Osmanlı'yı Kimler Sevmez ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
100lerce kişi asıldı şapka kanuna uymadılar diye
Pisi pisine asılmışlar meğer.
Ne kadar dar görüşlülük ne kadar yobazca :T:

Ee gereksiz ohh oldu diyorsunda niye uymuyorsun bu kadar körü körüne savunduğun ilkelere yasalara ?
Şapka kanuna uysana :D
Böyle bol keseden sallıyorsun

Neye cevabım varmı ?

Osmanlı'da Türklüğün aşağılandigi gerçeğine.
Ayrica; buna karşı olduğun tek şey şapka kanunu öyle mi?

Iskipli atıf hoca nin Yunanlılar in propagandası nı yaptığını ve bu yüzden idam edildiğini biliyorsundur o halde. Şapka kanunu yüzünden değil yani.

Osmanlı'da Türklüğün aşağılandigi gerçeğine.
Ayrica; buna karşı olduğun tek şey şapka kanunu öyle mi?

Iskipli atıf hoca nin Yunanlılar in propagandası nı yaptığını ve bu yüzden idam edildiğini biliyorsundur o halde. Şapka kanunu yüzünden değil yani.

Ne Iskipli hocası ya şapka kanunu yazınca sadece o cıkıyor diye omu asılmış ? o istiklal mahkemesinde başka suçtan yargılanıp asılan biri.
Şapka kanuna uymadıkları tek suç.
Yok Var olan eksikliklerden bahsediyorum osmanlıyı kötümelek için daha iyi bir yönetime sahip olmak gerek demi ?

Bu ve bunu gibi her devrin insanı olan tipler halkı galeyana getirip huzursuzluk çıkardıkları için İstiklal mahkemelerinde yargılanıyor dini kullandıkları ve insanları Cumhuriyet e karşı kin ve nefret ile doldurduklari için. Siz fes takabilirsiniz . Kadir Mısırlıoglu gibi.

cahil ile sakın latife etme, dili zehirli olduğundan gönlünü yaralar!

konu kilit ;)

Evet ciğerim hadi denklerinle uğraş

Osmanlı yı ben Türklüğü aşağıladigı için sevmiyorum. Siz Atatürk un şapka kanunu ve modernleşme konusunda dünyaya ayak uydurma çalışmasından ötürü rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Ki ben bunu çok görmüyorum zaten mümkündür.
Lakin ortada olan bazı şeyleri de görmezden gelmeyi illa ki Atatürk un devrimleri ile mukayese ediyorsanız elma ve armut kadar alaka kuramam. Unutmayın ki memleket yangın yeri iken ingilizlerle işbirliği yapan padişahı görmezden mi gelmemi mi bekliyorsunuz ? ?

ingiltere, avrupa ve asya’da, gerek doğrudan doğruya sultanın hâkimiyeti altında bulunan, türkçe konu?an ve gerekse özerklikten faydalanan vilayetlerde, türkiye’nin ecnebilere karşı bağımsızlığını ve memleket içinde sessizliği temin etmek için gerekli gördüğü yerleri 15 yıl süreyle işgal edecektir... ingiltere, dostluk hisleriyle duygulanarak osmanlı bakanlıklarında gerekli gördüğü yerlere ingiliz müsteşarlarının sultan tarafından tayinlerine izin verecektir. bundan başka ingiltere hükümeti, her vilayete birer ingiliz başkonsolosu tayin edecek ve bu konsoloslar 15 yıl süreyle vali yanında müşavirlik görevi yapacaklar. vilayet, belediye meclisleri seçimleri ve parlamento üyelerinin seçimi ingiliz konsoloslarının kontrolü altında yapılacaktır. ingiltere hem başkent istanbul’da, hem vilayetlerde maliyeyi çok sıkı kontrol etme hakkına sahip olacaktır. anayasa, doğu halkının siyasi anlayışına ve yeteneklerine uygun olarak sadeleştirilecektir.”

30 mart 1919 tarihinde sadrazam damat ferit aracılığıyla ingilizlere sunduğu teklifi

Osmanlı yı ben Türklüğü aşağıladigı için sevmiyorum. Siz Atatürk un şapka kanunu ve modernleşme konusunda dünyaya ayak uydurma çalışmasından ötürü rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Lakin ortada olan bazı şeyleri de görmezden gelmeyi illa ki Atatürk un devrimleri ile mukayese ediyorsanız elma ve armut kadar alaka kuramam. Unutmayın ki memleket yangın yeri iken ingilizlerle işbirliği yapan padişahı görmezden mi gelmemi mi bekliyorsunuz ? ?

30 mart 1919 tarihinde sadrazam damat ferit aracılığıyla ingilizlere sunduğu teklifi

Olurmu yahu.Senin osmanlıyı sevmemeni anlayışla karşılıyorum tabiki sevmeyebilirsin.
Aynı şekilde bende cumhuriyeti yanlış buluyorum yapılan yanlışları söyledin sen bunlara karşı çıkmadım doğrudur,bende yapılan yanlışları söylüyorum işte. Şapka kanunu şuan takan hiç kimse yok en kemalist insan dahil. Fakat onlarca insan asıldı şapka kanuna muhalefetten. Cumhuriyet bu olmamalı diyorum (:
Senin görüşüne muhalif olmak için değil ortadaki tezatlıkları eksiklikleri dile getiriyorum.
İstiklal mahkemeleri de mesela baş başına Cumhuriyete yakışmıyor.
Cumhuriyet'e yakışmaz demi sokak ortasında asılan insanlar ?
idam yobazların işi değilmi ? Çağdaş insan böyle düşünmezmi.

