forumdan uzaklaştırılan bir üye için mesaj bırak

Konu sahibi son olarak 1521 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pratik açısından şöyle düşünün: tartıştığınız ya da anlaşamadığınız konu hakkında yazmaya üşenen-hatta fikri dahi olmayan- üyelerin bile uzaklaştırılmanız hakkında bir fikri olabiliyor. genel olarak sivrilen bir insansanız, genelin hoşnutluğunu elde edemeyen bir yapınız varsa, potansiyeli olan konularda tartışmayı uç noktaya taşımak yerine keyfinize bakın. 15 yıldır forumlarda fink atıyorum; karşıt düşünceye görüşlerimi benimsetebildiğim bir an bile olmadı.

Burası tam bana göre.
Ne hakkında tartışıyorlardı, ne dertleri vardı gerçekten bilmiyorum ama Aze'nin konusunda yer alan mesajlarda gördüklerimden yola çıkarak yorumluyorum. İnsanların ne tartıştığı çokta önemli değil, tartışmadan ilerleyemezler. Önemli olan nasıl tartıştıkları, nasıl konuştukları. Neyi ne kadar savunursan savun, ne kadar doğru olursan ol tek bir üslup hatası hepsinin üstüne çizgi çekiyor ki örneklerini forumda sık sık görüyoruz.
Birisini terörist diye yaftalıyorsan (siyasetçilerimiz sağolsun "terörist" tanımını ele ayağa düşürdü) bu ağır bir ithamdır ve yine bu yanlışı karşıdaki küfür ile yanıtlıyorsa aynı derecede hatalıdır benim gözümde. Yanlışı yanlışla kapatamazsın. Bu tür hataların haklı yönünü aramaya gerek yok, insan arkadaşlarına hatalarını gösterebildiği kadar arkadaştır.
Kafamda dolana çok şey var ama konudan konuya zıplamak olur, o yüzden (Karga'nın durumu bilmiyorum) banların ikisi de yerindeydi bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Bana akıl verirken kalanı size yetmeyecekse benim için risk almayın derim. Kıskanmak yerine, örnek almayı deneseniz belki içten içe büyüyen fesatlığınız da son bulur. Deneyin. Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayınız! Karakterim “kim olduğumla” ilgilidir, tavrım “sizin kim olduğunuzla.” İnsanlar yanlış yapabilirler, yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar.

Şüheda terörist diye bana söyledi kargaya değil. Ben siyasi olay dışı bir konuda arkadaşımı goygoy adı altında savundum diye. Şimdiye kadar mümkün olduğunca siyasi konulardan uzak durdum ama sırf kurtce biliyorum diye terörist değiliz. Herkesin bani haklıydı kimse kimseyi aklamaya çalışmasın. Kadının yaptığı bir değil iki değil. Küfür eden de konularla hiç alakası olmayan birine terörist diyen de sonuna kadar bani hakeder. Sadece sevdiğim kişiler banlaninca sebepleri elbette haklı bulurum ama keşke yazmasalardi soylemeselerdi derim geçerim o kadar.

Kaç ay uzak kaldın forumlardan? Geçmişi ve bugün gelinen noktadan haberin var mı? Olayların oluşumu hakkında bilgi sahibi misin? Eğer Şüheda sana terörist dediyse, banı yesin, bunu ona da söylerim. Başkasına da söylediyse yine yesin, fakat kaçırdığın noktaları ısrarla görmemekte kararlısın, bunun için uğraşmayacağım. Kaldı ki, birilerini aklama gibi travmatik olaylara girişmeyeceğimi en iyi sen bilirsin, pardon bilirdin. Orada kullanılan cümlelerin maksadını senden daha iyi biliyorum ama inanmak istediğin şeye inanabilirsin, buna lafım yok. Sadece bilmeni istediğim tek şey, değişim bazen iyi değildir.
Ayrıca, şahsi düşüncelere cevap verdiğiniz zaman alıntı veya mention kullanın, ona göre konuşalım. Bu sözüm de genel içindir.
Konu sahibi kusura bakmasın, kendisi açıklamayı yapmış lakin biz baltalamış gibi olduk.
-Çok yorucu geldi yazmak.

