HÜDA PAR'ın adayı okulları gezip Kürtçe propaganda yaptı

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Adı üstünde seçmeli isteyen istediği dilde alabilir kaldıkı müfredata İngilizce dersi var zaten bilmemeniz şaşırtıcı ilk okuldan üniversiteye kadar İngilizce dersi alınıyor ve zorunlu
Örnek verdim onu… küçücük çocuk ne bilsin ilerde hangi dilin ona yarayacağını bsnsjs çıldırıyorum

Bu Kürtçe sorunlar yüzünden çok insanın suçsuz günahsız yere kalemi kırıldı. Örnek ise Ahmet Kaya :( sözde gelişmiş ülkeyiz ama hala bunları tartışıyoruz.

HÜDA PAR gercekden sevdigim bir parti
ama cocuklari kullanarak okulda siyaset yapip ülkemizde ayrimcilik cabasini kinim kinim kiniyorum

Arkadaşım ne alaka seçmeli ders olarak ing faransızca ders verilmesi gerekirken lazca Kürtçe ne alaka ailesinden de öğrenir. İleri gitmemiz gerekirken biz niye geriye gidiyoruz sürekli ? Kürtçe makale görmedim ben hiç çocukları ilim bilim ışığında ilerletmemiz gerekirken adamın dediklerine bak küçük yaşta çocuklara resmen alttan alttan işliyorlar sonra bu ülkede ayrımcılık neden bitmiyor bitmez tabi öfff sinirlendim gidiyom
seçmeli ders olarak verilmesinde hiçbir sıkıntı görmüyorum. yalnız bunu ikinci bir dil, özerklik gibi bölücü faaliyetlerine alet etmesin kimse. sert önlemler almazsan bunun gibiler buradan yürüyorlar işte.

seçmeli ders önerin varsa bunun bir prosedürü var. uyarsın. kimse de sesini çıkaramaz.
ama okul siyaset yeri değildir, geçiniz.

Burda konuyu siyasete bağlayan tek unsur şahsın bir siyasetçi olması onun dışında siyasetle hiç bir bağlantısı yok bu bir yazar olabilirdi bir sanatçı vs yine başka mahlas takılıp eleştirilirdi çok eminim :)

yahu, adam zaten siyasetçi. siyasi propaganda yapmaya gelmiş. nasıl siyasetle alakası olmaz.lkfjhfgh yaptığı şeyin okulda yeri yok. herkes bunu eleştiriyor, ve evet, bunu tarkan da yapsaydı aynı şey, ahmet kaya da yapsaydı aynı şey. cem öğretir de yapsa aynı şey, fatih portakal da yapsa aynı şey.

Burda konuyu siyasete bağlayan tek unsur şahsın bir siyasetçi olması onun dışında siyasetle hiç bir bağlantısı yok bu bir yazar olabilirdi bir sanatçı vs yine başka mahlas takılıp eleştirilirdi çok eminim :)

bu konuyu meclisde söyleseydi farkli olurdu
ama okulda bu konuyu cocuklarla yapmasi ayrimcilik ve kasitli bir propakanda

bir ülkeyi karistirmak icin en tehlikeli yer okul ve talebeler

bu konuyu meclisde söyleseydi farkli olurdu
ama okulda bu konuyu cocuklarla yapmasi ayrimcilik ve kasitli bir propakanda

bir ülkeyi karistirmak icin en tehlikeli yer okul ve talebeler
Çocukları ana dillerinde eğitim almaya teşvik etmenin neyi siyasi propaganda neyse anlamanızı yada evet çok doğru demenizi beklemiyorum duruma faklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz önyargılar bıla bıla bıla …

Çocukları ana dillerinde eğitim almaya teşvik etmenin neyi siyasi propaganda neyse anlamanızı yada evet çok doğru demenizi beklemiyorum duruma faklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz önyargılar bıla bıla bıla …

egitim almasina karsi cikmiyorumki
bütün sorun okulda bunu yapmasi

ya kisacasi bunu bilincli ortaligi karistirmak icin yapiyorlar
en basidi sen bile inceliklerini hesaba katmadan kürt problemi olarak algiliyorsun

Önce içeriği oku ne yapmış adam, çocukta seçmeli ders olarak Kürtçe yi seçmelerini tavsiye etmiş hdpkk gibi dağa çıkarmıyorlar
Al işte buradan yak, söylediğim gibi ne güzel de kıvırıyorsun.
Sen şimdi ana dilde eğitime karşı değilmisin?

