Müslümanlar Atatürk'ü Neden Sevmez

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Evet öyle diyorum demeye devam edeceğim.
Neyi alenen hakaret olarak görüyorsunuz ?
Kadir mısırlioglu kafası ile tartışmak istemem zira.

Türkçe yaptı dediniz ya :)

"Evet karabekir, arap oğlunun yavelerini (saçma sapan sözlerini) türk oğullarına öğretmek için kur’ân’ı türkçeye çevirttireceğim. ve böylece de okutacağım. ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…"

Metnin doğruluğu hiç bir şekilde kanıtlayamazsın.
Ben herhangi bir kimseyi ilahlaştırmıyorum. O sizin hüsn-ü kuruntunuz.
Biraz mantıkla hareket etmeyi deneyin. İnternet üzerinden bulduğunuz metinlerle hareket edecek olursanız, Mustafa Kemal Atatürk aslında bir imam.

İnternet mi ? :)

Ya size göre kendi el yazılarını bile o yazmamıştır zaten. İlahlaştırma bu oluyor işte beğenmediğiniz bir şey görünce şeyi ona yakıştıramayınca ve aksini gördüğünüz halde müdafaa edince ne oluyor zannediyorsunuz ?

Türkçe yaptı dediniz ya :)

"Evet karabekir, arap oğlunun yavelerini (saçma sapan sözlerini) türk oğullarına öğretmek için kur’ân’ı türkçeye çevirttireceğim. ve böylece de okutacağım. ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…"

Kaynaklalrinizi sunun diyorum halen copy paste şeyleri ekliyorsunuz. Muhafazakar duruşunuz bi yerden sonra at gözlüğüne sebebiyet veriyor k.bakmayında.

Kaynaklalrinizi sunun diyorum halen copy paste şeyleri ekliyorsunuz. Muhafazakar duruşunuz bi yerden sonra at gözlüğüne sebebiyet veriyor k.bakmayında.

"M. Kemal: Evet Karabekir, arap oğlunun (haşa Peygamberimizin) yavelerini (saçmalıklarını / yalanlarını) Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…"

KAYNAK: Kazım Karabekir Anlatıyor, Sayfa 93, 94.

Biz delilsiz konuşmayız merak etmeyin. Muhafazakar diyorsanız hakkı müdafaa ettiğimizi de unutmayın.

"M. Kemal: Evet Karabekir, arap oğlunun (haşa Peygamberimizin) yavelerini (saçmalıklarını / yalanlarını) Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler…"

KAYNAK: Kazım Karabekir Anlatıyor, Sayfa 93, 94.

Biz delilsiz konuşmayız merak etmeyin. Muhafazakar diyorsanız hakkı müdafaa ettiğimizi de unutmayın.

Uğur Mumcu'nun deyimiyle biri evrimci diğeri devrimci.
Tarihi değerlendirken o zaman ki şartlara göre değerlendirmek gerek. Siz o zaman ki şartları düşünürken yapılan devrimlere mi yoksa sürece mi karşısıniz?

Bu arada kazim karabekir ile m.kemal in aralarını hiç iyi olmadığını okumuştum çok kez.
Lakin ters düştükleri durumlar yüzünden ikisi hakkında da kesin bi hükmüm yok sebep ve sonuç olarak değerlendirmek zorundayım.

Uğur Mumcu'nun deyimiyle biri evrimci diğeri devrimci.
Tarihi değerlendirken o zaman ki şartlara göre değerlendirmek gerek. Siz i zaman ki şartları düşünürken yapılan devrimlere mi yoksa sürece mi karşısıniz?

Bu arada kazim karabekir ile m.kemal in aralarını hiç iyi olmadığını okumuştum çok kez.
Lakin ters düştükleri durumlar yüzünden ikisi hakkında da kesin bi hükmüm yok sebep ve sonuç olarak değerlendirmek zorundayım.

O zamanki şartlar mı ? Yahu hakaretle şartın ne alakası var ? Peygambere ve Kur'an'a hakaret eden birini Müslümanlar niye sevsin ? O şartlara göre edilebilir diyen Müslüman mı olur ?

