Hz. Muhammed Ay’ı ikiye bölmüş müdür?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Öncelikle Muhammed Diye Bahsettiğiniz Bir Peygamber Onun için Başlık da HZ. MUHAMMED (S.a.v) diye yazmamnıza sebep art niyetsiz bir şekilde aklınıza gelmediğini düşünmek içimi rahatlatır..
Nasa Bilimsel Araştırmaları Sonucu Ay'ın eşit parçalara bölündüğünü açıklamıştır Gerekli makalelerinde..
Aklî olarak mümkün olan, muhal oluşuna dair bir delil bulunmayan ve naklî deliller açısından katî sayılan bir hususun bilimsel ispatına ihtiyaç yoktur. Elbette böyle bir şeyin bilimsel olarak ispatlanması itminan ve imanın takviye edilmesi için faydalıdır.

Nasa'nın ilgili makalelerini sizden rica ediyorum. Mümkünse ingilizce orjinalini..

Tek bir yorum yazıp ayrılacağım

CEBRAİL isra gecesi Geldiğinde RABBİ onu (HZ MUHAMMED S.A.V.) huzuruna davet ediyordu mucizesi ile ağaçlar yürüdü taşlar konuştu ve bir işaretiyle Ay İkiye bölündü.Hala iman etmeyecekmisiniz?

Yok abi yok.
Secimler bitti simdi de Islama saldiriya gectiler !
Allaha inanan arkadaslardan ricam;
Bu tip adamlarin actigi konulara cevap yazmayin, Sorularina cevap vermek icin ugrasip didinmeyin.

Konunun ne kadar kasitli oldugunu görmüyormusunuz ?
Acan adamin Nickinden belli degil mi islamla dalga gectigi ve asIL amacinin inanalarla alay etmek oldugu.

Yaziklar olsun. Forumdan her gecen gün biraz daha soguyorum uzaklasiyorum bu tür üyeler yüzünden.

Sanal alem ya, atip tutun !!!

Yok abi yok.
Secimler bitti simdi de Islama saldiriya gectiler !
Allaha inanan arkadaslardan ricam;
Bu tip adamlarin actigi konulara cevap yazmayin, Sorularina cevap vermek icin ugrasip didinmeyin.

Konunun ne kadar kasitli oldugunu görmüyormusunuz ?
Acan adamin Nickinden belli degil mi islamla dalga gectigi ve asIL amacinin inanalarla alay etmek oldugu.

Yaziklar olsun. Forumdan her gecen gün biraz daha soguyorum uzaklasiyorum bu tür üyeler yüzünden.

Sanal alem ya, atip tutun !!!

Düşünce her ne kadar doğru olsada gidiş yolu yanlış abi :) Konuyu açanın art niyetli olduğunu bende düşünüyorum. Zira hani tartışma konusuna insan bir kaç kelam yazar her neyse. Bizim görevlerimizden biride insanları tebliğ etmek. Yarın bir gün her ne kadar inanmasalarda pamuğu tıkadıktan sonra öbür tarafta yakana yapışacaklar. Neden bana öğretmedin, neden bana söylemedin diye. Verecek bi cevabın olsun :) Ayrıca burayı bir çok insan daha okuyor. Safi niyetli olanlar gereken cevapları alıyolar zaten. Öptüm kib.

Düşünce her ne kadar doğru olsada gidiş yolu yanlış abi :) Konuyu açanın art niyetli olduğunu bende düşünüyorum. Zira hani tartışma konusuna insan bir kaç kelam yazar her neyse. Bizim görevlerimizden biride insanları tebliğ etmek. Yarın bir gün her ne kadar inanmasalarda pamuğu tıkadıktan sonra öbür tarafta yakana yapışacaklar. Neden bana öğretmedin, neden bana söylemedin diye. Verecek bi cevabın olsun :) Ayrıca burayı bir çok insan daha okuyor. Safi niyetli olanlar gereken cevapları alıyolar zaten. Öptüm kib.

Bak kardesim, karsina samimi biri cikar, gercekten birseyi merak ettigi icin sordugunu anlarsin , günlerini verirsin anlatirsin vs.

