Kur'an'a Göre Yaratılış?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

defalarca..ve incil ve tevratı da..keşke okumasaydım da imanım yaralanmasa idi :(

incil papazlar tarafından değiştirilmiş gerçek dışı bir incildir
bence sen burada okumasaydım da imanım yaralanmasaydı diyerek
kurnazlık yapıyor KURAN'I kerimi karalamaya çalışıyorsun neyse size iyi forumlar ben bu oyuna alet olmam arkadaş.

Şöyle düşündün mü hiç?
Bir insan yaratıyosun. Kaderini sen belirliyosun. İradesi ile neler yapacağını zaten biliyosun. Ve sonunda onu, kendi yazdığın kader neticesinde yargılıyorsun?

Sen hiç aklını kullanıp düşündün mü?
İnsana verilen en büyük armağan akıl. Hayvanla, insanı ayıran en büyük unsur.
Her şey zıddıyla var, iyi-kötü, soğuk-sıcak, güzel-çirkin, vb. Aklını kullanıp, işlediğin fiiler doğrultusunda yargı var. Allah insana iyilik ve kötülük yapma yeteneği vermiştir. Sonra kuldan iyilik yapıp cennetine girmesini istemiştir. Allah kuluna akıl ve irade vermiş ve yaptığı işin sonucundan kendisini mesul tutmuştur. Kısaca iyiliği ve kötülüğü yapan insandır.
Mikail, akıl meleğidir.

neyin ispatındasınız anlamış değilim çok gereksiz ve boş bir konu
inanmıyorsanız bırakın inananlar inandığını yaşasın
sizlerde inançsızlığınızı yaşayın böyle gereksiz konulara gerek yok
bu yazdıklarınız kör cahil birine belk oda belki etki eder
KURAN'I KERİM İN TÜRKÇE MEALİ Nİ OKUMUŞ BİRİSİ OLARAK boş şeylerle uğraştığınızı belirtmek isterim.

Ya ben şu mantığı anlamıyorum,inanmıyorsan bırak diye bir şey olabilir mi? Belki ben kuranın dışında başka insanlardan başka bir şeyler öğrenmek istiyorum? Kör cahil diyorsunuz,sonra ben yada bir başkası size bir şey söyleyince hurraa şikayetler yağdırıyorsunuz müslüman düşmanı diyorsunuz kendi aranızda. Senin şuan kullandığın bilgisayarı,kuranı okumak için gerekli olan aydınlığı ampulü bile elin ateisti imansızı yapmış. Herkes cahil sen kültürlüsün yani?

peki birşey sorayım o zaman sana hiç KURAN'I KERİMİN TÜRKÇE MEALİNİ OKUDUN MU?

Zorda kalınca neden buna başvuruyorsunuz? Neden git kuran oku git mealini oku gibi şeyler. Sen sürekli rehber olarak kuranı mı okuyorsun kardeş? Adam inanmıyorsa demek ki kuranın mealini okumuştur ki inanmıyor. Sen konuya saçma diyorsun,provokasyon yapıyorsun ama kendi yazdığına bakmıyorsun asıl saçma olan şu yazın.

incil papazlar tarafından değiştirilmiş gerçek dışı bir incildir
bence sen burada okumasaydım da imanım yaralanmasaydı diyerek
kurnazlık yapıyor KURAN'I kerimi karalamaya çalışıyorsun neyse size iyi forumlar ben bu oyuna alet olmam arkadaş.

Değiştirildiğini nereden biliyorsun? Kanıtla bana. Hadi sen biliyorsun hristiyanlar müslümanlardan daha fazla peki onlar neden bilmiyor? Adamlar o kadar uzaya çıkıyor yeni icatlar buluyorlar da incilin değiştirildiğini neden bilmiyorlar? Bir tek müslümanların dilinde bu gidiyor ben anlamıyorum yani. Kalkmışsın incil değiştirildi gerçek dışı incil diyorsun. Peki doğru incili okudun mu? Aradaki fark neydi?
Böyle şeyler yapmayın lütfen,adam konu açmış tartışıyoruz burada seviyeli bir şekilde. Madem dininden şüphe yok,madem imanı kuvvetli birisin,madem bu oyuna alet(!) olmak istemiyorsun ne diye başlığa girip yorum yapıyorsun? Neyse..
İyi günler herkese.

