Kur'an'a Göre Yaratılış?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kuran'ı doğru düzgün okumadığın incelemediğin bu yorumundan belli oluyor kardeşim ..
Bir kere ALLAH şeytan'a karşı hiç bir şey yapmamış değildir, aksine onu helak edebilirken kendisinden mühlet isteyen şeytana o mühleti tanımış ama sahip olduğu bir kısım yetenekleri de elinden almıştır .. ALLAH ile yarışmak iblisin ne haddine .. Onun yarışı bizlerle .. Senin " ben neden sınava tabi tutuluyorum " deme hakkın yok bir kere .. Annene Babana " beni neden yaptınız " diyebilir misin ? Onlar bir çocuk istediler sadece ve sen doğduğun da sadece bir bebektin Agresivve değil ..

Biz neden yaratıldık ve imtihan amacımız nedir diye gerçekten merak ediyorsan ulu google'den bu sorularının cevaplarına ulaşabileceğin yığınla bilgi bulabilirsin ..
Selametle ..

Hocam, Allah ona neden kıyamet gününe kadar süre veriyor o halde? Bütün yeteneklerini elinden almış olabilir fakat yine insanların aklına girebiliyor yine insanları yolundan saptırabiliyor. Hadi sana süre veriyorum bakalım kim haklı çıkacak gibi bir şey. Sende diyorsun ki,sen bir bebektin hepimiz cennetten geldik. Ne için? Adem ile havva yasak bilmem neyinden dolayı. Yani ben olmadan çok önce olan bir olay için neden sınava tabi tutuluyorum? Yani buna karşı somut bir örnek çok verilir,hiç seninle alakası olmayan bir olaydan dolayı hapis cezası verseler tepkin ne olur? gibi mesela. Ben hiç bilmediğim,görmediğim, kıyamet gününe kadar da göremeyeceğim biriyle neden yarışayım? Ayrıca sonuçta 10 dakika sonra benim ne yapacağımı biliyorlar,bu önceden belirlenmiş. O zaman neyin yarışı bu yani?

İyi akşamlar.

Bu adama da benim yorumlarimi silme hakki verdiniz , ve sildirttiniz ya,
Seni her kim editör yaptiysa, TEBRIK ediyorum.

Insani Forumdan sogutmak icin, birileri canla basla calisiyor...

Şöyle düşündün mü hiç?
Bir insan yaratıyosun. Kaderini sen belirliyosun. İradesi ile neler yapacağını zaten biliyosun. Ve sonunda onu, kendi yazdığın kader neticesinde yargılıyorsun?

ALLAH kaderi bilir ama kaderinde yazanları insan belirler zira ona seçenekler sunulmuştur ..
Ve akıl insandan başka hiç bir canlıya verilmemiştir .. Aklın vergisi düşünmektir .. Lakin ALLAH bu kadarla da bırakmamış bizi, elçiler ve kitaplarla da desteklemiştir ..

Bu adama da benim yorumlarimi silme hakki verdiniz , ve sildirttiniz ya,
Seni her kim editör yaptiysa, TEBRIK ediyorum.

Insani Forumdan sogutmak icin, birileri canla basla calisiyor...

Kimin yorumunu silmişim, hangi yorumunu neden silmişim aktarar mısın?
Konuda bana onlarca eleştiri varken hangi birine dokunmuşum?
Bana yönelik idari anlamda bir eleştirin varsa başka bölüme yap yada konu aç.
Bu mesajımı gördükten sonra yorumunu sileceğim.
Konu dışı yorumlar forum kuralları gereği silinmektedir.
Selamlar.

Hocam, Allah ona neden kıyamet gününe kadar süre veriyor o halde? Bütün yeteneklerini elinden almış olabilir fakat yine insanların aklına girebiliyor yine insanları yolundan saptırabiliyor. Hadi sana süre veriyorum bakalım kim haklı çıkacak gibi bir şey. Sende diyorsun ki,sen bir bebektin hepimiz cennetten geldik. Ne için? Adem ile havva yasak bilmem neyinden dolayı. Yani ben olmadan çok önce olan bir olay için neden sınava tabi tutuluyorum? Yani buna karşı somut bir örnek çok verilir,hiç seninle alakası olmayan bir olaydan dolayı hapis cezası verseler tepkin ne olur? gibi mesela. Ben hiç bilmediğim,görmediğim, kıyamet gününe kadar da göremeyeceğim biriyle neden yarışayım? Ayrıca sonuçta 10 dakika sonra benim ne yapacağımı biliyorlar,bu önceden belirlenmiş. O zaman neyin yarışı bu yani?

İyi akşamlar.

