Osmanlı'yı Kimler Sevmez ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
anlama ve yorumlama boyutunda acı çeken kafaların kıraathane ağzıyla aşağılama çalışmaları doktorun hastanın içinde neşter unutması kadar komik. küfür etmemeye güzel ve özenli cümlelerle kendimi ifade etmeye çalışıyorum. shut the fuck up

kısacası sorum şu; neden osmanlıca öğrenmeliyiz?

Ben hala buna cevap alabilmiş değilim. Hiçbir zaman da alabileceğimizi sanmıyorum.

Cevap olarak bize sunulan şeyler dedeler, atalar, miras vs demekten öteye gitmiyor. Yada Atatürk zamanında şapkayı zorla getirdi deyip bununda zorla yapılmasının anlaşılır olduğunu söyleyenler oldu. Hatta zorunlu İngilizce dersi ile Osmanlıca'yı kıyaslayanlar dahi oldu.

Ortada bir sorun var. Sorunu doğru tanımlamak herşeyden daha önemli.

Zorunlu Osmanlıca dersi söylemi 19. Milli Eğitim Şurası'nda söylendi. Bu hamle eğitim içerikli bir hamle mi yoksa siyasi bir hamle mi diye sormak gerekir.

AKP'nin son birkaç yıldır ortaya sürdüğü politikaları düzenli olarak takip eden bir kimse, bunun NeoOsmanlı'cı politikaların devamı olduğunu görecektir. Hatta akıl dışı bir söylem olan Kolomb'un cami görme söylemini de bu çerçevede değerlendirilebilir.

Ve senin de dediğin gibi "atalar" Osmanlı'dan mı ibaret? Ve bir mezartaşını okuyabilmek o mezarın dönemini kültürünü anlayabilmek için yeterli mi? Tabiki hayır. Her mezartaşı bulunduğu döneme ait belli bir kültürü, inancı ve dahası sosyoekonomik yapıyı anlatır. Örneğin mezar taşı üzerine çizilen bir sembol çok farklı birşeyi anlatabilir. Demekki dedenin adını soyadını okuyabilmek de yetmiyor. Bunun için çok geniş çaplı bir eğitim gerekir.

Ama mesele dediğim gibi eğitim değil, siyasettir. Bunu da alakası olmayan konularla meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bilirsin, holiganlık bunu gerektirir.

Kaldıki Erdoğan'ın Osmanlı hassasiyetini, annesi öldükten sonra mezar yeri babasının yanında olsun diye yıktırdığı Osmanlı mezarlarından anlayabiliriz.

O ördek sen miydin? :dusun: İnanmam! Şöyle vak vak vak edip ortalıkta dolanman lazım :T: Öyle beleşe yok ördek olmak! Şurda ünlü yapacağım seni :T:

komik çocuksun, herkes güldü. ben de ördeğim.

No Pasaran katılmadığım tek bir cümle göremiyorum. jesse'nin hamlesine kadar dinlenmeye ihtiyacımız olacak. onun çıkışlarını bilirsin, alakasız her konuya hakim olmalıyız.

Ben komiğim! No Pasaran'a her kes katılır :T: Jesse'yi de her kes bilir. Ama şu var ki senden ördek olmaz! Olsa olsa tavuk olur. Sesin çok ciyak!!! Olmadı :T:

Ben hala buna cevap alabilmiş değilim. Hiçbir zaman da alabileceğimizi sanmıyorum.

Cevap olarak bize sunulan şeyler dedeler, atalar, miras vs demekten öteye gitmiyor. Yada Atatürk zamanında şapkayı zorla getirdi deyip bununda zorla yapılmasının anlaşılır olduğunu söyleyenler oldu. Hatta zorunlu İngilizce dersi ile Osmanlıca'yı kıyaslayanlar dahi oldu.

Ortada bir sorun var. Sorunu doğru tanımlamak herşeyden daha önemli.

Zorunlu Osmanlıca dersi söylemi 19. Milli Eğitim Şurası'nda söylendi. Bu hamle eğitim içerikli bir hamle mi yoksa siyasi bir hamle mi diye sormak gerekir.

AKP'nin son birkaç yıldır ortaya sürdüğü politikaları düzenli olarak takip eden bir kimse, bunun NeoOsmanlı'cı politikaların devamı olduğunu görecektir. Hatta akıl dışı bir söylem olan Kolomb'un cami görme söylemini de bu çerçevede değerlendirilebilir.

Ve senin de dediğin gibi "atalar" Osmanlı'dan mı ibaret? Ve bir mezartaşını okuyabilmek o mezarın dönemini kültürünü anlayabilmek için yeterli mi? Tabiki hayır. Her mezartaşı bulunduğu döneme ait belli bir kültürü, inancı ve dahası sosyoekonomik yapıyı anlatır. Örneğin mezar taşı üzerine çizilen bir sembol çok farklı birşeyi anlatabilir. Demekki dedenin adını soyadını okuyabilmek de yetmiyor. Bunun için çok geniş çaplı bir eğitim gerekir.

