İslam dininde Şeriatin yeri nedir ?

Konu sahibi son olarak 2605 gün önce görüldü
kelimelere takilma diyemezsin, cunku kelimelerle tarti$ir insan,
duzeltmeyi bana yaptigini gormedim ben, bana yazdin bana duzelttigini gormu$ degilim.

gelelim mahalleme,
benim mahallemde kimse $eriat'i ya$amaya cali$miyo,
ikinci olarak'ta $eriat'in dedigin gibi mantik sinirlarina gelmesi icin (ki gelmesine hic gerek yok, her$eyi ve her olayi mantiga baglayamazsin hayatta) her i$ini mantiga dayayan ki$inin veya ki$ilerin anlamasi/ uygulamasi/ kabul etmesi gerekmiyo.

seni oyle du$unemedim sorry,
bi $eyin kabul gormesi icin illaki avantaj gerekmez,
sende aklina yatmasini cidden istiyosan bilgili ve kaynagi emin yerlerden ara$tirirsin,
benim senin aklina yatmasi icin, 'sacma sapan' ah yok 'cok mantikli ' sorry,
dedigin $eyi, inanmayacagin bile bile sana anlatmama luzum grmuyom cidden.

bir şeyin kabul görmesi için avantaj gerekir güzel insan, sana eğer allah bana inanan herkesi cehennemin en dibinde yakıcam, bana inanmayanlar ise cennetin 7. katında meyve bahçeleri ve huriler eşliğinde yaşamına devam edecek deseydi tabi ki sana çıkar ve avantaj sağlamayacağı için inanmayacaktın. (Gerçi şu an kendi kendime allaha inanmayan bir insanın allahın emrine inanıp ona inanmaması ile ilgili bir paradoks yarattım ancak bunu senin farketmeni beklemiyorum ki; bu uyarım diğer üyeler içindir :P )

lüzum görmemekten öte yeterli altyapın, bilgi birikimin ve hatta googlea şeriat yazıp kafana yatan kaynagı bile 1-2 dakika içinde göstermekten başka yapabileceğin şey olmadıgı çin geçiştiriyorsun sadece, neyse ben cevabımı aldım.

Mantik ile ele alirsak sadece evet dediginiz dogru oluyor, 1500 yil onceki sartlarla bugununki ayni degil , hatta uzaktan yakindan alakasi yok.
Ama inanc ve vicdan girince mantik otomatik olarak gocus yasar.
Gunumuzdede zaten belli baslica seri hukumler vardir.
seriat zaten duzgun yasamaktir seriata inanan bir insan yalan soylemez iftira atmaz, yani kur'an hukumlerine uygun yasam surmektir ve muslumanligi kabul eden her insanin bireysel sorumlulugudur, konunun aslina donersek benim dusunceme gore seriat islam dininin ana yerindedir.
ceza konusunda seriat talep etmek sahsen benim vicdanen ve mantiken kabul edebilecegim bir durum degil. Bazi din alimleri seriatın ceza hukumlerini istemeyen dinden cikar falan diyor ben buna kesinlikle katilmiyorum, gunumuz sartlarinda seriatin ceza hukumlerinin fayda degilde tumuyle hem dine hemde insanlara zarar verecegi dusuncesindeyim.

İnanç işin içine girince akıl ve mantık göçüş yaşamaz, akıl ve mantık işin içine girince inanç göçüş yaşar.

Daha birçok şey söylenebilir sırf yazdıkların üzerinden ama bu şekilde önkabulleri olan biriyle tartışmayı sürdürmek ve bir sonuca varmak imkânsıza yakındır.

Şunu söyleyebilirim ki İslam'ın sonu tarihin arka sayfalarında kalmış diğer binlerce din ve inanış gibi olacaktır, sadece bizler gözlemleyecek kadar uzun yaşamayacağız.

