Referandumu kaybedecek olan tarafın "seçimde hile var" diyecek olması

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Dun'e kadar ki yönetim bicimimize Cumhuriyetimize,Atatürk ilke ve inkilaplarina ve demokrasiye aykırı olduğu için böyle bir şeyin mümkün olma ihtimali yok. Sanırım kendi topuguna sıkmak kadar saçma bir hareket olur (du).
O yüzden üstüne kafa yormaya lüzum yok.

Şu saatten sonra ne olur bunu yaşayıp görürüz.

Referandumsuz rejim değişikliklerine bir göz atmanı dilerim öyleyse. Yapılmak istenince yapılır çünkü.

Referandumsuz rejim değişikliklerine bir göz atmanı dilerim öyleyse. Yapılmak istenince yapılır çünkü.

Darbe ve geçmişte yapılanları kastediyorsan bunu destekledigimi kim söylüyor ki küçük çaplı bir darbe oldu zaten Ahmet Davutoğlu degisimi gibi.
Olması gereken sartlari yerine getirmek iken ufak bir açıkliktan faydalanip ego ve guc zehirlenmesi ile kendi lehine çevirmek ahlaksizca olur. (Bunu da tüm dönemler için söyleyebilirim rahatlıkla)

Darbe ve geçmişte yapılanları kastediyorsan bunu destekledigimi kim söylüyor ki küçük çaplı bir darbe oldu zaten Ahmet Davutoğlu degisimi gibi.
Olması gereken sartlari yerine getirmek iken ufak bir açıkliktan faydalanip ego ve guc zehirlenmesi ile kendi lehine çevirmek ahlaksizca olur. (Bunu da tüm dönemler için söyleyebilirim rahatlıkla)

Cumhuriyet rejimi de referandum olmadan geldi. Tamamı cumhuriyetçi olan bir mecliste oylamaya sunularak.

Belki cumhuriyet, hilafet ile karşılaştırılamayacak derecede iyi bir rejim. Ama bu rejim de referandumsuz getirildi.

Cumhuriyet rejimi de referandum olmadan geldi. Tamamı cumhuriyetçi olan bir mecliste oylamaya sunularak.

Belki cumhuriyet, hilafet ile karşılaştırılamayacak derecede iyi bir rejim. Ama bu rejim de referandumsuz getirildi.

O kadar alakasız ki şu yazdığın benim için zira tarihi olayları dönemlere ve şartlara göre değerlendiriyorum sıfırdan bir ülke kurmak ile var olanı geliştirememek aynı şeyler değil sonuç olarak.

O kadar alakasız ki şu yazdığın benim için zira tarihi olayları dönemlere ve şartlara göre değerlendiriyorum sıfırdan bir ülke kurmak ile var olanı geliştirememek aynı şeyler değil sonuç olarak.

İşte herkesin kendine göre bir bahanesi var.

Ses kes. Halkı dinle.
evet_9429.jpg

Yabani şu Red'in paylaşımına bak hele. Kesin bunları da kırbaçlarlar he.

İşte herkesin kendine göre bir bahanesi var.

Bu bi bahane değil sıfırdan kurulan her ülke gibi olması gereken bir durum.
Kurulmuş ve sen ülke olarak millet vatandaş olarak bunu geliştirmekte yukumlusun bu bi vatandaşlık görevi.
Eğer yönetim de bugun halk söz sahibi ise bu hilafetin kalkmasından oturüdür. Durup bi düşünmek lazım bahaneler üstüne öyle değil mi?
Bu hem bağdaki üzümü yiyip hep üzümü beğenmemek gibi bi şey.

Kurulmuş ve sen ülke olarak millet vatandaş olarak bunu geliştirmekte yukumlusun bu bi vatandaşlık görevi.
Eğer yönetim de bugun halk söz sahibi ise bu hilafetin kalkmasından oturüdür. Durup bi düşünmek lazım bahaneler üstüne öyle değil mi?

Sıfırdan kurulan bir ülkenin geliştirilmesi gerektiğinde hem fikiriz de, hala hilafeti savunan bir kesim var. O zaman bu sayı olayın sıcaklığından dolayı daha fazla bile olabilir hatta.

Bu nedenle ülkenin nasıl geliştirilmesini gerektiğini 'tek adam' değil, halk vermeliydi. Geliştirmesini yine yapsınlar, gelişim rejimin getirdiği bir şey değildir. Bugün itiraz edilen başkanlık sistemi, Amerikan usulüyle dünyaya, Afrika usulüyle ise fakirliğe hükmediyor.