Ya ben şu mantığı anlamıyorum,inanmıyorsan bırak diye bir şey olabilir mi? Belki ben kuranın dışında başka insanlardan başka bir şeyler öğrenmek istiyorum? Kör cahil diyorsunuz,sonra ben yada bir başkası size bir şey söyleyince hurraa şikayetler yağdırıyorsunuz müslüman düşmanı diyorsunuz kendi aranızda. Senin şuan kullandığın bilgisayarı,kuranı okumak için gerekli olan aydınlığı ampulü bile elin ateisti imansızı yapmış. Herkes cahil sen kültürlüsün yani?

Zorda kalınca neden buna başvuruyorsunuz? Neden git kuran oku git mealini oku gibi şeyler. Sen sürekli rehber olarak kuranı mı okuyorsun kardeş? Adam inanmıyorsa demek ki kuranın mealini okumuştur ki inanmıyor. Sen konuya saçma diyorsun,provokasyon yapıyorsun ama kendi yazdığına bakmıyorsun asıl saçma olan şu yazın.

Değiştirildiğini nereden biliyorsun? Kanıtla bana. Hadi sen biliyorsun hristiyanlar müslümanlardan daha fazla peki onlar neden bilmiyor? Adamlar o kadar uzaya çıkıyor yeni icatlar buluyorlar da incilin değiştirildiğini neden bilmiyorlar? Bir tek müslümanların dilinde bu gidiyor ben anlamıyorum yani. Kalkmışsın incil değiştirildi gerçek dışı incil diyorsun. Peki doğru incili okudun mu? Aradaki fark neydi?
Böyle şeyler yapmayın lütfen,adam konu açmış tartışıyoruz burada seviyeli bir şekilde. Madem dininden şüphe yok,madem imanı kuvvetli birisin,madem bu oyuna alet(!) olmak istemiyorsun ne diye başlığa girip yorum yapıyorsun? Neyse..
İyi günler herkese.
belliki bazı şeylerden bi haber yaşıyorsun
şuan üç ayrı incil var ortalıkta ve yazarlarıda belli.
yazdıkların tamamen zeytinyağı olmak gibi birşey neden cevap yazdım konuya
etiketlendiğim ve yanlış şeyleri paylaştığınız için neden sürekli dinle alakalı konular paylaşıyor dini düşüncelere nifak sokmaya çalışıyorsunuz
tartışma tabi olmalı da neden sürekli islam dini hakkında böyle asılsız konular var onu anlamış değilim.
neyse bu konu böyle uzar gider siz bildiğinizi yapmaya devam edin nasılsa biz bildiğimizden dönmeyiz :)

belliki bazı şeylerden bi haber yaşıyorsun
şuan üç ayrı incil var ortalıkta ve yazarlarıda belli.
yazdıkların tamamen zeytinyağı olmak gibi birşey neden cevap yazdım konuya
etiketlendiğim ve yanlış şeyleri paylaştığınız için neden sürekli dinle alakalı konular paylaşıyor dini düşüncelere nifak sokmaya çalışıyorsunuz
tartışma tabi olmalı da neden sürekli islam dini hakkında böyle asılsız konular var onu anlamış değilim.
neyse bu konu böyle uzar gider siz bildiğinizi yapmaya devam edin nasılsa biz bildiğimizden dönmeyiz :)

Ben bazı şeylerden bir haber yaşamıyorum. Buna bilgisayar başından nasıl karar veriyorsunuz?
3 ayrı incil var diyorsun hepsi birbirinden farklı diyorsun peki doğru incili okudun mu? Sanki doğru incili bulunca dininizden dönecekmiş gibi incilin gerçek dışı olduğundan bahsediyorsun.
Nitekim zeytinyağı gibi üste çıkma tabiri benim yazdıklarım için geçerli değildir. Çünkü; ben şuan öyle bir şey yapmıyorum.
Bu konuda (saymadım ama) 50 kişi rahat etiketlenmiştir hepsi cevap mı verdi? Hayır. Belli ki sende benim önceki yazdığım postlardan bir habersin. Önce ki yazdığım postta sadece islam da değil dininin kendisinin şüpheli olduğunu söyledim. Ateist olan bir birey sadece müslümanlığı hedef alıp tartışan biri değildir.
Siz bildiğinizden şaşmayacaksanız ve bu tartışma sizin için bir şey ifade etmiyorsa lütfen bir daha cevap yazıp,insanları ilk postunuzdan da rahatça anlaşıldığı gibi tahrik etmeyin.
İyi günler.

