Sade
Elmas Üye
- Web sitesi
- www.youtube.com
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İşte küçükken gitmişsin. Nasıl bi travma yaşadıysan daha sonrasında ülkeyi terk edip Almanyaya gitmişsin.Yozgati niye begenmiyorsunuz ya. Bir kere kucukken gitmistim
Hayir ya dayimin dugunu icin gittik ozamanlar cocuklar kimsenin gicinda degildi. Guzeldi ama. Yok once Amerikaya gittim ahahah. Yozgata gidelim ya yineİşte küçükken gitmişsin. Nasıl bi travma yaşadıysan daha sonrasında ülkeyi terk edip Almanyaya gitmişsin.
Çok önemli bir söyleşi. Olayların doğruluğu hakkında bir şey diyemem ama Akademi gerçekten iğrenç bir dünya.
Cansu Çamlıbel | Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Türkiye'nin deprem haritaları da senaryoları da yanlış
"Deprem yönetmeliğinin dayandığı tehlike haritası tehlikeli bir harita. Çünkü o harita elmayı, armudu, eriği aynı yere atıyor ve bunların ortalama ağırlığını bit24.com.tr
Sen paylaşınca okudum. İşin açığı biraz şaşırdım. Kim haklı kim haksız bu bizim karar verebileceğimiz türden bir olay değil. Akademide bu türden çatışmalar çok sık oluyor ve günün sonunda her iki taraf da karşılıklı yalancı ilan ediliyor. Benim şaşırdığım husus Celal Şengör'ün epey bir safsata yapmış olması.bunu okudun mu glu, beklenen celal şengör söyleşisi yapılmış.
Cansu Çamlıbel | Prof. Dr. Celal Şengör: İstanbul için depremin eli kulağında
"İstanbul için depremin eli kulağında. Ama bir tarih telaffuz edemeyiz. Mümkün değil. Dünyadaki bütün deprem camiasında hâlâ konuşulan; depremin önden kestirilmt24.com.tr
Bu konuda Celal Şengör hem haklı hem de haksız. Evet, makalenin daha prestijli bir dergide yayınlanması major bir etki yaratabilir ama prestijli dergilerin kayda değer kısmında da akademik nepotizm yapıldığı bilinen bir şey. Celal Şengör'ün buralarda yayın çıkartabilecek bir akademik networkü olabilir ama Cenk Yaltırak ve ekibinde bu network belli ki yok. O sebeple buralarda yayın çıkartmak çok çok daha zor oluyor. Burada düpedüz bir safsata yapmış Şengör.-Bu konudaki tam ifadesi şöyle: “750x750 m pikselde etkin yer ivmesini Murat bunları hesapladı. Bunlar bina bazında olmasa bile ada bazında fikir veriyor.”
Asıl soru şu; yayınladınız mı?
Bir akademisyenin lafının dinlenmesi için uluslararası ciddi hakemli bir dergide yayınlanması lazım. Neye dayanarak hesapladı? Kullandığı faylar İstanbul’u tehdit eden fay mı?
-E yayınlanmışlar zaten. 9 Kasım 2022’de Earth, Planets and Space dergisinde yayınlanan makalede Murat Şahin, Cenk Yaltırak, Fatih Bulut ve Aslı Garagon’un imzası var. Yaltırak o çalışmanın geçerliliğini üç ay önce Düzce Gölyaka Depremi’nde test ettiklerini de ekledi.
Neden acaba Journal of Geolphysical Research veya Geophysical Journal International veya Bulletin of the Seismological Society of America’da yayımlamadılar da alakasız bir dergide yayımladılar? Neyse.
Buna değinmek bile istemiyorum. Celal Şengör seviyesinde bir insanın kendini haklı çıkartmak için şu noktaya inmesinin lüzumu yok.Yalnız bir dakika Cenk başka yalanlar da söylemiş. İhsan Ketin ile ilgili.
En sıkıntılı kısım da burası. Cenk Yaltırak'ın yabancı dil noktasında yetersizliğini vurgulayıp yine burada kendine haklılık devşirmiş.Cenk bu fikirler arasındaki farkı anlamamış. Zaten yabancı dillere hâkim olmadığı için onların çoğunu okuyamamıştır bile. İhsan Bey’in meşhur 1948 makalesi de Almancaydı. Kendisi bir yıl sonra Türkler de okuyabilsin diye o makaleyi Türkçe de yayımladıydı. Cenk ya bundan bihaber ya da okuyup anlayamamış.
şöyle düşünüyordum ama yazıya dökemiyordum...... bi beyfendi tivitırda yazıya dökmüş..... o kadar haklı ki sorun sadece binalar değil bu şehirde, tüm alt yapısı sorunlu......
En azından şu siteden PGA 475 Değerine bir bak :Annemler Malatya da ben tek İstanbul da. Artçı bile olsa kalpten giderim gibi geliyor. Binaya zerre güvenim yok 6 üzerinde bile gidebilir. Taha gibi olumsuz enerji yaymak istemiyorum ama kendim hakkında hiç iyi tahminlerim yok.
Beceremedim ben bakayım dedimde..En azından şu siteden PGA 475 Değerine bir bak :
e-Devlet Kapısı
e-Devlet Kapısı'nı kullanarak kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.tdth.afad.gov.tr
Eğer 0,250 'den yüksekse ve ikamet ettiğin bina da eskiyse bir yolunu bulup oturduğun yeri değiştir.
Nerede takıldın?Beceremedim ben bakayım dedimde..
Mahalle olarak bakılmıyor sanırım demi..Nerede takıldın?
Sol üst tarafta "Adres Sorgulama" kısmından mahalle olarak bakabilirsin. Adresi girdikten sonra adres sorgulanan pencereyi kapat ve sol yandaki menüden "Bilgi Al" butonuna bas. Akabinde haritadan ev konumunu seç.Mahalle olarak bakılmıyor sanırım demi..
Ben de beceremedim ya. :/Sol üst tarafta "Adres Sorgulama" kısmından mahalle olarak bakabilirsin. Adresi girdikten sonra adres sorgulanan pencereyi kapat ve sol yandaki menüden "Bilgi Al" butonuna bas. Akabinde haritadan ev konumunu seç.
Eğer haritayı yakınlaştırmak, uzaklaştırmak gerekirse mouse tekerleğini kullanırsın. Kaydırman gerekirse de sol menüde "kaydır" butonuna tıklarsın.
Telden deniyorsan olmaz, bilgisayardan bakmalısın.Ben de beceremedim ya. :/
Bilgisayar yok ki. İstanbul'a geçince bakayım o zaman.Telden deniyorsan olmaz, bilgisayardan bakmalısın.