• Beğen
Tepkiler: 0
şüheda'nın banlanmasına (her ne sebepten olursa olsun) zilleri takıp oynuyorum iki gündür. nihayetinde riyakarlığın vücut bulmuş hali kendisi. onun gibi binlercesi var bu toplumda. keşke reel hayatta da bir kurum olsa ban atsa böyle vatandaşlara filan. ne güzel olurdu lan. meydan boş olunca böyleleri istediği gibi iftira, yalan dolan atabiliyorlar.
bence bu mIRC dünyasını gerçek hayata uyarlamamız lazım. işte asıl proje bu olabilir @X bey :d bunu neden İF'ten başlatmıyoruz ki, prototip hazır bence. mesela "shun" atılsın vatandaşlara, ama atıldığını bilmesin ki deli gibi konuşsun dursun kendi kendine :ddd

bak hatta şöyle bir şey de yapabiliriz. mesela futboldaki VAR sistemi gibi bir sistem kuralım. böyle olaylar cereyan ettiğinde sistemden olayların logunu okuyup, derinlemesine analiz yapalım. çok heyecanlı ve eğlenceli olmaz mı genşler?

ulan zehir gibiyim yaa, intermittent fasting'ten sonra kahvaltımı yaptım ya hemen etkisini gösterdi. dün akşamdan beri açlıktan imanım gevremiş resmen :/

diğer arkadaşlarla ilgili bir şey demeyeceğim, tanımam etmem.

Bakıyorum Şühedayla alakalı suçlamalara gerçekten çok komik

Bkz örnek
"Bir tanesi kendisi gibi düşünmeyene üstü kapalı terörist diyor,"
"Şüheda imalı şekilde sürekli yaptığı gibi birisine terörist damgası vurdu banı yedi"

Yıllardır forum alemindeyim, bu alemde Ak Partili olmak zordur.
Her türlü hakaret ve küfürlere maruz kalırsın ama
Sen bişiler söylersen hz ömerin adaletini isterler

Ben bu orantısız saçmalıklardan bıktım,
Bende benzer olayları çok yaşadım.
Ben birine siz teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz diyeceğim.
Karşınızdaki size küfür edecek, neymiş imada bulunmuşum
sonra iki tarafda aynı cezaya çaptırılacak
Bunların alayı saçmalık
Madem Şüheda banı gerektirecek imaları
yapıyorsa daha önce niye raporlamıyorsunuz.

Son düzenleme:
bişi anlamıom ben ya terörist kımmıs

ay burda terörist mı var

Bi de şey dıcem nasıl karar verıyorsunuz mesela bırının anarşist felan olduguna

Burası tam bana göre.
Ne hakkında tartışıyorlardı, ne dertleri vardı gerçekten bilmiyorum ama Aze'nin konusunda yer alan mesajlarda gördüklerimden yola çıkarak yorumluyorum. İnsanların ne tartıştığı çokta önemli değil, tartışmadan ilerleyemezler. Önemli olan nasıl tartıştıkları, nasıl konuştukları. Neyi ne kadar savunursan savun, ne kadar doğru olursan ol tek bir üslup hatası hepsinin üstüne çizgi çekiyor ki örneklerini forumda sık sık görüyoruz.
Birisini terörist diye yaftalıyorsan (siyasetçilerimiz sağolsun "terörist" tanımını ele ayağa düşürdü) bu ağır bir ithamdır ve yine bu yanlışı karşıdaki küfür ile yanıtlıyorsa aynı derecede hatalıdır benim gözümde. Yanlışı yanlışla kapatamazsın. Bu tür hataların haklı yönünü aramaya gerek yok, insan arkadaşlarına hatalarını gösterebildiği kadar arkadaştır.
Kafamda dolana çok şey var ama konudan konuya zıplamak olur, o yüzden (Karga'nın durumu bilmiyorum) banların ikisi de yerindeydi bana göre.

