HÜDA PAR'ın adayı okulları gezip Kürtçe propaganda yaptı

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı Batman’da okul okul gezip Kürtçe propaganda yaptı. Ramanlı daha önce de Cumhuriyet’e darbe demişti.
14 Mayıs tarihinde yapılan Genel seçimlerde AKP’nin listesinden girerek milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, yerel seçimlerde HÜDA PAR’ın Batman adayı olarak gösterildi.
Aday gösterildiği Batman’da ‘Ana dilimi seçiyorum’ kampanyası başlatan Ramanlı okul okul gezerek Kürtçe propaganda yaptı. Öğrencilere Kürtçe ders verdi. HÜDA PAR’ın aynı zamanda parti sözcüsü de olan Ramanlı daha önce de yaptığı açıklamada Cumhuriyeti hedef almıştı.
ekran-goruntusu-2024-02-08-091433.png

DEVLET ORTAOKULLARINI GEZDİ
Ramanlı adaylık çalışmaları için Batman’da devlet okullarını gezdi ve Kürtçe dersinin seçilmesi için propaganda yaptı. 12 Şubat tarihine kadar sürecek olan seçmeli ders başvurularında Kürtçe’nin seçilmesini istedi.

ekran-goruntusu-2024-02-08-091425.png

Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir ile birlikte Batman’daki TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu’na ve Cumhuriyet Ortaokulu’na giderek okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle görüştü.
KÜRTÇE DERS VERDİ
Ramanlı girdiği bir sınıfta öğrencilere Mevsimlerin Kürtçe isimleri konusunda ders verdi. AKP listesinden seçilerek milletvekili olan Ramanlı, Kürtçe ders verdiği okulun bahçesinde Kürtçe konuşup bir video da çekti ve sosyal medya hesabından Türkçe alt yazı ile yayımladı. Ramanlı “Dilimize sahip çıkmalı, dilimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-02-08-091417.png

CUMHURİYETE DARBE DEMİŞTİ
Ramanlı geçen hafta katıldığı bir panelde Cumhuriyetin ilanını hedef almış ve Kürtlerin Devlete düşman ettirildiğini ifade ederek, “Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi” skandal açıklamayı yapmış ve çokça tepki toplamıştı.
ekran-goruntusu-2024-02-08-091411.png

Haber Kaynağı

bir adım atarsın bir fazlasını isterler. bazı konularda çok özgürüz.

Çok doğal , ana dilde eğitim herkesin hakkı Kürtçe seçmeli ders talebi ve bunu Kürtçe dile getirmesi niye propaganda onu anlamadım ? :) ha zırnık sevmem orası ayrı tabi

şimdi bu konuda haklısın hani derler ya yüz versen astarını isterler. Tabiki kürtçe konuşmak suç değil ama devletin bazı kurulları ve kuralları var: Bunu sen yada ben çiğnersek devlet içinde devlet olur. Zamanında Doğu ve güneydoğu da TC tabelasını kaldıranlar bunun suçlusudur. Yoksa kimse kürtçe konuşanları ülkemizde suçlamıyor yada yasaklamıyor. O yüzden dediğin gibi belli kriterleri devlet olarak sorgulamamız lazım. Bu demek değildir eğitimde sağlıkda vs gibi devlet kurumlarında uygulamak lazım. Sırf bir oy için okullarda yada diğer resmi kurumlarda insanların dil din ırk gibi şeylerini kullanmak hoş değil
bir adım atarsın bir fazlasını isterler. bazı konularda çok özgürüz.

Seninle her konuda iyiyiz ama bazı konularda ters düşüyoruz. Tamam ana dilde eğitim konusunda haklısın ama okullarda siyaset propaganda yanlış hatta şöyle düşünelim ortaokul çağindaki çocuk 12 15 yaş arası ama ülkemizde oy verme yaşı 18 bazı şeylerde çocukları kullanmak hemde din dil ırk gibi şeylerde resmen sömürücülüktür. Kes li ser kurdî axaftin û muzîka te tiştekî nabêje. Lê dewlet xwedî qayde ye, canê min.Ez jî kurd im, lê li dijî cudaxwaziyê me
yoksa sonumuz ırak ve suriyeden beter olur.
Çok doğal , ana dilde eğitim herkesin hakkı Kürtçe seçmeli ders talebi ve bunu Kürtçe dile getirmesi niye propaganda onu anlamadım ? :) ha zırnık sevmem orası ayrı tabi