:)
onkabulleri olan him, neyse Boyle tanimadan hukum giydirince biraz sanki sizde oyle olmus gibime geldiniz.
tesekkurler karsilikli yorumlastiginiz icin.
saygilar

bir şeyin kabul görmesi için avantaj gerekir güzel insan, sana eğer allah bana inanan herkesi cehennemin en dibinde yakıcam, bana inanmayanlar ise cennetin 7. katında meyve bahçeleri ve huriler eşliğinde yaşamına devam edecek deseydi tabi ki sana çıkar ve avantaj sağlamayacağı için inanmayacaktın. (Gerçi şu an kendi kendime allaha inanmayan bir insanın allahın emrine inanıp ona inanmaması ile ilgili bir paradoks yarattım ancak bunu senin farketmeni beklemiyorum ki; bu uyarım diğer üyeler içindir :P )

lüzum görmemekten öte yeterli altyapın, bilgi birikimin ve hatta googlea şeriat yazıp kafana yatan kaynagı bile 1-2 dakika içinde göstermekten başka yapabileceğin şey olmadıgı çin geçiştiriyorsun sadece, neyse ben cevabımı aldım.

ilk paragraftan bi$ey anladigimi soyleyemem acikcasi :T:

bu yuzden ikincisine geceyim,
senin o lafin tipik alçaltma icin yazilmi$ olsada ben sana insan gibi cevap vericem.
bilgi birikimimin pek fazla oldugu gercekten soylenemesede hic olmadigida iddia edilemez,
insan bilmedigi bir$eyi savunmaz yeni uye, ama senin derinden bir bilgin olmadigi bir yonetime kar$i ciktigin gibi his var icimde.
benim yapabileceklerime gelince, ben sadece ciddi insanlar icin bi $ey yaparim.
ve sen hemen ilk alintimda bana saçma sapan bi yonetim, sonrada 'cok mantikli' diye duzelttigin o alayli postundan dan dolayi anlatmam.
google'dan kaynaklara guvenmem maalesef,
o dedigini red etmek durumundayim cunku ben sana emin kaynak dedim, net'teki kaynaklara guvenen bi insan degilim.
ben geçi$tiriyormu$um oyle okudum, ona geçi$tirmek degil,
luzum gormemek diyom ben, ikisi cok farkli $eyler.

Şeriat kötüdür, çünkü şeriatla yönetilen devletler gelişmemiş toplumlardır.

Mantığa bak !

Ben bir müslümanım ama ömrüm boyunca yaptığım o kadar büyük günahlar oldu ki,
Pekiyi hangi akıl sahibi insan çıkıp ta benim işlediğim günahları, müslümanlığa mal edebilir ?

Yahu bugün ben yalan söylüyorsam ya da hırsızlık yapıyorsam, bunun müslüman olmamla nasıl bir ilintisi olabilir ?
Benim dinim bana bunu yasaklıyor, yalan söyleme, hırsızlık yapma diyor,
ben ise buna uymuyor ve özgür iradem ile günah işliyorum.
Bu durumda sorumlu olan ben mi, yoksa müslümanlık mı oluyor ?

, , , , , ,

Eee ?

Pekiyi o bahsettiğiniz sözümona müslüman devletler,
İslamiyeti gerçekten benimsememiş ve şeriatı kendi çıkarlarına göre kullanmaya çalışmışlar diye,
bunun sorumlusu İslamiyet ve Şeriattır denilebilir mi ?

Bir adam bunu söyleyecek kadar cahil olabilir mi ?

Yapmayın Allah Aşkına.

Tamam İslam dan nefret ediyor ve bunu her fırsatta dile getirmekten büyük bir haz duyuyor olabilirsiniz,
Ama bari elinizdeki gerekçeleriniz azıcık akla mantığa uygun olsun.

Başka bir şey beklemiyorum sizden.

