Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yahu tamam al sana cümle.
"Anne sen bunu yapmazsın / yapmazdın." Oldu mu? Ne şekilde istersen kurayım cümleyi. Yine işin içinden çıkamazsın.
Soru cümlesi değil diyorum, kelime oyunu yapma diyorsun. Yahu soru cümlesi değil işte ne kelime oyunu yapacağım?
Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığını düşünmüyorum, Net. Bu tarz metinler olması onun %100 yaptığı anlamına mı gelir?
Öyleyse aşağıdaki metin Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir Hutbesi. Hiç sorgulamadan aşağıdaki metnin tamamına inanman ve sorgulamaman gerekir. Fikir bile yürütmeyeceğiz ya hani?
"Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, sevgi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenâb-ı Hak tarafından insanlara dinî hakikatleri tebliğe memur edilmiş ve resul olmuştur. Temel nizamı, hepimizin bildiği Kur'ân-ı Azimüşşan'daki açık ve kesin hükümlerdir.
İnsanlara maneví mutluluk vermiş olan dinimiz, son dindir, mükemmel dindir. Çünkü dinimiz; akla,
mantığa ve gerçeklere tamamen uymakta ve uygun gelmektedir. Eğer akla, mantığa ve gerçeklere
uymamış olsa idi bununla diğer ilâhî tabiat kanunları arasında birbirine zıtlık olması gerekirdi. Çünkü bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır."
Bizim tarafa gel hacı. Mevlana'dan yunus emreden Atsız'dan hepsinden var. İlk onbiri tamamlamış oluruz.
Konuyu baştan sona okudum ve tek kelimesi ile saçmalık olduğunu görüyor ve okumak için harcadığım süreye acıyorum.
Çeliştiğin noktaları işaretledim. Mustafa Kemal Ateist Budist hatta hristiyan olsa bile bu seni alakadar etmez. Bu gün okuma yazma oranı Osmanlı'nın çok üzerinde olduğu halde arapça kullanma kılavuzunu öpüp başına koyan şifa diyerek sahtekar hacı hocalara gidenler var. Mustafa Kemal'in amacı bu şarlatanları toplumdan kazımaktı.
Bu yazıyı ise anlamadığın gün gibi ortada;
Bugün AKP ve tabanının yaptıklarını herkes biliyor. Hırsızlık yolsuzluk talan hat safhada ve bunu müslümanım diyenler ve namus örtüsü altına saklananlar yapıyor. Gerçekten dürüst ve namuslu kişiler ise adeta can çekişiyor. Mustafa Kemal ise partiyi dinci görünümlülerden temizlemeliyiz Böylece kalkınmamız kolay olacaktır demiştir.
İşinize geldiğiniz kısımdan çekiştirirseniz savunduklarınız da yere dökülür. Kelime seçerek fırsatçılığınız maalesef çok ucuz kalıyor.
İnanç sorgulamak ? Kimliğinde müslüman yazıyor müslüman biri igibi yaşadığımı kim söylüyor ?
Bunu kastetmistim lakin; sizin ile yüzeysel bir dialog kurup fikir yaristimaya hiç niyetim yok çünkü bunu algılamaniz "edebiyat parcalama"
Siz müslüman olmayan kisilere gavur diyerek aşağılayan ama onların icatlarindan faydalanan kişilerden değil misiniz ? Bu da aynı onun gibi bir sey sanırım
İyi günler.
'Sağ' açıkta oynayacaksam geleyim :p
Madonna'yı okumayan arkadaş fazla zorlama
Çelişmişmiş. Ben Mustafa Kemal'in inancına mı laf ediyorum istiyorsa Quaker olsun banane. İslama hakaret etmesiyle inancının ne alakası var ? Ben kim ederse etsin sevmem şahsın inancıyla alakası yok İslam'a hakaretle alakası var şimdi bastı mı kafan ?
Bir de gitmiş laf tevil etmiş lafıİşine gelmeyen diğer lafı da tevil etsene Kur'an'a Peygambere hakaret ettiği lafını bakalım nasıl tevil edeceksin
![]()
Yine ucuz varsayımlar ve sanane ise adama dinsiz yaftası yapıştırmaktan vazgeç.
