Yönetici arkadaşlarımızın hepsi ne kadar kusursuz fikirleri olduğunu belirtmiş. Önce iğneyi kendinize sonra çuvaldızı başkasına batırmanız gerekiyor.
Beni burada az çok tanıyan insan vardır. Tartışmaları severim forumsalda bile yüzlercesine girdim ama hiç kimse hakaretime şahit olmamıştır. Hakaret edildiğinde de raporlar beklerim. Gelen yönetici sadece hakaret olan mesajını silmek yerine bütün tartışmayı siliyor. Burası bir forum ve herkesin aynı fikirde olmasını zaten bekleyemezsiniz. Ben bir görüş sunuyorsam elbette aksini söyleyen birisi olacak. Bunu hangi yönetici görüyorsa ikili tartışma yasak deyip kestirip atıyor. Anlamı tartışmak olan bir yerde ikili tartışmayı bir müdahale nedeni olarak gören yönetim trajikomik. Burası sözlük değil forum ve kuralları buna göre uygulamanız gerekiyor.
Örneğin silinen mesaja "samimiyetinize inanmıyoruz" diye bir not düşülmez. Editlersiniz nedenine ise "aşağılayıcı ve küçük düşürücü yorum" yazılır.
Dün iş yerimde müşteri yüzünden strese girdim "sustuğunda daha zeki oluyorsun" yazdım. Önceki gün tartıştığım kişi aktif bile değilken admin arkadaşımız gelip "ben size özelden tartışmanızı söylemedim mi?" diye paylıyor. Arkadaşı ikna edene kadar göbeğim çatladı ses kaydını atıyım dedikten sonra galiba ikna oldu. Sonrada birbirinizi engelleyin diye akıl veriyor.
İnsanlara ceza vermek veya akıl vermek için tuhaf bir yarış içindesiniz. Ben bir yorum yapıyorsam, saygı ve edep kuralları içerisindeyse silemezsiniz ama siliyorsunuz. Üste gelip "ya bu millet tartışmayı bilmiyor" demeniz komik bile değil.
Sizin foruma geldiğiniz günden itibaren başlıklarda, Forumsal döneminden kalan bir mevzu için konu dışı ikili atışma ortamı yaratıp sonra da tartışma adabı hakkında ahkam kesmenizden daha komik olmadığından emin olabilirsiniz. Kimse sizin özel sorunlarınızı forum içinde okumaya mecbur olmadığı için tabii ki meselelerinizi özel mesajla çözmeniz söylendi ki bunu söylemeye bile gerek yok, bilmiyor olmanız tuhaf.
Konuyu gereksiz yere uzatmayınız lütfen varsa bir şikayetiniz Şikayet başlığından dile getirin.
Kim hangi başlıkta neyi tartışacağını bilemiyorsa sorun uyarıda bulunan ya da mesaj silen yöneticide değildir. Verdiğiniz öğüdü kendinize yöneltin lütfen.