenin yarısı senin tek adamını istemiyor, hala düşünebilen insanların olması sevindirici.

Olası hırsızlığa ve sahtekarlığa yönelik zemin oluşturmaya ve buna dair erken önlem almaya yönelik olan konu başlığı.
Referandumda 2,5 milyon mühürsüz oy kullanılacak, hukuksuzluk olağan bir şeymiş gibi sunulacak, ancak buna itiraz edenler manipülasyona uğrayacak. Ne güzel dünya.

Kendi kendisini yalanlayan bu kuruluşun almış olduğu kararın meşruluğu yoktur. Yüksek Seçim Kurumu'nun bizzat kendisinin yapmış olduğu açıklama :

[YOUTUBE]1OcP_EbnBME[/YOUTUBE]

Ne deniyor : "Mühürsüz oy geçersiz sayılır."
4 kelimeden oluşan bir cümleyi açıklamak için neye ihtiyaç var acaba? Hecelerine mi ayıralım?

Konu kendileri olunca pek bir 'adaletli' ve 'demokratlar'. Ellerinde baston, yakalarında fularları, adeta Fransız Jakobenleri gibi ders vermeye kalkıyorlar . Sadece bir sandıkta mühürsüz oy çıktı diye koca ilçede seçimi iptal edenler(bkz: 2014 yerel seçimleri/Bitlis-Güroymak), konu aleyhlerine olunca diyecek söz bıraktırmıyorlar.

Her şey güzel, bu videonun YSK'ya ait olduğunu kanıtlayabilir misiniz? Çünkü yaptığım araştırmada YSK'nın hiçbir kılavuzunda mühürle ilgili bilgiye rastlamadım. Ayrıca, bu videonun birkaç farklı versiyonunu araştırmalarım esnasında izlemiş olmak, farklı kişilerce hazırlandığı kanaatini uyandırmakta.

Her şey güzel, bu videonun YSK'ya ait olduğunu kanıtlayabilir misiniz? Çünkü yaptığım araştırmada YSK'nın hiçbir kılavuzunda mühürle ilgili bilgiye rastlamadım. Ayrıca, bu videonun birkaç farklı versiyonunu araştırmalarım esnasında izlemiş olmak, farklı kişilerce hazırlandığı kanaatini uyandırmakta.

Elbette. Paylaşmış olduğum video YSK'nın hazırlamış olduğu videonun konu ile ilgili bir bölümü sadece.

Videonun tamamı burada : https://m.youtube.com/watch?v=8t1Q_vNobnc

"YSK'dan Referandum Seçimi Sandık Kurulu Eğitimi" başlığında ve 12 Nisan'da YouTube'da yayımlanmış.

Ancak şu an YSK'nın sitesine girdiğimde video bölümüne erişim engellenmiş. Malum sebeplerden ötürü olması da muhtemeldir bence.

Elbette. Paylaşmış olduğum video YSK'nın hazırlamış olduğu videonun konu ile ilgili bir bölümü sadece.

Videonun tamamı burada : https://m.youtube.com/watch?v=8t1Q_vNobnc

"YSK'dan Referandum Seçimi Sandık Kurulu Eğitimi" başlığında ve 12 Nisan'da YouTube'da yayımlanmış.

Ancak şu an YSK'nın sitesine girdiğimde video bölümüne erişim engellenmiş. Malum sebeplerden ötürü olması da muhtemeldir bence.

Ben de tartışmalar üzerine araştırma yaptığım için sonradan hiçbir bilgiye ulaşamadım. YSK, benzer uygulamaların başka seçimlerde de yapıldığını açıkladı. Malum yasa 2010 yılında çıkmış. Sanırım 2010 öncesinden bahsedildi.

Peki, mühürsüz oy sayısıyla ilgili bir bilgi var mı?

Ben de tartışmalar üzerine araştırma yaptığım için sonradan hiçbir bilgiye ulaşamadım. YSK, benzer uygulamaların başka seçimlerde de yapıldığını açıkladı. Malum yasa 2010 yılında çıkmış. Sanırım 2010 öncesinden bahsedildi.

Peki, mühürsüz oy sayısıyla ilgili bir bilgi var mı?

Evet, söylediğin gibi olsa gerekir. 2010 öncesi için yasal zemin uygun olabilir. Ancak 2014 yerel seçimlerinde sadece 1 sandıkta mühürsüz oy çıktığı için o ilçedeki tüm seçimler tekrardan yapılmıştı. İktidar partisinin kaybettiği bir yer olduğu için böyle bir uygulama yapmaları o zaman anlaşılır gelmişti. Farklı bir seçimde(yani bugün için) benzer bir olaya yönelik farklı bir tutum takınılması, bu konuda kötü niyet hissi uyandırıyor ve tarafsız olması gereken bir kurumun kararlarına gölge düşürtüyor, meşruluğunu ortadan kaldırıyor. Sonuçlar birbirine yakın çıkınca tepkinin(gerek sosyal medyada gerekse de sokaklarda) olması bu açıdan anlaşılır ve meşrudur. Buna dair kamuoyunu tatmin edecek bir cevap vermesi YSK'nın görevidir.

