İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
İşte küçükken gitmişsin. Nasıl bi travma yaşadıysan daha sonrasında ülkeyi terk edip Almanyaya gitmişsin.
Hayir ya dayimin dugunu icin gittik ozamanlar cocuklar kimsenin gicinda degildi. Guzeldi ama. Yok once Amerikaya gittim ahahah. Yozgata gidelim ya yine

Çok önemli bir söyleşi. Olayların doğruluğu hakkında bir şey diyemem ama Akademi gerçekten iğrenç bir dünya.

bunu okudun mu glu, beklenen celal şengör söyleşisi yapılmış.

• Beğen
Tepkiler: glu
bunu okudun mu glu, beklenen celal şengör söyleşisi yapılmış.

Sen paylaşınca okudum. İşin açığı biraz şaşırdım. Kim haklı kim haksız bu bizim karar verebileceğimiz türden bir olay değil. Akademide bu türden çatışmalar çok sık oluyor ve günün sonunda her iki taraf da karşılıklı yalancı ilan ediliyor. Benim şaşırdığım husus Celal Şengör'ün epey bir safsata yapmış olması.

-Bu konudaki tam ifadesi şöyle: “750x750 m pikselde etkin yer ivmesini Murat bunları hesapladı. Bunlar bina bazında olmasa bile ada bazında fikir veriyor.”
Asıl soru şu; yayınladınız mı?
Bir akademisyenin lafının dinlenmesi için uluslararası ciddi hakemli bir dergide yayınlanması lazım. Neye dayanarak hesapladı? Kullandığı faylar İstanbul’u tehdit eden fay mı?

-E yayınlanmışlar zaten. 9 Kasım 2022’de Earth, Planets and Space dergisinde yayınlanan makalede Murat Şahin, Cenk Yaltırak, Fatih Bulut ve Aslı Garagon’un imzası var. Yaltırak o çalışmanın geçerliliğini üç ay önce Düzce Gölyaka Depremi’nde test ettiklerini de ekledi.
Neden acaba Journal of Geolphysical Research veya Geophysical Journal International veya Bulletin of the Seismological Society of America’da yayımlamadılar da alakasız bir dergide yayımladılar? Neyse.
Bu konuda Celal Şengör hem haklı hem de haksız. Evet, makalenin daha prestijli bir dergide yayınlanması major bir etki yaratabilir ama prestijli dergilerin kayda değer kısmında da akademik nepotizm yapıldığı bilinen bir şey. Celal Şengör'ün buralarda yayın çıkartabilecek bir akademik networkü olabilir ama Cenk Yaltırak ve ekibinde bu network belli ki yok. O sebeple buralarda yayın çıkartmak çok çok daha zor oluyor. Burada düpedüz bir safsata yapmış Şengör.

Yalnız bir dakika Cenk başka yalanlar da söylemiş. İhsan Ketin ile ilgili.
Buna değinmek bile istemiyorum. Celal Şengör seviyesinde bir insanın kendini haklı çıkartmak için şu noktaya inmesinin lüzumu yok.
Cenk bu fikirler arasındaki farkı anlamamış. Zaten yabancı dillere hâkim olmadığı için onların çoğunu okuyamamıştır bile. İhsan Bey’in meşhur 1948 makalesi de Almancaydı. Kendisi bir yıl sonra Türkler de okuyabilsin diye o makaleyi Türkçe de yayımladıydı. Cenk ya bundan bihaber ya da okuyup anlayamamış.
En sıkıntılı kısım da burası. Cenk Yaltırak'ın yabancı dil noktasında yetersizliğini vurgulayıp yine burada kendine haklılık devşirmiş.

Celal Şengör'ün kendisi hakkında iddialarda bulunan birine forumlardaki tartışmalarda görebileceğimiz safsatalarla cevap vermesi beni gerçekten şaşırttı. Dediğim gibi bu olayların iç yüzünü bilmek zor. Teknik kısımlarla ilgili bir kanıya varmak için de uzman olmak gerek. Kaldı ki bilim böyle bir şeydir, herkes her zaman aynı noktada bulunmaz. İlla bir tartışma noktası çıkar ki bu da bilimi bir sonraki aşamaya götürür.

Annemler Malatya da ben tek İstanbul da. Artçı bile olsa kalpten giderim gibi geliyor. Binaya zerre güvenim yok 6 üzerinde bile gidebilir. Taha gibi olumsuz enerji yaymak istemiyorum ama kendim hakkında hiç iyi tahminlerim yok.

Hiç iyi düşünmüyorum. Depremden sonrası gerçek felaket olacak İstanbul için.
Kaçılacak güvenli alanları olmayan beton yığını maalesef.

şöyle düşünüyordum ama yazıya dökemiyordum...... bi beyfendi tivitırda yazıya dökmüş..... o kadar haklı ki sorun sadece binalar değil bu şehirde, tüm alt yapısı sorunlu......

İstanbulun kaçınılmaz sonu bu zaten, katar gibi. Zenginler dışında yaşayan olmayacak. Beyaz türkler minicik lojman tarzı ev ve konteynırlarda temizlik teknik güvenlik bilimum hizmet sektörü. Kalanı dediğim gibi .) %70-80’nin burada yaşayabilecek, kiraları ödeyebilecek durumu olmayacak .d

Annemler Malatya da ben tek İstanbul da. Artçı bile olsa kalpten giderim gibi geliyor. Binaya zerre güvenim yok 6 üzerinde bile gidebilir. Taha gibi olumsuz enerji yaymak istemiyorum ama kendim hakkında hiç iyi tahminlerim yok.
En azından şu siteden PGA 475 Değerine bir bak :

Eğer 0,250 'den yüksekse ve ikamet ettiğin bina da eskiyse bir yolunu bulup oturduğun yeri değiştir.

En azından şu siteden PGA 475 Değerine bir bak :

Eğer 0,250 'den yüksekse ve ikamet ettiğin bina da eskiyse bir yolunu bulup oturduğun yeri değiştir.
Beceremedim ben bakayım dedimde..

Mahalle olarak bakılmıyor sanırım demi..
Sol üst tarafta "Adres Sorgulama" kısmından mahalle olarak bakabilirsin. Adresi girdikten sonra adres sorgulanan pencereyi kapat ve sol yandaki menüden "Bilgi Al" butonuna bas. Akabinde haritadan ev konumunu seç.
Eğer haritayı yakınlaştırmak, uzaklaştırmak gerekirse mouse tekerleğini kullanırsın. Kaydırman gerekirse de sol menüde "kaydır" butonuna tıklarsın.

Sol üst tarafta "Adres Sorgulama" kısmından mahalle olarak bakabilirsin. Adresi girdikten sonra adres sorgulanan pencereyi kapat ve sol yandaki menüden "Bilgi Al" butonuna bas. Akabinde haritadan ev konumunu seç.
Eğer haritayı yakınlaştırmak, uzaklaştırmak gerekirse mouse tekerleğini kullanırsın. Kaydırman gerekirse de sol menüde "kaydır" butonuna tıklarsın.
Ben de beceremedim ya. :/

Bilgisayardan da olmuyor, bozuk bu site :d
Çizim yapamazsiniz, hata oluştu yok şöyle yok böyle..

Neyse yinede tesekkur ederiz.

Geri