tartışma konusu ya da üsluptan ziyade, "ne önemi var" diyorum ben. mesele haklı/haksız meselesi değil; ciddiye alma meselesi. şu ortamda size mimli onca insan gösterebilirim. siyasi/dini/kişisel tartışmalarla kürek mahkumu gibi düzenli olarak uzaklaştırılan arkadaşlar. hala da başlık altında "şu haklıydı da yok bu haksızdı" tartışması dönüyor. altı üstü forum, niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz? bir profil açtınız ve düzenli iştirak ettiniz diye bu profil sizin hayatınızı tanımlamayacak. ya da itham edildiğiniz bir mesaj yüzünden toplumun gözünde adınız lekelenmeyecek.

-
Bana akıl verirken kalanı size yetmeyecekse benim için risk almayın derim. Kıskanmak yerine, örnek almayı deneseniz belki içten içe büyüyen fesatlığınız da son bulur. Deneyin. Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayınız! Karakterim “kim olduğumla” ilgilidir, tavrım “sizin kim olduğunuzla.” İnsanlar yanlış yapabilirler, yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar.

200.gif

ne anlatıyorsun ablacım sen?

tartışma konusu ya da üsluptan ziyade, "ne önemi var" diyorum ben. mesele haklı/haksız meselesi değil; ciddiye alma meselesi. şu ortamda size mimli onca insan gösterebilirim. siyasi/dini/kişisel tartışmalarla kürek mahkumu gibi düzenli olarak uzaklaştırılan arkadaşlar. hala da başlık altında "şu haklıydı da yok bu haksızdı" tartışması dönüyor. altı üstü forum, niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz? bir profil açtınız ve düzenli iştirak ettiniz diye bu profil sizin hayatınızı tanımlamayacak. ya da itham edildiğiniz bir mesaj yüzünden toplumun gözünde adınız lekelenmeyecek.

-

200.gif

ne anlatıyorsun ablacım sen?

Aklın büyüyünce öğrenirsin.

Bakıyorum Şühedayla alakalı suçlamalara gerçekten çok komik

Bkz örnek
"Bir tanesi kendisi gibi düşünmeyene üstü kapalı terörist diyor,"
"Şüheda imalı şekilde sürekli yaptığı gibi birisine terörist damgası vurdu banı yedi"

Yıllardır forum alemindeyim, bu alemde Ak Partili olmak zordur.
Her türlü hakaret ve küfürlere maruz kalırsın ama
Sen bişiler söylersen hz ömerin adaletini isterler

Ben bu orantısız saçmalıklardan bıktım,
Bende benzer olayları çok yaşadım.
Ben birine siz teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz diyeceğim.
Karşınızdaki size küfür edecek, neymiş imada bulunmuşum
sonra iki tarafda aynı cezaya çaptırılacak
Bunların alayı saçmalık
Madem Şüheda banı gerektirecek imaları
yapıyorsa daha önce niye raporlamıyorsunuz.

İthamların, hakaretlerin ucu insanın kendisine dokunmadığı sürece komik geliyor malesef. Saçmalıkların ötesinde size göre doğru olanı nedir peki?
Ben zamanında ak partililere "koyun" dediğim için banlandım, o zaman ne kadar doğru bir ban ise şuan atılan ban da o kadar doğru. (Sadece örnek)

İthamların, hakaretlerin ucu insanın kendisine dokunmadığı sürece komik geliyor malesef. Saçmalıkların ötesinde size göre doğru olanı nedir peki?
Ben zamanında ak partililere "koyun" dediğim için banlandım, o zaman ne kadar doğru bir ban ise şuan atılan ban da o kadar doğru. (Sadece örnek)
Ban gerektirecek bir cümlesini getir beraber taşlayalım

