İSTANBUL'da olacak deprem hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
Şu an yaşadığımız deprem için yüzyılın felâketi diyenler, o zaman diyecekleri şey dünya tarihinin en büyük felâketi olur.. İstanbul'un nüfus yoğunluğu, çarpık yapılaşması, zemin durumu falan düşünülürse manzaranın korkunç olduğu gözler önünde.
15 milyon insan ölür, ülke ekonomisi biter, yaşanabilir bir ülke kalmaz.
Şunu da diyeyim, hiçbir şey yapılmayacak. Göstermelik birkaç konferans, tatbikat falan fıstık.. umarım bir felâket daha yaşanmaz ve söylemler ile kalır, düşünmek bile ürpertici..

listede ankara yok…
birkaç sayfa önce paylaşılan harita ve il listesi sanırım?

"Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır."

dışlıyorlar.

"Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır."

dışlıyorlar.
Screenshot_20230216-202818_Chrome.jpg

karadeniz’in sel olayları unutulmaz..güneydoğunun terörü… artvin’e gittim, merkezine. sadece bi dağ olarak kaldı hafızamda, dağın tepesinde de bi avm:m her yer uçurum.. listeye bakıyorum da yozgat’a mı yerleşilir ardahan’a mı djfl. sinirler bozuk…
258 saat sonra enkazdan çıkarılan neslihan’ı izlerken yazıyorum….
Yozgatla ilgili fikir alabilir miyiz @Raskolnikov senden..

İMültecileride ve buradaki aktrolleri Suriyeye ve Afganistan'a şutlayın.
İstanbul'un yarısı Mülteci.İstanbulu birde Zemzem suyuyla baştan aşağı yıkayın.Sonra yapı denetimii,imar inşaat işleri kolay olur.

Amasya'da herhalde 2-3 saat önce bir deprem oldu KAF üzerinde umarım İstanbul'u etkilemez.

Yozgatla ilgili fikir alabilir miyiz @Raskolnikov senden..
yozgat'ın tamamı doğal afetlerden uzak cennetten bir köşe adeta ama çekerek barlar sokağı'nda inanılmaz güzel evler var ve hayat çok hızlı yaşanıyor oralarda. şehirden gidenlere ilk tavsiyem orası

dışlıyorlar.
aynen sadenin paylaştığı liste ve benimde ilk gözüme çarpan ankara'nın yokluğuydu. dışlıyorlar mı yoksa insanlar gitmesin diye saklıyorlar mı bilemedim... hayır gidilecek yer değil diye diye 6 sene oldu ankara’ya geleli ve bu deprem olayından sonra yumuşamadım diyemem

yozgat'ın tamamı doğal afetlerden uzak cennetten bir köşe adeta ama çekerek barlar sokağı'nda inanılmaz güzel evler var ve hayat çok hızlı yaşanıyor oralarda. şehirden gidenlere ilk tavsiyem orası
Cok mükemmel anlattın memleketini..

Çorum da bile deprem olmuş mecbur yıllarca soğuk bulduğum içimin almadığı Ankara'ya gidicem...... bekle beni tüm sıcaklığımla geliyorum......

Geri