Dolayısıyla hangi rejimin gelişime götüreceğini denemeden göremezsin. Ama bu tarz önemli kararlarda halkın fikri alınmalıdır. Bu alelade bir karar değil. Cumhuriyet döneminde de dediğim gibi rejim değişikliğine gitmek yerine, mesela ülke düşmanlardan kurtarılıp, hilafet rejimine devam edilebilirdi değil mi? Ama cumhuriyete karar verilmiş. Halka sorulmadan.

Üzümü yiyip, üzümü beğenmemeyi bugün başkanlık kararına itiraz eden demokrasi yanlıları arkadaşlara sormak lazım. Bana sorma.

Ya şimdide çomar vs demeye başlayan tiplemeler var, önceden %51 koyun diyorlardı %51'in cevabı koyun dediniz koyduk oldu herhalde.
Edepsizce söylemlerde bulunursanız koyarlar fincanıda oyarlar bu zalımlar. En hayırlısı neyse o nasip olsun kib.

Bi yanılsama var sanki. Yönetimde halkın ilk defa söz sahibi olabilmesine imkan veren seçin hilafet döneminde gerçekleşmiştir ve parlementer sisteme ilk o dönemde geçilmiştir diye biliyorum yanlışsam düzelt.

Ayrıca önceki yorumlardan anladığım kadarı ile cumhuriyetin bittiği algısı oluşmuş. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı parti ile ilişiği istenilirse kesilmeyebilir. Bu sakıncalı mı? Bence değil

Sizce Bu bakışlar zafer kazanmış birine mi ait ?

18010040_10155296956329047_5363204653938265412_n.jpg

Şu sıfatlara bakın! Sizce ciddi anlamda sandıklardan ne çıktı?
Darbe günü gülerek açıklama yapanlardı bunlar...

17884236_1260912990689128_1866081172652198669_n.jpg

17795998_1260913017355792_6671503165429541786_n.jpg

Hakkıyla mı?
Önceki seçimleri açıklamarı çok çok iyi biliyoruz

Seçimi kazandıkları zaman ağızları kulaklarında, gözlerinin içi gülenler sanki şimdi matem tutuyor :)

Bir sey diyicem. Her secim sonrasi niye hep ayni terhane?

Bir sey diyicem. Her secim sonrasi niye hep ayni terhane?

yahu şaibeler çıkmış,
YSK kurallarına göre Mühürsüz Zarf/Pusula olursa oy geçersiz sayılır diye 2010 yılında kanun çıkarılmış

Peki şuan bu şartlarda HAYIR kazanmış olsaydı eleştiri yapmayacakmıydın?

Dürüst ol, elini vicdanına koyarak yorum yap.

Çünkü bu forumda ya da başka yerde, akp nin yaptığı hataları yanlışları görmeyenler sanki iktidarda cehape varmış gibi sürekli cehapeyi eleştiriyorlar ya

belki sırf bende bu yüzden inadına eleştiriyorumdur

yahu şaibeler çıkmış,
YSK kurallarına göre Mühürsüz Zarf/Pusula olursa oy geçersiz sayılır diye 2010 yılında kanun çıkarılmış

Peki şuan bu şartlarda HAYIR kazanmış olsaydı eleştiri yapmayacakmıydın?

Dürüst ol, elini vicdanına koyarak yorum yap.

Çünkü bu forumda ya da başka yerde, akp nin yaptığı hataları yanlışları görmeyenler sanki iktidarda cehape varmış gibi sürekli cehapeyi eleştiriyorlar ya

belki sırf bende bu yüzden inadına eleştiriyorumdur

Ayni karar daha once defalarca verilmis. Kaldi ki hayirci sandik gorevlileri bile konu ile ilgili tutanaklari imzalamislar. Herseyin legal oldugunun kanitidir bu.

Bu zamana kadar her secimde bu sikayeti duyduk yahu. Ben niye elestiri yapayim. YSK acikamasini zaten yapti. Olay tamamen sandik kurulunun hatasi. Bu da orada telafi edilmis. Hile olsa her partiden temsilci orada. Nasil hile olacak?

Demokratik secim sona erdi. Kazanan kaybeden belli.

Biraz Muharrem İnce dinleyin. Adam hukumeti degil kendi partisini elestiriyor. Olmasi gereken de o. Hic kusura bakmayin.

Geri