Kaç ay uzak kaldın forumlardan? Geçmişi ve bugün gelinen noktadan haberin var mı? Olayların oluşumu hakkında bilgi sahibi misin? Eğer Şüheda sana terörist dediyse, banı yesin, bunu ona da söylerim. Başkasına da söylediyse yine yesin, fakat kaçırdığın noktaları ısrarla görmemekte kararlısın, bunun için uğraşmayacağım. Kaldı ki, birilerini aklama gibi travmatik olaylara girişmeyeceğimi en iyi sen bilirsin, pardon bilirdin. Orada kullanılan cümlelerin maksadını senden daha iyi biliyorum ama inanmak istediğin şeye inanabilirsin, buna lafım yok. Sadece bilmeni istediğim tek şey, değişim bazen iyi değildir.
Ayrıca, şahsi düşüncelere cevap verdiğiniz zaman alıntı veya mention kullanın, ona göre konuşalım. Bu sözüm de genel içindir.
Konu sahibi kusura bakmasın, kendisi açıklamayı yapmış lakin biz baltalamış gibi olduk.
-Çok yorucu geldi yazmak.

Rüzgar sen ciddi misin? Kadınla ben tartıştım siyasi dışı bir konuda sonrasında benim sözlük konuma gelip terörist imasinda bulundu bana ve karga konuda yoktu bile konuda. Hoş kargaya dese ne olacak? Terörist mi karga? Konuştukça batıyorsun şuan bana derse kötü başkasına derse cici ne ala memleket... Ben üç aydır forumda yoktum ama her şeyden haberim vardı arkadaşlarım sagolsun. Ve pek değişen halt yok üç ay önce hangi kavgalar yaşandı yine aynı kavgalar gündemde zaten. Yeni bir durum değil bu kadın yıllardır böyle herkesi suçlama derdinde. Favelanin bani haksız demedim işiniz gücünüz sözleri çarpıtmak.
Herkesin bani haklıydı anladın mı çok iyi olmuş herkes kurduğu cümlelere dikkat etsin.
Küfreden bani yer baloglan gibi sahi onunla alakalı bir şey demedin tanıyorsun belki kim olduğunu. Hakaret eden bani yer. İnsanları sürekli tahrik eden bani yer. Bu sevdiğim kişilerden karga da olur favela da olur, sevmediğim biri olan suheda da olur. Neyin tartışması var şuan o sana demedi şuna dedi ne farkeder ha ben ha başkası ne farkeder? Siyasi bir konu olsa dersin karşılıklı birbirine girdiler ikisi de birbirini tahrik etti. Ben olaydan bihaber gelip benim sözlük konuma bu imayi yapamaz anladın mı Şühedanin asıl içinden geçeni çok biliyorsun belli ki. Yıllardır beni de biraz tanısaydın o zaman keşke.

Kesinlikle "ne önemi var" demek doğru, buna katılıyorum. Ama bunu yaparken bile üsluba dikkat etmek gerekiyor, sonuçta buranın normları var ve her ne kadar sanal bir platform olsa da topluluk içindeyiz, biraz dikkat lazım. Forumda bu tip durumlarda sürekli olan haklı/haksız aranmasının sebebi temel olarak arkadaşlığa bakış açımız ve duygusallığımız bana göre.
Dedim ya kimin mağdur kimin haklı/haksız olduğunu aramaya gerek yok, ilk iki ban yerinde karardı (diğerleri hakkında bilgim yok).

