İnsanlar nasıl rüya görür?

Konu sahibi son olarak 1054 gün önce görüldü
Ahanda valla kero senin üstekinin suçu konunu iyice salça etti benim suçum değil valla:D hmm dur bi düşüniyim insan nasıl rüya görürmüş:dusun:

bu konu dün bilinç altıma yerleşmiş ama sadece rüya olarak sora uyudum rüyamda bana ödül veriyorlar plaket gibi bişey ama dünyada çok önemli bişeymiş birinci oluyorum plakatin üstünde ismim yazıyor soyadımın baş harfine sadece nokta görüyorum sen bunu açıkla ben senişn konuna açıklık getircem söz :)

Ben 4 işlemi anlamadım diyorum sen bana trigonometri sorusu getiriyorsun aga :honk: Hem önce ben sordum :p

Hiç üşenmedim rüyalar hakkında bir kaç şey okudum. Modern atom teorisi bile rüya ile keşfedilmiş. Bundan sonra gördüğüm her rüyayı irdeleyeceğim. :honk:

Hiç üşenmedim rüyalar hakkında bir kaç şey okudum. Modern atom teorisi bile rüya ile keşfedilmiş. Bundan sonra gördüğüm her rüyayı irdeleyeceğim. :honk:

Yani bak görüyon de mi çok mantıklı bi derdim varmış :honk:
Peki rüya neymiş, nasıl rüya görüyormuş insanlar? Bana anlatılanlar doğru muymuş? Valla bu konuda yetkili abla sensin artık, bırakmam bi yere :honk:

Konuda upuzun yazılar mesajlar bi ara bakacam.Köpeklerde rüya görür diye ek bilgi yapıyım.Hatta köpeğimden çoğu kez şahit oldum

Konuda upuzun yazılar mesajlar bi ara bakacam.Köpeklerde rüya görür diye ek bilgi yapıyım.Hatta köpeğimden çoğu kez şahit oldum

İlk 10 mesajı okuman yeterli gerisinin konuyla alakası yok :honk:
Bekliyoruz bakalım senin de katkılarını..

Yani bak görüyon de mi çok mantıklı bi derdim varmış :honk:
Peki rüya neymiş, nasıl rüya görüyormuş insanlar? Bana anlatılanlar doğru muymuş? Valla bu konuda yetkili abla sensin artık, bırakmam bi yere :honk:
Yetkili tamam da abla kısmını sevmedim. :D

-Kimi araştırmacılara göre rüyalar uyku sırasında beyinde görülen etkinliklerin bir yan ürünü yalnızca; kimilerine göreyse insanların bilinçaltının kişiliklerinin geri planda kalmış yönlerinin kendine çıkış yeri bulduğu özel bir durum.

İç ve diş dünyalarımız arasında çözülmez olduğuna inandığımız bir bağ olmasaydı ondan sonraki yaşamımız ve çalışmamız çok farklı olacaktı. Günlük ve uyanık haldeki kişiliğimizden daha büyük bilgeliğe sahip olan iç dünyamıza erişebilmenin yolu rüyalar ve meditasyondur.
Rüyalar bir köprü bir iletisim vazifesi görür. Rüyalar tıpkı ruhumuzdan gelen bir mektup gibidir; güç bilgi yaratıcılık ve sağlık kaynağıdır. Eğer rüyalarımızı göz ardı edersek kendimizi Paul Solomon'un kaynağının “herkes için erişilir olan ama çoğu insanın farkında olamadığını” söyledigi zekadan yoksun bırakmış oluruz.
Bu zeka ile ilişkiye geçmek için psişik kahin ya da telepatik olmamız gerekmez. Gereken tek şey sezilerimize hayalimize ve özellikle rüyalarımıza kulak vermektir. Rüyalar tanrıların dilidir ve bu anlam ve mecaz açısından zengin dil bizi uykudan yaşama uyandırmaya yöneliktir.

Ahanda valla kero senin üstekinin suçu konunu iyice salça etti benim suçum değil valla:D hmm dur bi düşüniyim insan nasıl rüya görürmüş:dusun:

iftira atma hem nasıl konuşuyosun sen öle üsteki falan kalem de kontrol de sen sabaha kadar düşünme vakti istersin şimdi bırak ya bizim 3500 dalırıda yalan ettin zaten.