Ama mesele dediğim gibi eğitim değil, siyasettir. Bunu da alakası olmayan konularla meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bilirsin, holiganlık bunu gerektirir.

Kaldıki Erdoğan'ın Osmanlı hassasiyetini, annesi öldükten sonra mezar yeri babasının yanında olsun diye yıktırdığı Osmanlı mezarlarından anlayabiliriz.

kesinlkile aynı düşünceyi paylaşıyorum o yüzden samimi değil malum seçim yaklaşıyor nedeni belli Osmanlı meselesini ele almalarının sırf bu yüzden oy verenleri de anlamıyorum iyi hoş ama şahsen böyle bir şeyi siyaset aracı olarak kullanılması bunu idrak eden insanlar Osmanlıyı sevse dahi zorbalıktır diyebilir benim de dediğim gibi

" ESKİ HARFLERLE BİRLİKTE KUR'AN'I TARİHE GÖMDÜK."
“Rahmetli babam o zamanlar Konya’nın tek gazetesi olan “Babalık” gazetesinin başyazarı idi. Ondan işittiğim şu olayı aynen naklediyorum: “Devrin ilk Maarif Vekillerinden (Milli Eğitim Bakanı) Necati Konya’ya gelmiş ve Latin harflerinin üstünlüğünü(!) anlatmak üzere bir konferans düzenlemişti. Şehrin her tarafına yapıştırılan ilanlarda: “Eski Harflerle Birlikte Kur’an’ı da Tarihe Gömdük” yazıyor ve konferansın ertesi gün saat 10′da verileceği belirtiliyordu.

Akşam, mükellef bir ziyafet verildi. Yemekten sonra bay Necati, ani bir apandist krizine yakalandı ve hemen hastahaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Gösterilen itinayı anlatmaya lüzum yok, bütün hastahane hatta Konya ayakta idi. Bay Necati kurtulmuş, fakat ne çare ki haddini aşarak Kur’an’a dil uzatmıştı.
Gece yarısı, imkansız denebilecek bir şey oldu ve Bay Necati’nin yatağı yan demirinden kırıldı. Hasta yere düşmüş ve ameliyat yeri patlamıştı. Ertesi gün saat 10′da, yani konferansın yapılacağı bildirilen saatte öldü!..( 1 Ocak 1929 )
Kur’an’ı tarihe gömmek isteyenler, tarihin en kokuşmuş sahifelerine gömüldüler.

Kaynak : “Onk. Dr. Haluk Nurbaki : Zafer Dergisi, sayı 213, 1994.

10359153_10205389065903553_2481222486483770031_n.jpg

Eski yazi tarihe gömüldükten sonra, Kurani Kerimden uzaklasmistir, zorla uzaklastirilmistir insanlarimiz.
Asil amac, avrupaya dahil olmak, teknolojisini daha kolay almak mi demistiniz?

9- Ben İstanbul'a geldiğimde Türkiye'de 2 üniversite vardı. Şimdi 19'a çıktı. Osmanlı devrinde medreseler köylere kadar yaygın idi. Her medresede bilim vardı. İlk denizaltıyı Osmanlı yaptı. Sizin haberiniz yok ama Avrupalı biliyor.
10- Sizler milli kimliğinize dönerseniz Avrupa'nın medeniyeti ve refahı yıkılır. Ama Batı size bu imkanı vermez...

Not: mesajlarin arasinda, Konuyu yorumlamak yerine bana laf sokmaya calisan Bit yavrulariyla girilecek muhabbeti erteliyorum. Yeri burasi degil

Forum oyunlarinda yakalamiim olum sizi .D

Osmanli'yi kimler sevmez? 》》》》》 Osmansizlar degilmi :dostum:
Hai hai gitti bile :hello:

pan için özel

N95bXO.jpg

bu kadar dert sahibi olacağını bilseydim yazmazdım. kusura bakma.

Jesse James

" ESKİ HARFLERLE BİRLİKTE KUR'AN'I TARİHE GÖMDÜK."
“Rahmetli babam o zamanlar Konya’nın tek gazetesi olan “Babalık” gazetesinin başyazarı idi. Ondan işittiğim şu olayı aynen naklediyorum: “Devrin ilk Maarif Vekillerinden (Milli Eğitim Bakanı) Necati Konya’ya gelmiş ve Latin harflerinin üstünlüğünü(!) anlatmak üzere bir konferans düzenlemişti. Şehrin her tarafına yapıştırılan ilanlarda: “Eski Harflerle Birlikte Kur’an’ı da Tarihe Gömdük” yazıyor ve konferansın ertesi gün saat 10′da verileceği belirtiliyordu.