Fakat burada öyle insan yok. Yani senin birseyler ögretebilecegin adam yok. Herkes herseyi bilmis, kafasina koymus, degismez.
Olay suyu bulandirmak, yoksa kimse senden feyz almak icin sirada beklemiyor yani.

Benim de onlarca sorum oldu islamla ilgili. ve hala kafama takilan seyler var. Ama ben bunun cevabini burada aramam. Giderim ilmine güvendigim bir hocaya sorarim, o bilmezse o hocanin da hocasina sorar ögrenirim.

Bu tür ortamlarda Islam ögretilmez. sulandirani bol olur.

Acikcasi Islam dini TARTISILMAZ !
Neyi tartisiyosun kardesim ?
Domuz yemek neden harm mi?
Bunu mu tartisacagiz. yok pismis, yok kendi bknu yiyomus, yok bka yatiyomus bu yüzden mi haram ???

Allah Haram dedigi icin haram kardesim bu kadar.
Islami Tartistigin anda küfre girersin.
Imamin bellidir ( Hanefi, Safii, vs) Onlara uyarsin.

Baskasina uymayin....

Bak kardesim, karsina samimi biri cikar, gercekten birseyi merak ettigi icin sordugunu anlarsin , günlerini verirsin anlatirsin vs.

Fakat burada öyle insan yok. Yani senin birseyler ögretebilecegin adam yok. Herkes herseyi bilmis, kafasina koymus, degismez.
Olay suyu bulandirmak, yoksa kimse senden feyz almak icin sirada beklemiyor yani.

Benim de onlarca sorum oldu islamla ilgili. ve hala kafama takilan seyler var. Ama ben bunun cevabini burada aramam. Giderim ilmine güvendigim bir hocaya sorarim, o bilmezse o hocanin da hocasina sorar ögrenirim.

Bu tür ortamlarda Islam ögretilmez. sulandirani bol olur.

Acikcasi Islam dini TARTISILMAZ !
Neyi tartisiyosun kardesim ?
Domuz yemek neden harm mi?
Bunu mu tartisacagiz. yok pismis, yok kendi bknu yiyomus, yok bka yatiyomus bu yüzden mi haram ???

Allah Haram dedigi icin haram kardesim bu kadar.
Islami Tartistigin anda küfre girersin.
Imamin bellidir ( Hanefi, Safii, vs) Onlara uyarsin.

Baskasina uymayin....

Abi burda zaten amaç tartışma değil. Yani benim amacım o değil. Ben bildiklerimi yazarım olur biter. Sulandıranlara zaten anında haşırt the blackboard yapıyorlar. Öğretmek felan bunlar beni aşar. Ben neyim ki kime ne öğreteyim. Ama bak olayın geniş açılı yorumunu yapıyorum sana. Burda selamlaşıyoruz ve birbirimize hakkımız geçiyor. Yarın bir gün yakana yapışıp sana sorarlar :) Bazılarının söylediklerinin aksine İslam böyle ince bir din. Ben tebliğ ettim der kenara çekilirim. Ahirete inancımız sonsuz çok şükür. Karşıdaki ister alır, ister paket yapar, ister hiç dinlemez gider muza tapar orasıda ona kalmış.

Abi burda zaten amaç tartışma değil. Yani benim amacım o değil. Ben bildiklerimi yazarım olur biter. Sulandıranlara zaten anında haşırt the blackboard yapıyorlar. Öğretmek felan bunlar beni aşar. Ben neyim ki kime ne öğreteyim. Ama bak olayın geniş açılı yorumunu yapıyorum sana. Burda selamlaşıyoruz ve birbirimize hakkımız geçiyor. Yarın bir gün yakana yapışıp sana sorarlar :) Bazılarının söylediklerinin aksine İslam böyle ince bir din. Ben tebliğ ettim der kenara çekilirim. Ahirete inancımız sonsuz çok şükür. Karşıdaki ister alır, ister paket yapar, ister hiç dinlemez gider muza tapar orasıda ona kalmış.

ulen ciddi ciddi okuyordum mesajini, dikkatlice.
son kelimeleri okudum bütün ciddiyetim sifira indi.
Muza taparmis :p

Islam dinin tartışılmaz olduğu sadece inananları için geçerlidir. Dinin teslimiyet için var olduğu doğrudur. Inançlarınız var olma ya da yaşama sebebiniz de olabilir fakat inanmayanlar tarafınca tartışılır olması dokunmamalı. Inançlarının tartışılıyor olması demek dinine saldırı ve hakaret edildiği anlamına gelmez. Tutunacak dalının olmasını istiyorsan güvendiklerin ile yetinmeyip araştırıp okumalısın ki inandıkların bildiklerine eş değer olabilsin. Ne geldiyse başımıza tartışamamak konuşamamak sorgulayamamaktan gelmemiş gibi davranıyorsunuz ya çok ayıp. .p Sorgulamadık konuşmadık tartışmadıkca neyin ne olduğunu ne olmadığını unutacaksınız diye korkuyorum. Yapmayın. Üzülüyorum.

Yahu islamda sorgulamak var diyoruz. Sorgulayanlara nedir bu tepki anlam veremiyorum. Düzgün bir şekilde anlatmak varken, neden dolaylı yoldan basit cümleler kuruyorsunuz ki.. Hayır islamı böyle savunacaksanız savunmayın. Çünkü basaramıyorsunuz. İnanmıyorlar diye kimseye tek kelime demeye hakkınız yok.

Ben bunu hep diyorum. Ateist olan arkadaşlarıma bile diyorum. Bu tarz konular da sorgu içerisinde iseniz bura da tartışılmsz. Çünkü burada ki kimse çoğu şeyi bilmiyor, bilmiyoruz. Cok derin konular. Sizin sorguladığınız şeyleri biz sorgulama gereği duymaya biliriz ve bu da insanların size vereceği sert tepki oluyor. Bu yanlış bunu dile getirmeye çalışıyorum. Tartışma içerisine girecek tek bir kişi tanıyorum bu forumda . O dan EkSen .. onun dışında kimse hiç birşey bilmiyor.

Demek istediğim şu.. islamda ki olayları forum ortamında sorgulamak olmaz. Çünkü yine dediğim gibi, burada öyle mantıklı cümleler kuracak kimse yok. Bknz : hemen tartışma yaratacak şeyler yazılmış.

Insanlar sorguluyor ise, siz hiç bir şekilde etkiye tepki verme lüksünüz yok. Kimse kimsenin neye Nasıl inanmasına karışamaz.

Iyi günler.

Bir gün Kureyş'in ileri gelenlerinden Ebû Cehil, Velid bin Muğire gibilerin de içinde bulunduğu bir grup müşrik, Hz. Muhammed’e (asm) gelerek:
“Eğer sen, gerçekten söylediğin gibi Allah tarafından vazifelendirilmiş bir peygamber isen bize ayı ikiye ayır. Öyle ki, yarısı Ebû Kubeys Dağı, diğer yansı Kuaykıan Dağı üzerinde görülsün” dediler.
Resûl-i Ekrem (asm) Efendimiz,
"Şayet bunu yaparsam, îmân eder misiniz?" diye sordu. Onlar:
"Evet, îmân ederiz." dediler.
Ayın bedir haliydi, yani en güzel göründüğü 14. gecesiydi. Kâinatın Efendisi (asm), Allah’ın emir ve iradesi dâiresinde hareket eden aya şehâdet parmağıyla işâret etti. Bu işaret kâfi geldi ve ay ikiye ayrıldı. Öyle ki yarısı müşriklerin istedikleri gibi Ebû Kubeys Dağı üzerinde, diğer yarısı ise Kuaykıan Dağı üstünde iki parça halinde göründü. Hz. Muhammed (asm) orada bulunan halka:
"Şahit olunuz! Şahit olunuz!" diye seslendi.
Bu apaçık mucize karşısında da müşrikler, inat ve inkârlarından vazgeçmediler. Üstelik,
gözleri önünde cereyan eden hâdiseyi elbette inkâr edemediler. İnkâr edemedikleri için de, çıkar yol olarak sihirdir demek zorunda kaldılar! ( Müslim, 8/132 , Ahmed İbn-i Hanbel, Müsned, 1/447, İbni Kesîr, Tefsir: 4/262, Tirmizî, 5/398 , Kâdı İyaz, Şifâ: 1/238 )