Bugün dağıtılan İnciller Kitab-ı Mukaddes olarak dört İncili de içerisine almaktadır.

Geçmiş peygamberlerde olduğu gibi, Hz. İsa'nın (a.s.) sağlığında da İncil, yazılı kitap hâline getirilmemiştir. Çünkü İsa (a.s)'ın tebliğ süresinin kısa oluşu ve yaşadığı devrin şartları buna elvermiyordu. En erken yazıları İncil, İsa'dan sonra yetmişli yıllarda kaleme alınmıştır. Dolayısıyla Hz. İsa'nın tebliğ ettiği hakikatler anında kaydedilememiş, sonradan yazılan İncillere insan sözü karışmış ve böylece kitabın aslı tahrife uğramıştır.

Bugün kilisece kabul edilmiş dört resmi İncil vardır:Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İncilleri.Bunların Havarilerden geldiği ve sahih olduğu kabul edilir. Bunlardan ilk üçü -birtakım ayrılıklara rağmen- ana mesele ve bölümlerinde birbirlerine yakındırlar. Bunlara, "aynı bakış açısıyla yazılmış anlamında, Sinoptik"İnciller adı verilir. Bu üç İncil, zaman bakımından dördüncü incilden öncedirler. (1)

Bu dört İncil'den Markos'un İncilinin en eskisi olduğu, Matta ve Luka İncillerinin, hem bunun eski şeklinden, hem de kaybolan ve "O" denilen bir kaynaktan metinlerini aldıkları söylenmektedir. Bu İncillerin dördüncüsü olanYuhanna İncili ise, oldukça geç yazılmış mistik yönü ağır basan bir İncildir. (2)

Dört İncil ve yazarları şunlardır:

Matta İncili: Yirmi sekiz babtır. Matta, Havarilerden biri olup, M. 70 yılında Hristiyanlığı yaymak için yerleşmiş olduğu Habeşistan'da ölmüştür. İncilde Hz. İsa (as)'ın Mesihliği üzerinde durur.

Markos İncili: Markos, Havarilerin reisi olan Petrus'un talebesidir. Hristiyanlığı yaymak için yerleşmiş olduğu Mısır'da M. 62 yılında ölmüştür. İncili on altı bab olup Hz. İsa (as)'ın hayatından bahsetmektedir.

Luka İncili: Doktor veya ressam olduğu söylenen Luka, Pavlos'un talebesidir, Havari değildir. İncili M. 60 yıllarında yazmıştır. Yirmi dört babtır. İsa'nın hayatı ve tebliğ ettiği şeylerden bahsetmektedir.

Yuhanna İncili: Yirmi dört bab olan bu İncil'i yazanın Yuhanna'nın talebesi olduğu sanılmaktadır. Bu İncil'de Hz. İsa (as)'ın, Allah'ın oğlu olduğu tezi üzerinde ısrarla durulmaktadır. Aslında bugün elimizde bulunan İncil'de bu dört İncilin dışında yirmi üç İncil daha olup toplam yirmi yedi incilden meydana gelmiştir. Halbuki Allah'ın Hz. İsa (as)'a indirmiş olduğu İncil birdir. (Ahmet Kahraman, Dinler tarihi, İst. 1968, s. 189).

Bir ilim adamının tespitlerine göre bugünkü İncillerin gayesi; Hz. İsa'nın sözlerini ve işlerini aktarmakla, onun yeryüzündeki risaletinin tamamlandığı sırada, insanlara bırakmak istediği talimatları onlara tanıtmak olmuştur.Talihsizlik, İncil yazarlarının bildirdikleri olayların görgü tanığı olmamalarından ileri gelir. Onlar, Hz. İsa'nın hayatı hakkında muhtelif Yahudi-Hristiyan cemaatlerinin, bugün kaybolmuş bulunan ve sözlü rivayetle nihai metinler arasında vasıta rolü oynamış olan, sözlü veya yazılı durumda korunan bilgilerin, o toplulukların sözcüleri tarafından anlatılmalarından başka bir şey değildir. (Maurıce Bucaılle, a.g.e., s. 369).