Varlığının amacı zaten budur işte .. Şeytan'ın varlık amacı da bir zamanlar ALLAH'a kul olmaktı ama o amacını değiştirdi ve değişmesine izin verildi .. Yine Kuran'da ALLAH buyurur ki " sen ancak sana uyanları yoldan çıkarabilirsin "
Yani öyle " hadi bakalım kim haklı çıkacak " gibi insani ihtirasları yoktur ALLAH'ın ..
Senin 10 dakika sonra ne yapacağını sadece Yaradan bilir ..
Sana tavsiyem bu sorularına gerçekten cevaplar arıyorsan Kuran meali okuman ve ardından da bir tefsir okumandır ..

Bir yaratıcının varlığı bana, evrenin tamamen rastlantısal tepkimeler sonucu meydana gelmesinden ve yine aynı rastlantısal olayların sonucu dünyanın yaşam için elverişli en uygun şartlara kavuşması ve yine o büyük rastlantılar sonucu ortaya mükemmel bir yaşam organizmasının çıkmasından daha mantıklı geliyor. Bence ateistler yaratıcıyı sorgulamadan önce beyinlerinin nasıl oluyor da bu kadar rastlantılara inanıyor onu sorgulasınlar.

Bir yaratıcının varlığı bana, evrenin tamamen rastlantısal tepkimeler sonucu meydana gelmesinden ve yine aynı rastlantısal olayların sonucu dünyanın yaşam için elverişli en uygun şartlara kavuşması ve yine o büyük rastlantılar sonucu ortaya mükemmel bir yaşam organizmasının çıkmasından daha mantıklı geliyor. Bence ateistler yaratıcıyı sorgulamadan önce beyinlerinin nasıl oluyor da bu kadar rastlantılara inanıyor onu sorgulasınlar.

Üstelik de bir asrı aşkın süredir hiç bir kanıt bulup ispatlayamadıkları bir teori üzerinden sorgulamaları çelişkinin ağa babası ..

ALLAH kaderi bilir ama kaderinde yazanları insan belirler zira ona seçenekler sunulmuştur ..
Ve akıl insandan başka hiç bir canlıya verilmemiştir .. Aklın vergisi düşünmektir .. Lakin ALLAH bu kadarla da bırakmamış bizi, elçiler ve kitaplarla da desteklemiştir ..

İşte bizim sonumuzun nasıl olacağını bilen, kendi irademizle cehennemi yada cenneti seçeceğimizi bilen bir yaratıcı, bundan ne anlıyor?

Kimin yorumunu silmişim, hangi yorumunu neden silmişim aktarar mısın?
Konuda bana onlarca eleştiri varken hangi birine dokunmuşum?
Bana yönelik idari anlamda bir eleştirin varsa başka bölüme yap yada konu aç.
Bu mesajımı gördükten sonra yorumunu sileceğim.
Konu dışı yorumlar forum kuralları gereği silinmektedir.
Selamlar.
iste bende onu diyorum.
Yorumun konu disi olmasina karar verecek olan kisi sensin.
sorun da bu.

Sana basarilar birader. Bu tür misyonerlik, islami karalamaya yönelik kokan konularinda, Nickimi etiketlemezsen sevinirim.

Lakin bu görevin beni 6 yildir etkilemedi, etkileyemez de.

Yönetimsel anlamda benden şikayetçi olan varsa konu açabilir, duvarıma yazabilir, özelden mesaj atabilir, varsa yanlışım sorgulayabilir ve hesap da sorabilir.

Tüm forum üyelerinin bu hakkı vardır.

Konu dahilinde kimsenin mesajını silmedim. Konu dışı post olmasını anlamak için alim olmak gerekmiyor.

Senin niyetin başka ama. O yüzden bir eleştirin varsa konu aç ve eleştirini sun. Lütfen konumu provoke etme.

kanka ben bu konuya yazamayacam kusuruma bakma,
etiketlemi$sin ondan diyom, bidahakine ba$ka bi konuda yorumla$sak olurmu?

Bu bir tartışma mı şimdi? Bir de etiketlenmişiz boş yere. No Pasaran kaliteli şeylerle uğraş. Nefesler bedava diye har vurup, harman savurma.

İşte bizim sonumuzun nasıl olacağını bilen, kendi irademizle cehennemi yada cenneti seçeceğimizi bilen bir yaratıcı, bundan ne anlıyor?

Bu sorunun cevabını ALLAH'tan başkası veremez .. Vakt-i zamanı gelince sorarsın Yaradana ..

Tüm yorumları okumadım . Uzun bir açıklama da yapmıycam
aminoasitin oluşumunu araştırıp ne tür bir tepkimeye girdiğini izlerseniz gerçekten topraktan yaratılmış olduğumuzu mantık çerçevesine sığdırabilirsiniz.

