Osmanli Turk mu yoksa Din(islam) devleti miydi?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Adamlarin yaptiklarina bi bak:))
Hem filistin ve israil arasinda bi yerden turk topraklarina goc etmis olmalari muhtemel olamaz mi?

şimdi şöyle bi durum var, dinlere göre arabistan'da, bilime göre afrika'da başlamış insanlık. dolayısıyla dediğin doğru olabilir. tavsiye kitap var mı bu konu hakkında?

edit: aa yazmışsın bile, yolla panpa :D

şimdi şöyle bi durum var, dinlere göre arabistan'da, bilime göre afrika'da başlamış insanlık. dolayısıyla dediğin doğru olabilir. tavsiye kitap var mı bu konu hakkında?

edit: aa yazmışsın bile, yolla panpa :D

Bknz: bi sonraki cevap.ayrica ademle havva ayni yerde yaratilmadi diye biliyorum ben. Yani bilim hakli. Farkli yerlerde yaratilip birbirlerini buldular gib gibi.

Osmanlı, bir imparatorluktu. İçerisinde şuanki devletimiz gibi sadece kabileleri değil, büyük milletleri de barındırıyordu. Sizler bu işe milliyetçilik çerçevesinden bakıyorsunuz ama Osmanlı İmparatorluğu'nda Türklüğün veya herhangi bir ideolojinin ön plana çıkarılması diye bir şey mümkün olamazdı. Çünkü bu faşistlikten kafatasçılığa kadar bir çok manaya çıkardı. Devlet teşkilatlanması, sınırları içerisinde barındırdığı bütün ülkelerle olan ilişkisini eşit mesafede boyutlandırabilmesi için öncelikle ümmetçilik anlayışına sahip olması gerekiyordu. Gerekiyordu derken, bu siyasi bir manevra olmayıp, gerçekten benimsenmiş bir davaydı. Bu hareket Osmanlının gücüne samimiyet kazandırıyordu. Yüzlerce yıl bu ülkeleri bünyesinde barındırabilmesinin başlıca sebeplerinden biri de budur.

Bu tıpkı ezanın bütün ülkelerde orjinal diliyle okutulması gibidir. Türklük kavramı, bugünkü gençlerimizin hayal ettiği gibi her ortamda ön planda tutulsaydı, milliyetçilik akımı Avrupa'dan önce Orta Doğu'da başlangıç verirdi.

Unutmayın, tarih günümüz şartlarına göre değerlendirilemez. Tarihe intikal etmiş her şeyi, döneminin şartlarına göre değerlendirmeliyiz. Ümmetçilik anlayışının ön planda tutulması, Türklük kavramının unutulması veya ona düşmanlık yapıldığı anlamına gelmiyor.

Eğer Osmanlılar fethettiği topraklara ümmetçilikten önce Türklük kimliğini kullanarak girseydiler, o ülkelerde binlerce tarihi sanat eserlerinin yerine adeta "Türklerin Müslümanlara yaptığı soykırım" başlığı altında tartışıyor olurduk. Ümmetçilik anlayışı, girilen bir çok İslam ülkesinin gönlüne su serpmiş, onların refah içerisinde yaşamasını sağlamış, bugün bile Osmanlı aranır olmuştur.

Peki bu bağlamda Türklük kavramı hangi alanlarda devreye girdi? İster istemez dünyanın kanını emen emperyalist Avrupalı ile karşı karşıya gelindiği her alanda, verilen mücadelenin başında Türklük ve Türk bayrağı vardı. Zira bugünün ay-yıldızı da zaten bunu anlatır. Ay Türklüğün, yıldız ise İslamın sembolüdür.

Osmanlıların Türklüğe düşman olduğu düşüncesi asılsızdır ve gerçek dışıdır. Tarih böyle bir düşünceyi doğrulamaz...

"Osmanlı Türk müydü?:
Osmanlı'nın en büyük tebaası Türk'tü. Osmanlı Sarayı kendisine "Türk" denilmesini istemiyor; bunu "aşağılama" sayıyordu. Bu durum XIX yüzyılın son çeyreğinde Osmanlı'da Türkçülük akımının doğmasıyla son buldu."

Kaynak : Soner Yalçın - Siz Kimi Kandırıyorsunuz? - sf:121

"Osmanlı Türk müydü?:
Osmanlı'nın en büyük tebaası Türk'tü. Osmanlı Sarayı kendisine "Türk" denilmesini istemiyor; bunu "aşağılama" sayıyordu. Bu durum XIX yüzyılın son çeyreğinde Osmanlı'da Türkçülük akımının doğmasıyla son buldu."

Kaynak : Soner Yalçın - Siz Kimi Kandırıyorsunuz? - sf:121

Ben de bunu kim ekleyecek diye bekliyordum p
Sagol hacim. Valla pc im bozuk olmasa kaynaklar ekleyecegim sansima cep ten yaziyorum. BOZUK TURKCEM le :)))))

:) Soner Yalçın dediğiniz adam tarihçimi yazar adam ya yazar . Yav adamlar kendilerini bile kandırmak için nerdeyse tarihçi diye kendi isimlerini yutturucaklar .

Kaynak olarak işin ehli isimlerini gösterinde bari tartışmaya bir konu olsun. Adam tarihten anlamaz. Onu bana kaynak gösteriyor ya. Sizin sorununuz lafları kelimeleri çarpıtmak. Konularda işin ehli isimlerini kaynak olarak paylaşırsanız tartışmanın amacı olur. Dinden bahsederler darvinci akımları kaynak verirler. Tarihten bahsederler tarihçi olmayan nerde isim var onları paylaşırlar . Abi bu kadarda çarpıtmayın ya .

Kaynak olarak işin ehli isimlerini gösterinde bari tartışmaya bir konu olsun. Adam tarihten anlamaz. Onu bana kaynak gösteriyor ya. Sizin sorununuz lafları kelimeleri çarpıtmak. Konularda işin ehli isimlerini kaynak olarak paylaşırsanız tartışmanın amacı olur. Dinden bahsederler darvinci akımları kaynak verirler. Tarihten bahsederler tarihçi olmayan nerde isim var onları paylaşırlar . Abi bu kadarda çarpıtmayın ya .

Murat bardakci da diyor bunlari tarihin arka odasini izle biraz.

Adamin yazar olmasi arastirma yapmasina engel mi senin mantiginla dusunursek o halde tarihi sadece tarihciler arastirsin sorgulasin. Ha bi de yazili kaynaklar diyosunuz daha talkan katliindan kimsenin haberi yok. Biz sallamiyoruz burda. Varsa kaynagin ekle diyoruz tek tarafli gorus olmasin diyoruz.

Vakti zamaninda murat bardakci nin osmanli da oglancilik iddaalarina da millet inanmayip laf ediyordu tarihci olsa ne yazar millet isine gelene inaniyor.

Geri