Osmanlı'yı Kimler Sevmez ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Sonuçta fransız ihtilali ile değişen dünyaya ayak uyduramayip hükmetigi batınin yaptığı değişimleri görmezden gelen,yaptığı kapitulasyonlar sayesinde var olan topraklarını kaybeden,eşcinsellik konusu hala halk tarafından reddedilen, halk ile kopuk bi devlet olması konusuna hiç deginmeyelim hatta 1453 ten başka bir şey bilmeyelim:p

Şimdi kafamda deli sorular yahu
Batının gıptayla bahsettiği imparatorluğu kendi nesli ezip gömüyor :T:
Tezat.

''Tez zamanda kellesi alına.''

Soyumuzu sürdürdüğü kadar soyumuzu kuruttuğu gerçeğini de es geçmeyelim lütfen.

Osmanlı milliyetçi değil ümmetci bir devlet neyini savunayim? Turklugun assagilandigi gerçeğini görmezden mi gelelim?
Milliyetci değilim ama Türk olarak ben bundan rahatsizim Osmanlı torunuyum lafini en çok dincilerin savunması garip gelmiyor bana o sebeple,Üstelik kaç tane Türk padişah annesi var ?

Boş insan gördümde böylesini hiç görmedim be abi.

Ben en çok İslamiyet'ten önceki Türk devletlerini seviyorum yeniden kurulsa keşke ahahahah

Biz köylü zihniyetli akpliler oluyorsak Osmanliyi sevdigimiz icin. Sevmeyenler icin de ben boyle dusunuyorum. Sen ustune alinma.

Ben Osmanlı'yı sevmiyorum diye yazmissam tabii ki alınırim.
Kimseyi aşağılayıcı bir cümlem yok .Genel yazarsan genel olarak alinmam çok doğal.

Cünkü Cumhuriyet olgusunu koyduktan sonra yanına laiklik,ondan sonra milliyetcilik gibi ayırıcı öğeleri koyarsan. Cumhuriyet cumhuriyetlikten çıkar yerine sığ bir yönetim kalır.Cumhuriyet tarihinden bu yana tam manasıyla cumhuriyetin uygulandığı bir dönem var mıdır ?
Ayrıca Milliyetçilik-Cumhuriyet-Demokrasi
Bu 3 öğe Siyah-beyaz-gri gibidir benim için :/

Peki Atatürk'ü sevmeyen AKEPE'lilere taktığınız bir ad var mı sizin?
Benim var mesela ama burada paylaşmak istemiyorum.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermeliyiz.
630 yıllık bir imparatorluk çağ kapatıp açan bir imparatorluk.
osmanlının kötü yanları yokmuydu vardı elbet, ama sadece kötü yanlarına dayanarak nefret etmekte ne kadar akıl karı bir iştir ki.
kötü yanlarına baktığımız kadar iyi yanlarınada bakmamız gerekmez mi?

Adolf Hitler mi?
Ben bu yazdığını ve sorunu okumamış kabul ediyorum.
''Tarih'' bilginin zayıf olduğu aşikar çünkü. O yüzden tartışmaya girmek istemiyorum.
Saygılar.

Ben tarihe göre insan sevmiyorum.
Sevgilimin geçmişinide pek araştırmıyorum düşün yani.
Benden olsun sana saygı.

Geri