Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
en son ''pachinko'' kitabini bitirdim. min jin lee, muthis bir yazarsin. bu kitapla ogrendigim bazi seyler oldu japonya-kore iliskisi (yakin genel tarih) ile ilgili. japonya'da korelilerin 2. sinif insan muammelesi gordugunu, korelilerin mucadelesi, iyi ya da kotu. hic bilmedigim seyler, mevzular. iste bu kitap, japonya'da yasayan bir koreli aileyi anlatiyor, ustelik 4 jenerasyon haliyle (sunja'nin anne-babasi (kore'deki yasamlari)/sunja/sunja'nin cocuklari/sunja'nin torunu). tek bir kisiye odakli anlatmiyor ustelik. her karakteri yakindan taniyabilme firsatin oluyor, temsil ettigi jenerasyonu da. cok begendim. cok etkilendim. kitabin dizi halini de buldum. anneme de bahsettim kitaptan, cunku seveceginden emindim. yanilmadim, o da okumak ve diziyi izlemek istedi.

bu aralar buna basladim. bu defa annemden etkilenerek (kendisi agatha christie'ye bayilir), bir agatha christie kitabi sectim:
1732733570205.png

endless night - agatha christie' okudum ve bitirdim. katil ve stalker, kisacasi sorunlu insan belgesellerinde gordugumuz o sey, bu kitapta cok iyi ozetlenmis. kitapta ana karakteri kendi hikayesini anlatiyor. iste kendisi, mike rogers, sonlara dogru soyle bir sey diyor: "I was interesting. I was a really interesting person and I'd done interesting things." ihihm.. birinden boyle seyler duydugunuz gibi yapmaniz gereken tek sey KACMAK

muthis kitapti. saygilar agatha christie.

simdi de bu kitabi siparis ettim ve geldigi gibi baslayacagim. o kadar cok istiyorum ki bu hikayenin icinde olmayi. en son "winternight trilogy" kitap serisi beni bu kadar heyecanlandirmisti. "winternight trilogy" kitaplarinda vasya'yi takip ediyoruz. vasya, baba yaga'nin torunu oldugunu ogreniyor. iste bu kitap baba yaga ile ilgili. benzer konular: eski zaman rusya'si, tsar donemi, gercek tarihi olaylar, folklor & masal, cadiler ve cinler. iste sicacik yatagimda aksamlari okumayi, hikayenin icinde olmaya son bir kac gun kala.
1733148947216.jpeg

ozellikle bu videoyu izledikten sonra neseme nese katti:

başlayalım bakalım. yine döndük malum döneme.

martin eden bitti, kahroldum; hiç böyle bir son beklemiyordum. martin için mutlu bir son hayal etmiştim halbuki. inşallah evde kalırsın ruth......

anne griffin'in sözler tükendiğinde kitabına başladım; 60-65 sayfa okuyabildim. şimdilik güzel gidiyor, merak uyandırıcı bir şekilde ilerliyor ama biraz üzünçlü bir kitap olacak sanıyorum. bazı yerlerini gözlerim dolu dolu okudum.
bitirmiştim, yorumlamayı unutmuşum. yine üzücü sonlu bir kitap; böyle sonları sevmiyorum. ama şu sıralar tercihim hep böyle, çerez niyetine, yormayacak şeyler olduğu için o açıdan beni tatmin etti. yine elime, aynı çıtırlıkta, noel ruhuna uygun bir kitap aldım.djfhds kapağı çok tatlış; böyle şeyler beni mutlu eder.sdjk

1733729234157.png

Fantastik edebiyat okumalarım devam ediyor.

Inheritance-Cycle-Eragon-Book-I-Series-1-Hardcover-9780375826689_b1f44712-6691-47c9-a53c-f963a1171f6a.d376f152b7003ec7d920c6cdc81bd161.jpeg

%78 indeyim. 4 leme. Bitirince döneceğim. Şimdilik yorumum ; pek bir edebi değeri yok, ama okuması keyifli eğlendirik bir kitap. İlerde çocuğum olursa uyumadan önce çocuğuma okurum kategorisinden.

Fantastik edebiyat okumalarım devam ediyor.