“Kıyâmet yaklaştı ve ay yarıldı. Kâfirler bir mucize görünce yüz çevirirler ve: ‘Bu devam ede gelen bir büyüdür.’ derler.”(Kamer, 54/1-2)

Şu konudan ve hatta bir çok konudan özellikle uzak durmak istedim .. Lakin şu forumda üstüme yapışmış gibi duran bir vazife oldu dini konular, oysa ilmi olan biri değilim ..
Konu ile ilgili hadis ve ayet yukarıdadır ..
Bir kere ay ikiye bölününce yeryüzüne düşmedi parçaları .. Sadece her iki parçası da iki dağın üzerinde gözükmüş .. Dağın üzerine indiğini nereden çıkarıyorsunuz !
Kuran'da da ayet'de görüldüğü üzere ALLAH ayı ikiye böldüğünü buyuruyor ..
Birileri hadis ve ayetleri kanıt olarak kabul etmedikleri için AYET VE HADİSLERDEN DELİL GÖSTERMEKTEN VAZGEÇECEK değiliz ..

ay ikiye bölünmüş siz bundan ders alıp iman edeceğinize hala hikmetinden sual edip münafıklık ediyorsunuz.gençliğe baktıkça üzülüyorum (Müslim mode on)

Yahu islamda sorgulamak var diyoruz. Sorgulayanlara nedir bu tepki anlam veremiyorum. Düzgün bir şekilde anlatmak varken, neden dolaylı yoldan basit cümleler kuruyorsunuz ki.. Hayır islamı böyle savunacaksanız savunmayın. Çünkü basaramıyorsunuz. İnanmıyorlar diye kimseye tek kelime demeye hakkınız yok.

Ben bunu hep diyorum. Ateist olan arkadaşlarıma bile diyorum. Bu tarz konular da sorgu içerisinde iseniz bura da tartışılmsz. Çünkü burada ki kimse çoğu şeyi bilmiyor, bilmiyoruz. Cok derin konular. Sizin sorguladığınız şeyleri biz sorgulama gereği duymaya biliriz ve bu da insanların size vereceği sert tepki oluyor. Bu yanlış bunu dile getirmeye çalışıyorum. Tartışma içerisine girecek tek bir kişi tanıyorum bu forumda . O dan @EkSen .. onun dışında kimse hiç birşey bilmiyor.

Demek istediğim şu.. islamda ki olayları forum ortamında sorgulamak olmaz. Çünkü yine dediğim gibi, burada öyle mantıklı cümleler kuracak kimse yok. Bknz : hemen tartışma yaratacak şeyler yazılmış.

Insanlar sorguluyor ise, siz hiç bir şekilde etkiye tepki verme lüksünüz yok. Kimse kimsenin neye Nasıl inanmasına karışamaz.

Iyi günler.
tuh bizde bosuna zahmet etmisiz demekki..ben kenardan izleyip biraz feyz alayim bundan boyle

sanada iyi geceler fulyacim

tuh bizde bosuna zahmet etmisiz demekki..ben kenardan izleyip biraz feyz alayim bundan boyle

sanada iyi geceler fundacim

Funda değil , Fulya Canım :)
Burada alınacak bir şey yok. Ben laf söyleyen arkadaşlara söyledim.
Farklı bakış açıcı ile inanmayan arkadaşlara laf söyleyenlere söyledim.
Hangimiz her şeyi çok iyi biliyoruz ki.. Haksız da değilim bu konuda. Anlatmak istedim bu tarz derin konular forum ortamında kimseden düzgün bir cevap alınamaz. Bu bir gerçek.
Alınacak yada krıılacak bir şey yazdığımı zannetmiyorum :)

Hayırlı geceler canım.:cici:

Birincisi başlık çok saygısız peygamber muhammed nedir ya babanızın oğlumu?
Peygamber efendimiz (sav) yazılmalı ve yönetim bu başlığa acilen el koymalı.
İkincisi şartsız koşulsuz inanılmalı ve islam kıldan ince kılıçtan keskindir sizi yaratanın size verdiği beyinle onun yarattığı dini irdelemek diye bişey yoktur.