Ateist veya inanmayan insanların daha çok felsefi, bilimsel ve sorgulama üzerine düşündüğünün bilincindeyim. İslam'ı yada herhangi bir inancı da sorgulamarını garipsemiyorum açıkçası. Ateist'lere her zaman saygı duymuşumdur ama bu tutumum genel olarak inançlı insanlara saygı duyanlara karşı. Konuya tam tersinden bakacak olursak Müslüman insanlarında inanmayanlara karşı saygılı olması gerekir ki, bunun en iyi örneği inandığımız Kur'an-ı Kerim'de de açıkça belirtilmiş.

Necm 32'de "Kendinizi beğenip temize çıkarmayın." demiştir.
Lokman 18'de "İnsanlara yanağını bükme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü Allah kendini beğenip övünen kimseyi sevmez." demiştir.
Hucurat 11'de "Ey iman edenler! Sizden bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki kendilerinden daha iyidirler." demiştir.
En önemlisi de Yunus 18'de "Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorluyor musun?" demiştir.

O yüzden sözüm meclisten dışarı ama ne bir Müslüman Ateist ile, ne de bir Ateist Müslüman ile inanışı nedeniyle dalga geçebilir. Ama yine sözüm meclisten dışarı, hayatımda sadece bir tane Müslümanlık ile dalga geçmeyen bir Ateist tanıdım. O da zaten hala arayış içerisinde olduğundan. Bir Ateist olan ve devamlı göz önünde bulunan Amerikalı gazeteci Christopher Hitchens bile "Dinle dalga geçilmelidir" demiştir.

Bu nedenledir ki No Pasaran nickli arkadaşımızın Müslümanlar için çok önemli olan ayetlerin Ateizm kaynaklarınca alaya vurulmuş kelimeleri paylaşmasını da garipsemiş değilim.

Asıl tartışmaya gelecek olursak, İslamiyet'e göre Allah tektir. Paylaşımdaki gibi melekleri ile birlikte olduğu yanlıştır. Allah bütün varlıkları aynı anda yaratmaya başlamıştır. Yani demek istediğim şu ki insanları yaratmaya melekleri ile birlikte karar verdiği yanlıştır. Acluni isimli bir alimin hadis kitabında bu konu için Allah'ın "Ben gizli bir hazineydim, bilinmek ve tanınmak istedim, bu nedenle mahlukları yarattım." buyurduğundan bahseder. Acluni'nin yalan yanlış hadisler paylaştığı dedikodusuna istinaden, aynı hadisin doğru olduğunu Buhari, Megazi, Bed'ul Halk, Tevhid, Termizi vb gibi büyük alim ve muhaddislerden de teyit edilebilir. Paylaşımdaki gibi meleklerin bir insanın yaratılmasından hoşlanmadığı yanlıştır. İslam'a göre, melekler sadece şaşırmış, iyi niyetle buna gerek olup olmadığı konusunda soru yöneltmiştir. Bakara 30'un doğrusu şöyledir:

"Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti."

Kur'an'da Havva isminin geçmediği kesinlikle doğrudur. Bu konu her zaman gizli kalmıştır ve kişisel yorumlamalarla ilerletilmiştir. Şöyle ki, Adem ve Havva'nın yaşadığı bir çok durum ve olay Kur'an'daki gibi Tevrat'ta da geçer. Tevrat'ta ise tam olarak Havva ismi geçiyor. Bu nedenle -doğru olmamakla- birlikte Tevrat'taki bu bilgi İslam'ı benimseyen insanlar tarafından da yıllar öncesinden kabul edilmiştir.

Ayrıca No Pasaran 'ın paylaştığı konudaki gibi durduk yere imtihan yoktur. Bakara 31'de tam olarak şöyle der:
"Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi."

Bu ayeti Bakara 30'dan sonra okuduğunuzda Allah'ın durduk yere imtihan amacıyla değil, meleklere neyi bildiğini gösterme amacında olduğu görünüyor. Buradan şu anlaşılabilir ki, Allah kime ne kabiliyet verdiyse o odur. Burada Adem'e verilen özelliklerin yeri geldiğinde meleklerden bile daha iyi olduğunu göstermiştir.

Zaten melekler durumu anladığında Bakara 31'de;
"Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler." demiştir.

Yani konuda ayetler eksik yazıldığı için, bu durum sanki boşu boşuna ve amaçsız yaşanıyormuş izlenimi verilmek isteniyor.

Son olarak Bakara 33'deki ayet şu şekildedir:
"Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi."