Inheritance-Cycle-Eragon-Book-I-Series-1-Hardcover-9780375826689_b1f44712-6691-47c9-a53c-f963a1171f6a.d376f152b7003ec7d920c6cdc81bd161.jpeg

%78 indeyim. 4 leme. Bitirince döneceğim. Şimdilik yorumum ; pek bir edebi değeri yok, ama okuması keyifli eğlendirik bir kitap. İlerde çocuğum olursa uyumadan önce çocuğuma okurum kategorisinden.
dune serisi hediye gelmişti bana. fantastik ve serisever biri olmama rağmen, acayip korkutuyor beni.sdkfj sen onu da okumuştun sanki. araya hiç kitap koymadan okuyorsun değil mi sende? ne diyorsun, başlanır mı?

dune serisi hediye gelmişti bana. fantastik ve serisever biri olmama rağmen, acayip korkutuyor beni.sdkfj sen onu da okumuştun sanki. araya hiç kitap koymadan okuyorsun değil mi sende? ne diyorsun, başlanır mı?
Okunur ama öncelik mi? Hayır. Okurken fazla zorluyor seni. Fantastik edebiyatın güzel tarafı okurken seni yormaması, sürüklemesi, kitabı elinden bırakamamak. Yolculuk hikayeleri, politik çekişmelerin sürüklemesi. Dune bu konuda fazla ağır/aksak ilerliyor. Bir sıralama yapacak olsam son bir-bir buçuk senede okuduklarımdan ;

1-) Kral katili güncesi ( Rüzgarın adı, Bilge Adamın Korkusu, Üçüncü kitabı 11 senedir henüz yayımlanmadı onu bilerek oku )
2-) LOTR serisi ( LOTR, Hobbit, Silmarillion üçlemesi bilhassa)
3-) Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ( Ateş ve Kan da burda)
4-) Harry Potter serisi
5-) Zaman Çarkı serisi
6-) Dune

derim.

Seri değil de tek kitap dersen de Sanderson'un Elantris'i çok tatlıydı. Bakabilirsin.

Okunur ama öncelik mi? Hayır. Okurken fazla zorluyor seni. Fantastik edebiyatın güzel tarafı okurken seni yormaması, sürüklemesi, kitabı elinden bırakamamak. Yolculuk hikayeleri, politik çekişmelerin sürüklemesi. Dune bu konuda fazla ağır/aksak ilerliyor. Bir sıralama yapacak olsam son bir-bir buçuk senede okuduklarımdan ;

1-) Kral katili güncesi ( Rüzgarın adı, Bilge Adamın Korkusu, Üçüncü kitabı 11 senedir henüz yayımlanmadı onu bilerek oku )
2-) LOTR serisi ( LOTR, Hobbit, Silmarillion üçlemesi bilhassa)
3-) Buz ve Ateşin Şarkısı serisi ( Ateş ve Kan da burda)
4-) Harry Potter serisi
5-) Zaman Çarkı serisi
6-) Dune

derim.

Seri değil de tek kitap dersen de Sanderson'un Elantris'i çok tatlıydı. Bakabilirsin.
harry potter'ı okumamış olduğumu düşünmen beni üzer.sdjfhd hala favori serim. kral katili güncesi ile alakalı bir yorum daha görmüştüm; onu öne alabilirim şimdilik. aslında son zamanlarda biraz yorucu kitaplara yöneldiğim için, daha çıtırlık bir şeyler tercih ediyorum. sanderson'un elantris'ini not aldım. tşk<3

Moderatör tarafında düzenlendi:
''the witch and the tsar'' kitabim gelene kadar elektra kitabini bitirdim. jennifer saint'in butun kitaplarini tamamlanmis bulundum. bu kitabi bilerek sona birakmistim, ilgimi cekmez kesin diye. aksine, ariadne ve hera sonrasi electra kitabi muthisti. aralarinda atalanta kitabi en az sevdigimden oldu. kitaba donerek: klytamneistra ve electra, ana-kiz olarak bana firdevs-bihter iliskisini hatirlatti. kitapla ilgili gelen olumsuz yorumlari da okudum, soyle diyeyim: katilmiyorum. muthisti. her karakteri de kendi bakis acisindan anladim, anlayis gosterebildim. jennifer saint'in kaleminden bir cok kitap daha okumak isterim. devam eder umarim :emoji_writing_hand::emoji_writing_hand:
1734775654551.png

bilimsel açıklamalar içeren ilk yarısı güzeldi...... kaygı oluşumunda rol alan korteks ve amigdala farkını, görev ve süreçlerini öğrendim....... kaygıyı azaltmaya yönelik egzersizler içeren ikinci yarısında da çok sıkıldım........