Dört İncil’de bulunan bazı tahrif belirtileri ve çelişkileri şöyle sıralayabiliriz:

1. Matta, Markos ve Luka İncillerine göre Hz. İsa(as)’ın risaleti bir yıl, Yuhanna’ya göre ise iki yıldan fazla sürmüştür.

2. Hz. Davud’dan (a.s.) Hz. İsa (as)’a kadar geçen kuşakların sayısı Matta’ya göre yirmi altı iken Lukaya göre kırk'tır.

3. İncillerin bazı yerlerinde Hz. İsa (as)’a uluhiyet isnad edilirken, bazı yerlerde de ona insanoğlu denmektedir. Bu ikisi arasında gözden kaçmayacak açık bir çelişki görülmektedir.

4. Hristiyanlığa göre Hz. İsa (as) çarmıha gerileceği sırada “Allah’ım! Allah’ım! Beni neden terk ettin!” diye Allah’a yalvarmıştır. Bu söz Tanrı İsa’nın ise, onun Tanrı olduğu halde kendini koruyamadığı anlaşılıyor. Peygamber İsa’nın sözü ise, onun Tanrı’yı hakkıyla tanımadığı anlaşılıyor. Çünkü bir peygamber “Allah’ım! Beni neden terk ettin?” demez. Bizim inancımıza göre ne Hz. İsa çarmıha gerilmiş, ne de böyle bir yakarışta bulunmuştur.

5. Matta, Hz. İsa (as)’ın soy kütüğünü Hz. İbrahim (as)’e kadar kırk kişi olarak verirken, Luka bunun elli beş olduğunu söyler.

6. İncillerde Hz. İsa için sık sık “Allah’ın oğlu”, “Yusuf’un oğlu”, “Davudoğlu”, "Ademoğlu” gibi ifadeler kullanılır. Bunların arasında açık bir çelişki vardır.

7. Markos İncil'inde, İncil Allah’a, Romalılara Mektub kitabında ise, Hz. İsa (as)’a nispet edilir.

8. Luka İncilinde bir yerde kurtarıcı Hz. Allah, diğer bir yerde de Hz. İsa (as) olarak verilmektedir.

9. İncillerde Tanrı'nın görülüp görülemeyeceği hususunda çelişkili bilgiler bulunmaktadır.

10. Bu İnciller, Allah Teala’ya nispet edilemeyeceği gibi Hz. İsa (as)’a da nispet edilemez. Allah’a nispet edilemeyeceğini, aslının korunamadığından, yazıya geçirilemediğinden, ortada, üzerinde ittifak edilen ortak bir metin olmadığından vb. durumlardan anlamaktayız. Hz. İsa (as)’a nispet edilemeyişini ise bu İncilleri onun yazdırmayışından, onu dinleyen ve dinleyenleri dinleyenlerin yazdıkları İnciller içinde bulunan tutarsızlık, yanlışlık ve çelişkilerden anlamaktayız. Bu İncillerin Hz. İsa (as)’a ait olmayışının diğer bir sebebi de çarmıh olayının İncil metinlerinde geçmesidir.Çarmıhın İncillerde zikredilişi, bu İncillerin sonrakiler tarafından kaleme alındığını gösterir.

Bu gibi çelişki ve tutarsızlıkların Allah’a nispet edilen bir kitapta bulunamayacağına, diğer taraftan bir peygamberin kendini tanrılaştırıp tanrıyı da insanlaştıramayacağına göre, Hristiyan kutsal kitabının sonradan insan eliyle yazıldığı ve tahrif edildiği ortaya çıkmaktadır.

Netice olarak;

Bugün Hristiyanların elinde bulunan farklı İncil metinleri yüce Allah tarafından gönderilen asıl vahiy ürünleri değildir. Çünkü Hz. İsa (as) peygamberliği döneminde ne yazmış, ne de yazdırmıştır. O semaya yükseltildikten sonra, bazı öğrencileri Hz. İsa (as)’dan dinlediklerini, Hz. İsa’nın öğrencilerinin öğrencileri ise hocalarından duyduklarını kendi metotlarına göre yazmaya başladılar. Böylece mübalağa etmeden söyleyecek olursak yüzlerce İncil metni ortaya çıktı. İşin içinden çıkmak maksadıyla oluşturulan komisyondan -İznik Konsili de-üç yüz yirmi beş İncil incelendi ve bu İncillerden dört tanesi sahih, diğerleri sahte sayıldı. Ancak tartışmalar bununla bitmedi. ÖrneğinBarnaba ve Ebionitler İncili sahte sayılan İnciller arasına dahil edildi. Halbuki bu İncillerde Hz. İsa (as)’ın tanrı olmadığı, çarmıha gerilenin de o olmadığı, onun ancak Allah’ın kulu ve resûlü olduğu, ondan sonra bir peygamber geleceği ve Allah’ın bir olduğu bildirilmektedir.

