ll.Abdulhamit, Saltanatını koruma karşılığında Kıbrıs'ı İngilizlere vermiş!

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Şakşakçıları konudan alırsak daha faydalı olacak. Linç kültürüne hiç lüzum yok.

Resmi tarih ile alternatif tarih düellosu hayli ilgi çekici.

@glu

Lozan'da bunun kabul edilmeme ihtimali yok muydu?

İstanbul'un alınmasında olduğu gibi, savaşın sürdürüleceği ifade edilerek Kıbrıs da istenemez miydi?

Senin hokkabaz arkadaşının kıvranmaları üzdü mü çeni? Fazla mı gitmişim arkadaşının üzerine. Üzülme sen, bir dahakine daha az tokatlarım... Tabii o zaman yüzü olup da yazar mı bilmem.

Aradım taradım "liman var" dediğim mesajımı bulamadım. Senden ricam bana liman var dediğim herhangi bir mesajımı gösterir misin?

Tek sorum bu. Oturduğun organla hem okumaya hem yazmaya hem de düşünmeye çalışırken komik duruma düşme. O organın görevi ne okuma ne yazma ne de düşünmedir. Doğru yöntemlerle yazdıklarımı yeniden okursan ortak noktada buluşabiliriz diye düşünüyorum.

Dur dur, hadi içimden geldi bir soru daha sorayım.

Safsatacı arkadaşının "tasdik" kelimesiyle aklı sıra kelime oyunu yaptığı Sevr Antlaşmasını kim "seve seve" 10 Ağustos 1920'de imzalamıştır?
a. Cinler
b. İngiliz Muhipleri Cemiyeti
c. Refah-Yol hükümeti
d. İstanbul hükümeti
e. Cehape

(Bu soruya Cehape demeyen de ne bileyim...)

Şunu şuraya bırakayım ama lütfen oturarak izleyin, sonra gelip "uydurulan tarih, hayali tarih" vs diye zırlıyorsunuz.

Rezil oldun uzatma bebe.

• Beğen
Tepkiler: 0
Adamın dediğinin yalan olduğu anlaşılmış, bu konular önemsiz buna takılma denilmiş. Liman var demiş, liman olmadığı anlaşılmış. Anlaşma yerine, taslak metinler konulmuş, asıl anlaşma olmadığı anlaşılmış.
Bir kaç mesajda bile durumun vahameti anlaşılıyor.
Konu ile ilgili bilgisi olmayan, tarih derslerinde yan masadaki kıza bakan tipler sırf siyasi görüşleri yüzünden adamın her mesajını beğenmiş, 2 kelam edememiş.
Kalite değil adamcılık ön plana çıkmış.

İş öyle utanç verici bir noktaya gelmiş ki smiley koydu diye bile suçlanmış. Yuh artık.
Üzünç.

Senin yaptığın farklı olsaydı keşke. Üzdü.

Manzara aynı, resim eski. Figüranlar görevini eksiksiz yerine getirmekte. Dışa açılıyor duygular ama yarısı kaçak dövüş, yarısı tribünlere oynayış. Ortalık toz duman olmuş ama geçen sâdece at arabası.

Haydi, bana et. Hakaret etmeyeceğim, söz.

Muarız, Mustafa Armağan tarihinden ilerliyor. Lütfen kanalı değiştir. Yoksa konuyu FETÖ'ye bağlarım. Baştan ifade ediyorum.
Bu aralar çok kitap okuyorum foruma bile vakit ayıramıyorum. Bir kaç projem var bekleyin

Haberdar etsene reis.
Herhangi bir kişi üzerinden tarih okumasına gerek yok öyle söyleyeyim. Belgeyle kavga eden bir güruh varken hele karşımızda :)
Daha çok toslarlar resmi tarih duvarına. Rehber kabul ettikleri insanın söylediklerinden bihaberler.

Herhangi bir kişi üzerinden tarih okumasına gerek yok öyle söyleyeyim. Belgeyle kavga eden bir güruh varken hele karşımızda :)
Daha çok toslarlar resmi tarih duvarına. Rehber kabul ettikleri insanın söylediklerinden bihaberler.

Belgeyle değilse, ne ile okuyacağız tarihi? Ben kimseyi savunmuyorum, bana kimseden bahsetmene gerek yok.

Alternatif tarihi nereden okuyorsun? Kaynakça ne?

Belgeyle değilse, ne ile okuyacağız tarihi? Ben kimseyi savunmuyorum, bana kimseden bahsetmene gerek yok.

Alternatif tarihi nereden okuyorsun? Kaynakça ne?
Belgeyi sunan benim zaten konuya bakarsan bu konu özelinde konuşacaksak. Belgeyle kavga edenler resmi tarih savunucuları :)

Belgeyi sunan benim zaten konuya bakarsan bu konu özelinde konuşacaksak. Belgeyle kavga edenler resmi tarih savunucuları :)

Resmi tarih senin savlarını doğrulamıyor. Glu, resmi tarih açısından büyük oranda haklı görünüyor.

İkinize ait yazıların tamamını okudum.

Resmi tarih senin savlarını doğrulamıyor. Glu, resmi tarih açısından büyük oranda haklı görünüyor.

İkinize ait yazıların tamamını okudum.
Ben resmi tarih değil belge diyorum. Onun tarihinin belgesi yok, Sevr yürürlükte kaldı iddiası gibi. Benim koyduğum belge Sevr'in onaylanmadığını ülkenin kurucusunun ağzından aktarıyor.
Resmi tarih demek belgeye dayanıyor demek değil. Zaten belgeye dayanmadığı için duvara tosluyor. Daha nasıl anlatayım ?

• Beğen
Tepkiler: 0
@Larien hadi gel biz de tartışalım.. Sen Abdülhamiti savun, ben de seni linç edeyim..

Hararete göre belki küfür ederim..

Geri