@Aze
Önceki postumu okursan, sana veya başkasına terörist denilirse banlansın demişim. Bunun arkasındayım, buradan çarpıtmaya girmen anlamsız. Ben de tıpkı senin yaptığın gibi arkadaşımı tanıyorum, içinden geçeni de biliyorum. O yüzden onun kullandığı cümlenin ne anlama geldiğini biliyorum. Kaldı ki, Kürt biri olarak eğer ki onun böyle bir şey yapmış olduğunu bırak, ima ettiğini görsem tereddüt etmez silerim. Yanlış konuşuyorsun yetmezmiş gibi bilmeden konuşuyorsun, arkadaşların sana her şeyi söylerken bayağı eksik taraf bırakmışlar. Bu sana cevap niteliğinde olan son postumdur, seni kırmak istemediğim için cümleleri kesip kesip gönderiyorum, bunu bil.
kolay gelsin.

Ban gerektirecek bir cümlesini getir beraber taşlayalım

Taşlamak bana göre değil, yanlış gördüğümü dile getiririm sadece. Belki benim dile getirdiklerim yanlıştır, sonuçta hepimizin doğruları farklı olabiliyor.
Referans aldığım yorumları sildiler malesef ama benden alıntıladığın cümlede söylediğim gibi üstü kapalı terörist diye itham ediliyor bir başka üye.

Beni kıramazsın rüzgar kız bana terörist dedi diyorum hala o öyle demek istemedi diyorsun eyvallah sen onun düşüncesine inan benim düşüncem haklı bulundu ki banlandi üstüne bir şey söylemek yersiz hala.
Karga'ya mesajım en kısa sürede yine gel foruma şoyle giriş yapalım,

@Karga beyin mapushane süreci bitince foruma giriş yapacağız @Aze ile birlikte..

• Beğen
Tepkiler: Aze
Arkadaslar bir insana sadece fikirlerini begenmedigin icin Terörist demek yapilabilecek en ağır hakaretlerden biridir. Bu ozellikle 15 Temmuz’dan sonra cok kolay bir sekilde kullanilir oldu.

Yalniz siyasi fikirlerden dolayi yasanan kamplasmalar sizin karakterinize yansir bir sure sonra. Prensip olarak benimsememiz gereken bir durusumuz, bakis acimiz olmak zorunda hayata karsi.

Kufur hakaret her ne sebeble olursa olsun musamaha gosterilmemesi gereken bir durum. Ulkenin durumundan bir kisi cok memnun olabilir, saha kalkmis sekilde gorebilir, digeride tam tersini dusunebilir. Ulkede kullanilan kutuplastirici siyasi dil maalesef sadece buraya degil toplumun her alanina yansimis vaziyette, Insanlar hic tanimadiklari bilmedikleri beraber 1 dakika vakit dahi gecirmedigi kisilere korkunc bir nefret besleyebiliyor.

Yalniz burada korkunc derecede cirkin olan durum su, edilen kufurleri ve hakaretleri ustu kapali sahiplenme durumu. Bu son derece cig bir davranis, size birsey kazandirmaz, emin olun.

Sosyal medyanin ulkeye verdigi en buyuk zarar maalesef toplumsal olarak kufru normalleştirmesi oldu, kullanilan dil bozuldu, saygi cok azaldi birazda imam cemaat meselesi tabi.

Biz elimizden geldigince huzurlu bir ortam olusturmak istiyoruz, musade etmedik etmeyide düşünmüyoruz. Yorumlarinizi birbirinizi kirmadan yaparsiniz umarim.

Taşlamak bana göre değil, yanlış gördüğümü dile getiririm sadece. Belki benim dile getirdiklerim yanlıştır, sonuçta hepimizin doğruları farklı olabiliyor.
Referans aldığım yorumları sildiler malesef ama benden alıntıladığın cümlede söylediğim gibi üstü kapalı terörist diye itham ediliyor bir başka üye.
Taşlamak derken eleştirelim dedim.
O yorumlar silinmiş olabilir ama benzer yorumları çokmuş
Yani o imalı, üstü kapalı terörist iması yapan msj
Herkesin söylediği aynı şey
İma etti, üstü kapalı hakaret etti
Yav napsaydı açıktan küfürmü etseydi.
Nezaketinden imalı konuşmuş işte, anlayın sizde artık

• Beğen
Tepkiler: 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri