İslam dininde Şeriatin yeri nedir ?

Konu sahibi son olarak 2604 gün önce görüldü
pardon ama nasıl yorumlamamız lazım bu kesin yasaları ? sana kesin hükümler ve kurallar koymuş bir yaratıcının kurallarını ve kendisini yok saymaktır bu dediğin. yok o yanlış uyguluyor yok bu yanlış uyguluyor, aslında günümüze uyarlayıp mı kullansak ? vs yahu geçiniz bunları. şeri yönetim şeklinin günümüzde uygulanabilitesi yoktur diyip çıkın işin içinden, kıvırmaya gerek yok, dinden çıkmış olmuyorsunuz. öbür türlüsü daha günah ;)

Şeriat tamamen korku salip halkı kontrol altına almaktır. Din ile alakası yoktur. Yaratan allah asit dökün diyor dimi?? Şeriat öldürür.

Yaratan Allah asit dökün demiyor, mağdur olan kuluma isterse kısas hakkı veriyorum diyor.

ama siz her şeyi gördüğünüze göre yorumluyorsunuz. herhangi bir kavram yozlaştırılabilir ama anlamı bakidir.

Kız çocuklarınızı öldürmeyin ama zina yaparlarsa recm edebilirsiniz.

islam dininde $eriatin yeri iranda suudi arabistanda bu sayilanlarmiymi$?
herkes biliyoki orda $eriat i$lerine geldigi gibi uygulaniyo
k bakmayin da o yazilanlar $eriatle ileri geri alakasi mi var?
resmen hep a$agilayici, bayanlari yerden yere vuran, insanoglunun kendi vicdanina i$ine geldigi gibi cevirilen $eriat emirleri bunlar,
bu yazilanlara $eriat i$te bu diye inanan kim var?

$eriat ulkelerin ya$adigi gibi degilki bi kere, neden ulkelerin ya$adigi bicimi alip gelip islamda yeri bu diye yaziliyo?
siz asli olan $eriat emirlerini yazmami$sinizki neyini tarti$iyonuz bu konunun?
bi kerede olaylara gore hukum degi$ir,
nasil ki bi yanli$ uygulayanin yuzunden bi toplulugu yakamazsak $eriat da oyle,
bi kac ulke uçuk ya$iyo diye $eriat'i silmemek lazim.

Tsk tsk, yalniz bu konuyu gorunce çok $a$irdim içerigine, ba$ligiyla alakasi 0 altinda.

Sadece başlığa göre hareket ettim bu arada.Konu içeriğini okuyunca iyi güldüm. :D Çarpıtmada üzerlerine yok.

islam dininde $eriatin yeri iranda suudi arabistanda bu sayilanlarmiymi$?
herkes biliyoki orda $eriat i$lerine geldigi gibi uygulaniyo
k bakmayin da o yazilanlar $eriatle ileri geri alakasi mi var?
resmen hep a$agilayici, bayanlari yerden yere vuran, insanoglunun kendi vicdanina i$ine geldigi gibi cevirilen $eriat emirleri bunlar,
bu yazilanlara $eriat i$te bu diye inanan kim var?

$eriat ulkelerin ya$adigi gibi degilki bi kere, neden ulkelerin ya$adigi bicimi alip gelip islamda yeri bu diye yaziliyo?
siz asli olan $eriat emirlerini yazmami$sinizki neyini tarti$iyonuz bu konunun?
bi kerede olaylara gore hukum degi$ir,
nasil ki bi yanli$ uygulayanin yuzunden bi toplulugu yakamazsak $eriat da oyle,
bi kac ulke uçuk ya$iyo diye $eriat'i silmemek lazim.

Tsk tsk, yalniz bu konuyu gorunce çok $a$irdim içerigine, ba$ligiyla alakasi 0 altinda.

kim bu $eriatı duzgun ya$ayanlar o zaman ? yok diyorsan eger demek ki sacma sapan bir yonetim bicimi ki kimse uygulamıyor ?

kim bu $eriatı duzgun ya$ayanlar o zaman ? yok diyorsan eger demek ki sacma sapan bir yonetim bicimi ki kimse uygulamıyor ?

Saçma sapan dediğin şeye inanıyorum. Uslubunu düzelt.Saygını bozma. Uygulanmaması yönetim şeklinin yanlış olduğu anlamına gelmez.

Saçma sapan dediğin şeye inanıyorum. Uslubunu düzelt.Saygını bozma. Uygulanmaması yönetim şeklinin yanlış olduğu anlamına gelmez.

peki affınıza sığınıyorum o zaman saçma ve sapan yerlerine " çok mantıklı " olarak düzelttim varsayın

Butthead, himmm..
pek,i kim oldugunu bilmiyom lafina gore cevap vericem,
ben $u ana kdr duzgun ya$amaya cali$anlari gordum evet,
yok demiyorum,
ikinci olarakta uslub kirilmasi ya$iyon, once duzelt istersen,
saçma dedigin o yonetim biçimine inanan bi insanim laflarini bi tartip da konu$,
bazi ki$iler ve topluluklar uygulamiyor diye bi yonetim saçma olmaz.

Butthead, himmm..
pek,i kim oldugunu bilmiyom lafina gore cevap vericem,
ben $u ana kdr duzgun ya$amaya cali$anlari gordum evet,
yok demiyorum,
ikinci olarakta uslub kirilmasi ya$iyon, once duzelt istersen,
saçma dedigin o yonetim biçimine inanan bi insanim laflarini bi tartip da konu$,
bazi ki$iler ve topluluklar uygulamiyor diye bi yonetim saçma olmaz.

kelimelere takılma , düzeltmeyi yaptım ben, ancak sorumun cevabını alamadım, çok üzgünüm ama senin mahallende veya evinde şeriat uygulanması bunu mantık çerçevesi sınırlarına yerleştirmiyor maalesef. şimdi beni bir gerizekalı olarak düşün ve bana çok basit temellere dayandırarak şeriatın bugünkü mevcut sistemlere göre avantajlarını sırala, böylece benim de aklıma yatsın ?

İslam dininde şeriatın yeri diye bir şey yoktur. İslam şeriattır ;)
Uygulama yanlışlıkları İslamı kötüleyemez ;)

Şeriat dediğin Araplar'ın kendi kültürlerine ait kurallardır. Bizi bağlamaz.

şeriat; kuran'daki ayetlerden, peygamberin sözlerinden çıkarılan, dinsel temellere dayanan müslümanlık yasası, ıslam hukuku.

Kelime anlamı budur, islam hukuku diyor ayetler hadisler diyor ,harfi harfine kurana sünnete uymak diyor yani. Varsa harfi harfine kuran ve sünnete uyarak şeriatla yönetilen ülke onların örneklerini gösterin yoksa da fazla söz söylemeye luzum yok bence

"Şeriatı kabul etmiyorum böyle bişey yoktur yalandır yanlıştır" diyende Allahın kanunlarını kabul etmemiş sayılır , bunuda belirtmek istedim

Tecavuz edilen kiza 100 kirbsc cezasi.

Yapmayin arkadaslar
Bu ve bunun gibileri seriat ornegi olarak vermeyin

Yahu bu hangi dinde hangi kitapta hangi ahlakta yazabilir
Muslumanligi bubtip seylerle karistirmayin.

Allahu ekber nidalariyla bombalar patlatan din kardeslerinin kafalarini kesenleri
Masum insanlara zarar verenleri
Ornek olarak almayin.

kelimelere takılma , düzeltmeyi yaptım ben, ancak sorumun cevabını alamadım, çok üzgünüm ama senin mahallende veya evinde şeriat uygulanması bunu mantık çerçevesi sınırlarına yerleştirmiyor maalesef. şimdi beni bir gerizekalı olarak düşün ve bana çok basit temellere dayandırarak şeriatın bugünkü mevcut sistemlere göre avantajlarını sırala, böylece benim de aklıma yatsın ?

kelimelere takilma diyemezsin, cunku kelimelerle tarti$ir insan,
duzeltmeyi bana yaptigini gormedim ben, bana yazdin bana duzelttigini gormu$ degilim.

gelelim mahalleme,
benim mahallemde kimse $eriat'i ya$amaya cali$miyo,
ikinci olarak'ta $eriat'in dedigin gibi mantik sinirlarina gelmesi icin (ki gelmesine hic gerek yok, her$eyi ve her olayi mantiga baglayamazsin hayatta) her i$ini mantiga dayayan ki$inin veya ki$ilerin anlamasi/ uygulamasi/ kabul etmesi gerekmiyo.

seni oyle du$unemedim sorry,
bi $eyin kabul gormesi icin illaki avantaj gerekmez,
sende aklina yatmasini cidden istiyosan bilgili ve kaynagi emin yerlerden ara$tirirsin,
benim senin aklina yatmasi icin, 'sacma sapan' ah yok 'cok mantikli ' sorry,
dedigin $eyi, inanmayacagin bile bile sana anlatmama luzum grmuyom cidden.

Geri