31QSqTqWXuL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

bitirmiştim, yorumlamayı unutmuşum. yine üzücü sonlu bir kitap; böyle sonları sevmiyorum. ama şu sıralar tercihim hep böyle, çerez niyetine, yormayacak şeyler olduğu için o açıdan beni tatmin etti. yine elime, aynı çıtırlıkta, noel ruhuna uygun bir kitap aldım.djfhds kapağı çok tatlış; böyle şeyler beni mutlu eder.sdjk

Ekli dosyayı görüntüle 103643
çok acayip bir kitapmış ya.fghgfk noel günleri falan deyince böyle tatlış, romantik hikayeler falan bekliyordum; ama korku... yani, korku demeyelim de daha çok ucu paranormal şeylere çıkan hikayeler vardı. her hikaye sonunda da noele özel tarifler iliştirmiş yazar hanım. tarifleri yazarken de kendi yaşamından hikayelerini anlatmış. eh, fena değildi. 2025’in ilk kitabı da mitch albom - filikadaki yabancı olacak. bakalup.......

çok acayip bir kitapmış ya.fghgfk noel günleri falan deyince böyle tatlış, romantik hikayeler falan bekliyordum; ama korku... yani, korku demeyelim de daha çok ucu paranormal şeylere çıkan hikayeler vardı. her hikaye sonunda da noele özel tarifler iliştirmiş yazar hanım. tarifleri yazarken de kendi yaşamından hikayelerini anlatmış. eh, fena değildi. 2025’in ilk kitabı da mitch albom - filikadaki yabancı olacak. bakalup.......

''filikadaki yabancı" kitabını beğendim. akıcı bir hikaye; merak uyandırdığı için bayağı bayağı sarıyor. kitap çok satanlar arasında, ama asıl meşhur olan eseri "bir gün" imiş. onu da başka bir zamana artık.

filikadaki yabancı'yı bitirdikten sonra, araya minik bir şey sıkıştırayım diye ilhami algör'ün 'kalfa ve kıralıça' adlı kitabını okudum. okudum ama hiçbir şey anlamadım. gerçekten anlamadım.kdjgf ilhami bey'in okuduğum üçüncü kitabıydı. diğer ikisini beğenmiş, hatta 'albayım beni nezahat ile evlendir' kitabına bayılmıştım; ama bu olmamış. yani ben olduramadım.

armando lucas correa'nın 'yurtsuzlar' adlı kitabına başladım. yamulmuyorsam gerçek bir hikayeymiş. bakalup.

En son Jane Austen - Aşk ve Gurur okudum.
18.yüzyılda soylu değilsen, zengin değilsen bir hiçsin.

Erkek değilsen yine bir hiçsin. Kadın olarak doğduysan tek şansın iyi (zengin ve soylu) bir koca bulup evlenmek. Evliliğinin başarı şartları ise evin iyi döşenmiş olması, hizmetkârların iyi yönetilmesi ve evlilikten doğan çocukların iyi eğitim alıp evlendirilmesi olarak görünüyor.

Hikâye, beş kız çocuğunu evlendirmekle kafayı bozmuş bir annenin, zeki ama rahat tavırlarıyla dikkat çeken bir babanın etrafında şekilleniyor.

Jane ve ablası ile hikâye hız kazanıyor. Kimisi bu sınıfsal sisteme ayak uyduruyor. Kimisi aşkı yüce buluyor.