Bugün elde bulunan İnciller, Hristiyan müntesiplerine yol göstermekten uzak bulunuyor. Geçmişte ve günümüzde en çok Müslüman olanların Hristiyanlardan olması dikkat çeken bir husustur. Hristiyanlar, özellikle teslis akidesini -Tanrı'nın Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’tan meydana geldiğini- kabul etmekte zorlanıyorlar. Bunu akıllarıyla izah edemiyorlar. Çünkü Allah’ın birliği akidesi Hz. Adem (as)’dan beri tüm peygamberlerde tartışma konusu bile yapılmamışken, Hristiyanlıkta korkunç bir sapmayla üçlü tanrı anlayışının ortaya çıkması, insanları ikna edememektedir.

Bugün dünya gündeminde insanlığın tüm dinî, akidevî ihtiyaçlarının yanında dünyevî, uhrevî ve ruhî gereksinimlerini tatmin edecek yegane kaynak Kur’an-ı Kerim’dir. Çünkü Yüce Allah İslam dinini tüm dinlere üstün kılmak ve nurunu cihana yaymak için göndermiştir. Bu dinin yeni tabirle yol haritasını Kur’an-ı Kerimbelirlemektedir.

------------------

Dipnotlar:
1) Maurice Bucaıller, Kitâb-ı Mukaddes Kur'an ve Bilim (trc. Suat Yıldırım), İzmir, 1981, s. 90 vd.;
Ekrem Sarıkçıoğlu, Başlangıçtan Günümüze Dinler Tarihi İstanbul 1983, s. 206 207.
2) Anne Merie Sechimmel, Dinler Tarihine Giriş Ankara 1955, s. 118; Bucaıller, a.g.e., s. 96.
S.İslmyt

Ateist olan bir birey sadece müslümanlığı hedef alıp tartışan biri değildir.

Ama ne hikmetse, sadece Müslümanlığı karalayıp, hedef alıyorsunuz.?

Ben nasıl sizin düşüncenizi değiştiremezsem, birileri de benim düşüncemi, inancımı değiştiremez.
Bu konu böyle uzar ve gider.

Aggressive

İncil ve diğer kutsal kitapların tahrif edilidiği Kuran'da belirtilmiştir yani Cenab-ı ALLAH bizzat buyurmaktadır .. Dolyısıyla Kuran'da ayetlerle belirtilmiş olan bu gerçeğe inanmazsan İmanın şartlarından biri olan Kitaba imanı yerine getirmemiş olursun ki ALLAH korusun bu da seni mürted yapar .. Ancak sen bunu bilinçsizce ve bilgisizlikten yaptığın için bir şey olmaz ama şimdi öğrendin ..
Eğer Müslümanım diyorsan Kuran'da ki her ayete imanla mükellefsin ..

Ama ne hikmetse, sadece Müslümanlığı karalayıp, hedef alıyorsunuz.?

Ben nasıl sizin düşüncenizi değiştiremezsem, birileri de benim düşüncemi, inancımı değiştiremez.
Bu konu böyle uzar ve gider.