Birincisi başlık çok saygısız peygamber muhammed nedir ya babanızın oğlumu?
Peygamber efendimiz (sav) yazılmalı ve yönetim bu başlığa acilen el koymalı.
İkincisi şartsız koşulsuz inanılmalı ve islam kıldan ince kılıçtan keskindir sizi yaratanın size verdiği beyinle onun yarattığı dini irdelemek diye bişey yoktur.

Öyle bir dünya yok bebeğim. :)
İslamı sorgulamak farzdır. Neyi merak ediyorsan, ne seni düşündürüyor ise onları araştırıp sorgulayacaksın ama hakaret etmeden, küfür etmeden..
Siz böyle atarlı konuşursanız onları haklı çıkarmaktan başka birşey yapamaz sınız. İslam hoşgörü dinidir ve hoşgörü ile karşılayıp anlatmanız gerekir. İslamı sevdirmek istiyorsanız sorulan sorulara daha güzel cevaplar verilmesi gerekiyor.
Başlık konusuna gelirsek. Sen inandığın gibi uygula. Mesela Muhammed diye okudun hemen içinden s.a.s diye bilirsin. Inanmayan arkadaşların böyle demesi sizi şaşırtmasın. Herkes kendi inandığı şekilde yazar ve okur.
Dedigim gibi dinde sorgulamak vardır.

Ay'ın İkiye Bölünmesi Mucizesi İspatlandı

Peygamberimizin (s.a.v.) ay mucizesi
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) en büyük mucizelerinden biri, Sâkk-i Kamer adiyla bilinen "Ay'in ikiye ayrilmasi"'dir.
Hindistan'da bulunan bir heykel üzerinde "Ay'in ikiye ayrildigi sene yapilmistir" yazisinin bulunmasi (bkz. Ö.N. Bilmen, Müvezzah Ilm-i Kelâm, 3. baski, s.161) bu delillerden biriydi.
1967 yilinda firlatilan Orbiter-4 uydusundan alinan 67-1805 seri numarali fotograflarda, Ay'in dünyadan görünmeyen ara yüzeyinin, uzunlugu 240, kalinligi ise 8 km olan bir yarik tarafindan kusatildigi belirtilmisti. Bu yarigin bariz bir sekilde yükselmis yan kenarlari, Ay'in ayrildiktan sonra tekrar birlesmesi sirasinda olustuğuna bir delildi.Çünkü meteor çarpasıyla böylesine düzgün bir yarığın olması mümkün değildir.Ancak malumdurki basında böyle şeyler sansürlüdür hemen üzeri örtülür.Ama nereye kadar gözlerini kapayabilirler karanlık ancak inkarcıların karanlığıdr eller göze kapanınca görmeyen sadece kendileri oluyor Allahın kudretini görmek isteyenlere milyonlarca delil var.
Ayni yazida ilk defa ortaya atilan bir delil de, Modern Astronomi ile ugrasan bütün ilim adamlarinca fevkalâde önemli bir kaynak olarak kabul edilen ve ilmi yönü tartisilmayan bircok kitapta yer alan 311 yillik Ay haritasiydi. Italyan gök bilimcisi Cassini tarafindan çizilen bu ay haritasinda, dünyamizdan görülen ay yüzeyinin tamamini kusatan tesadüflerle meydana gelemeyecek kadar muntazaman olan bir çizginin varligi, son derece net bir sekilde müsahede edilmekteydi. bu çizginin ay'in ikiye ayrilip tekrar birlesmesiyle meydana gelebilecegini belirttigi yorumunda, zamanla yapisinda degisikliklerin olabilecegini ortaya koydu. Çünkü ay, her an yogun bir meteor bombardimanina tutuluyor ve 1 gramlik göktaslari bile, en sert kayalarda 30 cm derinliginde, 60 cm çapinda bir çukur açiyordu. Bilindigi gibi bu meteorlardan bazilari koruyucu atmosfer tabakasina ragmen dünyamiza düsmüs, Arizona çölüne düsen bir tanesi çevresi 5 km'ye ulasan 174 m derinliginde bir çukur açmisti.
"Döllenmis tek bir hücrenin parçalanarak 60 trilyona ulasmasi ve beden üzerinde kusursuz bir sekilde birlesmesiyle vücud bulan insanoglunun, Ay gibi suursuz bir kütlenin parçalanip tekrar birlesmesini inkâr etmesi, gerçekten gülünç ve acinacak bir tablodur"

Sn.fulya..sinirli ve tahammülsüz çıkışların sebebi aslında kendi kafalarındaki deli soruların bizler tarafından korkusuzca dillendirilmesidir.inanan bir kişi inancını sorgulayıp,kendince sağlam temellere oturtmamışsa (ki burada en sağlam temel felsefedir.başka türlü rasyonalize edemez ) imanında çatırdama hisseder.bunu "tövbe tövbe" diye yatıştırırken,ortaya çıkan enerjiyi öfke olarak yansıtır.bu çok normal.orta okulda din öğretmenimiz "bir mili saniye bile tanrının varlığını içinden bile sorgularsan dinden çıkarsınız "demişti.o günden sonra yıllarca titredim korkumdan.defalarca ayetel kursi ve Fatiha okuyarak bu "kötü" düşünceyi kovmaya çalıştım..hatta çıkmış olabilir miyim diye endişe ederek yeniden ve yeniden kelimei şehadet getiriyordum..bi gün bu korku ile yaşamak yerine onunla yüzleştim..ona meydan okudum.evet.yolunda gitmeyen bişiler vardı ve beni ikna etmesi gereken de yi O'ydu.. "eğer günaha girdiysem beni cezalandır!" diye haykırmaya başladım..hiç birşey olmadı..artık uyumaya çalışırken kafamı yorganın altına sokmuyordum.beni rahatsız edecek ne cin kalmıştı ne şeytan..ciğerlerimin tüm alveolleri oksijenle doluyor ve her sabah huzurla uyanıyordum.sanki üzerimden tonlarca yük kalkmıştı..sanki yeniden doğmuştum ve artık özgürdüm.hayatıma daha fazla özen gösterdim.çünkü başka bir hayat ve dünya yoktu..

Öyle bir dünya yok bebeğim. :)
İslamı sorgulamak farzdır. Neyi merak ediyorsan, ne seni düşündürüyor ise onları araştırıp sorgulayacaksın ama hakaret etmeden, küfür etmeden..
Siz böyle atarlı konuşursanız onları haklı çıkarmaktan başka birşey yapamaz sınız. İslam hoşgörü dinidir ve hoşgörü ile karşılayıp anlatmanız gerekir. İslamı sevdirmek istiyorsanız sorulan sorulara daha güzel cevaplar verilmesi gerekiyor.
Başlık konusuna gelirsek. Sen inandığın gibi uygula. Mesela Muhammed diye okudun hemen içinden s.a.s diye bilirsin. Inanmayan arkadaşların böyle demesi sizi şaşırtmasın. Herkes kendi inandığı şekilde yazar ve okur.
Dedigim gibi dinde sorgulamak vardır.

sorgulamalarına ses etmiyorum fulya ben. ki kendimde araştırıp sorgularım tartışırım lakin aklın sınırı vardır islamın yoktur bunu kavramaları gerek bu konuda benim kendimi ifade etmem mümkün değil ama ben biliyorum sav diyorum içimden burada bişeyler öğretilicekse bi paylaşım yapılacaksa bu tür hassas konularda özen olmalı ben konuda sorgulayanlara karışmam ben saygısızlığa kızarım bide irdelenmesine neyse bu konuda durmak istemiyorum seni öpenzi cınım :p

Geri