Mustafa Kemal Paşa'nın ayete hakaret ettiği el yazısı da o zamanki şartlardır değil mi ?

Dinimizi Arapça öğrenmek zorunda değiliz çünkü bizler Türk'üz, ayrı bir milletiz dilimiz Türkçe'dir.

14. yy da yaşamış Aşık Paşa garipnamesinde bu konuya açıklık getiriyor:
''Türk dilinde yâni mânâ bulalar
Türk ve Tacik bile yoldaş olalar

Yol içinde birbirini yermeye
Dile bakıp mânâyı hor görmeye

Tâ-ki mahrum olmaya Türkler dakı
Türk dilinde anlayalar ol hakkı''

Ardından 16.yy şairimiz Fuzuli, saadete erenlerin Kerbela şehitlerinin bahçesi adlı eserinin giriş bölümünde:
''Yeryüzünde yaşayan insanların önemli bir kesimini temsil eden Türkler'in ileri gelenleri, kendi dilleriyle İslam'ı öğrenirlerse Arab'ın ve Fars'ın mihnetinden kurtulurlar.''
demiştir.
Atatürk bu gerçeği görmüş ve dinimizi kendi lisanımızla öğrenmemizin zaruri olduğunu belirtmiştir.

İnternet mi ? :)

Ya size göre kendi el yazılarını bile o yazmamıştır zaten. İlahlaştırma bu oluyor işte beğenmediğiniz bir şey görünce şeyi ona yakıştıramayınca ve aksini gördüğünüz halde müdafaa edince ne oluyor zannediyorsunuz ?

Yok, kendi el yazılarını kendisi yazmıştır. Yanıldın, demek ki her şeyi sen bilmiyormuşsun.
Birine bir şey yakıştıramadığımda bu onu ilahlaştırmak mı oluyor?

"Anne, sana bunu hiç yakıştıramadım, nasıl yaparsın bunu."
Vay, ilahlaştırılmış bir anneyi ikaz ediyoruz sanırım.

Yok, kendi el yazılarını kendisi yazmıştır. Yanıldın, demek ki her şeyi sen bilmiyormuşsun.
Birine bir şey yakıştıramadığımda bu onu ilahlaştırmak mı oluyor?

"Anne, sana bunu hiç yakıştıramadım, nasıl yaparsın bunu."
Vay, ilahlaştırılmış bir anneyi ikaz ediyoruz sanırım.

Sen Mustafa Kemal Paşa'ya "bunu nasıl yaparsın" diye mi soruyorsun, yoksa yapmaz mı diyorsun ? Önce bir kurduğun mantıkla cümlen örtüşsün.

Sen Mustafa Kemal Paşa'ya "bunu nasıl yaparsın" diye mi soruyorsun, yoksa yapmaz mı diyorsun ? Önce bir kurduğun mantıkla cümlen örtüşsün.

"Bunu nasıl yaparsın." cümlesinin soru cümlesi olduğunu zannediyorsun ve mantıkla cümlen örtüşsün diyorsun. "Bunu nasıl yaparsın." cümlesiyle söylenmek istenen şey zaten "Sen bunu yapamazsın / yapmazsın."dır. Haydi diyelim soru cümlesi. Hayatta olmayan adama bunu nasıl sorayım?

O zamanki şartlar mı ? Yahu hakaretle şartın ne alakası var ? Peygambere ve Kur'an'a hakaret eden birini Müslümanlar niye sevsin ? O şartlara göre edilebilir diyen Müslüman mı olur ?

Mustafa Kemal Paşa'nın ayete hakaret ettiği el yazısı da o zamanki şartlardır değil mi ?

%99 nun kağıt üstünde müslüman olan bir ülkede size gore Atatürk un islammafobik olmasi gerçekten ciddi manada derin bir konu haklısınız müslüman kişilerin Millet değil ümmet olarak konuya bakması daha anlaşılır olacak. M.Kemali sevmemesi için en azından. Kendisi müslüman toplulugun çoğunlukta olduğu toprakları kurtarmaya kalkmıştır ne tuhaf ki. Ayrıca yaptıklarını belli bir zümre için yapmıştır demek yerine belirli bir zümre anlayabilmistir diyorum ben de.

Zira bugün başımızda olan sözde islami hareketi temsil edenler farklı görüşlere oldukça saygılı insanlar Türk siyasi tarihinde emsali görülmemiş aydınlanma dönemini yaşıyor dincisi ile dindari ile.

"Bunu nasıl yaparsın." cümlesinin soru cümlesi olduğunu zannediyorsun ve mantıkla cümlen örtüşsün diyorsun. "Bunu nasıl yaparsın." cümlesiyle söylenmek istenen şey zaten "Sen bunu yapamazsın / yapmazsın."dır. Haydi diyelim soru cümlesi. Hayatta olmayan adama bunu nasıl sorayım?

Sen Paşa'nın bunu yaptığını düşünmüyorsun. Anlatamıyorum galiba. Verdiğin cümlede yanlışı görüp sen bunu nasıl yaparsın şeklinde bir cümle söylüyorsun yani yanlışı görüp kabul edip sitemvari konuşuyorsun. (Bir de soru zannetmişsin falan gibi kelime oyunlarına lüzum yok herkesin Türkçesi aynı)

Sen Paşa'nın yapmayacağını düşünüyorsun. Yapmayacağını yani verdiğin cümledeki gibi kabul etmiyorsun kabahatini. Şimdi açık açık anlatabildim mi ?

%99 nun kağıt üstünde müslüman olan bir ülkede size gore Atatürk un islammafobik olmasi gerçekten ciddi manada derin bir konu haklısınız müslüman kişilerin Millet değil ümmet olarak konuya bakması daha anlaşılır olacak. M.Kemali sevmemesi için en azından. Kendisi müslüman toplulugun çoğunlukta olduğu toprakları kurtarmaya kalkmıştır ne tuhaf ki. Ayrıca yaptıklarını belli bir zümre için yapmıştır demek yerine belirli bir zümre anlayabilmistir diyorum ben de.

Zira bugün başımızda olan sözde islami hareketi temsil edenler farklı görüşlere oldukça saygılı insanlar Türk siyasi tarihinde emsali görülmemiş aydınlanma dönemini yaşıyor dincisi ile dindari ile.

Hakarete verecek cevap olmayınca kurtarıcı edebiyatınca girişmeyin. Lafa geldi mi kimsenin inancı sorgulanamaz. Şimdi herkes kağıt üstünde Müslüman. Milletin inancından size ne ?

Bizim konumuzla milletin inancının ne alakası var ? Kur'an'a ve Peygambere hakaretle alakalı cevaplarınız varsa alayım. Hoşunuza gitmeyen her şeyde edebiyat parçalamayın.

Sen Paşa'nın bunu yaptığını düşünmüyorsun. Anlatamıyorum galiba. Verdiğin cümlede yanlışı görüp sen bunu nasıl yaparsın şeklinde bir cümle söylüyorsun yani yanlışı görüp kabul edip sitemvari konuşuyorsun. (Bir de soru zannetmişsin falan gibi kelime oyunlarına lüzum yok herkesin Türkçesi aynı)

Sen Paşa'nın yapmayacağını düşünüyorsun. Yapmayacağını yani verdiğin cümledeki gibi kabul etmiyorsun kabahatini. Şimdi açık açık anlatabildim mi ?

Yahu tamam al sana cümle.

"Anne sen bunu yapmazsın / yapmazdın." Oldu mu? Ne şekilde istersen kurayım cümleyi. Yine işin içinden çıkamazsın.

Soru cümlesi değil diyorum, kelime oyunu yapma diyorsun. Yahu soru cümlesi değil işte ne kelime oyunu yapacağım?

Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığını düşünmüyorum, Net. Bu tarz metinler olması onun %100 yaptığı anlamına mı gelir?

Öyleyse aşağıdaki metin Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi. Hiç sorgulamadan aşağıdaki metnin tamamına inanman ve sorgulamaman gerekir. Fikir bile yürütmeyeceğiz ya hani?

"Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, sevgi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenâb-ı Hak tarafından insanlara dinî hakikatleri tebliğe memur edilmiş ve resul olmuştur. Temel nizamı, hepimizin bildiği Kur'ân-ı Azimüşşan'daki açık ve kesin hükümlerdir.

