ibadeath
Elmas Üye
Senin soğudu mu?Konu dönmüş dolaşmış Demirtaş’a gelmiş
Yahu ne uzattınız mevzu hüdapar
Adamcağız hapiste hapiste hala içiniz soğumadı
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Senin soğudu mu?Konu dönmüş dolaşmış Demirtaş’a gelmiş
Yahu ne uzattınız mevzu hüdapar
Adamcağız hapiste hapiste hala içiniz soğumadı
Hayır bu adaletsizlik içimi yakıyorSenin soğudu mu?
Yan neyini seviyorsun şi örümcek kafalı orta çağ zibidilerinin.
Sen onu burda deme o güzeli biz o okey sitesine gömdük ahagafa anlaştık mıama güzele güzel denilir
biz daha Turkce konusani anlamiyoz sen anadil diyon memlekette 5829573828472923829 tane anadili olan insan var hangisine ders vercez hangisini dinleyip anlicazKesinlikle herkes ana dilinde eğitim almalı
Ülkemizin resmi dili Türkçe ana dilse eğitimde seçmeli ders olarak verilirse ne güzel rengarenk diller kültürler bir arada olur çok kültürlülük aslında tehlike teşkil etmez aksine o toplumun ne kadar zengin bir bir coğrafya olduğunu gösterir
hem ne demişler bir lisan bir insan![]()
Sen onu burda deme o güzeli biz o okey sitesine gömdük ahagafa anlaştık mı
rabbim akıl fikir versin. tiplere bak.......
Kürtçe'ye propaganda yapti olsa, daha net olur idi galiba.
10 yildir müfredatta var kürtce, secme ders olarak.Sorun simdi ne?
Ait oldugu dil grubu da, ingilizce ve almancanin da bulundugu gruba ait.Hani kiyaslamissiniz ya.
Konuya tamamen filolojik bir bakis acisi ile yaklasmak istiyorum.
Lisan ögrenmenin zenginligini, anca cok lisan bilen biri hakkiyla kavrayabilir.
Bir Türk evladi da, bu dersi secebilir, ögrenebilir ki bu eylem ona bircok getirisi olacaktir.
Yaklasik 20 milyon bir kitlenin konustugu, ya da konustugunu düsündügmüz lisani, uzaydan gelmis bir iletisim sekli gibi ele almak, ne kadar mantiksiz.
Türk dilleri yapi olarak, kürtceden cok farkli oldugu icin, Türkce anadilli olan insan zorlanabilir.
Velhasil, dil/lisan/-egitimin bölünmez bir parcasidir.
Konuya, tarihi ve ya felsefi siyasi acidan yorum yapmak istemiyorum cünki ortam gerilir.
Ancak hazne Gorani, Kurmançki (Zazaki) ve Luri lehçeleri içermiyor. Wikipedia'nın İngilizce sayfasına göre Kürtçe genel olarak tüm lehçeleriyle birlikte dünya sıralamasında 1,2 milyon kelime ve ifadeyle Fince ve Korece'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.Kürtçe kadar kaba ve itici bir başka dil varmı bilmiyorum şayet öğrenci olsam dinlemek istemezdim kürtçe konuşanlar bana kavga ediyor gibi geliyor
Eminim öyledir fakat telaffuzu çok kaba ben çok rahatsız oluyorum hatta bugün birisi yanımda konuştu telde çok itici bir ses ve telaffuz çıkıyorAncak hazne Gorani, Kurmançki (Zazaki) ve Luri lehçeleri içermiyor. Wikipedia'nın İngilizce sayfasına göre Kürtçe genel olarak tüm lehçeleriyle birlikte dünya sıralamasında 1,2 milyon kelime ve ifadeyle Fince ve Korece'nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.
En kadim dillerden biridir Kürtçe
Kesin biriyle kavga ediyordur jkjkjkjkEminim öyledir fakat telaffuzu çok kaba ben çok rahatsız oluyorum hatta bugün birisi yanımda konuştu telde çok itici bir ses ve telaffuz çıkıyor
Hadi kürtçe olarak çok tatlısın serçe de ses kaydı at banaKesin biriyle kavga ediyordur jkjkjkjk
Ama evet kalın bir dil Kürtçe