Akşam, mükellef bir ziyafet verildi. Yemekten sonra bay Necati, ani bir apandist krizine yakalandı ve hemen hastahaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Gösterilen itinayı anlatmaya lüzum yok, bütün hastahane hatta Konya ayakta idi. Bay Necati kurtulmuş, fakat ne çare ki haddini aşarak Kur’an’a dil uzatmıştı.
Gece yarısı, imkansız denebilecek bir şey oldu ve Bay Necati’nin yatağı yan demirinden kırıldı. Hasta yere düşmüş ve ameliyat yeri patlamıştı. Ertesi gün saat 10′da, yani konferansın yapılacağı bildirilen saatte öldü!..( 1 Ocak 1929 )
Kur’an’ı tarihe gömmek isteyenler, tarihin en kokuşmuş sahifelerine gömüldüler.

Kaynak : “Onk. Dr. Haluk Nurbaki : Zafer Dergisi, sayı 213, 1994.

Kaynağınız sahtekarlık yapıyor. yalan bilgilerle düşünce ispat etme çabası hem etik değil hem de insanı komik duruma düşürüyor. Verilen tarih doğru fakat Necati Bey Konya'da değil, Ankara'da öldü.

Mustafa Necati Bey, Millet Mektepleri'nin açıldığı 1 Ocak 1929 tarihinde apandisit patlaması sonucu Ankara Numune Hastahanesi'nde ölmüştür.

Ek olarak, o tarihlerden bugüne dek gelen birçok vesika varken, sizin bahsettiğiniz afişler nerede? Yer yerinden oynadığına göre herhangi bir gazete habere konu yapmıştır herhalde? Kaynağınız inandırıcılığını tamamen yitirdi.

Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey 1 Ocak 1929 günü 35 yaşında Ankara’da ölür. 29 Aralık 1928 Cumartesi günü hastalanan M. Necati’ye yapılan konsültasyonlarda akut apandisit tanısı konmuş, acil ameliyat önerilmiş, ancak hasta ve ailesi İstanbul’dan gelecek hekimleri beklemeyi yeğlemişlerdir. Hasta durumunun ağırlaşması üzerine Ankara’daki hekimler tarafından 31 Aralık 1928 sabahı Özel Sıhhat Yurdu’nda ameliyat edilmiştir. Ameliyat sonrası durumu giderek bozulan hasta 1 Ocak 1929 Salı günü saat onbir buçukta kaybedilir. Prof. Dr. A.Özdemir Aktan

araştırmalarım başka bir uyduruk kaynağın sözleri şöyle aktardığını gösteriyor:

Onların Kur'anlarını minarelerine kapatıp üstüne kilit vuracağım.

Anlaşılan sizin kaynaklarda adamın ne söylediğini anlayan yok. biraz daha çaba, biraz daha yalan haber lütfen.

Osmanlı hükümdarlıkdır. Hükmetmekdir.. Ben sevmiyorum. Başka toprakları işgal edip Osmanlı olarak büyümesini hiç sevmedim zaten. Osmanlının yıkılması, şuan ki var oluşumuzu onun yıkık olduğuna borçluyuz aslında.

Kimsenin osmanlıca öğrenmek gibi fantezileri yokken birden bu şevkin doğması pek bir manidar. Dayatma olmasın isteyen istediğini oğrensin taraftarıyım.

Osmanlı hükümdarlıkdır. Hükmetmekdir.. Ben sevmiyorum. Başka toprakları işgal edip Osmanlı olarak büyümesini hiç sevmedim zaten. Osmanlının yıkılması, şuan ki var oluşumuzu onun yıkık olduğuna borçluyuz aslında.

Nokta.

düşüncesizce. O zamana göre düşünmek gerekli..O zamanın şartları onu götürüyordu. şimdi ile kıyaslamak saçma bence.

...bu nedenle de Onu yıkarak ülkeyi işgal edip, binlerce insanımı vatan savunmasında şehit eden, sömürgeci itilaf devletlerine teşekkür ederim diye bitirmen gerekiyordu..cümlen yarım kalmış.

edit: Osmanlıyı yani atalarını seven biri olarak, Osmanlıca öğretilmesine karşıyım, geçmişini unutmamak ama zamanın gereklerine göre hareket etmek gerek.

Karşıt görüşlerin tepkisinden çekindiği için gerçek hissiyatını saklayan ne çok üyemiz var öyle :wink:

günümüzde fransa ingiltere abd ve israilin yaptığı sömürgecilik ve emperyalizmin, döneminde en büyük temsilcilerinden birisidir osmanlı, bu yüzden ben pek sevdiğimi söyleyemem.

Karşıt görüşlerin tepkisinden çekindiği için gerçek hissiyatını saklayan ne çok üyemiz var öyle :wink:

Kendi adıma cevap vereyim forumdan kimseden korkum yok aksine ağzıma geleni söylemeyi severim..Osmanlı'yı sevip sevmemem de pek kimseyi alakadar etmese gerek..

Adamlar Osmanlı'ya sömürgeci dedi ya la

Süper bir tespit.
Öyle karsit görüsler var ki, ben bile korkuyorum hesab et!
Ordu bozar onlar, 2 kelime söyler forumu lagim kokusu kaplar.
Bu yüzden bazen cekinildigi dogrudur.
Fakat suc hissiyatini saklayanda degil, karsit görüsün seviyesizligindendir.

Geri