Osmanlıda okuma yazma oranı gerçekten düşük mü?

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Hangi konuda anlaşamadık? Medenice bir soru sordum ama senin söylediğine bak. O yazıyı yazdığına göre bir bilgin ve kaynağın olduğunu düşünüyorum. Kaynağım yok, attım diyorsan o başka.
Aramızda hiç bir tartışma olmamasına rağmen anlaşamadık diyorsun.
Hadi buyur o iddianı teyit eden kaynağını göster. Bu o kadar zor olmaması gerekli.
Öğrenmek için sorduğunu düşünmuyorum.

Öğrenmek için sorduğunu düşünmuyorum.
Ne alaka, ben öyle bir şey yok diyorum ve zaten yorumunda da belirttim. İddia sahibi sensin ama kaynak gösteremiyorsun. Yani attın işkembeden Cafer.
Önce anlaşamadık vaz geçtim dedin ve şimdi başka bir şey diyorsun. Kaynağın yok senin.

@Serasker efendi şimdi de beğeni moduna girerek kurtulacağını sandın demi. Dostum bilmediğin konularda kesin iddia edipte kendini böyle rezil duruma sokmayacaksın.

Serasker bi arada Osmanlı da şu münecimler konusun ele alalım dini açıdan,
Veya bu konuda da yazabilirsin.
Padişah efendilerimiz münecimler konusun baya hassasmış.
Birde senden dinleyelim bakalım

Ne sormuştun, bende meraklandım şimdi.
Ama fazla sıkıştırma adamı, o bize her zaman lazım
Serasker sende biliyorsan konuyu cevap ver, konu muallakta kalmasın
Beyefendi Avrupa Osmanlının adaletine hayrandı diye bir iddiada bulundu ve ben bu konuda kaynak ve belge sunmasını istedim. Sadece söylemekle olmuyor. Günümüzde de benzeri iddialar yapılıyor mesela yok efendim Avrupa bizi kıskanıyor, yok efendim tüm dünya pandemi ile mücadelede bizi taktir ediyor ve örnek alıyor gibi bir çok saçmalıklar. Oysa Avrupa ülkeleri Türkiye'yi riskli ülkeler listesine aldı ve turist yollamıyorlar. Bay Recep dışişleri ve turizm bakanlarını Berlin'e yolladı ama genede yalvarmaları sonuç vermedi.
@Serasker de bay Recep gibi işkembeden sallıyor, Avrupa Osmanlı nın adaletine hayranmış, bundan dolayı olsa gerek genelde barbar diye hitap ediyorlar Osmanlı'dan bahsederken.

@Serasker hala cevap bekliyorum. Bak kaynak bulamıyorsan sana beğeni basan @ibadeath e rica et o belki sana yardımcı olur. Hadi kuzum fazla uzatma veya hatanı kabul et.

Bir insana daha ne kadar açık seninle muhatap olmuyorum denir anlamıyorum.

Ya @melnur ne saçmalıyorsun bu kadar yüzsüz olma adam seni adam yerine koymuyor görmezden geliyor sülük gibi yapıştın sen benim diğer konuda sorduğum soruya cevap ver? İnsanları bunaltma

Ya @melnur ne saçmalıyorsun bu kadar yüzsüz olma adam seni adam yerine koymuyor görmezden geliyor sülük gibi yapıştın sen benim diğer konuda sorduğum soruya cevap ver? İnsanları bunaltma
Yav insaf insan kendi iddiasını kanıtla diyene seni muhatap almıyorum mu der? Yav yalan söyleyince ve üzerine gidince bu ayaklar. Ama yiyen yok bilesiniz. Hem iddia et ama sonra köşe bucak kaç. Ne güzel bir hayat ya size.

Beyefendi Avrupa Osmanlının adaletine hayrandı diye bir iddiada bulundu ve ben bu konuda kaynak ve belge sunmasını istedim. Sadece söylemekle olmuyor. Günümüzde de benzeri iddialar yapılıyor mesela yok efendim Avrupa bizi kıskanıyor, yok efendim tüm dünya pandemi ile mücadelede bizi taktir ediyor ve örnek alıyor gibi bir çok saçmalıklar. Oysa Avrupa ülkeleri Türkiye'yi riskli ülkeler listesine aldı ve turist yollamıyorlar. Bay Recep dışişleri ve turizm bakanlarını Berlin'e yolladı ama genede yalvarmaları sonuç vermedi.
@Serasker de bay Recep gibi işkembeden sallıyor, Avrupa Osmanlı nın adaletine hayranmış, bundan dolayı olsa gerek genelde barbar diye hitap ediyorlar Osmanlı'dan bahsederken.
Yav Osmanlı da adaletin tecelli ettiği çok zamanlar olmuştur.
Vicdanlı kadınları satın almak zordu.
Halka hz ömerin adalet uygulanırdı,
Ama Şeyhülislamların çoğu padişahın
hoşuna gideceği fetvaları verirdi.

Avrupalıların bizi barbar görmeleri, adalet sistemimizin
bozuk olduğundan değil, topraklarını ellerinden
aldığımız içindir.

Pandemi konusuna gelecek olursak
Hükümetin çalışmaları takdire şayan.
Çok güzel bir sınav verdik millet olarak
Avrupalıların bizi riskli görmeleri gayet normal
Salgın hala devam ediyor, nüfusu yüksek