O kadar yazdıklarım arasından sadece bir cümleyi seçip buna cevap veriyorsunuz. Öncelikle benim her hangi bir mesajımda "ateistim" diye bir cümle,mesaj gördün mü? Muhtemelen görmemişsindir. Önce beni "ateist" diye ele almadan yorum yaparsan sevinirim. Ben sadece böyle tartışmaları seven,araştıran,bilgi edinmeye çalışan bir insanım. Bu sizin gözünüzde ateistlik oluyorsa evet ateistim.
Düşünceleriniz değişmeyecekse konu dışı postlar atarak ortamı neden geriyorsunuz ya da neden tahrik edici,polemik yaratıcı postlar atıyorsunuz. Ben yada bir başkası burada hristiyanlık hakkında bir konu açsak "hahaha ulan bunların ki doğru değil ki? günah çıkarmak ne lan? ahahah" diyeceksiniz. Gerçekten düzgün bir şekilde elinde kaynak olan bilgilerle tartışmaya varım diyorsan açalım müslümanlık dışında başka bir başlık orada tartışalım kabul ediyor musunuz?
Evet,bence de bu tartışma böyle uzar gider. Birileri polemik yaratıcı mesajlar yazar,diğeri ona cevap verir. Konu asıl amacından saparak başka yerlere çekilir şuan olduğu gibi.

Aggressive

İncil ve diğer kutsal kitapların tahrif edilidiği Kuran'da belirtilmiştir yani Cenab-ı ALLAH bizzat buyurmaktadır .. Dolyısıyla Kuran'da ayetlerle belirtilmiş olan bu gerçeğe inanmazsan İmanın şartlarından biri olan Kitaba imanı yerine getirmemiş olursun ki ALLAH korusun bu da seni mürted yapar .. Ancak sen bunu bilinçsizce ve bilgisizlikten yaptığın için bir şey olmaz ama şimdi öğrendin ..
Eğer Müslümanım diyorsan Kuran'da ki her ayete imanla mükellefsin ..

Sevgili EkSen hocam

Anlaşamadığımız nokta şu sanırım; adam ateist ise zaten bunları okumuş ve inanmamış biridir. Ben sadece KURANI MEALİNİ OKUDUN MU? İNCİL DEĞİŞTİRİLMİŞTİR diyerek işin içinden sıyrılan kişiye karşı konuştum. Kuranda belirtilmiş diyorsun da adam zaten kurana inanmıyordur ki buna da inanmasını beklemek bana göre saçma olur. Dediğim gibi sadece merak edip,araştıran farklı insanlardan farklı şeyler öğrenmeye çalışan biriyim.

Aggressive, neden biz cevap verdiğimiz de, kışkırtıcı oluyoruz? düşüncelerimizi paylaşınca neden ortam geriliyor oluyoruz.?
Ben, sizlerle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda mıyım.? Yada sizler benimle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda mısınız.?
Ayrıca ben size ateistsiniz dedim mi? Kaldı ki, olabilirsiniz benim her düşünceye saygım sonsuz. Ben, kendimden sorumluyum.
Konuyu çarpıtan sizsiniz.

Bu son postum dur.

Sevgiler.

Aggressive, neden biz cevap verdiğimiz de, kışkırtıcı oluyoruz? düşüncelerimizi paylaşınca neden ortam geriliyor oluyoruz.?
Ben, sizlerle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda mıyım.? Yada sizler benimle aynı düşünceyi paylaşmak zorunda mısınız.?
Ayrıca ben size ateistsiniz dedim mi? Kaldı ki, olabilirsiniz benim her düşünceye saygım sonsuz. Ben, kendimden sorumluyum.
Konuyu çarpıtan sizsiniz.

Bu son postum dur.

Sevgiler.

"Ama ne hikmetse, sadece Müslümanlığı karalayıp, hedef alıyorsunuz.?

Ben nasıl sizin düşüncenizi değiştiremezsem, birileri de benim düşüncemi, inancımı değiştiremez."

O halde şu yazdığınızı kendiniz okumadınız. Hedef alıyorsunuz derken bende dahil oluyorum bu durumda.
Sizin düşünceleriniz derken de yine beni de dahil ediyorsun. Burada eksen ağabey dahil hiç kimsenin yazısına tek kötü bir şey demedim. Benim çarpıtıyorlar dediklerim kişiler belli,konuya girdiği gibi "bu ne ya saçma sapan konu böyle tartışma mı olur,geçin bunu yalandır bunlar,dalga geçiyorsunuz,konu sahibi bunu nasıl açar" diyerek konuya giriş yapan insanlardır.

İyi günler.

Müslüman olarak doğdum büyüdüm yetiştirildim.Allah müslüman olarak canımı almayı nasip etsin.Bir yoruma sadece çok üzüldüm kapalı kıyafetlerle gezen hiç kimse pis kokmaz nitekim onlar büyük ihtimal 5 vakit abdestli gezen kişilerdir.

