İslam dininde Şeriatin yeri nedir ?

Konu sahibi son olarak 2607 gün önce görüldü
İslam dini bize doğruyu ve hoşgörüyü gösterirken bu cezalar bence İslam dinine uyamazlar

Ateizm in kökleri milyonlarca yıl öncesine dayanıyor.

Bu durumda, demek ki ateistlerin hepsi fosil bir zihniyetin temsilciliğini yapmakta.

Mantığa geel.

:)

mantığa gelmek istedim de, çok pardon. Ateizmin köküyle ne alaksı var şimdi? ilk insandan beri düşünce hep var olan bir şey. sorgulayarak yeni düşüncelerin bulunmasının nesi mantıksız, biraz açar mısınız bunu .

Ateizm'i Darwin'in kuramina baglayanlar var hala sanırım 21. Y.y da. Yaratılış süresinde evrim yoktur diye kesin bir bilgi mi varda biz duymadık acaba?

bi sana bulaşmadığım kalmıştı. Yorumlarını beğenirim ama şunu merak ettim, saldırganlık olarak algılamazsın diye düşünüyorum. İlah varlığı ya da yokluğuyla ilgili de kesin bilgi yokken, neden yok diye ( ya da var diye ama burada yokluğundan konuştuğumuz için) diretiyoruz ?

Kabil Allah a isyan edip, kardeşini öldürdüğünde, dünya da tek bir maymuna bile rastlamamıştı henüz.

Sığ düşünceler, dar zihinler.

kardeş evrime nereden vardın ? ( sen de saldırganlık olarak algılama ) Savlarının bir kısmı güzel de bu konuda olmamış. Şimdi dar düşünce burada oluşuyor. Evrimle inancı bir arada tutan insan baştan sığlaşmıştır. Bu foruma evrimi öğretemedim,olmuyor cıks.

Sadece şunu söylemek istiyorum.. şeriatı şeriat olan ülkelere bakmayın. Açın kuran-ı kerimi gerçek şeriat nasıl oluyor bakın. Insanlar yanlış yapıyor, bunun suçunu yaradana atamazsınız. Araştırma gibi alışkanlık olunmadigi için insanların yaptıklarına bakıp, yanlış yorumu yapıp degerlendirirler.

mantığa gelmek istedim de, çok pardon. Ateizmin köküyle ne alaksı var şimdi? ilk insandan beri düşünce hep var olan bir şey. sorgulayarak yeni düşüncelerin bulunmasının nesi mantıksız, biraz açar mısınız bunu .

kardeş evrime nereden vardın ? ( sen de saldırganlık olarak algılama ) Savlarının bir kısmı güzel de bu konuda olmamış. Şimdi dar düşünce burada oluşuyor. Evrimle inancı bir arada tutan insan baştan sığlaşmıştır. Bu foruma evrimi öğretemedim,olmuyor cıks.

Bu tespit yalnızca soruya özel bir cevap olarak yazıldı.

Eğer akıllı biri çıkar da, İslam 1400 senelik bir din, ve işte bu yüzden tüm müslümanlar da geri kalmış bir zihniyetin temsilcisidir derse ya da bu ima da bulunursa,
ben de bunun karşılığın da, (yani karşımdaki kişinin kurduğu denklemin mantıksızlığını vurgulamak adına) ateizmin köklerinin de insanlık tarihinin başlangıçına kadar ulaştığını,
ve bu yüzden, İslamiyet ten çok daha atıl ve köhnemiş olabileceğini anlatmaya çalıştım.

Umarım şimdi gelebilmişsindir mantığa.

, , , , ,

Evrime kimsenin vardığı ya da varmaya çalıştığı yok.
Kaldı ki evrimin inançla ya da inanmamakla alakası da yok.

Evrim yalnızca bir stepnedir benim nazarımda.
Hani olur da materyalizm bir gün elimizde patlarsa, yol da kalmayalım diye,
ihtiyaç anında, sözüm ona bilimsel bir argümanın arkasına sığınabilmek adına yedekte bekletilen bir argümandan ibarettir yalnızca.

Ayrıca evrensel bilim literatüründe, kanıtlanmış bir gerçek değil, yalnızca varsayımlara dayanan bir teori olarak geçmiş ve kayıt altına alınmıştır.

Dolayısıyla ciddiye alınacak ve üzerinde tartışalacak kadar bir ehemmiyeti yoktur.

, , , , , ,

Bu arada soru ve eleştirilerini saldırganlık olarak algılamadım, bu konuda rahat olabilirsin.
Zira bu forumda saldırganlığa izin verilmediğini dün yapılan temizliğin ardından fark etmiş oldum.

, , , , , ,

Başka sorunuz ?

