A
Aggressive
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Kuran'ı doğru düzgün okumadığın incelemediğin bu yorumundan belli oluyor kardeşim ..
Bir kere ALLAH şeytan'a karşı hiç bir şey yapmamış değildir, aksine onu helak edebilirken kendisinden mühlet isteyen şeytana o mühleti tanımış ama sahip olduğu bir kısım yetenekleri de elinden almıştır .. ALLAH ile yarışmak iblisin ne haddine .. Onun yarışı bizlerle .. Senin " ben neden sınava tabi tutuluyorum " deme hakkın yok bir kere .. Annene Babana " beni neden yaptınız " diyebilir misin ? Onlar bir çocuk istediler sadece ve sen doğduğun da sadece bir bebektin Agresivve değil ..
Biz neden yaratıldık ve imtihan amacımız nedir diye gerçekten merak ediyorsan ulu google'den bu sorularının cevaplarına ulaşabileceğin yığınla bilgi bulabilirsin ..
Selametle ..
Hocam, Allah ona neden kıyamet gününe kadar süre veriyor o halde? Bütün yeteneklerini elinden almış olabilir fakat yine insanların aklına girebiliyor yine insanları yolundan saptırabiliyor. Hadi sana süre veriyorum bakalım kim haklı çıkacak gibi bir şey. Sende diyorsun ki,sen bir bebektin hepimiz cennetten geldik. Ne için? Adem ile havva yasak bilmem neyinden dolayı. Yani ben olmadan çok önce olan bir olay için neden sınava tabi tutuluyorum? Yani buna karşı somut bir örnek çok verilir,hiç seninle alakası olmayan bir olaydan dolayı hapis cezası verseler tepkin ne olur? gibi mesela. Ben hiç bilmediğim,görmediğim, kıyamet gününe kadar da göremeyeceğim biriyle neden yarışayım? Ayrıca sonuçta 10 dakika sonra benim ne yapacağımı biliyorlar,bu önceden belirlenmiş. O zaman neyin yarışı bu yani?
İyi akşamlar.