pratik açısından şöyle düşünün: tartıştığınız ya da anlaşamadığınız konu hakkında yazmaya üşenen-hatta fikri dahi olmayan- üyelerin bile uzaklaştırılmanız hakkında bir fikri olabiliyor. genel olarak sivrilen bir insansanız, genelin hoşnutluğunu elde edemeyen bir yapınız varsa, potansiyeli olan konularda tartışmayı uç noktaya taşımak yerine keyfinize bakın. 15 yıldır forumlarda fink atıyorum; karşıt düşünceye görüşlerimi benimsetebildiğim bir an bile olmadı.
Burası tam bana göre.
Ne hakkında tartışıyorlardı, ne dertleri vardı gerçekten bilmiyorum ama Aze'nin konusunda yer alan mesajlarda gördüklerimden yola çıkarak yorumluyorum. İnsanların ne tartıştığı çokta önemli değil, tartışmadan ilerleyemezler. Önemli olan nasıl tartıştıkları, nasıl konuştukları. Neyi ne kadar savunursan savun, ne kadar doğru olursan ol tek bir üslup hatası hepsinin üstüne çizgi çekiyor ki örneklerini forumda sık sık görüyoruz.
Birisini terörist diye yaftalıyorsan (siyasetçilerimiz sağolsun "terörist" tanımını ele ayağa düşürdü) bu ağır bir ithamdır ve yine bu yanlışı karşıdaki küfür ile yanıtlıyorsa aynı derecede hatalıdır benim gözümde. Yanlışı yanlışla kapatamazsın. Bu tür hataların haklı yönünü aramaya gerek yok, insan arkadaşlarına hatalarını gösterebildiği kadar arkadaştır.
Kafamda dolana çok şey var ama konudan konuya zıplamak olur, o yüzden (Karga'nın durumu bilmiyorum) banların ikisi de yerindeydi bana göre.