İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Var olmaz mı ben 99 depreminde oraya gidip kaçanlardanım ama en güvenilir yer olduğundan hepimiz gideriz napalım:=)
yaa, şahanesin<33 örnek olsun hemşerin raskoya... adama ev var mı diye sorduk, üzgün surat yapmış... yani yok demek mi bu yoksa var ama size yok mu? AYIP.

1999 öncesi yapılmış binaların yenilenmesi yapılacak bunlar test yapılmadan mi belki içinde 99 öncesi sağlam olan ama 1999 sonrası sağlam olmayan var bunun kararı nasıl verilecek acaba..

EEeeee bu forum değilmiydi Yozgat ile dalga geçen :=)
Şimdi Yozgat'a muhtaç olursunuz :p
Ayrıca son zamanlarda baya yol aldı baya düzgün oldu yani:)
benim miyop astigmatım olduğu için görmeden de yaşayabilme özelliğim var. umarım herkes miyop astigmat olur da adapteleri kolaylaşır. ben de yozgatlı yılan yengemi arayayım da bir hal hatır sorayım. artvin’e varmak için uçak bağışlayan biri olmazsa yozgat daha kolay. her yere yakın… her yeri saymıcam ama. :(

Yozgat'a deprem tehlikesinden ölmeyebilirsiniz ama aktroll zehirlenmesinden ölebilirsiniz.

peki dubleks evin özel üyelere özel odaları olacak mı yositom? yoksa herkes gibi döşeğimizi serip yel ala ala mı yatıcaz? yozgatlılar vaatlerini sıralasın bi, ona göre şavşat’ta babaannemlerin odasından çıkan kurbağaları temizleyip reklama başlayayım…

@Raskolnikov okuyorsun biliyorum... görmemezlikten gelme...
kankilerini gözden geçir sonra da iki rekat şükür namazı kıl demek istemiş yosi, ben anlarım. yozgat'a gidilse kalacak yer çok da, bence yozgat'a gitmek son seçenek olsun ya sdjfh önce daha iyi seçenekleri zorlayalım mesela diğer 80 ilimiz

kankilerini gözden geçir sonra da iki rekat şükür namazı kıl demek istemiş yosi, ben anlarım. yozgat'a gidilse kalacak yer çok da, bence yozgat'a gitmek son seçenek olsun ya sdjfh önce daha iyi seçenekleri zorlayalım mesela diğer 80 ilimiz
kzjzkjzjzzjj ben senden daha çok Yozgatlıyım ya…..

İstanbul belediyesi olası bir Marmara depreminde İstanbul'daki her ilçenin bina yaşına ve bulunduğu yere göre tahminler yapmış. En çok hasar alacak az ve orta hasar binalar, hayatını kaç kişi kaybedecek gibi gibi. Mahalleye göre de ayırmış hepsini. Baktım ben bizim mahalleden 8 kişi ölebilir tahmini yapmış... 8 kişi... koskoca mahallede.... fazla uçuk tahminler geldi bana göre kendi mahallemi düşünürsem.
Olası bir Marmara, İstanbul depreminde yer yerinden oynar cehenneme döner burası. Avrupa yakası daha sıkıntı. Hadi kaldın diyelim enkazda ve yaşıyorsun hala sana yardima sıra gelene kadar yüksek ihtimal zaten iç kanamadan ondan bundan öleceksin. Telefonlar kitlenecek kacsan kacamayacaksin yollar kilit. Kurtulsan o karışıklikta kendini bilmez halde yakınlarına ulaşmaya çalışacaksın ve çoğu sonuçsuz. Yaralılar için hastaneler dolup taşacak. İstanbul zaten ekonominin kalbi. Isyerleri büyük bir zarara girecek toplanmalari seneler alacak belki. Yardımlar gelecek elbet fakat ne kadar sürede olacak belirsiz. Bir süre sonra koku ve enkazlar yüzünden büyük sorunlar olacak. Bu yarayı sarmak uzun seneler alacak. Görür müyüz görmez miyiz bilmiyoruz. Baya kötü konuştum iyi bir şey demek istersem hala şansımız var bir şeyler yapmak için binaları saglamlastirmak için süremiz var. Ve başka şehre git denilse de nereye gideceksin her şeyin tüm düzenin buradayken. Belediyenin 99 öncesi binaları kontrol ettiğini öğrenince ben de başvurdum ama ne zaman sıra gelir bakarlar bilmiyorum. Tahliye mi yoksa güçlendirme kararı mı alinacak o zaman göreceğiz. Her sene deprem vergisi ödüyoruz öncesinde gel baksana bir bina sağlam mı değil mi diye. Depremin ne zaman olacağı tam bilinmiyor başlansa şimdiden her şeye ne kadarı kurtulursa.
Ben vasiyetimi tek tek ilettim gerekli kişilere....... Laf bir yana umarım o gün geldiğinde hepimiz en az kayıp ve hasarla atlatırız.

peki dubleks evin özel üyelere özel odaları olacak mı yositom? yoksa herkes gibi döşeğimizi serip yel ala ala mı yatıcaz? yozgatlılar vaatlerini sıralasın bi, ona göre şavşat’ta babaannemlerin odasından çıkan kurbağaları temizleyip reklama başlayayım…
Aşkom üst kat özel üyelerime:) sende oraya♡

bakanımız hazırlığımız istanbul depremi içindi demiş.

Korkacak bir şey yok, İstanbul için tüm hazırlıklar yapılmış. Olan Maraş, Hatay ve diğer şehirlerde yaşayanlara oldu. O şehirler İstanbul kadar şanslı değillermiş.

Geri