Sevgili EkSen hocam

Anlaşamadığımız nokta şu sanırım; adam ateist ise zaten bunları okumuş ve inanmamış biridir. Ben sadece KURANI MEALİNİ OKUDUN MU? İNCİL DEĞİŞTİRİLMİŞTİR diyerek işin içinden sıyrılan kişiye karşı konuştum. Kuranda belirtilmiş diyorsun da adam zaten kurana inanmıyordur ki buna da inanmasını beklemek bana göre saçma olur. Dediğim gibi sadece merak edip,araştıran farklı insanlardan farklı şeyler öğrenmeye çalışan biriyim.

Ben cevabımı sana göre vermiştim .. Yani senin ateist olmadığını sandığım için yoksa ateistlerin ayetlere iman etmediğini elbette biliyorum ama siz de bir ŞEYİ ANLAMIYORSUNUZ ..
ONLAR NASIL BİZİM KURAN'IMIZDA YAZANLARI KANIT OLARAK KABUL ETMİYORLARSA BİZLER DE ONLARIN KENDİ UTOPİK YAKLAŞIMLARINI CİDDİYE ALMIYORUZ ..
Sonuçta hep dediğim şey ; İmani meseleler de münazara olmaz .. Neyi nasıl anlamak istersen onu anlarsın ve ben kimseden daha zeki değilim ki kimseye zorla anladığımı anlatma gayreti içine gireyim !!

Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede tabi ki İslam üzerinden örnekler verilecek, tabi ki İslam esas alınacak.. Ortak bir paydada tartışabilmemiz için ortak değerler üzerinden hareket etmemiz en mantıklısıdır..

Kur'an-ı Kerim'de insanın yaratılışı:

İnsanın ana rahminde halk oluşu Kurân-ı Kerim'de şu şekilde İfade edilmektedir:
"İnsanın üzerine uzun devirden öyle bir zaman gelip geçti ki o anılmaya değer bir şey bile değildi.

Hakikat biz insanı birbiriyle karışık (erkek ve kadın suları ile) bir damla sudan yarattık" (Dehr1,2).

"Sonra onu (insan) sarp ve metin bir karargâhda (rahimde) bir nutfe yaptık" (Mü'minun 13).

"Sonra o nutfeyi bir kan pıhtısı haline getirdik derken o kan pıhtısını bir çiğnem et yaptık, O bir çiğnem eti de kemik (ler)'e kalb ettik de o kemiklere de et giydirdik. Bilahare onu başka yaratılışa inşa ettik. Suret yapanların en güzeli olan Allah'ın şanı ne yücedir" (Mü?minun 14).

"Ki O sizi bir topraktan, sonra bir meniden sonra bir kan pıhtısından yaratıp sonra bebek olarak çıkaran sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için, sonra da ihtiyarlar olmanız için yaratandır" (Mümin 6,7).

"Ey insanlar biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık, sizi birbirinizle tanışasınız diye büyük cemiyetlere ve kabilelere ayırdık" (Hucurat 13)

"Hakikaten meniden (rahme) döküldüğü zaman erkek ve dişi iki çifti o yarattı"(Necm 45-46)

"Döl yataklarında size nasıl dilerse öyle kılık veren odur,.." (Âli İmran 6)
"İnsanı bir damla sudan yarattı" (Nahl 4).
"O sizi yer (yüzün) de yaratıp türetendir" (Mü'minun 79)
"And olsun sizi (evvela) yarattık sonra size suret verdik" (Araf 11)
"O sudan bir beşer yaratıp da onu soy sop yapandır" (Furkan 54)
"İnsan kendisini bir nutfeden yarattığımızı görmedi mi" (Yasin 77)
"Halbuki o sizi hakikat türlü türlü tavırlar (haller) le yaratmıştır" (Nuh 14)
"Biz sizi hakir bir sudan yaratmadık mı?

