en son ''pachinko'' kitabini bitirdim. min jin lee, muthis bir yazarsin. bu kitapla ogrendigim bazi seyler oldu japonya-kore iliskisi (yakin genel tarih) ile ilgili. japonya'da korelilerin 2. sinif insan muammelesi gordugunu, korelilerin mucadelesi, iyi ya da kotu. hic bilmedigim seyler, mevzular. iste bu kitap, japonya'da yasayan bir koreli aileyi anlatiyor, ustelik 4 jenerasyon haliyle (sunja'nin anne-babasi (kore'deki yasamlari)/sunja/sunja'nin cocuklari/sunja'nin torunu). tek bir kisiye odakli anlatmiyor ustelik. her karakteri yakindan taniyabilme firsatin oluyor, temsil ettigi jenerasyonu da. cok begendim. cok etkilendim. kitabin dizi halini de buldum. anneme de bahsettim kitaptan, cunku seveceginden emindim. yanilmadim, o da okumak ve diziyi izlemek istedi.
bu aralar buna basladim. bu defa annemden etkilenerek (kendisi agatha christie'ye bayilir), bir agatha christie kitabi sectim:

bu aralar buna basladim. bu defa annemden etkilenerek (kendisi agatha christie'ye bayilir), bir agatha christie kitabi sectim: