Forumda tanıştığınız üyenin borç para istemesi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yakınlık derecesine bağlı. Alınır verilir o çok sıkıntı değil ama işte karşıdaki kişi kim... Bazılarına hep dolandırıcılar denk gelmiş...
Büyücüye neler demişler de para almışlar adamdan sayfa sayfa yazdı burada....

Kimseye borç vermem, prensibim değildir. Birkaç defa da yazmışımdır belki bunu. Paraya ihtiyaç duyduğumda da-ki bu birkaç defa olmuştur- ailemden isterim.
Şu kadar yıllık ömrümde iki kez borç verdim. Biri şimdi ilişkimin olmadığı ama o dönem çok güvendiğim bir arkadaşımdı ki onunla ilgili bu fikrim halen sabittir, ev için aldığı kredi taksidini ödeyememişti, bir hafta içinde geri ödeyeceğini söylemişti ve ödedi. İkincisi ise üç ay önceydi, ona ödemezse canımın yanmayacağı ve helal edeceğim bir miktar verdim ve söylediği tarihten gecikmeli olarak da olsa ödedi. Büyük konuşmayayım ama bir daha tekrarlamam çünkü ilişkileri doğallığından koparan bir eylem oluyor borç vermek. İkinci arkadaşımla en azından bu yaşandı, iletişimden kaçındı geciktiği için, oysaki söylese problem yoktu.
Sanaldan zaten kimseye borç vermem jfjf biri hamile kaldım (edit forumsalın şu meşhur efsanesine atfen) derse çocuk benden mi diye cevap veririm, siz de öyle cevap verin kfjf uydurmasyon oluyor çoğu. Biz bu sakalları değirmende ağartmadık

Son düzenleme:
Aynen doğru kardeşim. Zamanında senin bir post altında belirttiğin kız öğrenciye az çok destek oldum. Paramızın olup olmadiğindan değil vicdanımızın olduğundan dolayı hatta o arkadaşa maddi destek olacaktım . Ancak sadece bu tarz yardımları kabul ettiğinden yapamadım.
Sebeb olarak bizimde ölmüşlerimiz var ALLAH razı olsun desinler yeterli bununla beraber yardımda bulunduğum kişilerin ölmüşlerim için birer fatiha okuması benim için herşeyden üstün.
Seviyorum seni her daim mutlu kaL ..
@Esrar-ı Harabat çok paran varsa bize de ver kardeş.
ortada söylenmesi uygun mudur bilemem ama allah var kendisine yönlendirdiğim ihtiyacı olan genç bir kız öğrenciye yardımcı oldu. (kırtasiye, okul malz vs)
öbüyorum yanlarından...

buradan bir arkadaşımız, başka bir arkadaşımızdan hatrı sayılır değerde borç alıp ödememiş. borç veren arkadaş istemeye utandığı ve birilerinin dogrudan araya girmesini istemediği için bu konu vesilesiyle yazmış olayım. aldığın parayı öde karşim

bu para halen ödenmedi. 10 senesi doldu...

Aynen doğru kardeşim. Zamanında senin bir post altında belirttiğin kız öğrenciye az çok destek oldum. Paramızın olup olmadiğindan değil vicdanımızın olduğundan dolayı hatta o arkadaşa maddi destek olacaktım . Ancak sadece bu tarz yardımları kabul ettiğinden yapamadım.
Sebeb olarak bizimde ölmüşlerimiz var ALLAH razı olsun desinler yeterli bununla beraber yardımda bulunduğum kişilerin ölmüşlerim için birer fatiha okuması benim için herşeyden üstün.
Seviyorum seni her daim mutlu kaL ..
bir fatiha yolluyorum hemen, ölmüşlerine değsin kurban.

Bir dönem mavi don-um ünlü olduğu üçün donumu talep eden bir kaç vahşi hatun kişisi vardı, neysemki donumu muhafaza edip kendileriylen ilişiğimi kestim ve mabadimi savunmasız yadağ ellemeli aktivitelere musaid bir durumdan kurtarmış idim.

Para falan hiş bilemedin püsküt iste, don nedir allasen.
Hiç.

Hele vicdansız, insafsız. Donuna kadar soyarsın da, bu kadarı da yani...

My catness!

Konuyu nasıl borç alacak ilişkisine çevirebiliyorlar?
Hiç vermedim almadım da.

Hele vicdansız, insafsız. Donuna kadar soyarsın da, bu kadarı da yani...

My catness!

İlk bunu duyduğumda aynen şu şekil tepki vermiştim, hatta abdestlerim falan hep kaçtı neysemki sonradan üş kere ağza üş kere burna su verdimde abdestlerimi tazelemistim.

Ogün bugündür abdestliyim şokşükr.

images

neler neler yaşanmış..... ne borç istedim, ne de borç istediler. çok durgun bi forum hayatım var....

Ayy hiç mi utanmaniz yok hic mi kimseniz yok sizin burada borç istemek nedir ya ,s

Maalesef ki böyle durumlar her ne kadar trajikomik olsa da,gerçek.Bunu yapanlar genelde forumda yıllanmış kişiler oluyor ve istemeye yüzleri olmuyor.Kimileri ciddi manada darda olduğu için yapıyor,kimileri ise kazık atmak için.İyi niyetinizi kullanmayan kişilere denk gelmeniz dileğimle.

Ben hep yanlış kişiden borç istemişim. Bunu da bugün öğrendim. Yarım hayat gitti boşa.

Veririm sorun degil ama senet alirim. Ha bir de faizi onden konusalim elbette

Geri