Kur'an'a Göre Yaratılış?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

İnanmıyor olabilirler ancak bu kadar alaycı bir yazı yazılamaz.
İnanmıyorsun ama alaycı bir şekilde yazı yazabiliyorsun.
Bırakın lütfen bu işleri inanmıyor isen inanmadıklarınla kal.
Bizim için yüce olan Kuran-ı Kerim'i kirli emellerinize alet etmeyin lütfen.
Hakikaten içten bir yazı olsa derdim ki araştırıyor ve bilgilenmek istiyorlar derim.
Ancak yazının bu kısmını okuduktan sonra tavırlarını çok iyi sergiledikleri ap açık bellidir.
Sizlere inanmadıklarınız ile mutluluklar dilerim.
Kolay gelsin.

Sevgili Karanlık,

Herhangi bir inanç ile dalga geçmek benim yapacağım bir iş değil, haddim de değildir.
Siz sadece alay olarak yorumluyorsunuz, oysa ben alaycı birşey yazdığımı düşünmüyorum.
Bazı verilerden yola çıkarak bazı varsayımlarda bulunuyorum.
Neresi alay olduğunu da belirtmeniz daha iyi olur, eğer yanlış bir anlatımım varsa düzeltir ve özür de dilerim.
Selamlar.

nasıl inanmazsınız çok mantıklı.
"bakiyim sapıtacaklar mı"diye çamurdan adam ve kaburgasından kadın yaratıp koca Bi galaksinin toz zerresi kadar etmeyen bir gezegenine (dünya) koyup milyonlarca yılda milyarlarca nüfus haline gelmelerini izliyorsunuz.125.000 kadar peygamber ile de zaman zaman olayı modere etmeyi deniyorsunuz,ateistlerin burada anlamadığı konu nedir?neye itiraz ediyorsunuz? Maymundan gelme fikri çok aptalca.biz çamurdan yaratıldık.ol dedi olduk

edit:
sorgulama yolundaki her adım kafirliğe giden adımdır.
şu yorumu insomnia kardeşim yapmış.dehşet verici bişey.bu yüzyılda pırıl pırıl gençlerin bunları söylenesi normal mi? Sorgulama diyor...inan..sadece inan..sorma..merak etme..itaat et!

Sevgili Karanlık,

Herhangi bir inanç ile dalga geçmek benim yapacağım bir iş değil, haddim de değildir.
Siz sadece alay olarak yorumluyorsunuz, oysa ben alaycı birşey yazdığımı düşünmüyorum.
Bazı verilerden yola çıkarak bazı varsayımlarda bulunuyorum.
Neresi alay olduğunu da belirtmeniz daha iyi olur, eğer yanlış bir anlatımım varsa düzeltir ve özür de dilerim.
Selamlar.

Üslubum senin şahsına karşı değil No Pasaran.
Üslubum sadece yazının içten ve samimi bir doğrultuda yazıldığına inanmadığım için.
Yazının tarafsız bir şekilde ve içten bir şekilde yazıldığına inanmış olsaydım yorumum daha farklı olurdu.
Ancak sorular ve sonuçlar kısmı alaycı bir şekilde yazılmış ve taraflı olarak yazılmış bir yazı olarak geldi.
Saygılar.

Sizin inanmayışınıza göre olmayan bir din, olmayan bir Tanrı için niye o değerli vaktinizi harcıyorsunuz ki?
İnananların inançlarında şüphe uyandırmak sizin için neden bu kadar önemli?
Bir kere gelmişsiniz şu hayata.
Öldükten sonra da yokk olacaksınız madem ne diye şu çok değerli zamanınızı böyle size göre boş işlerle harcıyorsunuz?
Bir ateistin hayat amacı nedir ki?

Biride bana cevap verebilir mi gerçekten merak ettim.

Bir yargıya söylenen tez karşısında insan kendisini savunur kendisini savunurken düşüncelerini kafasında tartar (!) Böylece güzel güzel fikir alışverişinde bulunulur. Baştan pes edip kafamda niye şüphe yaratıyorsun diye çıkışıyorsan önce düşüncelerini kendi kafanda tart derim.

çünkü inandığını bana dayatıyorsun.sabah o ezan beni de uyandırıyor seninle birlikte.senden ayrı Bi coğrafyada yaşamıyoruz.merhaba dediğimde beni "aleykümselam" diye kendince düzeltmene sinir okuyorum.o emevi kıyafetleri içinde pislik içinde sokakta dolaşmana ve benim oksijenimi tuketmene uyuzum

Bir yargıya söylenen tez karşısında insan kendisini savunur kendisini savunurken düşüncelerini kafasında tartar (!) Böylece güzel güzel fikir alışverişinde bulunulur. Baştan pes edip kafamda niye şüphe yaratıyorsun diye çıkışıyorsan önce düşüncelerini kendi kafanda tart derim.