Seninle her konuda iyiyiz ama bazı konularda ters düşüyoruz. Tamam ana dilde eğitim konusunda haklısın ama okullarda siyaset propaganda yanlış hatta şöyle düşünelim ortaokul çağindaki çocuk 12 15 yaş arası ama ülkemizde oy verme yaşı 18 bazı şeylerde çocukları kullanmak hemde din dil ırk gibi şeylerde resmen sömürücülüktür. Kes li ser kurdî axaftin û muzîka te tiştekî nabêje. Lê dewlet xwedî qayde ye, canê min.Ez jî kurd im, lê li dijî cudaxwaziyê me
yoksa sonumuz ırak ve suriyeden beter olur.
Bak işte kendin diyorsun reşit olma yaşı 18 okulda 12 15 yaş aralığındaki öğrencilerden oy talep etmiyor cancağzım ana dillerinde eğitim için teşvik ediyor bunun önemini de Kürtçe konuşarak vurguluyor bu asla propaganda veya sömürüdü değildir ilk kez hüdaparı taktir ettim :)) sempati duymaktan korkuyorum ahahahaha orası espiri tabi

Kusura bakma seninle bu konuyu burada tartısmak istemem ama son kez yazıyorum cumhuriyete ve Atatürk için darbeci diyen birine ben sempati besleyemem o yüzden bız bu konuyu buradan kapatalım olurmu LÜTFEN.
Bak işte kendin diyorsun reşit olma yaşı 18 okulda 12 15 yaş aralığındaki öğrencilerden oy talep etmiyor cancağzım ana dillerinde eğitim için teşvik ediyor bunun önemini de Kürtçe konuşarak vurguluyor bu asla propaganda veya sömürüdür ilk kez hüdaparı taktir ettim :)) sempati duymaktan korkuyorum ahahahaha orası espiri tabi

DEM adayı yapsaydı @ibadeath hemen beni etiketleyip ne düşünüyorsun derdi. Kendi ortağı yapınca bakalım nasıl kıvırıyor göreceğiz.
Önce içeriği oku ne yapmış adam, çocukta seçmeli ders olarak Kürtçe yi seçmelerini tavsiye etmiş hdpkk gibi dağa çıkarmıyorlar

@HosgeldinHarunAbi senin bu konu hakkında ki düşünceni çok merak ediyorum müsait bir zamanında bizi bu konuda aydınlatır mısın rica etsem sorum şu bu bir propaganda mıdır değil midir ? :)

Yav bi konuyu okumadan yorum yapmayın arkadaşım

O zaman Karadeniz'de de Lazca ders verilsin
Kesinlikle herkes ana dilinde eğitim almalı
Ülkemizin resmi dili Türkçe ana dilse eğitimde seçmeli ders olarak verilirse ne güzel rengarenk diller kültürler bir arada olur çok kültürlülük aslında tehlike teşkil etmez aksine o toplumun ne kadar zengin bir bir coğrafya olduğunu gösterir

hem ne demişler bir lisan bir insan :)

Arkadaşım ne alaka seçmeli ders olarak ing faransızca ders verilmesi gerekirken lazca Kürtçe ne alaka ailesinden de öğrenir. İleri gitmemiz gerekirken biz niye geriye gidiyoruz sürekli ? Kürtçe makale görmedim ben hiç çocukları ilim bilim ışığında ilerletmemiz gerekirken adamın dediklerine bak küçük yaşta çocuklara resmen alttan alttan işliyorlar sonra bu ülkede ayrımcılık neden bitmiyor bitmez tabi öfff sinirlendim gidiyom

Arkadaşım konuyu okuyama gerek yok!yazdığım içinde çok büyük bir mesaj var anlayana..
Konun HDP ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok illa bir mesajınız varsa konu üzerinden yapabilirsiniz
Daha mantıklı olur insanlar da aça ne demek istedi diye kafa patlatmamış olur kjkjkhkh

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konun uzaktan yakından HDP ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok illa bir mesajınız varsa konu üzerinden yapabilirsiniz
Daha mantıklı olur insanlar da aça ne demek istedi diye kafa patlatmamış olur kjkjkhkh
İzaha gerek yok.mesajım gayet net anlayan olur belki..

Arkadaşım ne alaka seçmeli ders olarak ing faransızca ders verilmesi gerekirken lazca Kürtçe ne alaka ailesinden de öğrenir. İleri gitmemiz gerekirken biz niye geriye gidiyoruz sürekli ? Kürtçe makale görmedim ben hiç çocukları ilim bilim ışığında ilerletmemiz gerekirken adamın dediklerine bak küçük yaşta çocuklara resmen alttan alttan işliyorlar sonra bu ülkede ayrımcılık neden bitmiyor bitmez tabi öfff sinirlendim gidiyom
Adı üstünde seçmeli isteyen istediği dilde alabilir kaldıkı müfredata İngilizce dersi var zaten bilmemeniz şaşırtıcı ilk okuldan üniversiteye kadar İngilizce dersi alınıyor ve zorunlu

Geri