Ben 4 işlemi anlamadım diyorum sen bana trigonometri sorusu getiriyorsun aga :honk: Hem önce ben sordum :p

matamatiği bu işe karıştırma :D nolur yani bizim rüyayıda aradan çıkarsak seninki benimki mi var al benim rüyada senin olsun istemiyorum.

napsakkia biraz daha açıklayıcı yazaydın ya keşke :D rüyalar bazen bilinçaltınızda düşündüklerinizinde resmi olabilyor. misal bilgisayar gördük rüyamızda sadece bilgisayar ve kendimiz ne yani maddeler ve cisimlerdemi bizimle aynı anda uyumak zorunda düşünce gücü ve bilinçaltının rüyalara etkisini biliyorum bir çok konuşmayada katıldım ama dini açıdan bişey demek haddim değil ama bilgi toplar sanada yardımcı olmaya çalışırım :)

İnsanların nası gördüğünü bilmiyorumda köpeklerinkinden bahsediyim az , Laddy isimli bir dişi köpek yavrum var , daha 2 haftalık falandı kucağımda uyurdu.Şuan memlekette gelişim sürecinde ama kucağımda her yattığında bi anda irkilme gibi bişey olurdu onda , aşkımmm derdim bana bi bakar geri yatardı , sonra yine aynı sıkıntı ama onu elliyerek uyuttuğumda görmezdi böyle şeyler , yani irkilmeler falan.Elim üstünde olduğunda

iftira atma hem nasıl konuşuyosun sen öle üsteki falan kalem de kontrol de sen sabaha kadar düşünme vakti istersin şimdi bırak ya bizim 3500 dalırıda yalan ettin zaten.

matamatiği bu işe karıştırma :D nolur yani bizim rüyayıda aradan çıkarsak seninki benimki mi var al benim rüyada senin olsun istemiyorum.
Şeyy tamam düzeltiyorum:D
Edit = Kero; 'o üstekki ' 'kontrolün kalemi' olcaktı ahanda düzelttim :D

Dilin sürştü herhalde yani klavyende nokta işaretin yok dimi? 3.50 olcaktı orası dimi? :D ee önce sen üst katta banada yeri ayırda sonra gerisini hal ederiz:D
Rüya yorumunuda bedavaya getirceksin dimi? ne çakalsın yaaa:D

ben rüya görmüyorum acaba insan değilmiyim

Rüya görüyosundur ama hatırlamıyorsundur. Her insan rüya görür çümkü biliçn altına yerleşenleri ortaya çıkarmak gerek. Bunuda rüyalarımız yapıyor zaten.
Hatırlamamanın sebebide rahat bir uyku çekiyor olmandan kaynaklanabilir.

Yetkili tamam da abla kısmını sevmedim. :D

-Kimi araştırmacılara göre rüyalar uyku sırasında beyinde görülen etkinliklerin bir yan ürünü yalnızca; kimilerine göreyse insanların bilinçaltının kişiliklerinin geri planda kalmış yönlerinin kendine çıkış yeri bulduğu özel bir durum.

Bu aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler. Peki ruhun kılıfıyla bişeye denk geldin mi hiç?

Bak islami sitelerde bu yazıyor ama ruhun kılıfıyla ilgili ayrıntıya girmemiş.

Ruh, parlak bir nur gibi âlemde gezer. Bu gezinti esnasında âlemde gördüklerini bazan beyne aktarır. Bu esnada rüya görülür. Rüyâlar görülmeyen alemlerin kapısını aralayan şifreler gibidir.

Ölümün küçük kardeşi olan uyku, Rabbimiz tarafından bir "dinlenme vasıtası" kılınmıştır. Uykudayken, gün boyu çalışan bütün âzalarımız dinlenir. Başta göz, kulak, el, ayak, kemikler, kaslar, sinirler, damarlar, kalb, ruh olmak üzere, bütün zahirî ve bâtınî duygular, hasseler ve organlar istirahata çekilir. Bu tatil esnasında, yani insanın uykuya dalması sırasında ruhun cesetle irtibatı belli bir ölçüde kesilir.

Rüya kelimesi Arapça menşelidir ve kökü "rü'yet"tir. Ekseriyet gözle görmek "rü'yet" kelimesiyle ifade edilir. Rüya ise beyinle görmektir. Daha doğrusu ruhun gördüklerini beyine aktarmasından sonra hafızada kalanlardır. İnsan yüzündeki gözüyle sınırlı âlemleri görebilir. Ama ruh ve kalb vasıtasıyla şu madde gözüyle göremediği âlemleri de görebilir.

Nasıl odamızdaki hava zerrelerinde saklı yüzlerce, binlerce televizyon ve radyo istasyonlarının yayınladıkları görüntüleri ve sesleri ancak görüntüyü ve sesi görünür ve işitilir hale çevirebilen cihazlar vasıtasıyla idrak edebiliyorsak; gözle görülmeyen âlemleri de ruh ve kalb vasıtasıyla idrak edebiliriz. İşte rüyâlar da o görülmeyen "alemlerin kapısını aralayan şifreler gibidir.

Rüya, Hz.Âdem Aleyhisselam zamanından beri varolan, konuşula gelen, insanların devamlı birbirine aktardığı, üzerinde pek çok ilmî çalışmalar yapılan, hakkında yüzlerce, binlerce eser yazılan, yüzlerce rüya tâbirnamesi yayınlanan bir "gerçek"tir. Peki rüya nedir? "Rüya gerçeği" ile ilgili bilmemiz gereken "temel gerçekler" nelerdir?

Allahu Azimüşşan, peygamberliğinin ilk devresinde sadık rüyalar vasıtasıyla sevgili Resûlünü (asm) büyük vazifeye hazırlamıştır. O rüyâların ertesi sabah veya birkaç gün sonra aynan tahakkuk etmesi, peygamberliğin mühim delillerindendi.

Kur'an-ı Kerim, ya açık bir şekilde, ya da işârî mânalarla rüyaya yer vermiştir. Rüya ile ilgili âyet-i kerimelerden bazılarına bakalım:

Yunus Suresinin 64. Âyet-i kerimesinde meâlen şöyle buyrulmaktadır:

"Dünya hayatında da, âhirette de onlar için müjde vardır. Allah'ın sözlerinde asla değişiklik olmaz. En büyük kurtuluş işte budur."

Peygamber Efendimiz (asm), bu âyetteki "müjde"den muradın "Müslümanın gördüğü sâdık rüya" olduğunu beyan buyurmuştur. (Tirmizi, Rüya: 3)

Yusuf Aleyhisselam'ın rüyası:

Rüya, Yusuf Aleyhisselam'ın hayatında mühim bir yer tutar. Onun kardeşleri tarafından kuyuya atılmadan önce görmüş olduğu rüyanın tabiri yıllar sonra aynen çıkmıştır. Cenab-ı Hakk'ın kendisine rüya tabirini öğrenmeyi lutfettiği Hz.Yusuf Aleyhisselam, bu "rüya tabiri bilgisi" vasıtasıyla Mısır Azizi olmuştur. Cenab-ı Hak, Peygamberinin o makama gelmesinde rüyâyı bir vasıta kılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de Yusuf Suresinin birçok âyet-i kerimesinde bu maceralar ve rüyanın bu maceradaki yeri anlatılmaktadır.

Hadis-i Şeriflerde rüya:

Sevgili Peygamberimiz (asm) sabah namazlarından sonra ashabına dönerek rüya gören olup olmadığını sorar, anlatılan rüyaları tâbir ederlerdi. Rüya gören yoksa kendi rüyasını anlatır ve tâbir ederlerdi.

Peygamber Efendimizin (asm) rüya ile ilgili hadis-i şeriflerinden bazılarına bakalım:

"Rüya nübüvvetin kırk altıda biridir. Salih kimse tarafından görülen gizli rüya, peygamberliğin kırk altı parçasından bir parçadır." (Buharî, Ta'bir 4, 5; Muvatta, Rüya 3; Ebu Davud, Edeb 96)

"Güzel rüya bir müjdedir. Onu Müslüman olan görür veya kendisine gösterirler." (İbn Mace, Tabir 1)

"En sâdık rüya, seherlerde görülen rüyadır." (İbn Mace, Tabir 1Tirmizî, Rü'ya 3)

"Rüya yorumlanacağı şekilde gerçekleşir. Bu tıpkı ayağını yerden kaldırıp da ne zaman (onu tekrar) yere bırakacağını bekleyen bir adamın haline benzer. Onun için, biriniz rüya gördüğü zaman onu ancak öğüt veren bir adama yahut bir âlime anlatsın ve ona yorumlatsın." (İbn Mace, Tabir 6)

“Zaman yaklaşınca mü’minin rüyası yalan çıkmaz. Mü’minin rüyası nübüvvetin kırk altı cüzünden biridir.” (Buhârî, Ta’bîr 26; Müslim, Rü’yâ 6)

"Rüya üç kısımdır. Biri Allah'tan müjdedir. Biri nefsin konuşmasıdır. Biri de şeytanın korkutmasıdır. Biriniz, hoşuna giden bir rüya görecek olursa, dilerse onu anlatsın. Eğer hoşuna gitmeyen bir şey görürse onu kimseye anlatmasın, kalkıp namaz kılsın." (İbn Mace, Tabir 3)

"İyi rüya Allah'tandır. Kötü rüya şeytandandır. Bir kimse hoşlanmadığı bir rüya görürse sol tarafına üç defa tükürsün ve şeytandan Allah'a sığınsın. Böylece o rüya zarar vermez." (Buharî Tıbb 39; Müslim, Rüya 5)