Al işte buradan yak, söylediğim gibi ne güzel de kıvırıyorsun.
Sen şimdi ana dilde eğitime karşı değilmisin?
Bunlar böyle kendi tarafından biri bişi dediğinde ne olursa olsun savunurlar işte bir tartayım, eleyip sık dokuyayım yok diyorsa doğrudur vardır bir bildiği kafasında…

@HosgeldinHarunAbi senin bu konu hakkında ki düşünceni çok merak ediyorum müsait bir zamanında bizi bu konuda aydınlatır mısın rica etsem sorum şu bu bir propaganda mıdır değil midir ? :)

Bir kaç başlığa toplu olarak yazayım ;

-Seçmeli Kürtçe dersi hakkında ;

Makul bir talep, bir dilin yaşaması ve öğrenilmesini talep etmek kadar doğal bir şey olamaz hele ki bu dil bölgedeki bir çok kişinin anadili ise.

Ben Kürt bir ailede doğdum ama Kürtçeyi ailemden değil, kursa giderek öğrendim ben de. Nitekim de çok işime yarıyor mesleğimde müvekkil geliyor, derdini Türkçe anlatırken muhakkak bir şeyleri eksik bırakıyor , daha gergin oluyor kendini ifade ederken. Ama anadilinde konuştuğu zaman çok daha aydınlatıcı ve rahat ifade edebiliyor kendini. Ben de mesleğin başında bunu fark edince kursa gidip öğrendim. Ortaokul yıllarımda da nitekim öğrenmek isterdim.

-Okullara gidip seçmeli Kürtçe dersi hakkında konuşma hususu hakkında ;

Bu bana bir tık saçma geldi. Öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir ama benim okuduğum yıllarda seçmeli dersleri seçenler velilerdi. Ya da idare kendiliğinden atardı iki tane seçmeli ders. Ben bize sorulduğunu hiç hatırlamıyorum.

Bu yüzden okullara gidip öğrencilerle konuşmak lüzumsuz, beyhude bir çaba. Eğitim sistemimiz zaten boktan, bunun içine bir milletvekilinin okula gidip işe yaramaz, sonuç doğurmayacak şeyleri konuşması da bir o kadar lüzumsuz ve olumsuz bir şey.

Velilere dönük bir kampanya yürütebilirlerdi pek tabii bunun yerine. Ya da milli eğitim bakanlığına bu konuda baskı kurabilirlerdi.

Bu haliyle niyet farklı gözüküyor.

-HüdaPar meselesine gelince ;

Siz hüdaparı ne zannediyorsunuz ki? Şeriat isteyen İslamcı bir parti olarak görüyorsanız, siyasi bilginiz eksiktir. Açıp parti programlarına bakabilirsiniz.

Sizin “bölücü” olarak nitelendirdiğiniz bir çok husus da HüdaPar, HDP(DEM) den çok daha radikal söylem ve programa sahip. Özerklikten tut, anadilde eğitime kadar. Ama DEM’in çektiği tepkinin yüzde birini almazlar. Doğrusunu/yanlışını tartışmıyorum ben, bir tespit yapıyorum sadece. Tutarlı olursunuz belki diye.

Bir aralar HüdaPar parti binalarında Türkçe konuşmak yasaktı, sadece Kürtçe konuşabilirdiniz mesela.

IMG_1324.jpeg

Şu an akp listesinden milletvekili olan, HüdaPar’ın genel başkanı Yapıcıoğlunun , Diyarbakırdan mv adayı iken şehrin her yerinde bulunan propaganda
afişi örneğin.

Bir kaç başlığa toplu olarak yazayım ;

-Seçmeli Kürtçe dersi hakkında ;

Makul bir talep, bir dilin yaşaması ve öğrenilmesini talep etmek kadar doğal bir şey olamaz hele ki bu dil bölgedeki bir çok kişinin anadili ise.