Müslüman olmayan herkes islama hakaret ediyor sanıyorsun. Bu hastalıklı düşünceden vazgeçip resmin büyüğüne bakmanı öneririm.
Senin düşüncene bakarak Farabi ve İbn-i sinada peygambere hakaret etmiştir. Onlarda peygamberliği hayal ürünü olarak belirtir. Nasıl demişsin "bastı mı kafan" değil mi ?
Bir de madonna ve raifin senin de dediğin gibi konu ile bir alakası yok. Konu belli ve sadık kalmanı öneririm. Yoksa türbenin taşınması hakkında ki saçmalıkları savunamayıp işi sokak ağzına döktüğünü hatırlatırım.
Hala savunamayıp diyor daha kendi paylaştığı şeyi okumayan şahıs
Evet işine gelmiyor hakaret ettiği laf hakkında konuşmak![]()
Paylaştığın mesajda ki şu kısmı da okuman ve anlaman gelişimin açısından oldukça faydalı olacaktır.Medenî ve beynelmilel kıyafet bizim için, çok cevherli milletimiz için layık bir kıyafettir.
Duruma bu kadar içerlediğini bilmiyordum ama hak verirsin ki dokuzuncu anlatışımda idrak edebilmen benim suçum değil. Sizler gibi kulaktan dolma ve video izleyerek öğrendiğini düşünenler kendinizi ikinci mesajda belli ediyor. Hepsi de tıpkı senin gibi ikinci mesajda ne yazacağım diye düşünüyor.
İşte bu yüzden müslüman kimdir, kime denir diye yargılamadan önce yaptıklarına bir bakın ki şu halinden paşayı eleştirebilecek düzeyde olmadığın açık.
Paylaştığın mesajda ki şu kısmı da okuman ve anlaman gelişimin açısından oldukça faydalı olacaktır.
Senin içerlediğin belli ki hala onu söylüyorsun ne alakaysa konuylaBir de konuya sadık kal diyor
Evet öyle öyle
Ya sen hiçbir soruya cevap vermeyeceksen alıntılama mesajımı konuyu mesajla kirletiyorsun sürekli. İstediğini yaz bana niye yazıyorsun kendi kendine konuşacaksan![]()
Müslüman olmayanlar Allah'ın kitabına göre kâfirdir. Kafiri kafir olarak görürüm ona da kafir derim.
İcatlardan faydalanan mı ? Matematiği kim buldu ? Harezmi. O zaman bütün Batı bizi taklit edip teknoloji yapmış
Şaka mi bu? Matematiğin icadı tek bir kişiye dayanmaz sacmalamayin konu matematik değil lakin bi yerden yakalayıp genele yaymak gibi tuhaf bi düşünce şekliniz var neyse.
Her soruya cevap veriyorum, verilen cevapları okuma alışkanlığın olsa görürsün. Ortada bir kirlilik varsa bu senden kaynaklanıyor ki konuda açıkça görülüyor.
Şu mesajında ki mantık inan bana ilkokul çocuklarını bile güldürür. Daha ne kadar saçmalayacaksın merak ediyorum.
Genele yayan ben miyim acaba ? İcatlardan faydalanma diye saçma bir yere bağlayan sizsiniz.
"Cebir sözcüğü de Harezmi'nin "El’Kitab’ül-Muhtasar fi Hısab’il Cebri ve’l-Mukabele” (Cebir ve Denklem Hesabı Üzerine Özet Kitap) adlı eserinden gelmektedir. Bu eser aynı zamanda doğu ve batının ilk müstakil cebir kitabı olma özelliğini taşımaktadır."
Antik Yunan, Roma gibi medeniyetlerde sıfır ( 0 ) yoktur, daha evvelki medeniyetlerde ise sıfır sayı olarak değil bir sembol olarak şimdiki işlevinde değildir. Onu ilk kullanan da Harezmidir.
Sifiri ilk kullanan kişinin kim olduğunu biliyorum. Matematiği bulmuştur tüm teknoloji bizim demek düz mantık saçmalık k.bakmayın konuyu daha fazla uzatmayacagim yersiz alıntıya lüzum yok.
Hala cevap yok
Senin kendi hayal dünyanda cevapladığın soruları sana bırakıyorum
Cevap vermediğin mesajlara benden cevap bekleme alıntılasan da![]()