Allah ile şeytanı, birbiriyle ittifak yapmışlar gibi gösterilen bölüme gelmek istiyorum:
Şeytan'ın Adem'e secde etmek istemediği doğrudur. Şeytana yaptırım uygulamaması içerlenmiş. İslam'a inanan herkes bilir ki, Allah merhametlidir, affedicidir. Kur'an'da da merhamet ile ilgili onlarca ayet mevcuttur. Ayrıca Allah, şeytana bir yaptırım uygulamamış değildir. Sadece kıyamete kadar süre vermiştir.

Araf 13'te bundan bahsedilmiştir. "Şeytan, "bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver" dedi."

"O ana kadar cehennem diye bir şey yokken" ibaresi de yanlıştır. Çünkü bu daha önceden planlanmış bir şeydir. Şeytan'ın secde etmeyeceğini de Allah biliyordu. İnsanların yaratılması planı zaten mevcuttu. İslam inancına göre Allah geleceği de geçmişi de bilir. Bunu Bakara 30'da "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" diyerek göstermiştir.

Araf 24 için ise, alimler, imamlar ve muhaddisler, ayette belirtilen "Hepiniz, birbirinize düşman olarak aşağı inin." cümlesindeki "hepiniz" kısmının şeytan ve insan olduğu ortak kanısına varmıştır. Nitekim burada Havva ve Adem'in düşman olarak inmediğini, birbirlerine eşlik yaptıklarından ve bir ömür boyu birlikte yaşadıklarından anlayabiliyoruz.

DİPNOT:
Bir Müslüman'ın görevi, dinini inandığı kitaptan göstermektir.

DİPNOT 2:
İslam inanışına göre insan beyni değil Allah'ın, Allah'ın nurunun bir tek kıvılcımının mikronu bile değildir. Bu nedenle yaratılışa ait her bir noktayı anlaması beklenemez. Tıpkı, bir Ateist'in, ayette geçen "Allah insanı iki eliyle yarattı." cümlesindeki "el"e vurgu yapması gibidir. Yeri geldiğinde bilimsel olmak adına "Varlığın kökeni nedir?" diye sorabilen bir Ateist, ayette geçen "el"in ne olduğunu sormaz. Çünkü kendi beynine göre kendi eli gözünde canlanır ve Allah'ın eli olduğunu düşünür. Kimbilir o el nasıl bir eldir.

neyin ispatındasınız anlamış değilim çok gereksiz ve boş bir konu
inanmıyorsanız bırakın inananlar inandığını yaşasın
sizlerde inançsızlığınızı yaşayın böyle gereksiz konulara gerek yok
bu yazdıklarınız kör cahil birine belk oda belki etki eder
KURAN'I KERİM İN TÜRKÇE MEALİ Nİ OKUMUŞ BİRİSİ OLARAK boş şeylerle uğraştığınızı belirtmek isterim.

neyin ispatındasınız anlamış değilim çok gereksiz ve boş bir konu
inanmıyorsanız bırakın inananlar inandığını yaşasın
sizlerde inançsızlığınızı yaşayın böyle gereksiz konulara gerek yok
bu yazdıklarınız kör cahil birine belk oda belki etki eder
KURAN'I KERİM İN TÜRKÇE MEALİ Nİ OKUMUŞ BİRİSİ OLARAK boş şeylerle uğraştığınızı belirtmek isterim.

gereksiz mi? ''yaradılış VS evrim'' her forumda birden fazla kere açılan ve en çok hit alan konudur.
gereksiz bulanların kaygısı ''acaba imanlıların kafası imansızlar tarafından çelinir de dinden çıkan olur mu'' kaygısıdır. imanı kuvvetli olana bu olmaz merak etme.
şöyle düşün.yaradılışçı görüşün argümanları imanı gevşek olanı imana getirebilir ve buna sebep olan sevap kazanabilir.sorgulamaktan korkma.''dinde düşünce yürütmek yasak'' diyen yalan söyler ve en büyük münafık odur.

gereksiz mi? ''yaradılış VS evrim'' her forumda birden fazla kere açılan ve en çok hit alan konudur.
gereksiz bulanların kaygısı ''acaba imanlıların kafası imansızlar tarafından çelinir de dinden çıkan olur mu'' kaygısıdır. imanı kuvvetli olana bu olmaz merak etme.
şöyle düşün.yaradılışçı görüşün argümanları imanı gevşek olanı imana getirebilir ve buna sebep olan sevap kazanabilir.sorgulamaktan korkma.''dinde düşünce yürütmek yasak'' diyen yalan söyler ve en büyük münafık odur.

peki birşey sorayım o zaman sana hiç KURAN'I KERİMİN TÜRKÇE MEALİNİ OKUDUN MU?

Geri