İnsanlara maneví mutluluk vermiş olan dinimiz, son dindir, mükemmel dindir. Çünkü dinimiz; akla,
mantığa ve gerçeklere tamamen uymakta ve uygun gelmektedir. Eğer akla, mantığa ve gerçeklere
uymamış olsa idi bununla diğer ilâhî tabiat kanunları arasında birbirine zıtlık olması gerekirdi. Çünkü bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır."

Hakarete verecek cevap olmayınca kurtarıcı edebiyatınca girişmeyin. Lafa geldi mi kimsenin inancı sorgulanamaz. Şimdi herkes kağıt üstünde Müslüman. Milletin inancından size ne ?

Bizim konumuzla milletin inancının ne alakası var ? Kur'an'a ve Peygambere hakaretle alakalı cevaplarınız varsa alayım. Hoşunuza gitmeyen her şeyde edebiyat parçalamayın.

İnanç sorgulamak ? Kimliğinde müslüman yazıyor müslüman biri igibi yaşadığımı kim söylüyor ?
Bunu kastetmistim lakin; sizin ile yüzeysel bir dialog kurup fikir yaristimaya hiç niyetim yok çünkü bunu algılamaniz "edebiyat parcalama"

Siz müslüman olmayan kisilere gavur diyerek aşağılayan ama onların icatlarindan faydalanan kişilerden değil misiniz ? Bu da aynı onun gibi bir sey sanırım :)

İyi günler.

Atatürk gerçek İslam'ı savunmuştur. Kuran'ı anlamayanların gerçeği göremiyeceğini belirtmişitir, başta '' Amerikan islamcıları'2 olan Graham Fuller'in talebeleri olmak üzere tüm cemaat yapılanmaları (birkaçı istisna) bundan elbette rahatsız olacaktı ve de öyle oldu.

Zamanın şartlarına göre hareket ettiğini düşünerek anlamaya çalıştığım icraatlarının yanında yaptığı yanlışlarında farkındayım .. Yine de saltanatı kaldırması ve Türkçeyi getirmesi bu millete yaptığı en büyük iyiliklerdir kanaatimce ..

Saçmalamayın ya. Din Atatürk'ü sevmeyin diye ayet mi indirmiş.

Hastalıklı beyinler üretiyor bu safsataları

Konu sizin niye sevdiğiniz değil Müslümanların neden sevmediği.

Hala Müslümanlar değil yobazlar sevmez diyorsunuz. Anlatamıyorum galiba İslam'a açıkça hakaret eden birini sevmemekle yobazlığın ne alakası var ?

Konuyu baştan sona okudum ve tek kelimesi ile saçmalık olduğunu görüyor ve okumak için harcadığım süreye acıyorum.

Çeliştiğin noktaları işaretledim. Mustafa Kemal Ateist Budist hatta hristiyan olsa bile bu seni alakadar etmez. Bu gün okuma yazma oranı Osmanlı'nın çok üzerinde olduğu halde arapça kullanma kılavuzunu öpüp başına koyan şifa diyerek sahtekar hacı hocalara gidenler var. Mustafa Kemal'in amacı bu şarlatanları toplumdan kazımaktı.

Dini ve “namusu” olanlar kazanamazlar, fakir kal maya mahkûmdurlar. Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi, bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma kolay ve çabuk olur.

Bu yazıyı ise anlamadığın gün gibi ortada;
Bugün AKP ve tabanının yaptıklarını herkes biliyor. Hırsızlık yolsuzluk talan hat safhada ve bunu müslümanım diyenler ve namus örtüsü altına saklananlar yapıyor. Gerçekten dürüst ve namuslu kişiler ise adeta can çekişiyor. Mustafa Kemal ise partiyi dinci görünümlülerden temizlemeliyiz Böylece kalkınmamız kolay olacaktır demiştir.

İşinize geldiğiniz kısımdan çekiştirirseniz savunduklarınız da yere dökülür. Kelime seçerek fırsatçılığınız maalesef çok ucuz kalıyor.

Geri