Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Kitabın enerjisi çekti beni. Güzel mi gerçekten?

Kitap beni de öyle kendine çekti Angiecim. Uzuun zamandır kitaplığımda duruyordu, şanslı olarak kendisini seçtim. :)
Yazarın kanser olduğunu öğrendikten sonra mevcut yaşamını ardında bırakarak şifa bulma yolculuğu konu ediliyor kitapta. Himalayalarda ruhunu ve kendini dinlediği içsel bir yolculuk bu aynı zamanda.
Okumaya yeni başladım Angiecim ama yaşanmışlığı konu edinmiş olması bile bambaşka boyut kazandırıyor kitaba. Misal kitabın ilk sayfalarındaki şu kısım çok etkileyici geldi bana;

20240302_230629.jpg

IMG_0228.jpeg

psiko-absürt romantik komedi… bence sadece absürt. okumadan önce biraz araştırma yaptığımda sözlükte vs. kitap ve yazar ile alakalı övgü dolu entryler vardı. o sebeple beklentiyi fazla mı yükselttim bilmiyorum, ama okuduğum hikayeden hiçbir şey anlamadım. eğlendiğim tek yer öğrencileriyle olan kısımlardı. birkaç kitabından daha bahsedilmiş. bir ara onlara da şans vereceğim, belki onları sevebilirim.

neil gaiman'in ''the graveyard book'' kitabinin sonu beni gulumsetti. guzeldi gercekten.
simdi de mezarliklardan yunan mitolojisi, ariadne'nin hikayesine atlayarak, buna baslamis bulundum:
1710414126964.png

@Thalassa bitirdim ariadne’yi. Evet ramazanın güzelliklerinden biri okuma şevkimin tekrar geri gelmesi oldu. Çok keyif aldım, sana teşekkür ederim. Okuyorsun henüz diye yorum yapmıyorum.
Bu arada, “Denizin Altına Düşen Kız”dan ilk bahsettiğinde, kitabın konusunu okuduğumda onu da okumak istemiştim ancak henüz bizim ülkemizde yoktu. İngilizcesini alayım demiştim ama onu da bulamamıştım. Hatta Axie Oh’un o dönem ülkemizde Türkçe basılmış kitabı XOXO idi. Onu almıştım ama o pek benlik çıkmadı. Geçenlerde, “The girl who fell beneath the sea” tekrar aklıma geldi, bir bakayım dedim ta-taa. Basılmış. Sipariş verdim^^ Bitirince yazarım belki.

Merhaba çocuklar.

Epeydir kimseler kitap okumuyor yada okuduğunu ben bunu okuyorum diye insanların gözüne sokmuyor olacak kie, yeni mesajlar sayısı gün geçtikçe dahada azalıyor.

Forumun ay ve kü seviyesini dengelemesi açısından size okuduğum kitap-tan bahsedeceğim bugün.

Kitap'ı mız ın adı ÖLÜ CANLAR, bir dönem doğduğu ülke olan Ukrayna'da peygamber muamelesi gören -nikolay gogol- isimli şahsın yazdığı bir kitap.

Kitap ölü bedenler satın alan bir adamın başından gecenleri ve bu uğurda vermiş olduğu küçük çaplı savaşı anlatıyor.
Şuan kitab_ı yarısına kadar okuma firsati buldum ve şunu soylebilirim kie, kahramanımız satın aldığı ölü bedenleri ileride fisne suyu,ayskrim veyahutta çamaşır mandalı ile takaslamak için biriktiriyor, yoksa normal şartlar altında kim napsin ruhu ve bedeni çoktan yokulmus bir insanı degilmi ?

fdoSlx.jpg

Allahim Bende tam da burayi arayacaktim, kitap önerin help me tarz dedektif polisiye define bulma kısaca sürükleyici roman - aklında bir sayı tut tüm seriyi okudum onları es gecin

en son bitirdigim kitap ariadne. bu hikayeyi arkadaslarla bulusurken bile uzun uzun anlattim kendilerine. uzerine tartistik ve konustuk, o derece hikayenin icindeydim :' jennifer saint'in yazma tarzini cok begendim. ve evet, erkeklerle ilgili ayni dusuncelerdeyim (kitabi okumus olanlar, larien anlar ne demek istedigimi).
1713977472259.png

yazari jennifer saint'e bir baktim. sadece bu kitap degil, genel olarak yunan mitolojisinde gecen kadin figurlerinin hikayelerini, kadinin kendi acisindan anlatiyor. iste bu dili, bu tarzi sevdim. hatta yakinda, 23 mayis 2024 baska bir kitabi yasadigim ulkede piyasaya cikiyor efenim. hemen siparis ettim. geldigi gibi hera'yi okuyalim. ariadne kitabinda hera son kisimlarda cikivermisti ortaya. salak dionysus yuzunden olan ariadne'ye oldu tabi. ''bir erkegin hatasi, kadinin cezasi.'' ozetliyor aslinda her seyi. hera, seni de anliyorum.
1713977736935.png

kendimi mesgul etmek icin rus folkloru ve masallarina basladim. bu kitabi istedigim gibi cantamda da tasiyamiyorum agirligindan dolayi. neyse, daha buyuk canta lazim. trende, otobuste, evde okumalik:
1713978049328.png

Allahim Bende tam da burayi arayacaktim, kitap önerin help me tarz dedektif polisiye define bulma kısaca sürükleyici roman - aklında bir sayı tut tüm seriyi okudum onları es gecin
aklından bir sayı tut cidden iyi
tutsak çok iyi okumadıysan
1713978656915.png

Hiçbir şey okuyamıyorum bu aralar. Başlıklar bile şekillerden ibaret geliyor artık.

çok karakter ve detaylı bir kitap olduğundan okunması zor yorumları gözümü korkutuyordu. yeni film haberinden sonra fırsat bu fırsat dedim, yoksa kolay kolay okuyacağım yoktu. önsöz kısmı geride kaldı, hikaye kısmını merak ediyorum. umarım girebilirim kitaba.

edit: 16 mayıs itibariyle bıraktım. çok, çok ağır. düşük bir ihtimal, sanmıyorum ama belki daha sonra bir şans verebilirim.

Son düzenleme:
Geri