Onu sağlam bir yerde tutup da, Malûm bir vakte kadar" (Mürselat20,21,22)

"O (döl yatağına) dökülen meniden bir damla su değilmiydi?
Sonra o (meni) bir kan pıhtısı olmuş derken insan biçimine koyup yaratmış düzenlemiştir.
Hülâsa ondan erkek, dişi iki sınıf çıkarmıştır" (Kıyame 37,38,39)
"O sizi bîr tek candan yaratandır" (Enam 98)

"Onu (yaratan) hangi şeyden yarattı,
Bir damla sudan yarattı da onu biçimine koydu.
Sonra onun yolunu kolaylaştırdı" (Abese 18,19,20)

"Biz hakikat insanı en güzel bir biçimde yarattık" (Tin 4)
"Yaratan Rabbinin adı ile oku.
O insanı bir kan pıhtısından yarattı. (Alak 1,2) (3).

Kurân-ı Kerim'de anne rahminde ceninin teşekkülünü ifade eden bu ayetler adeta embriyolojik gelişimin bir tasviri gibidir.

İslam dinini Kur’an’a göre yaşamak gerekir.Çünkü bu dinin adını İslam olarak koyan Allah’tır.
İslam Arapça bir kelimedir ve SELEME kökünden türemiştir.
Barış anlamına gelir.Çekimi ESLEME dir ve teslim olmak demektir.
Müslüman ,Allah’a teslim olan ve barış içinde yaşamak isteyen bireydir.
İnsanların nasıl yaşayacağını belirleyecek olanda yine Allah’tır.

Ben cevabımı sana göre vermiştim .. Yani senin ateist olmadığını sandığım için yoksa ateistlerin ayetlere iman etmediğini elbette biliyorum ama siz de bir ŞEYİ ANLAMIYORSUNUZ ..
ONLAR NASIL BİZİM KURAN'IMIZDA YAZANLARI KANIT OLARAK KABUL ETMİYORLARSA BİZLER DE ONLARIN KENDİ UTOPİK YAKLAŞIMLARINI CİDDİYE ALMIYORUZ ..
Sonuçta hep dediğim şey ; İmani meseleler de münazara olmaz .. Neyi nasıl anlamak istersen onu anlarsın ve ben kimseden daha zeki değilim ki kimseye zorla anladığımı anlatma gayreti içine gireyim !!

Bence münazara her konu için olabilir. Münazara esnasında bilmeyen bir insana bile inandırıcı olup doğrusunu öğretebilirsiniz. Müslümanlığı,islamı tartışmaktan korkmayın. Tartışınca kötü bir şey yapmıyoruz,şirk koşmuyoruz,hakaret etmiyoruz,küfür etmiyoruz. (yani en azından ben) Bu durum inançlı olan birinin neden zoruna gidiyor ki? Her konuda araştırma yapan insanlar bence bu konuda da araştırma yapabilir. Örneğin Hristiyan bir adam araştırarak münazara yaparak kendine göre doğrusu olan Müslümanlığı seçiyor. Bunu duyunca mutlu oluyorsunuz da o adam hiç münazara yapmadan veya tartışmaya girmeden,araştırmadan mı müslüman oldu sanıyorsunuz? Sadece Kuran okuyarak mı müslümanlığı tam olarak öğrenmiş olacağım? Bir çok müslüman kuran okuyorum dediği halde kendileriyle çelişen davranışlar sergiliyor. Bence bunları konuşmakta bir sakınca yok aksine iyi/kötü yeni bilgiler öğrenip ona göre davranabiliyoruz.

arkadaş kendiyle çelişiyor KURAN'I KERİM İn türkçe mealini okudunmu dedim evet hemde defalarca dedi ve
keşke okumasaydım müslümanlığımdan soğudum dedi şimdi de ajitasyon yapıyor
yani önce KURAN'I kötülüyor sonra şöyle böyle diyor geçiniz bunları niyetiniz açıkça bellidir
siz bazı değerleri öğrenmek bilgi edinmek değil açıkça misyonerlik peşindesiniz

arkadaş kendiyle çelişiyor KURAN'I KERİM İn türkçe mealini okudunmu dedim evet hemde defalarca dedi ve
keşke okumasaydım müslümanlığımdan soğudum dedi şimdi de ajitasyon yapıyor
yani önce KURAN'I kötülüyor sonra şöyle böyle diyor geçiniz bunları niyetiniz açıkça bellidir
siz bazı değerleri öğrenmek bilgi edinmek değil açıkça misyonerlik peşindesiniz

Bunu ben söylemediğime göre doğal olarak kendimle çelişmemiş oluyorum. Nick belirtmediğin için alıntı yaptım
İyi günler.

Geri