Osmanlı'yı Kimler Sevmez ?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Osmanlı'yı Kimler Sevmez ve İftira İle Küçük Göstermek İster:

"1930 yılında Hitler'den kaçarak Türkiye'ye gelen Yahudi asıllı Alman Prof. Dr. P. Neumark (Hukuk ve İktisat fakültelerinde hocaların hocası olarak ders vermiştir) ile bazı öğrencileri Boğaziçi'nde bir geziye çıkarlar. Nakleden avukat da bu toplantı içindedir. Talebelerden biri şu soruyu sorar: "Avrupa bizi neden sevmez hocam?" Prof. Neumark'ın cevabını cep defterine kaydeden avukat bu belgeden şunları okumuştu:
"Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalılar Türkleri gerçekten sevmezler ve sevmeleri de mümkün değildir. Türk ve İslam düşmanlığı asırlardır kilisenin ve Hristiyanların en küçük hücrelerine kadar sinmiştir. Sebeplerine gelince, not ediniz:
1- Avrupalılar sizleri Müslüman olduğunuz ve İslamiyeti yaydığınız ve Müslümanları asırlarca himaye ettiğiniz için sevmezler...
2- Sizler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeği çok iyi bilirler. Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekirdi. Osmanlı arşivi kasıtlı olarak çürütüldü ve imha edildi.
3- Dün Avrupa'nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa'yı pazar yapmaya başladınız.
4- En az 400 yıl Avrupa'nın sırtında ve ensesinde at koşturdunuz.
5- Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise Balkanlar ve Orta Avrupa'yı Hristiyan Haçlılara mezar ettiler.
6- Sizi silah ile yenemeyenler, kendilerine benzeterek, milli ve manevi değerlerinizden kopararak yendiler ve hakimiyet sağladılar. Giyiminizden yaşantınıza kadar her şeyi kendilerine benzettiler. ahlâki değerlerinizi yıprattılar. Ve sonra kendi içinizde sizi bölmeye başladılar.
7- Selçuklu ve bilhassa Osmanlı canını, kanını ve malını İslamiyet uğruna feda etmeseydi Kuzey Afrika Orta Doğu Hristiyan ülkesi olurdu. Ve belki İslamiyet Hicaz'da azınlık olarak kalırdı. Batı her yerde İslamiyeti kendi inançlarına göre kanalize etti. Ama Osmanlı Asr-ı Saadet devrindeki inancı devam ettirdi.
8- Kilise size kin kusmaktadır. Sebepleri yukarıdadır.
9- Ben İstanbul'a geldiğimde Türkiye'de 2 üniversite vardı. Şimdi 19'a çıktı. Osmanlı devrinde medreseler köylere kadar yaygın idi. Her medresede bilim vardı. İlk denizaltıyı Osmanlı yaptı. Sizin haberiniz yok ama Avrupalı biliyor.
10- Sizler milli kimliğinize dönerseniz Avrupa'nın medeniyeti ve refahı yıkılır. Ama Batı size bu imkanı vermez...

(Mustafa Necati Özfatura, 08 Temmuz 2005)

Hadi onlari anladik, Hristiyan, Eskiden beri düsman da size noluyor arkadas ? !

600 yillik Osmanlinin sizde biraktigi kötü iz nedir?

Osmanlının düşmanlarına benzeyen ve inançsız olan kimse sevmez mesela Osmanlıdan bir Atatürk çıkmıştır onu çok seviyorsunuz ama onun hangi terbiyeyle yetiştiğini düşünmüyorsunuz evet yüzyılın dahinisini Atatürkü Osmanlı yetiştirdi peki Avrupadan Atatürk gibi bir adam çıktımı biliyorsunuz önünde bile eğildi Avrupa başkanları ya işte bu adamı Osmanlı yetiştirdi 2.Abdülhamit Han ın askeri disipleninde olna okullarında şimdilerde Osmanlı medeniyetsiz oldu utanıyor bazıları dilniden bile ne kadar çelişkili kafalar ayrıca kısa not Atatürk bir çoğunun anlamyacağı kadar iyi derecede Osmanlıca biliyordu ilerisi için yazdığı yazılarda Osmanlıca şeyler yazdı demek ki bu güne güzel mesaj veriyor ileri görüşlü ya:)

Harbiden sen daha bi zekiydin önceden Serdarim.
Yoksa salaga mi yatiyosun.

Osmanliyi sevmeyenleri, neden sevmediklerini tartisiyoruz biz.
Ama sen kafana göre takil.

Ortada tartışılacak bir konu göremedim ondan sordum.
Osmanlıyı sevmeme gibi bir durum söz konusu değil. Bu millet tarihini sever yapmayın etmeyin. Osmanlı Türkçe'sinin öğretilmesine karşı çıkmakla Osmanlı'yı sevmeme gibi bir durum mu oluşuyor?

Bakınız: Bu başlıkta Osmanlı yalanacak.
Bakınız: Yine bu başlıkta Osmanlıya dokundurmak isteyenlere dokunulacak.
Bakınız: Koşun beyler uçuyoruz.
Bakınız: Fazla konuşmaktan sevişemeyen nesil.

ben de kendi kendime jessenin kendini özletmeye başladığını düşünüyordum son zamanlarda.

öncelikle kimin kimi sevdiği veya kimin kimden nefret ettiği benim kimi seveceğime veya kimden nefret edeceğime kaynak olamaz. herkesin gerekçeleri farklıdır. farklı din ve milletlerdeki insanlar da benzer propagandalarla "türkler bizi neden sevmez" yaygaraları yapıyorlar. hatta ve hatta türklerin tüm dünyadaki insanlardan nefret ettiğine dair söylemler dahi var.

dar kafalı kıstaslarına açıklık getirmek isterim. farklı coğrafyalardan göçen türk soylarından oluşan bir melezim. atalarım muhacir, kırım türkü, horasan göçmeni ve manav (yerli) olmak üzere farklı olsa da tamamı türk ailelerdir. devam ediyorum.

osmanlıyı sevmek veya osmanlıyı sevmemek ile osmanlıcanın öğrenimini zorbalıkla dayatmak arasında çok fark var. zorbalık kelimesini özellikle seçtim ki, "isteseler de istemeseler de" ifadesi tam da buna işaret eder. konunun öncelikle zorbalık boyutu tartışılmalıdır. objektifliği ölçmek adına ekleme yapmadan, bunun bir zorbalık, dayatma olduğunu herkesin kabul etmesini bekleyeceğim. tartışmanın devamında nedenleri ve niçinleriyle osmanlıdan, osmanlıcanın öğrenilmesinden bahsedeceğim.

Why are Turks The Most Hated People in the World?

they are mongolic beasts.

They are hated because they are and always have been terrorists.

Turkey has so many enemies that cant be counted!

Turkey is a nation of mixed up races.

Half of the population is Armenian!

Turkey is the only nation of the world guilty for so many Genosides!

Nothing is Turkish.

Even their best monument is not Turkish, is Greek!

Their historical sites are all Greek!

Their food is Armenian!

Kemal Atataurk was a Kurd!

The army controls the vountry along with the Islamists!

Soon they will fight eachother and the nation will brake apart!

Israel humiliated Turkey in just a second and proved that Turks are cowards!

Europe will never accept Turks and they will all starve to death!

Turks are great at taking credit for the accomplishments of others. They are good at war and the killing of innocent civilians, though.

Let them be in darkness.

Because the arabs, the egyptians conquered the turks and gave them their civilization, culture and religion. THe turks just took all that from the arabs and then called it their own. Turks are nothing but central asian arabs thats all with a little bit of mongol and east european thrown in the mix...but mainly arab.

Turks have Hom-Ottoman/Arab and Greek origin...either way they've been bastardized many many times in the past. I think they consider themselves to be the "concubines" of the world.

Seriously, 75% of modern Turks are of Anatolian origin. Anatolia was under Greek rule from 330BC to 15th century AD. That explains why they resemble Greeks.

Example: Kemal Ataturd was a Mason/Sephardic Jew whose parents had been expelled from Spain. The father of modern Turks was not even a Turk (not to mention he was sterile).

sonuç: fanatizmle varılacak tek yer daha karanlık ve aptal her ülkede her dilde aptaldır.

örneğin Kemalizm aptallığı değil mi @Phoibos he değil mi ?

ayrıca hayatında hiç dayatma yok mu tarih olayında hep 1. sınıftan beri sadece Atatürk tarihi analtılıyo bu zorbalıktır tek zorbalık Osmanlıyla alakalı konularda yada Türklük falan bir çok örnek verebiliriz herkes işine gelmeyene zorbalık diyor işin içnide bu bölgeye ait olmayan ama hoşuna giden bir şey zorunlu olduğunda ses çıkmıyor hep diyorum burası işine gelenler Cumhuriyeti hadi ben ingilizce fransızca veya almancayı okullarda istemiyorum arkadaş zorunlu olmalarını istemiyorum bunu öğretmeleri benim için zorbalıktır peki benim hakkımı kim savunucak bu Ülke nedense azınlık guruplar yönetiyor sadece her şeyin savunucusu bileni sizsiniz he komedisiniz ya

osmanlının alevi, kızılbaş, türkmen, süryani, nasturi, ermeni, rum vb. azınlıklara en basitinden vergilerle zulmettiği aşikardır. neo osmanlıcılığa karşıyız. ezilenin yanındayız her daim. ama türk devletidir, sever sayarız. osmanlıyı kimler sevmez nasıl bir başlık oluyür

bana zorla ingilizce ogrettiler siz de zorla osmanlica ogrenin diyen adamin yaygara koparmak icin actigi bir basliktan ibaret bu konu.

tapotalk'tan gonderildi.

ideolojilere aptallık yaftası yapıştırmam. ne osmanlıcılık için ne kemalizm için ne de bir başka düşünce yapısı topyekün tek kalıp içine sokulamaz görüşündeyim. her düşünce akımının doğruları ve yanlışları, akılcılığın yanında aptallıkları vardır.

şimdi siyasetçilerin stratejisiyle bu konuyu masaya yatırmanın anlamsızlığını görebiliyorum. umarım sen de bu tavrından vazgeçeceksin.

ben ortada yanlış bir tavır olduğundan bahsediyorum, sen başka olayları gündeme getirerek "bunlar yanlış değil mi?" diyorsun. yazdığın olaylar üzerine konu açarsan veya açılmış bir konu varsa, oraya düşüncelerini yazarsan bahsettiklerinle ilgili düşüncelerimi orada belirtirim.

bu konuda bir zorbalığın var olduğunu kabul ediyorsun ama bunu dillendirmek yerine başka zorbalıklar da var diyorsun. taraf olmanı anlarım ama holiganlıktan sıyrılmak gerekir. tartışma konusuna sadık kalarak ve bunun bir zorbalık olduğuna dair düşünceni açıkça beyan ederek muhabbetin devamı için güzel bir giriş yapmış olursun.

bu arada Chuck Palahniuk sevdiğim yazarlardandır ve nihilisttir. ortaya ilginç bir sentez çıkmış

Osmanlı seviciliği de hoş değil diyorum.
Ayrıca Müslüman birinin Osmanlıyı sahiplenmesini istemek neyse de milliyetçi birine benimsetmeye çalışmak nedir yani.

Bakınız: Bunlar hep başımıza biri gelsin de bir iki höyt desin merakı.

Burada kimsenin Osmanlı'ya neden bunu yaptı yada neden zamanında şöyle etti dediği yok. Osmanlı tarihin bir parçasıdır. Yaptıklarını da dönemin koşullarına göre değerlendirmek gerekir. Her olay için de böyle olmalıdır. Zamandan, mekandan ve akıştan yoksun olan açıklamalar temelsizdir, geçersizdir.

Burada sorun ne peki?

Burada sorun yüzlerce yıl geride kalmış fikirleri bugüne yamamaya çalışmaktır.