"Sizden birisi sevdiği rüyayı görürse bilsin ki o allah tarafından ikazdır... Rüyayı gören Allah'a hamd etsin ve başkasına da söylesin. Sevmediği bir şeyi görünce de muhakak ki, bu rüya şeytandandır. Rüyayı gören rüyanın şerrinden Allah'a sığınsın ve rüyasını kimseye söylemesin, böylece o rüya sahibine zarar vermez." (Buhârî, Ta’bîr 3, 46; Müslim, Rü’yâ 3; bk. Tirmizî, Daavât 52; İbni Mâce, Rü’yâ 3)

“Sizin en doğru rüya görenleriniz, en doğru söyleyenlerinizdir.” (Müslim, Rü’yâ 6)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Ben rüyayı yorumlayabilecek seviyeye gelmedim daha ne olduğunu anlamaya çalışıyorum ama bilen yetkili birini görürsem senin rüyayı da aradan çıkarttıralım :honk:

napsakkia biraz daha açıklayıcı yazaydın ya keşke :D rüyalar bazen bilinçaltınızda düşündüklerinizinde resmi olabilyor. misal bilgisayar gördük rüyamızda sadece bilgisayar ve kendimiz ne yani maddeler ve cisimlerdemi bizimle aynı anda uyumak zorunda düşünce gücü ve bilinçaltının rüyalara etkisini biliyorum bir çok konuşmayada katıldım ama dini açıdan bişey demek haddim değil ama bilgi toplar sanada yardımcı olmaya çalışırım :)

Ben işin açıkçası dini boyunu merak ediyorum. Çünkü meraklıyımdır böyle şeylere. İlk mesajda yazdıklarım o sohbetten aklımda kalanlar ve ben o kızların anlatışından mıdır nedir o gün çok etkilenmiştim çok düşünmemiştim ama şimdi tutarsızlıklar görüyorum. Valla keşke tekrar o sohbetlere katılma şansım olsa. Eğer bilgi toplama gibi bi imkanın varsa bizle de paylaşırsan çok makbule geçer :cici:

Şeyy tamam düzeltiyorum:D
Edit = Kero; 'o üstekki ' 'kontrolün kalemi' olcaktı ahanda düzelttim :D

Dilin sürştü herhalde yani klavyende nokta işaretin yok dimi? 3.50 olcaktı orası dimi? :D ee önce sen üst katta banada yeri ayırda sonra gerisini hal ederiz:D
Rüya yorumunuda bedavaya getirceksin dimi? ne çakalsın yaaa:D

helal olsun sana helal olsun :)
yok nokta var ama kullanmayı bilmiyorum ayrıca 3.50 değil 3500( üçbinbeşyüz ) dalır amaerikan dalırı üskatlar doluşmuş abisi karşıdan yer kiralıycaz sana :D şu hesaba parayı bi aktar on numara beş yıldızlı olucak hemde.bana çakal dedin farkındamısın tazminat davası açar fakir bırakırım seni akıllı ol :D avukat abilerim var benim

Rüya görüyosundur ama hatırlamıyorsundur. Her insan rüya görür çümkü biliçn altına yerleşenleri ortaya çıkarmak gerek. Bunuda rüyalarımız yapıyor zaten.
Hatırlamamanın sebebide rahat bir uyku çekiyor olmandan kaynaklanabilir.

hiç rahat bir uyku uyuduğumu hatırlamıyorum ama ben bu arada sen benim tanıdığım LaL ise hoşgeldin sen :)

Konu çınar ağacı oldu :D

bencede kilit vurmasala bari

helal olsun sana helal olsun :)
yok nokta var ama kullanmayı bilmiyorum ayrıca 3.50 değil 3500( üçbinbeşyüz ) dalır amaerikan dalırı üskatlar doluşmuş abisi karşıdan yer kiralıycaz sana :D şu hesaba parayı bi aktar on numara beş yıldızlı olucak hemde.bana çakal dedin farkındamısın tazminat davası açar fakir bırakırım seni akıllı ol :D avukat abilerim var benim

bencede kilit vurmasala bari
Niye çakal diyince ne anlıyorlar ki?:dusun: ama çok çakalsın üç kağıtcı da dimedim :D şantajcısında daha nolsun senden korkulur valla ben senle iş yapmam yok korktum senden:D laa kero gördün mü konunda ticare yapıyor senin konunu iyice sabote etti:D valla senin yüzünden konuya kilit vurcaklar şimdi:D

Canım 16 çeşit rüya türü varmış. Muhtemelen bu yorumlar rüyaların türlerine göre değişmede, napsakkia.

Geri