Biride benim sorularıma cevap verebilir mi gerçekten merak ettim.

çünkü inandığını bana dayatıyorsun.sabah o ezan beni de uyandırıyor seninle birlikte.senden ayrı Bi coğrafyada yaşamıyoruz.merhaba dediğimde beni "aleykümselam" diye kendince düzeltmene sinir okuyorum.o emevi kıyafetleri içinde pislik içinde sokakta dolaşmana ve benim oksijenimi tuketmene uyuzum

Cevap için teşekkürler.

Bir şeyi tartışmak için illaki o şeyin parçası mı olmak gerekir?
Milyonlarca kişinin inandığı ve toplum hayatının bir parçası haline dönüşmüş olan bir argümanı tartışmak için illaki onu benimsemek mi gerekiyor?
Diyordu ya bir haberde, felsefe öğretmeni anlattığı her felsefeye inanıyor mu? Manav kereviz sevmiyor diye satmamazlık yapıyor mu aaıhfasca .p
Yada siz yorumladığınız her konuya inanıyor musunuz?

Akıl ile Allah'ın bilinebileceğine birçok ayet delil olarak gösterilebilir. Bunlardan en dikkat çekici olanı Hz. İbrahim'in daha çocukluk dönemlerinde iken parlaklıklarına bakarak yıldızı ayı güneşi Rab olarak kabul etmesi ancak daha sonra bütün bunların batmaları ile zamanla yok olan şeylerin Rabb olmayacaklarını idrâk etmesi ve neticede gerçeği görerek "...ben yüzümü tamamen gökleri ve yeri yoktan varedene çevirdim ve artık ben Ona ortak koşanlardan değilim.
Sadece meallerden yola çıkarak yorumlama yapılıyor ki " Kur-an " fıkıhcılar tarafından tam anlamları çözülememişken biz ve bizler neyi peşindeyiz???

İlgimi çeken şu ki hangi forumda görsem sürekli din üzerinden tartışılıyor bu konular.İleriye sunanlar deist olsa anlarım.Ateist arkadaşları dinleri bırakıp Tanrı'nın varlığı,onlara göre yokluğu ile ilgili teoriler geliştirirken görmedim hiç.Yokluğun ispat edilemeyeceği gerçeğine karşı gelmek zor olsa gerek.Bu alanda bir sürü mürekkep yalamış alimler bile tesfirlerde kılı kırk yararken,kaynağı belirsiz meallerle kıyaslama yapmak gülkünç bana göre.Bebeğin ana rahmindeki evreleri,gezegenlerin dönüşü,yeriin göğün yedi kat oluşunun yazışı,altın oran 1,618 ile ilgili mucizelerde eminim ateist arkadaşlar için tesadüfen uydurulmuş şeylerdir. (tövbe est.)
İnannıyonuz sorgulamıyonuz ayyyyh .s düşüncesi ile göya aydınlatma ve yardım maksatlı,ayetleri cımbızla işine gelinen yerlerini seçip ''aaa bak böyle bu'' şeklindeki yardım severliğinizi kendilerine saklasınlar.Bu dünyada sorgulayıp araştırıp inananda var.Şu inananları çekememe garezlerini bir kenara atsınlar artık.Teistlerle uğraştıkları kadar bilimle uğraşsalar kimbilir neleri keşfederlerdi.Art niyetli olan çok, kimse kusura bakmasın.Karikateist rezaleti bunun güzel örneğidir ki o sayfa bence hoşgörülü ateistlerinde başına beladır. (lafım garezlileredir, her ateiste değil.Elbette ve tabii ki yarası olan gocunabilir.)

İslamiyete göre Allah bir gün melekleri ile birlikte iken durduk yere
Bu ne la?
Dalga mi geciveriyonuz?Vallah carpilirsiniz.

" Kur-an " fıkıhcılar tarafından tam anlamları çözülememişken biz ve bizler neyi peşindeyiz???
hani "apaçık bir kitap" tı? Yani ben şu zekamla (ki zekiyim) anlayamayacaksam,1000 sene önceki adam ne yapsın?

@Pitre biz misyoneriz.misyonumuz aydınlanma."yokluğunu ispat et" demek ise ayrı bir ironi.varlık ispat edilir.haklı olduğun,varlığı ispat edilemeyen birşeyin kesin olarak yok sayılamayacağıdır.fakat bu zorluk bilimde alışıldık birşey değil.bilim sadece inanç ispatlama çalışmalarında yokluk ispatı ile uğraşır.çünkü başka hiç bir konu "olmayan" bir hipotezden başlamaz.

