Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Mihail Nuayme, Kendini Arayan Adam (Arkaş’ın Günlüğü)

Kitap @Frithjof beyin hediyesi. Zaten Mihail Nuayme ile tanışmam da bu kitap vesilesiyle oldu. Aslında sırada birkaç kitap daha vardı ama merakıma yenik düştüm ve başladım. 140 sayfalık ince bir kitap. Yazarı tanıtmak için, ön sözde bulunan kısa ama önemli bir kısmı ekliyorum -meraklısına-.

IMG_0991.jpeg

Çok tanıdıktı sanki kitap, daha önce okumuşum gibi aktı gitti. Spoiler olmasın diye detay vermek istemiyorum ama günlüğün son sayfalarını okurken, gerçekle yüzleşince kalbim sıkıştı; kendimi Arkaş gibi hissettim. Beni etkisi altına alan kitaplar arasına giriverdi. Teşekkürler @Frithjof

IMG_0990.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Okumak isteyene Yaşar Kemal’in İnce Memed serisini yollayabilirim. 4 cilt. Ben bitireli çok oldu.

silmarillion'un ağırlığını unutmam için acilen bir tarih yüklemesi yapmam gerekti. kronik'in yakın zamanda bastığı kitaplardan biri.
şahıslar yönünden tek tek ele alınmış. güzel gidiyor.

Tuğçe ışınsu ‘’ol der ve olur’’ jdkdkdk
Şaka şaka
Sanat 101 - eric grzymkowski
Sanat severler için güzel bir kitap olabilirrr

Ya en son sylvia plath'ın sırça fanus adlı kitabına yeltendim de 100 küsur sayfada kaldım... sonucunu kestirebiliyorum... iş durumlarından nefes alınca belki başa sarar okurum. melakonlik tarzda yazarın kendisinden yola çıkarak yazdığı bir genç hanımefendinin metropolde yalnızlaşması temalı olaylar silsilesiydi.

jennifer saint - hera kitabini bitirdim. cok cok iyiydi. hera'yi sadece ''kiskanc kadin'' olarak taniyanlara tavsiyem. jennifer saint, yazi dilini ve tarzini bir daha sevdim. kesinlikle diger kitaplarini: atalanta ve electra 'yi da okuyacagim zamanla.

siparis ettigim iki kitap var ve onlari dort gozle bekliyorum. bu defa cupid ve psyche'nin hikayesine odaklanacagim.
su kitap psyche'nin kiz kardesi orual'in perspektifinden yazilmis yazar tarafindan mesela:
1718374478557.png

ve bu:
1718374578232.png

20240621_182737.jpg
Dün gece başlamıştım, son 25 sayfam kaldı. Hem sonunu deli gibi merak edip hemde bitmesin diye zaman zaman okumayı bıraktığım kitap bu. Sanırım bu yaşıma kadar okuduğum en iyi kitap bu.
Hem en sevdiğim hayvan, hemde en sevdiğim renge hakim ve kaybedilen ama yeniden bulunan aşklara demiş yazar.. Bize yani. Ben sevdim. :emoji_sparkles:

bitmesin diye az az okuyorum.

kitaba yönelik eleştiriler olmasına rağmen livaneli'nin eserlerini sevdiğimden ve istibdat dönemi de ilgimi çektiğinden bir şans vereyim dedim. 27 sayfa okudum, okuduğum kısımda biraz abdülhamid güzellemesi biraz da korkaklığı anlatılmış. akıcı bir dili var, sıkılmadan okunabilecek bir kitap gibi duruyor şimdilik. bakalım devamı nasıl gelecek.

Geri