Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
zaten türkiye'de satılan kitapların %80'lik gibi büyük bir oranı, spiritüalist, kişisel gerilemeye sebep olan sözde kişisel gelişim ve dram türü roman kitapları oluşturuyor. dolayısı ile insana kelime haznesi ve belki biraz da sözel diksiyon dışında bir şey katan bilgi ve birikim oluşturmanı sağlayan türler değiller.

evrimsel biyoloji, tarih, sosyoloji, psikoloji, ekonomi, şiir, felsefe düşünce, bilim, biyografi, teknoloji, mühendislik, insan ve toplum, edebiyat, tiyatro, sanat, antropoloji, etimoloji, antoloji, kültür, ekoloji, arkeoloji, astronomi gibi değerli alanlardaki kitapların satış oranları ise yerlerde.

sabah akşam eşek gibi çalışıp o yorgunlukla kendine ayırabildiği kısacık zaman diliminde kitap okur mu sence malum partinin seçmeni ? okusaydı zaten onlara oy vermezdi. ve o durumda olmazdı. bırak e-kitap okumayı, hazır sesli kitap bile dinlemez bunlar, hoş dinleseler de anlamazlar. karbonhidrat tüketmekten nöron kapasiteleri eksiye düşmüş. hayattaki tek sosyal aktiviteleri piknik/mangal olan insanlardan korkacaksın.
Kötüleme neden kötülüyorsun okumasalar nasıl her konu da bilgi sahibi olabiliyor ya da her konu da bir fikri olabiliyor? Ajansın sen… ayrıca piknik mangal bahanesiyle de doğal alanlara koşuyorlar keyfini çıkarıyorlar Bol oksijen alıyorlar, kötü enerjilerini atıyorlar :d

Kötüleme neden kötülüyorsun okumasalar nasıl her konu da bilgi sahibi olabiliyor ya da her konu da bir fikri olabiliyor? Ajansın sen… ayrıca piknik mangal bahanesiyle de doğal alanlara koşuyorlar keyfini çıkarıyorlar Bol oksijen alıyorlar, kötü enerjilerini atıyorlar :d

destekledikleri partinin vekilleri evlerinin içine girip salonun orta yerine gözlerinin içine bakarak sıçsa, yine ulusalcılardan, fetöden, israilden bilecek olan kitlenin fikir sahibi olmaması mümkün mü ?

Puslu Kıtalar Atlası' nı okuduktan sonra İlban Ertem imzalı çizgi romanını da okuyun derim ben.

terry eagleton - tanrının ölümü ve kültür
yanısıra da euripides - bakkhalar.

IMG_20240220_114542.jpg

hava müthiş, çocukları saldım yeşilliklere. onların deyimiyle 'kendime okuyorum.'
bu kitabı bana yılmaz önerdi. kumarbaz ve mirasyedi bir beyefendinin hayatta kalma mücadelesini 'çin'in kültür devrimi, yönetimi ve etkileri' ile anlatıyor. bir dönem yasaklanmış zaten ama okuyunca neden olduğunu anlayacaksınız. keyif alıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 92663

hava müthiş, çocukları saldım yeşilliklere. onların deyimiyle 'kendime okuyorum.'
bu kitabı bana yılmaz önerdi. kumarbaz ve mirasyedi bir beyefendinin hayatta kalma mücadelesini 'çin'in kültür devrimi, yönetimi ve etkileri' ile anlatıyor. bir dönem yasaklanmış zaten ama okuyunca neden olduğunu anlayacaksınız. keyif alıyorum.
ay, bana da yılmaz önermişti bu kitabı. bazı yerlerinde paramparça oldum okurken, içim sızladı... benim için unutulmayacaklar arasında.

Ekli dosyayı görüntüle 92663

yilmazdami kumarbaz aceba

ohalde kumara gitmiyorum abi ben, dışarı çıkma yasağı oluyor genelde.

IMG_1462.jpeg

Biraz fazla dramatize edilmiş olsa da anlatım, sade bir dil son derece değişik ve fakat benim okumaktan keyif aldığım bilinç akımı üslubu ile yazılmış ilk iki kısmı. Fantastik edebiyata “feminist” bir ara vermiştim. Boşa geçmedi en azından, Dönüyorum tekrar bataklığıma.

iki karakterin dilinden yazılmış, iki bölüm. ruhi mücerret bölümünde ne kadar eğlenip güldüysem, civan kazanova bölümünde bir o kadar hüzünlendim canım civan -yine duygusalım djhfdf- ikinci murat menteş kitabım, her ikisini de büyük zevkle okudum.

şu sıra elimde osamu dazai'nin 'insanlığımı yitirirken' kitabı var. kitap 1948'de yayımlanmış ve bu zamana kadar japonya'da en çok satılan ikinci kitapmış. yazarı gibi kitabı okuyanların da intihar ettiği, yani intihara kalkıştığı rivayetler arasında. ay inşallah depresyona girmem.fkjgh
aslında kitap çok akıcı, ama sonsöz kısmını okuyana kadar 'ne anladın ayşegül?' modunda ne okuduğumu kavrayamadım.kdfjhd kitap, sonsöz kısmını okuduktan sonra etkileyici hale geliyor. sanırım kitabın devamı var, çünkü bir günlük olduğundan bahsediliyor. araştırılalım bakalım. yeni kitap seçemedim henüz. varsa öneri alırım.

fedailerin kalesi
ALAMUT // Wladimir Bartol
Güzel kitap tavsiye ederim

Türkce cevirisi var mi, bilmiyorum.
Felsefi düsüncelerin, insan anatomisinde ne tür belirtilerle yansittigini anlatmaya calisiyor.
Mide bulantisi, carpinti, titreme hatta deleriuma kadar yolu var.
"Vecd" hissine, bir ev bulmaya calisiyor.
Cogu filozofun da, ileri düsüncelere ot cekerek ulastigini savunuyor.
Bu ne kadar dogru,anlatamam dostum.

Geri