İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
tamamen zemin sağlamlığından bahsetmiş videoda. bölge bölge kayaç yapısı hakkında falan bilgi veriyor. sade'nin paylaştığı video.
edit: esenyurt ve bağcılar için "oralar neresi" diye sorması ayrıca... :dd

tamamen zemin sağlamlığından bahsetmiş videoda. bölge bölge kayaç yapısı hakkında falan bilgi veriyor. sade'nin paylaştığı video.
edit: esenyurt ve bağcılar için "oralar neresi" diye sorması ayrıca... :dd
İzlediğimde aklıma aynen benimde Serkan in yazdigi geldi.. :d
Serkan kacmaktan falan bahsediyor ama insanlar yangın patlama curcuna kacma olayı bile zor gözüküyor..

Göktürk’teyim, sağlam bir sitede oturuyorum. Şişli’den buraya taşınmamım tek sebebi depreme dayanaklı bir ilçe ve suri/afgan free, güvenli bir ortam olması.

Bu yaza kadar bir tiny house köyünden de yer alacağım. Planım şu; ev muhtemelen yıkılmayacak ve biz yürüyerek çıkacağız, bu dediğim kısım gerçekleşirse değerli eşyaları alıp havalimanına arabayla, arabayla gidemezsek 3-4 saat ormandan yürüyerek gideceğiz, oradan da karadenize.

havalimanı çalışmazsa, bir kaç gün yürüyerek, ormanda falan konaklayarak, vapura, denize otobüsüne binerek, araç falan bulmaya çalışarak, tiny house köyüne. Her türlü silah, ekipman, çadır, tulum, su, bok püsür hazır. İş yerinde olduğumuz, telefonların çekmediği senaryolarda da buluşma noktaları planladık.

Daha ne yapılır bilmiyorum.

Trakya'da bir arsa var, ben de oraya prefabrik düşünüyorum. Şehirden kaçış üzerine tüm planımı da oraya göre yaptım. Eğer şehirden araçla çıkamazsam yaya olarak kısa sürede ulaşabileceğim bir nokta.

Bu konunun hiç şakası yok. Eğer beklenen deprem olursa Hatay'da, Maraş'ta yaşananların yüzlerce katı yaşanacak bu şehirde. Tabir-i caizse kan gövdeyi götürecek.
Zaten şehirden çıkamazsak ya hastalıktan ölürüz ya da yağmacılar tarafından öldürülürüz. Gerçi ben kolay pes etmem de her türlü senaryoyu düşünerek hareket etmek lazım.
O bakımdan bol mermi al :D

Trakya'da bir arsa var, ben de oraya prefabrik düşünüyorum. Şehirden kaçış üzerine tüm planımı da oraya göre yaptım. Eğer şehirden araçla çıkamazsam yaya olarak kısa sürede ulaşabileceğim bir nokta.

Bu konunun hiç şakası yok. Eğer beklenen deprem olursa Hatay'da, Maraş'ta yaşananların yüzlerce katı yaşanacak bu şehirde. Tabir-i caizse kan gövdeyi götürecek.
Zaten şehirden çıkamazsak ya hastalıktan ölürüz ya da yağmacılar tarafından öldürülürüz. Gerçi ben kolay pes etmem de her türlü senaryoyu düşünerek hareket etmek lazım.
vay be

candaş tolga ışık'ın celal şengör'e semt semt sağlam yerleri sorduğu bi videoyu izledim şimdi. sonra senin bu mesajı aratıp buldum. göktürk çok sakat, şişli sağlam diyor. :d senin bu mevzu tam benim başıma gelebilecek türden bi olay yani bdhfjhk
Buradan başka bir yere adımımı sittin sene atmam ahdhdhjd kemerburgaz tarafları olabilir, benim zeminim sağlam agshshhd ben gidersem herkes gider

Şişli’de domino etkisi var, biri gidince hepsi gidiyor aynı celal şengör tost olursunuz dedi yangınla birlikte binaların arasında…

Son düzenleme:

Ya aynen öyle… west world’den bir farkı kalmaz buraların

Olm ne korkutuyorsunuz insanı bee.. kadın başıma ben napicam. Planım falan da yok zaten. Offf..

Deprem mühendisi Mustafa Erdik, "Eğer zemin yumuşaksa bina gömülür veya yan yatar, zemin deprem hareketinin bir kısmını yutuyor. Eğer kaya zeminde bina kötüyse hasar daha fazla olur" dedi. Bu açıklamalara şaşıran Altaylı ise "Bu çok acayip bir şey ilk defa öğreniyorum bunu" ifadelerini kullandı..​

Deprem mühendisi Mustafa Erdik, "Eğer zemin yumuşaksa bina gömülür veya yan yatar, zemin deprem hareketinin bir kısmını yutuyor. Eğer kaya zeminde bina kötüyse hasar daha fazla olur" dedi. Bu açıklamalara şaşıran Altaylı ise "Bu çok acayip bir şey ilk defa öğreniyorum bunu" ifadelerini kullandı..​

Kumdan kaleler yapiyo bunlar ya.
Aciklamaya bak...sanki kreşte.
Ama belki milletin kafasi bu kadar basiyo ya neyse.

dün cube diye bi film izledim...... küp içine hapsedilmiş mahkumlar, su ihtiyaçlarını tükürükle olabildiğince geciktirmek için düğme emiyordu..... beynimin bir tarafına kazıdım...... böylesi durumlarda işe yarayabilir......

Geri