Ben Kürt bir ailede doğdum ama Kürtçeyi ailemden değil, kursa giderek öğrendim ben de. Nitekim de çok işime yarıyor mesleğimde müvekkil geliyor, derdini Türkçe anlatırken muhakkak bir şeyleri eksik bırakıyor , daha gergin oluyor kendini ifade ederken. Ama anadilinde konuştuğu zaman çok daha aydınlatıcı ve rahat ifade edebiliyor kendini. Ben de mesleğin başında bunu fark edince kursa gidip öğrendim. Ortaokul yıllarımda da nitekim öğrenmek isterdim.

-Okullara gidip seçmeli Kürtçe dersi hakkında konuşma hususu hakkında ;

Bu bana bir tık saçma geldi. Öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir ama benim okuduğum yıllarda seçmeli dersleri seçenler velilerdi. Ya da idare kendiliğinden atardı iki tane seçmeli ders. Ben bize sorulduğunu hiç hatırlamıyorum.

Bu yüzden okullara gidip öğrencilerle konuşmak lüzumsuz, beyhude bir çaba. Eğitim sistemimiz zaten boktan, bunun içine bir milletvekilinin okula gidip işe yaramaz, sonuç doğurmayacak şeyleri konuşması da bir o kadar lüzumsuz ve olumsuz bir şey.

Velilere dönük bir kampanya yürütebilirlerdi pek tabii bunun yerine. Ya da milli eğitim bakanlığına bu konuda baskı kurabilirlerdi.

Bu haliyle niyet farklı gözüküyor.

-HüdaPar meselesine gelince ;

Siz hüdaparı ne zannediyorsunuz ki? Şeriat isteyen İslamcı bir parti olarak görüyorsanız, siyasi bilginiz eksiktir. Açıp parti programlarına bakabilirsiniz.

Sizin “bölücü” olarak nitelendirdiğiniz bir çok husus da HüdaPar, HDP(DEM) den çok daha radikal söylem ve programa sahip. Özerklikten tut, anadilde eğitime kadar. Ama DEM’in çektiği tepkinin yüzde birini almazlar. Doğrusunu/yanlışını tartışmıyorum ben, bir tespit yapıyorum sadece. Tutarlı olursunuz belki diye.

Bir aralar HüdaPar parti binalarında Türkçe konuşmak yasaktı, sadece Kürtçe konuşabilirdiniz mesela.

Ekli dosyayı görüntüle 92190

Şu an akp listesinden milletvekili olan, HüdaPar’ın genel başkanı Yapıcıoğlunun , Diyarbakırdan mv adayı iken şehrin her yerinde bulunan propaganda
afişi örneğin.
Bu normal bir parti değil hem şeriatci asıl bölücü parti bu… HDPye laf atıp bu partiyi benimsemeleri aşırı ironik… Ders olarak da her okula illa doğudaki de değil her okula seçmeli dil dersi getirsinler ama bu bence dediğim gibi Fransızca İtalyanca Almanca olmalı Kürtçe Lazca kişi sonradan kursuna gidip de öğrenebilir ki veya aile biliyorsa aileden de öğrenebilir.. daha evrensel diller öğretilse sorun kalmaz

Bu normal bir parti değil hem şeriatci asıl bölücü parti bu… HDPye laf atıp bu partiyi benimsemeleri aşırı ironik… Ders olarak da her okula illa doğudaki de değil her okula seçmeli dil dersi getirsinler ama bu bence dediğim gibi Fransızca İtalyanca Almanca olmalı Kürtçe Lazca kişi sonradan kursuna gidip de öğrenebilir ki veya aile biliyorsa aileden de öğrenebilir.. daha evrensel diller öğretilse sorun kalmaz
İhtiyaç analizi işte. Nerede neye ihtiyaç varsa onu ders olarak okutmak lazım.

Karşıyım gitsin başka yerde öğrensin okul bunun yeri değil
Yav gerçekten güzel kıvırıyorsun. Bu gericinin söylediğini muhaletten söyleyenlerin tümünü bölücü ilan ediyorsun ama ilk yorumunda da herifi destekler mesaj veriyorsun. Yok efendim şimdi birde yüzü kızarmadsn ben karşıyım diyorsun.
La üfürükçü bunu söyleyenleri mecluse siz getirdiniz, kendinizi onlara bağımlı yaptınız,.....
İstefiğini söyle asla insndırıcı değilsin, ortama göre kumaş kesiyorsun.

Geri