Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

Thalassa

Özel Üye
the stranger - albert camus bitti ve bu kitabin neden ''klasik'' kategorisine girdigini anlamis oldum. cok sevdim mi? nope. iyiydi ama sevmedim, hani buyuk bir ilgiyle okumadim. buna ragmen okumus olduguma sevindim (:d). tamam bu kadardi.

buna basladim simdi:
1739648912141.png
hatta yazarla ilgili bir konu acmistim:
Costanza Casati | Forumsal.NET - Genel Forum- Ne Kadar Forumsal O Kadar İyi

Plesk

Özel Üye
büyük selçuklu ve anadolu selçuklu dönemine ait yüzeysel iki kitaptan sonra bir süre ara vermiştim.
şu an açlık'ı okuyorum. akıcı, sevdim. şu enflasyon ortamında kapra'nın uygun fiyata ciltli kitap satması da ayrı bir güzel.

20250303_234115333.jpg

Havayıdişleyenadam

Altın Üye
Screenshot_2025-04-04-02-32-21-492_com.flyersoft.moonreader.jpg

Kitap okumak için biraz geç bir vakit ama buna başladım.
Gayet güzel yorumlar okumuştum hakkında, bitirdikten sonra birşeyler yazmak için geri gelirim, belkide gelmem kim bilir.
Hadi sizde yatıp uyuyun, geç oldu.

Thalassa

Özel Üye

babylonia - costanza casati' kitabini bitirdim. yazarin tarzini cok sevdim. gercek kisiler ve "hikaye", mitoloji ve hafiften fantazi. en sevdigimden kisacasi. muthisti.

semiramis'in hayati bu cumleyle basladi:
"Whatever one's place in the great chain of terror, it is always the same: there are those who have power and those who don't. She (semiramis) has no intention of staying among the latter."

ve semiramis'in istediği gibi bitti (veya basladi), dunyanin, babil & asur imparatorlugu kralicesi olarak:
"I do not want to live in service to men. I do not want my fate to depend on anyone but myself. I will make a lasting name for myself. I will stamp my fame on men's minds for ever."

ayni yazarin bu kitabina basladim:
clytemnestra karakteriyle tanismistim baska bir kitapta. hikayesini biliyorum. bakalim bu yazarin kaleminden nasil canlanacak hikaye.
1744993960843.jpeg

Stockholm Sendromu

Özel Üye
yurtsuzlar,bitti.

yaşanmış gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış bir kitap. II. dünya savaşı’nda yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan yahudilerin hikayesi. bir gemiyle küba’ya doğru yol alan 937 kişi, kabul aldıkları ülkeden sonrasında ret yiyor. biraz yavaş akıyor; onun haricinde, beni etkileyen bir kitap oldu. daha önce de dediğim gibi, ödüllü, 20 ülkede en çok satanlar arasında olmasına rağmen bizde pek değer görmemiş maalesef. kitabın son bölümlerinde ve yine en son sayfalarda yer alan, gemideki gerçek fotoğrafları görünce bir parça gözyaşı döktüğümü de ekleyeyim.

elimde yine bir murat menteş kitabı var: korkma ben varım. okuduğum üçüncü menteş kitabı olacak. diğer ikisini çok beğenmiştim; t
ruhi mücerret‘e bayıldım, bayıldım! 50 sayfalık küçük bir giriş yaptım, bayağı eğlendim. murat öenteş’in dilini seviyorum. bakalım, bitince favori sıralamam değişecek mi

oha, kaç ay olmuş güncellemeyelijsdfh güncelleyelim: menteş’i bitirdim. yine keyifle okuduğum bir kitaptı; eğlendim, güldüm, duygulandım. yine de ruhi mücerret’in yerini alamadı; hala favorim.

bir @HosgeldinHarunAbi önerisiyle orhan pamuk – kara kitap. puslu kıtalar atlası’nı yorumlarken de böyle hissetmiştim, yine öyle hissediyorum. ne anlatıyor, konusu ne deseniz yazıya dökemem. ama kitap öyle içine alıyor ki sizi, okurken kaç sayfa okumuşsunuz, kaç saat geçmiş farkına bile varamıyorsunuz. bazı bölüm bitişlerinde kitaba bakakaldığım, başka anlara gittiğim o kadar çok oldu ki... bolca altını çizdiğim satırla, benim için unutulmaz kitaplar arasında artık.

araya çerezlik jack londonkızıl veba sıkıştırdım. çocuklar orada da sinirimi bozdu.dslfj. okunur.

son bir buçuk-iki aydır da sadece telefonuma gelen bildirimleri okuyorum.sdgdfg

Son düzenleme:

glu

Özel Üye
Kitab-ı Mukaddes okuyorum şu sıralar. Hiç baştan sona okumamıştım. Hikayeye genel hatlarıyla vakıf olsam da detayları hiç bilmiyorum. Okurken boğulmamak için açtım ERV versiyonunu Genesis'ten itibaren okumaya başladım. Gökkuşağının Nuh ile tanrı arasındaki anlaşmanın nişanesi olarak yaratıldığını hiç bilmiyordum. Bu anlaşmanın hemen öncesinde tanrının Tufan'dan sonra hafif pişmanlıkla kendi kendine bir daha insanları cezalandırmayacağının sözünü vermesi de güldürdü.

Screenshot 2025-05-05 at 11-26-11 Genesis 9 ERV Bible YouVersion.png

Thalassa

Özel Üye
su an iki farkli kitabi ayni anda okuyorum. daha once neil gaiman'in (neverwhere ve graveyard book) baska kitaplarini okumustum. sevmistim. simdi de buna basladim (pinterest sag olsun yine):
1746441370090.jpeg

Siyah

Üye
İrven D. Yalom - Günübirlik hayatlar.

Yalom'un, 81 yaşındayken yazmış olduğu psikoterapi öykülerini içeriyor. Şu an 93 yaşında.
Yaşı ilerledikçe ölüm fikrine alışmaya çalışan bir psikiatrın hastaları da genellikle kanser olan kişiler.
Genel olarak seanslar, ölüm korkusu hayatı durdurur, ölümü durdurmaz üzerine. Çoğunlukla filozoflara gönderme ve alıntılar içeriyor.

Her okuyucunun kitaptan alabilecekleri farklı olabilir. Benim aldığım en basit örnek, kanserli ve ölüme yaklaşmış bir hastaya nasıl yaklaşılabileceği.

Okurken sıkmıyor. Çoğu cümle tekrar etmese iyiymiş. Onun dışında akıcı bir kitap. İlgilisine önerilir.

Üst Alt