İnsanoğlu tarihsel olarak sürekli ilerleme sağlar. Bu ilerleme boyunca bazı köhnemiş fikirleri ve davranışları geride bırakır. Tüm ilerlemelere rağmen geçmişte kalan bu köhnemiş fikirleri savunmak gericiliktir. Örneğin. Kadın erkek eşitliği dinen uygun değildir derseniz bu dinci gericiliktir. Veya bir ırkın başka bir ırktan üstün olduğunu savunursanız bu milliyetçi gericiliktir. Gerici derken eşitliğe, özgürlüğe karşı ve emek sömürüsüne çanak tutanlardan söz ediyoruz.

Yüzlerce yıl geride kalmış ve feodal zihniyete ait fikirleri, ideolojileri bugüne yamamaya çalışmak da gericiliktir.

Mesele Osmanlı değil, Osmanlıcılıktır.

AKP'nin dindar nesli, kininin davacısı olacak nesli yetiştirme politikalarının devamıdır. Rezil hale gelen, şamaroğlanına dönen dış politikadaki başarısızlıkların üzerininin örtülmesidir. Bu söylem ancak muhafazakar kesimin karnını okşamaya yarar. Bunun da kültürle, mirasla, ecdadla yada dedenin mezar taşını okuyamamakla alakası yoktur.

Az daha devam edilse, ben buna karşıyım diye benim gibiler vatan haini ilan edilecek. Yukarıdaki yazıda bu söylenmiyor ama buna getirilmeye çalışılıyor. Varsın ben vatan haini olayım. Kralın sofrasında soytarı olacağıma, halkımın kavgasında eşkiya olurum.

http://www.forumsal.net/tartisma/52...-de-istemeseler-de-osmanlica-ogrenilecek.html

@Phoibos burdaki yorumuma bakabilirsin gayet objektif bir durum söz konusu evet başak dayatmalar gibi Osmanlıca öğrenilmesinin zorunlu olmasıda bir dayatmadır ama insanların işine gelmeyene dayatma zorbalık deyipde başka işine gelen durumlardakilere zorbalık değildir yorumunun hiçte samimi ve objektif olmadığını savunuyorum ben her siyasetçiye eleştiri getirebilirim bazılarının hiç yapamadığı kadar Atatürke de yapabilirim benim için hepsi aynı haltın larcivertidir hepsi kendi ideolojilerini kabul ettirmek için ruhunu şeytana bile satarlar gerekirlerse dayatmaların da kralını yaparlar eğer bir dayatma varsa bunun her şekline eleştiri getirmeyenler zerre kadar içten değildir zaten

ayrıca Chuck Palahniuk adlı yazarı oldukça severim herşeyi eleştirebielcek cesareti olduğu için hiç bir ayrım yapmadan yazdığı için

o halde konu No pasaran'ın dillendirdiği gibi niyetin ne olduğu. madem atalara ve köklere bağlılıktan söz edeceğiz, türklerin tek atası osmanlı devleti midir? amaç ahde vefadan çok padişahım çok yaşa dönemini tekrar memleket genelinde geçerli hale getirerek bahsettiğin ruhu şeytana satma konusunun kolaylaştırılması. kimsenin sorgulamadığı, karşı çıkmadığı, karşı çıkanların cezasız bırakılmadığı bir ülkede yönetimi elinde bulunduranlar diledikleri gibi at koşturabileceklerdir. paylaştığım ingilizce yorumlara göz atıldığında türklerin kendi kültür ve benliklerini araplara hibe edip onların yaşantılarına büründükleri aşikar bir şekilde aydınlatılıyor. osmanlıca denen dil madem ki arap harfleriyle yazılan türkçe, türkçeyi neden arap harfleriyle yazıyoruz?

orhun alfabesi eğitim öğretim yaşantıları içerisine sokulabilir pekala. böylece moğolistana gidip göktürk yazıtlarını okuyabiliriz.

kısacası sorum şu; neden osmanlıca öğrenmeliyiz?

Orhun yazıtlarını bilmiyorsun madem osmanlıca bil! Hani mezar taşı okuyabiliyor musun sen? Yok! O da senin ecdadın!!! Biri şu ördeği alsın konudan. :T:

Soruya cevap olarak falancalar sevmez, filancalar nefret eder gibi hedef mi gösterelim? Yoksa içeriği okuyup konuyu terk mi edelim anlamadım. Tartışılacası bir yanı yok bence konunun.

Geri