Mühürsüz oy sayısına dair YSK'nın resmi bir açıklamasını görmedim. Buna dair verilen rakamlar, partilerin sandık başlarında aldıkları tutanaklardan oluşmaktadır. Muhalefet adına en çok sandık görevlisi CHP'nin olduğu için 2,5 milyon mühürsüz oy sayısını referans alıyorum. Belki "CHP'nin söylediği ne kadar doğru, neden inanalım" gibi bir soru ile de karşılaşabiliriz ancak mühürsüz oy sayısı seçim sonuçları neredeyse netleşeceği bir anda açıklandı. Söylenen rakamlara dair ne YSK'dan ne de evet cephesinden sayıya dair farklı bir yorum görmediğim için(varsa da ben karşılaşmadım) 2,5 milyondan başka kullanılabilecek bir ifade yok. Okuduğum bir başka haberde de 2,5 milyon değil de 2-2,5 milyon arası olduğu ve bunların da tamamının evet olduğu yönünde(AKAM isimli anket şirketi)

Otilonyum brorür veya simetikon verilseydi oy pusulalarının yanında, böyle kavgalar olmazdı efenim.

İşin komik tarafı yıllarca birlik içerisine almayan bir Avrupa'nın Türkiye öncülüğünde kurulan AGİT'in raporları ile savunmaya geçilmesi. Hem "siz bizden değilsiniz" denilecek, hemde bize hadleri olmayan raporlar ile gelecekler öyle mi? Oldu canım.

Ben hile var veya yok demek yerine bir konuya dikkat çekmek isterim.

ÇİFTE STANDART.

Evet aynen öyle.

Çifte standart.

bugünkü kervan konumda aynen şöyle dedim:

dig9az4spccoz7s56.jpg

3 senelik bir haber.

HABER KAYNAĞI BURADA

Yıl 2014

Yerel seçimler.

Bitlis Güroymak ilçesinde seçim yapılıyor ve seçimden sonra AKP BİR SANDIKTA MÜHÜRSÜZ ZARF sebebiyle İTİRAZ ediyor ve bu itiraz YSK tarafından KABUL EDİLEREK SEÇİM İPTAL EDİLİYOR!

Ve SEÇİMLER TEKRAR YAPILIYOR!

İşte kurumların, yetkililerin bu çifte standardı insanları kızdırıyor.

YSK üyeleri hakimlerden oluşuyor, bir mahkeme, bir hukuk kurumu yani.

Ama böyle birbirine tamamen zıt karar verilirse bu kuruma güven sarsılmaz mı?

Yasa, kanun neyse hep aynı olur, bi sene A, bi sene B olur mu?

Yasalarımızdaki boşluklar, yasalarımızdaki lastik gibi her sene ayrı ayrı yorumlamaya müsait tüm maddeler gözden geçirilmeli ve sağlamlaştırılmalı.

Ve hiçbir şekilde hakimin, savcının yorumuna bırakılmamalı.

Yasa, kanun ne diyorsa her hakim her savcı aynı kararı vermeli.

Yoksa bugün olduğu gibi her seçimde, her referandumda tartışmalar devam eder.

ÇİFTE STANDART OLMAMALI!

Ben hile var veya yok demek yerine bir konuya dikkat çekmek isterim.

ÇİFTE STANDART.

Evet aynen öyle.

Çifte standart.

bugünkü kervan konumda aynen şöyle dedim:

dig9az4spccoz7s56.jpg

3 senelik bir haber.

HABER KAYNAĞI BURADA

Yıl 2014

Yerel seçimler.

Bitlis Güroymak ilçesinde seçim yapılıyor ve seçimden sonra AKP BİR SANDIKTA MÜHÜRSÜZ ZARF sebebiyle İTİRAZ ediyor ve bu itiraz YSK tarafından KABUL EDİLEREK SEÇİM İPTAL EDİLİYOR!

Ve SEÇİMLER TEKRAR YAPILIYOR!

İşte kurumların, yetkililerin bu çifte standardı insanları kızdırıyor.

YSK üyeleri hakimlerden oluşuyor, bir mahkeme, bir hukuk kurumu yani.

Ama böyle birbirine tamamen zıt karar verilirse bu kuruma güven sarsılmaz mı?

Yasa, kanun neyse hep aynı olur, bi sene A, bi sene B olur mu?

Yasalarımızdaki boşluklar, yasalarımızdaki lastik gibi her sene ayrı ayrı yorumlamaya müsait tüm maddeler gözden geçirilmeli ve sağlamlaştırılmalı.

Ve hiçbir şekilde hakimin, savcının yorumuna bırakılmamalı.

Yasa, kanun ne diyorsa her hakim her savcı aynı kararı vermeli.