18.yüzyılın İngiltere'sinin günümüz Türkiye'sinden pek bir farkı yokmuş.

bu kitabi yeni bitirdim. muthisti :d ayrica bu kitaptan bahsettim, ex-twilight hayranlari olan iki arkadasima ve bekledigim gibi: kitabi siparis ettiler. ali hazelwood, tesekkur ederim bu millennial kizlara bu zevki, ergenligimizi guzelce anarak, bu duyguyu bize yasattirdigin icin :d
1737811542324.jpeg

simdi de bu kitaba gecis yaptim:
yazar alexandre dumas, marie duplessis'i, yani bir zamanlar fransa'da cok ilgi goren bir courtesan'dan esinlenerek (kendi eski "sevgilisi" de oluyo + tarihi gercekler mevcut), onu anlatiyor. herkesin etkilendigi ve sevdigi o kadin, erkeklerden cok ilgi goren kadinin, hic asik olmamis olmasi ve ilk kez birine karsi bu duygulari hissedecegiyle ilgili bir hikaye galiba. cok filmleri, hatta opera ve tiyatro oyunlari da varmis hikayenin
1737812114813.jpeg

Ben de Thalassa’nın okuduğunu görünce sipariş ettim ve benimki de bitti:d Bizdeki ismi “Gelin” (shocking jjfhf) Çok güzeldi ve bence Twilight serisinden daha güzeldi (onu da okumuştum, evet) Vampirler, kurt adamlar, romance ve adventure sevenler, tabii ki sever. Çok eğlenceli idi. Ben de ablama verdim:D
Ve şimdi Nermin Yıldırım, Bavula Sığmayan okuyorum. Şimdilik iyi gidiyor, akışkan, bitince yazarım belki. Bir de “Küçük Feministin Kitabı”nı okuyorum, söylemlerini aşırı bulmamam halinde kız yeğenlerime hediye etmeyi düşünüyordum. Ancak onların yaşı için biraz alt yaş bir kitap olduğunu düşünmekteyim. Daha küçük yaş grubuna hitap ettiğini düşünüyorum ama biraz daha ilerleyelim bakalım.

the lady of the camellias - alexandre dumas fils' yeni bitirdim. cok guzel yazilmis ve ifade edilmis her sey. film gibiydi. bu kitapta altini cizdigim tek iki cumle bunlardi:
-true love always makes a man better, whatever the nature of the woman who inspires it
-only men have the strength not to forgive

simdi de buna baslayacagim:

1739299232603.jpeg

''filikadaki yabancı" kitabını beğendim. akıcı bir hikaye; merak uyandırdığı için bayağı bayağı sarıyor. kitap çok satanlar arasında, ama asıl meşhur olan eseri "bir gün" imiş. onu da başka bir zamana artık.

filikadaki yabancı'yı bitirdikten sonra, araya minik bir şey sıkıştırayım diye ilhami algör'ün 'kalfa ve kıralıça' adlı kitabını okudum. okudum ama hiçbir şey anlamadım. gerçekten anlamadım.kdjgf ilhami bey'in okuduğum üçüncü kitabıydı. diğer ikisini beğenmiş, hatta 'albayım beni nezahat ile evlendir' kitabına bayılmıştım; ama bu olmamış. yani ben olduramadım.

armando lucas correa'nın 'yurtsuzlar' adlı kitabına başladım. yamulmuyorsam gerçek bir hikayeymiş. bakalup.

yurtsuzlar,bitti.

yaşanmış gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış bir kitap. II. dünya savaşı’nda yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan yahudilerin hikayesi. bir gemiyle küba’ya doğru yol alan 937 kişi, kabul aldıkları ülkeden sonrasında ret yiyor. biraz yavaş akıyor; onun haricinde, beni etkileyen bir kitap oldu. daha önce de dediğim gibi, ödüllü, 20 ülkede en çok satanlar arasında olmasına rağmen bizde pek değer görmemiş maalesef. kitabın son bölümlerinde ve yine en son sayfalarda yer alan, gemideki gerçek fotoğrafları görünce bir parça gözyaşı döktüğümü de ekleyeyim.

elimde yine bir murat menteş kitabı var: korkma ben varım. okuduğum üçüncü menteş kitabı olacak. diğer ikisini çok beğenmiştim; t
ruhi mücerret‘e bayıldım, bayıldım! 50 sayfalık küçük bir giriş yaptım, bayağı eğlendim. murat öenteş’in dilini seviyorum. bakalım, bitince favori sıralamam değişecek mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri