kelimelere takilma diyemezsin, cunku kelimelerle tarti$ir insan,
duzeltmeyi bana yaptigini gormedim ben, bana yazdin bana duzelttigini gormu$ degilim.
gelelim mahalleme,
benim mahallemde kimse $eriat'i ya$amaya cali$miyo,
ikinci olarak'ta $eriat'in dedigin gibi mantik sinirlarina gelmesi icin (ki gelmesine hic gerek yok, her$eyi ve her olayi mantiga baglayamazsin hayatta) her i$ini mantiga dayayan ki$inin veya ki$ilerin anlamasi/ uygulamasi/ kabul etmesi gerekmiyo.
seni oyle du$unemedim sorry,
bi $eyin kabul gormesi icin illaki avantaj gerekmez,
sende aklina yatmasini cidden istiyosan bilgili ve kaynagi emin yerlerden ara$tirirsin,
benim senin aklina yatmasi icin, 'sacma sapan' ah yok 'cok mantikli ' sorry,
dedigin $eyi, inanmayacagin bile bile sana anlatmama luzum grmuyom cidden.
bir şeyin kabul görmesi için avantaj gerekir güzel insan, sana eğer allah bana inanan herkesi cehennemin en dibinde yakıcam, bana inanmayanlar ise cennetin 7. katında meyve bahçeleri ve huriler eşliğinde yaşamına devam edecek deseydi tabi ki sana çıkar ve avantaj sağlamayacağı için inanmayacaktın. (Gerçi şu an kendi kendime allaha inanmayan bir insanın allahın emrine inanıp ona inanmaması ile ilgili bir paradoks yarattım ancak bunu senin farketmeni beklemiyorum ki; bu uyarım diğer üyeler içindir
lüzum görmemekten öte yeterli altyapın, bilgi birikimin ve hatta googlea şeriat yazıp kafana yatan kaynagı bile 1-2 dakika içinde göstermekten başka yapabileceğin şey olmadıgı çin geçiştiriyorsun sadece, neyse ben cevabımı aldım.