Ortalık yangın yeriyken
Ayrıca şapka kanunu çıktıktan sonra İngiltere'den bile gemilerle fötr ve panama kasketler getirilmeye başlanmış :T:
Taktım şapkaya ya .s :D

Olurmu yahu.Senin osmanlıyı sevmemeni anlayışla karşılıyorum tabiki sevmeyebilirsin.
Aynı şekilde bende cumhuriyeti yanlış buluyorum yapılan yanlışları söyledin sen bunlara karşı çıkmadım doğrudur,bende yapılan yanlışları söylüyorum işte. Şapka kanunu şuan takan hiç kimse yok en kemalist insan dahil. Fakat onlarca insan asıldı şapka kanuna muhalefetten. Cumhuriyet bu olmamalı diyorum (:
Senin görüşüne muhalif olmak için değil ortadaki tezatlıkları eksiklikleri dile getiriyorum.
İstiklal mahkemeleri de mesela baş başına Cumhuriyete yakışmıyor.
Cumhuriyet'e yakışmaz demi sokak ortasında asılan insanlar ?
idam yobazların işi değilmi ? Çağdaş insan böyle düşünmezmi.

Ben yapılan tüm devrimleri doğru buluyorum demiyorum ki trajik olan şeylerden biride bu.

Bakın ama ortada vatana ihanet yada kimliği yok etmek var mı? Ha dini islam olan bir millet için şu söz hep referanstir

" kim bir kavme benzemek istiyorsa.... "

Devamını getiremedim aklıma gelmiyor .
Ama genel olarak bakış bu yönde. Değişime ve yeniliğe kapalı olmak Osmanlının çöküş sebebi de buydu şapka kanunu konusuna deginiyorsun hiç yoktan kelimesi vurulan insanları da savunabiliyor musun ?

O yüzden kimse bana sen Türk değilsin yok sen söylesin hainsin bilmem nesin diye demesin. Ki her şey den evvel insanım ve vatanimi aşırı seviyorum .

Türk um. Ama dindar değilim. (Hala ısrarcıyim Osmanlı millet değil ümmet üstüne kurulu bir devletti) Ortada olan gerçekleri görmezden gelecek kadar sığ dusunmemeye gayret ediyorum .

Ben yapılan tüm devrimleri doğru buluyorum demiyorum ki trajik olan şeylerden biride bu.

Bakın ama ortada vatana ihanet yada kimliği yok etmek var mı? Ha dini islam olan bir millet için şu söz hep referanstir

" kim bir kavme benzemek istiyorsa.... "

Devamını getiremedim aklıma gelmiyor .
Ama genel olarak bakış bu yönde. Değişime ve yeniliğe kapalı olmak Osmanlının çöküş sebebi de buydu şapka kanunu konusuna deginiyorsun hiç yoktan kelimesi vurulan insanları da savunabiliyor musun ?

Ama gel gör ki zor olur alışılagelmiş bir hayat üstüne yepyeni bir hayat,Atatürk'ün türbana gösterdiği saygıdan bahseden bir makale okumuştum doğruysa şapka çıkarırım saygım iki katına çıkar(yine şapka dedim)
Ama gerek mecliste gerek sokakta Kemalizm adına yapılan ahlaksızca davranıslar tamamen Atatürk'e zarar vermezmi ? baksana adam gelmiş pişkin pişkin ohhh olmuş diyor (:
Ben vurulan ölen bütün insanları savunabiliyorum.
Dediğim gibi ben eksiklikleri dile getiriyorum sadece birşeylere körü körüne bağlı kalmam.

Kemalizmi ve Atatürku ideoloji haline getiren m.kemal değildir ki onu kusurlu bulalım bu konu da.
Bu da ingizlerin dilimize soktuğu ve Atatürk düşmanlarının gelecek nesillere empoze ettiği bir izm.

Atatürk in dine ve dusuncelere olan saygısını Diyanet islerini kurmuş olmasından da zaten görebilirsin.

Kendisi referans almayabilir ki o donemde dahi dinin bireysel olduğunu bilecek bilince farkindaliga sahip olması saygı duymam için yeterli bir sebep

O yüzden kimse bana sen Türk değilsin yok sen söylesin hainsin bilmem nesin diye demesin. Ki her şey den evvel insanım ve vatanimi aşırı seviyorum .

Türk um. Ama dindar değilim. (Hala ısrarcıyim Osmanlı millet değil ümmet üstüne kurulu bir devletti) Ortada olan gerçekleri görmezden gelecek kadar sığ dusunmemeye gayret ediyorum .

Hah budur işte ümmet üstüne kurulu bir devlet olduğu için seviyorum osmanlıyı sende öyle olduğu için sevmiyorsun hatalarını dile getiriyorsun kutlarım,bende hataları göz önüne serdim diye banada vay hain pislik diyenler olacaktır.
Türklüğüne laf edenmi oldu bilmiyorum üslubunda öyle birşey görmedim ayrıca o lafın sana edildiğinide sanmıyorum.
Tekrar söylüyorum üslubu güzel olan her düşünce akla yatar.
Saygı duyuyorum

Kemalizmi ve Atatürku ideoloji haline getiren m.kemal değildir ki onu kusurlu bulalım bu konu da.

Evet,değil onun ideolojisiymiş gibi gösterenlere atıfta bulundum zaten.

Geri