Yoksa bugün olduğu gibi her seçimde, her referandumda tartışmalar devam eder.

ÇİFTE STANDART OLMAMALI!

Müzmin muhalif redyellow
Şuan ki Hukuk kaideleri
değiştirilmez
İlahi yasalarmıdır.
1980 de ve öncesinde
idam cezası var ama şimdi yok
Bu çifte standarda ne diyorsun?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz

Anayasa görüşmeleri ilk başladığından itibaren hayır çıkacağı inancım ve tahminim vardı.Tahminimde yanılmama neden olan etkenler;zorlama Avrupa mağduriyeti ve hdp seçmeni en az %3 gibi bir kitlenin evet oyu vermesi oldu.

Avrupa mağduriyetini yabana atmamak gerek.Futbolla ilgisi olmayan annem bile Beşiktaş-Lyon maçında seyircilerin sahaya girmesinden bahsediyorsa,demek ki hükümet medyası bunu bile mağduriyet konusu yapmış demektir.

Kürtlerin evet oyu vermesine tahminimce eyalet söylentileri,mevcut sistemle çok acılar yaşamış olmaları ve pkk'nın halka verdiği zarara karşı hdp'nin buna yeterli tepki vermemesi neden olmuştur

Avrupa mağduriyeti ile de en az %3 evet oyu geldiğini düşünüyorum.Evet oyu verince Avrupa'ya ders verdiğini zanneden insanlar var maalesef.
Bu referandum değişikliğin ilk turu idi.Getirilen düzenlemelere sahip olmak için bir seçim daha kazanmak gerekiyor.Evet çıkınca Türkiye uçacak vaatleri gerçekleşmezse millet gerekeni yapacaktır.

Öncelikle her türlü hakarete rağmen hayır oyu veren 23 milyon 758 bin cesur insana ve toplamda oy vererek ülke için çok önemli konuda irade beyan eden 48 milyon 891 bin insana kendi adıma teşekkür ediyorum.

Anayasa görüşmeleri ilk başladığından itibaren hayır çıkacağı inancım ve tahminim vardı.Tahminimde yanılmama neden olan etkenler;zorlama Avrupa mağduriyeti ve hdp seçmeni en az %3 gibi bir kitlenin evet oyu vermesi oldu.

Avrupa mağduriyetini yabana atmamak gerek.Futbolla ilgisi olmayan annem bile Beşiktaş-Lyon maçında seyircilerin sahaya girmesinden bahsediyorsa,demek ki hükümet medyası bunu bile mağduriyet konusu yapmış demektir.

Kürtlerin evet oyu vermesine tahminimce eyalet söylentileri,mevcut sistemle çok acılar yaşamış olmaları ve pkk'nın halka verdiği zarara karşı hdp'nin buna yeterli tepki vermemesi neden olmuştur

Avrupa mağduriyeti ile de en az %3 evet oyu geldiğini düşünüyorum.Evet oyu verince Avrupa'ya ders verdiğini zanneden insanlar var maalesef.
Bu referandum değişikliğin ilk turu idi.Getirilen düzenlemelere sahip olmak için bir seçim daha kazanmak gerekiyor.Evet çıkınca Türkiye uçacak vaatleri gerçekleşmezse millet gerekeni yapacaktır.

Öncelikle her türlü hakarete rağmen hayır oyu veren 23 milyon 758 bin cesur insana ve toplamda oy vererek ülke için çok önemli konuda irade beyan eden 48 milyon 891 bin insana kendi adıma teşekkür ediyorum.

Sen iyice belli etmeye başladın gerçek yüzünü.
Verdiğin örnekler sanki oyunmuş gibi Kemalcilik oynamaya da başladın.
Tayyip indirdi lyon lu taraftarları sahaya zaten.
Gerçekten, seçim bitti ve konuştukça batıyorunuz.

Sen iyice belli etmeye başladın gerçek yüzünü.
Verdiğin örnekler sanki oyunmuş gibi Kemalcilik oynamaya da başladın.
Tayyip indirdi lyon lu taraftarları sahaya zaten.
Gerçekten, seçim bitti ve konuştukça batıyorunuz.

Nereden bakmak isterseniz oradan görürsünüz. Sizin düşünceniz sizedir benimki banadır. Evetcileri vatansever yaparken, hayırcıları terörist olarak lanse eden zihniyetin yazdıklarımdan bu anlamı çıkarmasına şaşırmadım. Cümlelerimde Tayyip adının geçtiğini sanmıyorum. Bu seçimleri tayyip ve kemal olarak yansıtan kesim zaten bellidir.
Önceden de söyledim yine söylüyorum tek adamlık rejimine karşıydım hala karsıyım ve yine karsı olacağım. Yazımın sonunda da evet oyu kullanarak irade beyanı yapanlara bile teşekkur ettiğimi görmeyişiniz artniyetinizin bir göstergesidir.

Geri