-------------
bir taşa bile yapabilirsiniz.
onu bana fırlatmadığın sürece sorun yok.
inanma hakkın kutsaldır ve saygı duyarım.
inanç sistemlerine saygı duymamız,sadece insana saygıdandır.

Sevgili EkSen

Karmaşık mesajlar yazarak kurnazlık ediyorsun ama kusuruma bakma lütfen, yemez. Sana ayetleri tek tek sunuyorum, diyanetten kaynak belirterek.

Mealleri yanlış olduğunu söyleyenler doğrusunu söylemiyor. Laf kalabalığı yapıp kaçıyor. Tartışacaksanız tartışın, aksi halde demagoji yapılmasın lütfen.

Araf 12'den 19'a kadar olan kısım için :

Evet, itirazı olan şimdi?
Mümkünse neye itirazı olduğunu da tutarlı şekilde yazılmasını rica ediyorum.

Evvela uslubuna dikkat et .. Senin gibi birinden niye kaçayım ki :)
Arpes dahi tefsir ve meal arasında ki farkı bilmeden yazmış !!
Yahu en başta paylaştığın saçmalık ateistlerin mealleri komikçe yorumlamalarıdır ..
Hem yaradılışı tarafsız şekilde sorgulamak istiyorsun, hemde ayetlerle dalge geçen bir kaynağı alıp önümüze koyuyorsun !! Sonra da bana kurnazlıktan bahsediyorsun !! Gerçekte kimmiş kurnazlığı yapan ?
BEN KAÇMAM, BAKAR DEĞERLENDİRİR GEREK VAR MI YOK MU DÜŞÜNÜR VE ONA GÖRE HAREKET EDERİM .. Bu konuda ki saçma kaynağı en başta da dediğim gibi ciddiye alamıyorum çünkü adı üstünde SAÇMA !!
Benim iman ettiğim ayetlere " HİKAYE " diyen bir kaynağın üzerinden ne tartışacağım derdi anlamak değil karıştırmak olanlarla ..?

Şu yorumunda demogojinin dibine vuran da sensin ..

@Pitre biz misyoneriz.misyonumuz aydınlanma."yokluğunu ispat et" demek ise ayrı bir ironi.varlık ispat edilir.haklı olduğun,varlığı ispat edilemeyen birşeyin kesin olarak yok sayılamayacağıdır.fakat bu zorluk bilimde alışıldık birşey değil.bilim sadece inanç ispatlama çalışmalarında yokluk ispatı ile uğraşır.çünkü başka hiç bir konu "olmayan" bir hipotezden başlamaz.

-------------
bir taşa bile yapabilirsiniz.
onu bana fırlatmadığın sürece sorun yok.
inanma hakkın kutsaldır ve saygı duyarım.
inanç sistemlerine saygı duymamız,sadece insana saygıdandır.

Üzüldüğün zaman üzüntünü ispat edebiliyor musun ? Duygularını somut bir şekilde gösterebiliyor musun ?

Mesajımda teist insanlara garez güdenleri kast ettiğimi belirtmiştim sayın @climax tanımadığım insanlara misyoner gibi çirkin bir yakıştırma da asla yapmam.Dinsiz yada dindar,karşısına aldığı insana olan üslubuna bakar, ''saygısız'' der geçerim ki lafım meclisten dışarıdır mesajımı tamamen genel yazdım.Forumda yenilerden doğru dürüst tanıdığım kimsede yoktur.Kaldıki sevdiğim samimi olduğum ateist arkadaşlarımda var.Sanalda No Pasaran bunlardan biridir.Ünide vs. neyse konumuz bu değil.Kimseden yokluğu ispat et şeklinde birşey isteyemem.Yukarki mesajımdada böyle bir istekte bulunmadım sanırım yanlış addettiniz.Çünkü istesem de hiçbir teknoloji ile yapılamaz bu. (bana göre) ha siz diyorsunuz ki 200 küsür milyar galaksi tektek keşfedilir karadeliğinden girilip kırmızı devinden çıkılır o ayrı tabi.

İslamiyete göre Allah bir gün melekleri ile birlikte iken durduk yere
Bu ne la?
Dalga mi geciveriyonuz?Vallah carpilirsiniz.

Bebeler yazmaz şu yorumu inanır mısın ? ALLAH'ın canı sıkılmış, yok ALLAH aslında yaramaz bir çocukmuş falan filan saçmalıkları :)

Üzüldüğün zaman üzüntünü ispat edebiliyor musun ? Duygularını somut bir şekilde gösterebiliyor musun ?
senin gibi zeki bir adamın soracağı soru mu bu? Soyut kavramların somut ispatı mevzusu ile Allah cc bir mi? Yaratan yöneten can alan can veren sonsuz gücü olan Bi irade soyut olamaz

Geri