İnsanlar nasıl rüya görür?

Konu sahibi son olarak 1052 gün önce görüldü
Nedir rüya_?
Geçen gün beyin fırtınası yaparken kendi kendimle çeliştiğimi gördüm. Bilen birileri şu bildiklerim konusunda beni düzeltebilir mi ya da doğrusu neyse anlatabilir mi?

Rüyalarla ilgili bir sohbete katılmıştım. Orada anlatılanlar şöyleydi;
İnsan uyuduğu zaman ruhunun büyük bir bölümü bedeninden çıkarmış. Hatta ona ruh da demiyorlar ruhun kılıfı diyorlar. Ruhun kılıfı bedenden çıkarken eğer uyanırsak o çıkan ruh geri bedene dönüyormuş ve biz irkilerek yüksek bi yerden düşmüşüz gibi uyanıyormuşuz.
Diyelim ki uyanmadık, ruhun kılıfı bedenden çıktı gitti. Başkalarının rüyalarına girmek için parçalara bölünürmüş. Rüyasında bizi gören kişi aslında gerçekten ruhumuzu görürmüş. Rüyamızda gördüğümüz kişinin de o anda uyuyor olması gerekirmiş. Biz onu görsek bile onun bizi görme şartı yokmuş.

Benim çeliştiğim nokta ise şu; şimdi ben çok alakasız kişiler görüyorum mesela geçenlerde Nevin Yanıt'ı gördüm :honk: Ve uykum düzensiz o da mı o saatlerde uyuyordu yani :honk:

Benim bu anlattıklarımı daha önce duyan var mı? Bu konuda bilgisi olan? Rüyaların dini boyutunu falan bilen birisi varsa, aydınlatırsa mutlu olucam.
Teşekkürler..

Uyku sırasında ruh bedenden çıkar, denir.
Uyku, ölümün kardeşi, yarı ölümdür, denir.

Benim için;
Rüya, bilinçaltımızın resim galerisi-resim kitabıdır. Çevirir dururuz uyur iken, beyinle görmektir rüya, göz ile değil.

"Ruh gezer, gördüklerini beyne aktarır, bu sırada rüya görülür" derler...

Bu sözü doğru varsayalım... Sen uyur ve rüya görür iken, o an Nevin Yanıt'ında uyuyor olmasına gerek kalmıyor, senin Nevin Yanıt'ı rüyanda görmen için.

O "düşme" olaylarının "Astral Seyahat" sırasında olduğu söylenir, bu nasıl bir zımbırtıdır, onu bilmiyorum.

Dünya bir sahnedir ve bütün kadınlar ve erkekler sadece onun oyuncularıdır.
Çok özlü söz gördüm kendimi. :p Araştırıp sana döneceğim canım.

Açıkçası dini boyutunu merak ediyorum. Bi yerde okuduğum diğerini tutmuyor. O sohbetteki hikayeden çok etkilenmiştim birkaç yıl götürdü beni ama şu an çelişkili gibi sanki.
Ne bileyim rüyada görmek için illahi ortak bi nokta yani ikimizin de uyuyor mu olması lazım :honk:
Bi de başka surette görme olayı var. Mesela birini görüyorum beden onun değil ama rüyamda kendi kendime bu o deyip inanıyorum :o Böle değişik ya hiç bi işim normal değil zaten :honk:

Rüyaların çok fazla çeşidi olmasına rağmen insanların ilgisini en çok çeken 3 rüya çeşidi vardır. Bunlar gelecek hakkında ipuçları veren rüyalar, cinler ve şeytani kaynaklı olanlar, bilinçaltının eseri olan rüyalardır.

Birini rüyanızda görmeniz için o kişininde uyuyor olması gerekmez. ( Siz elmayı seviyorsunuz diye elma da sizi sevmek zorunda mı gibisinden. )

Ayrıca insanların yaşamak istediği hayatla yaşadığı hayat arasında da çoğu zaman birtakım farklılıklar olur. Bedenin yaşamak isteyip yaşayamadığı şeyleri ruhu rüya esnasında yaşamaya çalışır. Görmek istediği yerlere gitmeye çalışır. Bunu başaran insanlar vardır ve yaptıkları şeye astral seyahat deniyor. Her insan astral seyahat yapabilir fakat bazı insanlar buna diğerlerinden daha elverişlidir. Bazı eğitim ve egzersizlerle bu yeteneklerini çok çabuk bir şekilde geliştirebilirler.

Ğoofff konuya bak ya,sen beyin fırtınası yaşıyorsun diye bizim ne günahımız vardı ki şimdi düşün dur :s
Laa kero ben bunu bir koşu araştırıyım geliyim yamuk suratlım benim sende rahatla bizde rahatlıyalım:D

Ğoofff konuya bak ya,sen beyin fırtınası yaşıyorsun diye bizim ne günahımız vardı ki şimdi düşün dur :s
Laa kero ben bunu bir koşu araştırıyım geliyim yamuk suratlım benim sende rahatla bizde rahatlıyalım:D

Ne biliyim bu kafanın yaşadıklarına az biraz kenarından ortak olun demişimdir belki :honk:

Tamam bekliyorum öyle dediler ve gittiler sen geri dön ama he mi :D

Ne biliyim bu kafanın yaşadıklarına az biraz kenarından ortak olun demişimdir belki :honk:

Tamam bekliyorum öyle dediler ve gittiler sen geri dön ama he mi :D
La tipini yediğim öyle bir konu açmışsın ki giden elbet geri dönmicek sen dua et ki geri dönenler makalelerle dönmesin işte ozaman yandık kafayı yemede keromm:D ben sıkı bir araştırmaya girmişim hiç sorma ama buldum bulacam gibi bişey işte,yaa kolay bir konu değil ki kendim bişey uydurup yazayım dedim ama ciks öyle böyle değil bu konu:D

Konunun dışında düşünmeyin ya :o önce ben sordum :D

Elhamdülillah haksız olduğum konuda konuşmam :hih:

Nasılsa araya gitti konu düşünün düşünün :honk:

yoksa sendemi rüya görmüyorsun bak aynı gezegenden gelmiş olabiliriz :D konunun şeyini çıkarttım ya :D kızma emi :)

ha diyince düşünemiyomusun sen :) birazdan bi film seçip beni uyutmasını sağlıycam

Ben çok rüya görürüm ya, bari ilk mesajı okuyaydın konudaki :D çıkart yaa zaten kimse tınmıyor ateistler bile açıklamıyor takıl kafana göre :D

Eee tabi ha diyince senin konun olunca elbet düşünmeden konuşamam:D mazallah ordan bile çarparsın olmaz:D
yaa ben konu için araştırma yapıyordum,lafa tuttun beni :D

nasıl çarpıcam anlamadımki yaw hem konu kerolaynın benim değil duyanda araştırmacı profösör doçent doctor vsvsvs falan filan zannedecek ha! sen beni lafa tutuyo n daha gidip film seçip uyuycam ben

Geri