Şeriat kişilerin koyduğu kurallar değildir Şeriat Kuranın kurallarıdır ama bazı ülkeler kafasına göre bunu uyguluyor insanlar böyle yanlış yapıyorlarsa şeriat ismini karalamanın ne alemi vardır sorarım

bu yukarda verilen örnekleri ele alarak şeriat kötü bir şeydir demek sadece işine geldiği gibi bakmaktır yani Haçlı seferlerini düşünün adam bir yere girmek istiyor ve diyor ki Tanrı öyle istiyor (sanki şuraya savaş açın diye vahiy geliyor) yani bir şeyi kötü kullanıyorsun diye o şey kötü olamaz

Kuran da nerde tecavüze uğrayana kırbaç cezası verildiği yazıyor acaba

Şeriat kişilerin koyduğu kurallar değildir Şeriat Kuranın kurallarıdır ama bazı ülkeler kafasına göre bunu uyguluyor insanlar böyle yanlış yapıyorlarsa şeriat ismini karalamanın ne alemi vardır sorarım

bu yukarda verilen örnekleri ele alarak şeriat kötü bir şeydir demek sadece işine geldiği gibi bakmaktır yani Haçlı seferlerini düşünün adam bir yere girmek istiyor ve diyor ki Tanrı öyle istiyor (sanki şuraya savaş açın diye vahiy geliyor) yani bir şeyi kötü kullanıyorsun diye o şey kötü olamaz

Kuran da nerde tecavüze uğrayana kırbaç cezası verildiği yazıyor acaba

Söylemlerine genel itibariyle katılmakla birlikte, izninle bir konuda ekleme de bulunmak istiyorum.

Haçlı seferleri bir bölgeyi fethetmek için değil, bilakis ve yalnızca İslamiyeti durdurmak ve yok etmek amacıyla yapılmıştır.

Şeriatın insan aklıyla bağdaşır bir yanı yok. Bunun pratiklerini örnek gösterdiğinizde "ama şeriat bu değil, onlar yanlış yapıyor"dan öteye gidilmiyor. Halbuki bunu uygulayana sorsan doğru da kendisidir der, belki onlara göre "kafir" kendisini eleştirendir.
Eleştirilecek/karşı çıkılacak çok nokta var ama zaten herşeyden önce şer-i hükumler sadece islamı referans alıyor. Diğer inançların kutsallarını görmezden geliyor. Örneğin şeriatla yönetilen bir ülkede bir hristiyan, bir yahudi yada bir inançsız fikirlerini ne kadar özgürce savunabilir? Buna ne kadar müsamaa gösterilebilir? Bu soruya tereddütlü cevap vermek bile bence durumu özetliyordur.

Şeriatın insan aklıyla bağdaşır bir yanı yok. Bunun pratiklerini örnek gösterdiğinizde "ama şeriat bu değil, onlar yanlış yapıyor"dan öteye gidilmiyor. Halbuki bunu uygulayana sorsan doğru da kendisidir der, belki onlara göre "kafir" kendisini eleştirendir.
Eleştirilecek/karşı çıkılacak çok nokta var ama zaten herşeyden önce şer-i hükumler sadece islamı referans alıyor. Diğer inançların kutsallarını görmezden geliyor. Örneğin şeriatla yönetilen bir ülkede bir hristiyan, bir yahudi yada bir inançsız fikirlerini ne kadar özgürce savunabilir? Buna ne kadar müsamaa gösterilebilir? Bu soruya tereddütlü cevap vermek bile bence durumu özetliyordur.

Bir İslam medeniyetinde gayri müslimlere ne kadar insanca davranıldığının ve nasıl haklar verildiğini gerçekten merak ediyorsan, bunu uzaklarda aramak yerine, kendi tarihimizi okumalısın öncelikle.

Bırak kendi dinini yaşamayı ya da düşüncelerini ifade edebilmeyi, Sarayın içeerisinde söz sahibi oldular, ülke yönetimine ortak oldular, sadrazamlığa kadar yükseldiler.

Bu yeterli değil mi sence ?

Bir İslam medeniyetinde gayri müslimlere ne kadar insanca davranıldığının ve nasıl haklar verildiğini gerçekten merak ediyorsan, bunu uzaklarda aramak yerine, kendi tarihimizi okumalısın öncelikle.

Bırak kendi dinini yaşamayı ya da düşüncelerini ifade edebilmeyi, Sarayın içeerisinde söz sahibi oldular, ülke yönetimine ortak oldular, sadrazamlığa kadar yükseldiler.

Bu yeterli değil mi sence ?

Sayın Nüktezar,

Sizi daha önceden de tanıyorum ve daha önce birçok konuda da tartışmışlığımız oldu.

Açık sözlülükle diyebilirimki bu forumda tartışma açısından zat-ı alinizle en son tartışacak kişi benim.

Sizden ricam benden alıntı yapmamanız.

İyi günler.

"Allah'ın verdiği canı Allah alır" anlayışıyla bir insanı asmak, taşlamak, elini kolunu kesmek vb. gibi şeylerle cezalandırmayı benim mantığım almıyor. Sevgi ve hoşgörü dini olan İslam'la da Şeriatı bağdaştıramıyorum.

Sayın Nüktezar,

Sizi daha önceden de tanıyorum ve daha önce birçok konuda da tartışmışlığımız oldu.

Açık sözlülükle diyebilirimki bu forumda tartışma açısından zat-ı alinizle en son tartışacak kişi benim.

Sizden ricam benden alıntı yapmamanız.

İyi günler.

Keşke bunu rica etmek için once benden alinti yapmayarak baslasaydiniz ise.

Eğer gerçekten bu konuda samimi iseniz, bu mesajima alinti yapmazsiniz, olur biter.

Geri