HÜDA PAR'ın adayı okulları gezip Kürtçe propaganda yaptı

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
arastirin gercekden hüda par kürt partisi
bazilari diyorya ben oyumu kürt partisine verecegim kürt benim cikarlarimi korusun

2028 secimleri deyil
ama 2028den sonra gelen secimlerde hüda par muhalifetde ikinci olacagina inaniyorum

HÜDA PAR müslüman kürtlerden oluşan bir parti
müslüman oldugu icin dagdan emir almadigi icin
pkk sempatileri hüdapari sevmez

ama ben hüda pari seviyom

Bu günkü yorumlarım nokta atışı @amert

güzel deyip milleti salma üzerime iyice bilenecekler
Sus aramızda her şey kjkjjj

Yanlış bir şey görmedim. Bunu desteklemeyen sözde kürt'lerde hdplidir onlarında sevdikleri zaten şuan imralıda çürüyor. Bazıları da ter*r suçundan çürümeye aday.

Laik arkadaşların da desteklemesini beklemek hata olur. Zira onlarda seçimlerde hdp ile işbirliği yaptıkları için rahatsız olabilirler.

Ama bunu da ing, fransızca ile de kıyaslamak olmaz. Bu dillerin temsil edildiği ülkeler var. Ama kürtçenin yok! Bunu ailelerinde öğreniyor lazca gibi kendi aralarında konuşuyorlar bu da yeterlidir.

Ayrımcılığa gerek yok. Ülkemize tehtit oluşturan bütün unsurlara karşı tavrımız net olmalıdır.

Kesinlikle herkes ana dilinde eğitim almalı
Ülkemizin resmi dili Türkçe ana dilse eğitimde seçmeli ders olarak verilirse ne güzel rengarenk diller kültürler bir arada olur çok kültürlülük aslında tehlike teşkil etmez aksine o toplumun ne kadar zengin bir bir coğrafya olduğunu gösterir

hem ne demişler bir lisan bir insan :)
biz daha Turkce konusani anlamiyoz sen anadil diyon memlekette 5829573828472923829 tane anadili olan insan var hangisine ders vercez hangisini dinleyip anlicaz

Kürtçe'ye propaganda yapti olsa, daha net olur idi galiba.

10 yildir müfredatta var kürtce, secme ders olarak.Sorun simdi ne?
Ait oldugu dil grubu da, ingilizce ve almancanin da bulundugu gruba ait.Hani kiyaslamissiniz ya.

Konuya tamamen filolojik bir bakis acisi ile yaklasmak istiyorum.
Lisan ögrenmenin zenginligini, anca cok lisan bilen biri hakkiyla kavrayabilir.
Bir Türk evladi da, bu dersi secebilir, ögrenebilir ki bu eylem ona bircok getirisi olacaktir.
Yaklasik 20 milyon bir kitlenin konustugu, ya da konustugunu düsündügmüz lisani, uzaydan gelmis bir iletisim sekli gibi ele almak, ne kadar mantiksiz.
Türk dilleri yapi olarak, kürtceden cok farkli oldugu icin, Türkce anadilli olan insan zorlanabilir.
Velhasil, dil/lisan/-egitimin bölünmez bir parcasidir.

Konuya, tarihi ve ya felsefi siyasi acidan yorum yapmak istemiyorum cünki ortam gerilir.

Kürtçe'ye propaganda yapti olsa, daha net olur idi galiba.

10 yildir müfredatta var kürtce, secme ders olarak.Sorun simdi ne?
Ait oldugu dil grubu da, ingilizce ve almancanin da bulundugu gruba ait.Hani kiyaslamissiniz ya.

Konuya tamamen filolojik bir bakis acisi ile yaklasmak istiyorum.
Lisan ögrenmenin zenginligini, anca cok lisan bilen biri hakkiyla kavrayabilir.
Bir Türk evladi da, bu dersi secebilir, ögrenebilir ki bu eylem ona bircok getirisi olacaktir.
Yaklasik 20 milyon bir kitlenin konustugu, ya da konustugunu düsündügmüz lisani, uzaydan gelmis bir iletisim sekli gibi ele almak, ne kadar mantiksiz.
Türk dilleri yapi olarak, kürtceden cok farkli oldugu icin, Türkce anadilli olan insan zorlanabilir.
Velhasil, dil/lisan/-egitimin bölünmez bir parcasidir.

Konuya, tarihi ve ya felsefi siyasi acidan yorum yapmak istemiyorum cünki ortam gerilir.

seni taktir ediyorum bu konuyu cok güzel özetledin

Şimdi bunu hdp yapsa bizim imamlar burayı altına üstüne getirirdi. Ama kendi mahallesinin cocuu yapınca "eh ama Kürtçe de güzide bir dilimiz" demeye başlamış. Aferin lan size.

Kürtçe kadar kaba ve itici bir başka dil varmı bilmiyorum şayet öğrenci olsam dinlemek istemezdim kürtçe konuşanlar bana kavga ediyor gibi geliyor

Kürtçe kadar kaba ve itici bir başka dil varmı bilmiyorum şayet öğrenci olsam dinlemek istemezdim kürtçe konuşanlar bana kavga ediyor gibi geliyor
Ancak hazne Gorani, Kurmançki (Zazaki) ve Luri lehçeleri içermiyor. Wikipedia'nın İngilizce sayfasına göre Kürtçe genel olarak tüm lehçeleriyle birlikte dünya sıralamasında 1,2 milyon kelime ve ifadeyle Fince ve Korece'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.
En kadim dillerden biridir Kürtçe

Biraz kalın olabilir serçe ama kaba değildir yA ahahafa

Ancak hazne Gorani, Kurmançki (Zazaki) ve Luri lehçeleri içermiyor. Wikipedia'nın İngilizce sayfasına göre Kürtçe genel olarak tüm lehçeleriyle birlikte dünya sıralamasında 1,2 milyon kelime ve ifadeyle Fince ve Korece'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.
En kadim dillerden biridir Kürtçe
Eminim öyledir fakat telaffuzu çok kaba ben çok rahatsız oluyorum hatta bugün birisi yanımda konuştu telde çok itici bir ses ve telaffuz çıkıyor

Eminim öyledir fakat telaffuzu çok kaba ben çok rahatsız oluyorum hatta bugün birisi yanımda konuştu telde çok itici bir ses ve telaffuz çıkıyor
Kesin biriyle kavga ediyordur jkjkjkjk
Ama evet kalın bir dil Kürtçe

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Geri