Arkadaşlar eğer akıl mantığınız var ise Şeriatı inkar etmeniz mümkün değil..
Eğer bu gün şeriat olsaydı hırsızlık yapanın eli kesilecekti.ama sizce insanlar artık cesaret edermiydi hırsızlık yapmaya ? Gencecik kızlara tecevüz edip bi kaç sene sonra serbest kalcaklarını bildiklerinden her gün bu tür olayların yaşandığnı inkar edemessiniz.Şeriat evet asar keser.herkese göre gerici bir usül olabilir. İnanın şeriat olsaydı herkes huzur içinde olurdu. hırsız gelip evinizden bilgisayarınız çalsın polise gidin. o hırsız değil siz hırsız olursunuz bu adalette.. Daha dün küçücük kızı şerefsizin biri öldürdü. sizce o hapishaneyi hakediyormu. idam edilmesini istemezmiydiniz ?

şeriat gelemez bu ulkeye ızın vermezler iç savaş çıkar cumhurıyetı ve laıklıgıyı bıtırmeye kımsenın gücü yetmez.

Arkadaşlar eğer akıl mantığınız var ise Şeriatı inkar etmeniz mümkün değil..
Eğer bu gün şeriat olsaydı hırsızlık yapanın eli kesilecekti.ama sizce insanlar artık cesaret edermiydi hırsızlık yapmaya ? Gencecik kızlara tecevüz edip bi kaç sene sonra serbest kalcaklarını bildiklerinden her gün bu tür olayların yaşandığnı inkar edemessiniz.Şeriat evet asar keser.herkese göre gerici bir usül olabilir. İnanın şeriat olsaydı herkes huzur içinde olurdu. hırsız gelip evinizden bilgisayarınız çalsın polise gidin. o hırsız değil siz hırsız olursunuz bu adalette.. Daha dün küçücük kızı şerefsizin biri öldürdü. sizce o hapishaneyi hakediyormu. idam edilmesini istemezmiydiniz ?

Bugün şeriatla yönetilen hangi ülke huzur içinde akıl ve mantık sahibi kardeşim?

[T.T];1617552' Alıntı:
şeriat gelemez bu ulkeye ızın vermezler iç savaş çıkar cumhurıyetı ve laıklıgıyı bıtırmeye kımsenın gücü yetmez.

unutmayalım Osmanlı içinde hep aynı şeyler dendi.devleti aliyye yani ebedi devlet diye anıldı hep.ne oldu ? gördük ebediliğini.Yeryüzünde Allahın hükmü geçerlidir.yarın bu devlete ne olacağını bilemessin.belkide dünyanın süper gücü biz oluruz belkide diğer devletler gibi tarih oluruz.bunu bilemessin

şeriat falan ayrı işler.umrumda değil
fakat bu konu başlığında,yepyeni pırlanta gibi bir üye,yobaz forum tayfamız tarafından sırf bir yorumunda "saçma sapan" dedi diye hunharca baskı altına alınmış,hırpalanmış ve defalarca şikayet edilerek yine yobaz yönetimce banlanmış. İşte sizin şeriatınız bu.vandalsınız barbarsınız faşistsiniz.ama bizim de elimiz armut toplamıyor.kıçını baskıcı hükümetlere dayayıp delikanlılık yapanların sonları,kıç dayanakları devrilince çok acı oluyor.akıllı olun akıllı.

şeriat falan ayrı işler.umrumda değil
fakat bu konu başlığında,yepyeni pırlanta gibi bir üye,yobaz forum tayfamız tarafından sırf bir yorumunda "saçma sapan" dedi diye hunharca baskı altına alınmış,hırpalanmış ve defalarca şikayet edilerek yine yobaz yönetimce banlanmış. İşte sizin şeriatınız bu.vandalsınız barbarsınız faşistsiniz.ama bizim de elimiz armut toplamıyor.kıçını baskıcı hükümetlere dayayıp delikanlılık yapanların sonları,kıç dayanakları devrilince çok acı oluyor.akıllı olun akıllı.

Adam multiüyelikten banlanmış yahu yani eski üyelerden biri:)
Banlı listesi var ordan bakabilirsin ban sebeplerine.

eh tabi bir sebep bulunacak

Ciddiyim gulebilirsin.

gul-agliyor-muydu-guluyor-muydu-samil-tayyar-yorumu.jpg

Geri