Forum filozof tarihci dolmus meger.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sorma kankaForum filozof tarihci dolmus meger.
Senin hokkabaz arkadaşının kıvranmaları üzdü mü çeni? Fazla mı gitmişim arkadaşının üzerine. Üzülme sen, bir dahakine daha az tokatlarım... Tabii o zaman yüzü olup da yazar mı bilmem.
Aradım taradım "liman var" dediğim mesajımı bulamadım. Senden ricam bana liman var dediğim herhangi bir mesajımı gösterir misin?
Tek sorum bu. Oturduğun organla hem okumaya hem yazmaya hem de düşünmeye çalışırken komik duruma düşme. O organın görevi ne okuma ne yazma ne de düşünmedir. Doğru yöntemlerle yazdıklarımı yeniden okursan ortak noktada buluşabiliriz diye düşünüyorum.
Dur dur, hadi içimden geldi bir soru daha sorayım.
Safsatacı arkadaşının "tasdik" kelimesiyle aklı sıra kelime oyunu yaptığı Sevr Antlaşmasını kim "seve seve" 10 Ağustos 1920'de imzalamıştır?
a. Cinler
b. İngiliz Muhipleri Cemiyeti
c. Refah-Yol hükümeti
d. İstanbul hükümeti
e. Cehape
(Bu soruya Cehape demeyen de ne bileyim...)
Şunu şuraya bırakayım ama lütfen oturarak izleyin, sonra gelip "uydurulan tarih, hayali tarih" vs diye zırlıyorsunuz.
Adamın dediğinin yalan olduğu anlaşılmış, bu konular önemsiz buna takılma denilmiş. Liman var demiş, liman olmadığı anlaşılmış. Anlaşma yerine, taslak metinler konulmuş, asıl anlaşma olmadığı anlaşılmış.
Bir kaç mesajda bile durumun vahameti anlaşılıyor.
Konu ile ilgili bilgisi olmayan, tarih derslerinde yan masadaki kıza bakan tipler sırf siyasi görüşleri yüzünden adamın her mesajını beğenmiş, 2 kelam edememiş.
Kalite değil adamcılık ön plana çıkmış.
İş öyle utanç verici bir noktaya gelmiş ki smiley koydu diye bile suçlanmış. Yuh artık.
Üzünç.
hakaret etmeden konuşamıyor ki ciddiye alıp 2 kelam edeyim.Senin yaptığın farklı olsaydı keşke. Üzdü.
hakaret etmeden konuşamıyor ki ciddiye alıp 2 kelam edeyim.
Bu aralar çok kitap okuyorum foruma bile vakit ayıramıyorum. Bir kaç projem var bekleyinHaydi, bana et. Hakaret etmeyeceğim, söz.
Muarız, Mustafa Armağan tarihinden ilerliyor. Lütfen kanalı değiştir. Yoksa konuyu FETÖ'ye bağlarım. Baştan ifade ediyorum.
Bu aralar çok kitap okuyorum foruma bile vakit ayıramıyorum. Bir kaç projem var bekleyin
Seninle tartışmak için iyi donanım gerekiyor sus payı yetmiyorHakareti mazeret gösterdin. Hakaret etmeyeceğime söz verdim. "Yoğunum" diyorsun.
Olmadı.
Herhangi bir kişi üzerinden tarih okumasına gerek yok öyle söyleyeyim. Belgeyle kavga eden bir güruh varken hele karşımızdaHaberdar etsene reis.
Seninle tartışmak için iyi donanım gerekiyor sus payı yetmiyor![]()
Herhangi bir kişi üzerinden tarih okumasına gerek yok öyle söyleyeyim. Belgeyle kavga eden bir güruh varken hele karşımızda
Daha çok toslarlar resmi tarih duvarına. Rehber kabul ettikleri insanın söylediklerinden bihaberler.
Belgeyi sunan benim zaten konuya bakarsan bu konu özelinde konuşacaksak. Belgeyle kavga edenler resmi tarih savunucularıBelgeyle değilse, ne ile okuyacağız tarihi? Ben kimseyi savunmuyorum, bana kimseden bahsetmene gerek yok.
Alternatif tarihi nereden okuyorsun? Kaynakça ne?
Belgeyi sunan benim zaten konuya bakarsan bu konu özelinde konuşacaksak. Belgeyle kavga edenler resmi tarih savunucuları![]()
Ben resmi tarih değil belge diyorum. Onun tarihinin belgesi yok, Sevr yürürlükte kaldı iddiası gibi. Benim koyduğum belge Sevr'in onaylanmadığını ülkenin kurucusunun ağzından aktarıyor.Resmi tarih senin savlarını doğrulamıyor. Glu, resmi tarih açısından büyük oranda haklı görünüyor.
İkinize ait yazıların tamamını okudum.